O zaman hepsini aynı yere saklıyorlar bence benim kızım da bazanın kucuk bir kısmı var oradan ıcıne ıcıne atmıs hep ben gordum bir kaç kez oraya doldurduğunu ne kaybolsa oraya bakıyorumKizim gunlerce agliyor sonrasinda, esmer kiz nerde, sevgiyi nereye koyduk, zipzipi nereye attik diye, herseylerinde suc ortagi muamelesi goruyorum :/
Bende anlamiyorum nasil beceriyorlar.
Evim buyuk cok esyam da yok ama tuz buz oluyor ozellikle el buyuklugundeki bebekler, mattel yada chealsea deniyor.
Bencede onun insiyatifinde ama kayiplar sonrasi bana da mum tutturuyorlar
Ben kuxukken bana hiç bir şey alinmiyordu kıymet biliyordum çok da mutlu değildim çok yokluk gördük ama büyüyünce herşeyin kıymetini iyi biliyorum bildim deIyi geceler,
Icim ezilerek yaziyorum bu konuyu
Iki sipam var , ne zaman disari ciksak biseyler alip sevindirmek hosuma gidiyor cocuklarimi,
Sorun su ki,
Aldigim ne varsa kaybediyorlar.
Cope vs atmadiklari kesin, bakiyorum cunku.
Bugun yine israr kiyamet aldirdiklari seyleri kaybettiler ve evi altust etmemize ragmen bulamadik.
Copte de yok.
Benim sarteller atti, o sinirle butun oyuncaklari toplayip kaldirdim, madem kiymet bilmiyorsunuz, alinan seyler sizin icin onem teskil etmiyor die tum herseyi posete doldurup kaldirdim.
Birazda fircaladim
Oyle ikilemdeyim ki..
Biz cocukken disarda oynardik, bizim cocuklarimiz evlerde buyuyor daha cok, bu durum evi krese cevirmemize neden oluyor, cok vicdan yapiyorum cocukluklarini yasayamiyorlar diye.
Ama bi taraftan da kuplere biniyorum yarim saat once aldigim sey kaybolunca.
Zararli diye dandik oyuncaklarda alamiyorum, bugun kaybettigi kucuk bebek 97 liralikti..Omru 4 saat
Gunah degil mi diyor mantigim, kalbimde aman cocuk iste diyor..
Iyi diyor da napcam ben?
Hic mi oyuncak almasam?
E almazsam neyle oynayacaklar
Uygun pahali farketmez, herseyi kaybediyorlar
Ne güzelİki kızım var ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar ne isterlerse aldım. En pahalı setlerden tutun, akülü araçlara kadar. Ama dikkat geliştiren setler, el işi setler, ahşao oyuncaklar, Lego oyuncakları da aldım. Kızlarım doyumsuz değildir, mutlaka 6 ayda bir köy okuluna oyuncak kolisi yaparız. Kendileri isteyerek getirirler oyuncaklarını.
Bir de el yapımı oyuncaklarımız var. Kendimiz bebek yaparız, kardan adam, maymun yaparız. Onları da severler ama zamanı gelince paylaşmaları gerektiğini bilirler. Ben seviyorum oyuncakları. Zamanında böyle oyuncaklar yoktu, zaten alacak paramız da yoktu. Şimdi imkanımız varken çocuğu mahrum bırakmak içimden gelmiyor açıkçası.
ha birde cocuklar puzzel resim boyama ve hamur oyunlarina bayiliyor bu tur seyler alabilirsiniz
Hatayı gerekmedikçe oyuncak alarak yapıyorsunuz bence. Her hafta oyuncak alınmaz. Oyuncakların yarısı kaldırılır ve devir daim yapılır. Üstelik 97 ₺ ye alınmış bir bebek benim için çöp niteliğinde. Neden daha çok dergilere, puzzle, zeka oyunlarına yönlenmiyorsunuz? Bebekte olur, arabada, uçakta. Ama 2 tame olur 3 tane olur. 10 ₺ye olur. Çocuklar parasını değil işlevini önemser. Biz kağıttan yaptığımız uçakla hergün yarım saat oynuyoruz. Biliyorum ki uçak alsam yüzüne bakmayacak.
İki kızım var ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar ne isterlerse aldım. En pahalı setlerden tutun, akülü araçlara kadar. Ama dikkat geliştiren setler, el işi setler, ahşao oyuncaklar, Lego oyuncakları da aldım. Kızlarım doyumsuz değildir, mutlaka 6 ayda bir köy okuluna oyuncak kolisi yaparız. Kendileri isteyerek getirirler oyuncaklarını.
Bir de el yapımı oyuncaklarımız var. Kendimiz bebek yaparız, kardan adam, maymun yaparız. Onları da severler ama zamanı gelince paylaşmaları gerektiğini bilirler. Ben seviyorum oyuncakları. Zamanında böyle oyuncaklar yoktu, zaten alacak paramız da yoktu. Şimdi imkanımız varken çocuğu mahrum bırakmak içimden gelmiyor açıkçası.
Ben çocuklara devamlı oyuncak alınmasına karşıyım. Faydalı değil, zarar veren bir şey bence bu çocuğa. Pahalı alıyorum aldığımda. Kaliteli olsun. Oynasın uzun süre. Ama o da bilir ki her dışarı çıktığımızda alınmaz. Alışveriş merkezine gittiğimizde alınmayacağını bilir. Evde var zaten en güzellerinden, zamanında çok pahalı olan furby, ya da Lego setler, ben ten oyuncakları, istediği ansiklopedik renkli