Bi oyuncak hikayesi :/

O zaman hepsini aynı yere saklıyorlar bence benim kızım da bazanın kucuk bir kısmı var oradan ıcıne ıcıne atmıs hep ben gordum bir kaç kez oraya doldurduğunu ne kaybolsa oraya bakıyorum

İki kızım var ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar ne isterlerse aldım. En pahalı setlerden tutun, akülü araçlara kadar. Ama dikkat geliştiren setler, el işi setler, ahşao oyuncaklar, Lego oyuncakları da aldım. Kızlarım doyumsuz değildir, mutlaka 6 ayda bir köy okuluna oyuncak kolisi yaparız. Kendileri isteyerek getirirler oyuncaklarını.

Bir de el yapımı oyuncaklarımız var. Kendimiz bebek yaparız, kardan adam, maymun yaparız. Onları da severler ama zamanı gelince paylaşmaları gerektiğini bilirler. Ben seviyorum oyuncakları. Zamanında böyle oyuncaklar yoktu, zaten alacak paramız da yoktu. Şimdi imkanımız varken çocuğu mahrum bırakmak içimden gelmiyor açıkçası.

bende sizin gibiyim aman evde skilmasin diye her ciktigimda mutlaka yeni birseyler alirim ama bu cok buyuk hata
dr u yanlizca 1 oyuncakla oynaoynayacak demisti skildiysa yenisini alip digerini sakla donusumlu cikar demisti ama olmuyor iste hem kiymet olmuyormus hemde doyumsuzluk oluyormus cocuklarda bunu bile bile yapiyorum cunku kis gunu yapacak bir sey yok avm ae gitsen kapali alan cocuk hava alamiyor parklar desen soguk komsuluk desen bitmis alip gotureyim yada gelsin yan komsunun cocuguda bizde oynasinlar birlikte donemi yok artik caresiziz maalesef yapacak birsey yok
benim tek yapabildigim cocuk kucuk oldugu icin arada evdeki pet siselerle legenle kutuyla bile oynuyor ilerde ne olacak kestiremiyorum

Ben kuxukken bana hiç bir şey alinmiyordu kıymet biliyordum çok da mutlu değildim çok yokluk gördük ama büyüyünce herşeyin kıymetini iyi biliyorum bildim de

Ne güzel

97 liraya oyuncak almam. Asla almam yani cunku cocuklari oyalamak icin bu kadar para harcamaya gerek olmadigini dusunuyorum. Bence uzuuuuunca bir sure siz de almayin. Siz aldikca kaybedecekler madem almayinca olanlarin kiymetini bilirler. Doyumsuz bir nesil yetistiriyoruz boyle yaparak. Cocuklar oyuncaksiz da oynayabiliyorlar. Evde aktiviteler yapabiliyorlar.

Ben çocuklara devamlı oyuncak alınmasına karşıyım. Faydalı değil, zarar veren bir şey bence bu çocuğa. Pahalı alıyorum aldığımda. Kaliteli olsun. Oynasın uzun süre. Ama o da bilir ki her dışarı çıktığımızda alınmaz. Alışveriş merkezine gittiğimizde alınmayacağını bilir. Evde var zaten en güzellerinden, zamanında çok pahalı olan furby, ya da Lego setler, ben ten oyuncakları, istediği ansiklopedik renkli Kitaplar.

Alınmayacağını bilir ama oyuncakçıda gezelim anne der, gider gezeriz, bir şey almadan çıkarız.
Bakkalda ucuz plastik oyuncaklardan ister kimi zaman, çok Nadire’n alırım.

Bütün toyuncaklarından en kıymetlisi de, sıradan bir peluş bu Arada. Onu çok sever ve gittiğimiz her yere götütür.

Ya da geçen kızıp kalemtraşını kırdı, bayağı laf işitti benden bu konuda. Kıymetini bilmesini istiyorum, bu yüzden boya kalemleri filan kaç yıl gitmiştir, kaybetmez. okul çantasını 4 yıl boyunca kullandı. Askıları eskimesin diye sıraya takmıyorum anne diyor. Bir melodikası var, çaldıktan sonra kutusuna düzenli bir şekilde koyar, yerine kaldırır. Yerine kaldırmazsa, bir daha istediğinde onu bulamayacağını bilir.

O kadAr çok oyuncağının olunca kıymetsizleştiriyor o birbirinden güzel oyuncakları. Hangi biriyle oynayacaklarını bilemedikleri gibi, kaybolduğunda da yenisi alınır ne de olsa diyorlar. Az olsun, kıymetli olsun, büyüyünce bile saklasın ya da hatırlasın o oyuncağını. Kendi çocuğuna verebilsin.

Oyuncakları biraz da biz kendimiz için alıyoruz sanki. Kendimiz küçükken olmayanları, ya da istediklerimizi. Biraz da kendini tatmin söz konusu. Ama daha bilinçli olmak lazım bu konuda.

Oyuncakların çocuğun alabileceği, yere yakın seviyede ve oynayabileceği kadar olması gerekli bence.

Çoksa Bazen bir kısmını kaldırıp, bir ay sonra tekrar ortaya çıkarmak yenileyecektir o oyuncakla oynama keyfini.

Bir de çocukların içinde ukte de kalsın biraz. İstedikleri ama olmayan, hayalini kurdukları bir şeyler olsun. Bazen o istediği şeyin hayaliyle oynamak, legolarıyla onları yapmaya çalışmak, o pahalı oyuncağın kendisine sahip olmaktan daha kıymetli çocuk için.

DGS nin ve zekarenin egitim setleri var ikisinin yas grubuna gore.
Ayrica 4 koli kitaplari var, Turkiyeye gekdikce bol bol aliyorum kitap.
Bunun yaninda aylik dergi aboneliklerimizde var.
Bu ara ilgileri insan figurleri ama kizim ozellikle herseyle oynamiyor.
Kendince kriteri mi vardir nedir anlamiyorum.
Benim bi tane bebegim olmadi, annem asla almadi oyle figurler.
Sanirim icim ondan eziliyor.

Bende cok seviyorum.
Bize alinmadi kucukken.
Hani suan cocuklarim benim buyudugum gubi sokaklarda rahatca oynayarak buyuse belki icim icimi bu kadar yemeyecek.

Bizim legolarla oynama cabamiz hep kavgayla sonuclaniyor.
Kizim abisine asla dirlik vermiyor, ne yaparsa bozup kendini yerlere atiyor, tam 2 yasinda ergen sipa.
Dun kaldirdim oyuncaklari, ogluma sadece Ken verdim bi tane bide araba, kizima da iki bebek.
Oglene kadar oynadilar.
SIkilinca resim yaptilar.
Yasadigimiz yerde kimsemiz yok, baba cok yogun calisiyor.
Sanirim onlari kendimce mutlu etmeye calisiyorum ama ellerindekileri iyice kullansinlar, bikac ay sonra alicam bisryler

Tek oglum varken bende oyleydim ama kiz olunca degisti.
Bu bebekler onlarin iviri ziviri cok pahali.
Evde ayrica kendimizde kucuk seyler yapiyoru.
Gecen ceviz adamlar yaptik, kipirdayan baliklar filan..

Evde yoksa, çöpte yoksa muhtemelen camdan yada balkondan aşağıya atıyorlar. Eski oturduğum yerde yan binada en üst katta çok çocuklu bir aile oturuyordu. Aşağıya atılan oyuncaklar mı dersiniz, çamaşır askılığındaki kıyafetler, patates soğan aklınıza ne gelirse.

Her seferinde birşey almayın ki Kıymet bilsinler

Eşimde böyle. Zamanında ona hiç oyuncak alınmamış, şimdi sürekli alma girişiminde. Oda dün sorguluyordu acaba hata mı ediyoruz diye. 1 eğitim seti, 1 dergi yeterli. Sürekli kitaba gerek yok. Çok aldıysanız yarısını bağışlayın kütüphaneye.

Kızınuzda elbette kriteri olabilir. Ama durumunuz olmasaydı böyle pahalı kriterli olamayacaktı değil mi? 1 tane aldınız tamam. Elindekiyle yetinmeyi bilmeli çocuk. Ne aldıysanız onunla oynamalı. Oyuncakçıya girip hadi seç demek bana göre değil. İnternetten yaşına ve gelişimine uygun siz alıp bi hediye paketi yapıp verebilirsiniz.

Sıkıldıkları oyuncakları saklamakta güzel yöntem.
Unuttukları anda çıkarıyorum kıymete biniyor :)

Kitap bagislayacak yerimiz yok, yurtdisindayim.
Benim icin bi sayfa turkce kitap altin degerinde, yani kiyamam zaten birine vermeye.
Oyuncaklari veriyorum ama..

Yaslar kac ki?

Benimkiler erkek oldugundan mi nedir, atarak ustunde ziplayarak oynuyorlar.

O yuzden ben sadece lego tarzi saglam oyuncaklara para veriyorum. Diger incik cincik seyleri almamaya gqyret ediyorum. Ikinci elde uygun fiyata bulursam (mesela kermeslerde) o zaman ancak aliyorum.

Yaslari cok kucukse gercekten oyuncagin kiymetini bilmiyorlar.

Yaslari 5 ve 2.
Oglum koruyor oyuncaklarini da kiz tam bir felaket.
Oglum tekken boyle oyuncaga para gitmiyordu, kizla beraber boyle oldu.
Simdiden oje surcem anne, kizima elbise alalim anne.
Evi bebekler var, cok daha uygun fiyatli, aldim mesela.
Asla oynamiyor asla.
Kendi secmedigi hicbiseyle oynamiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…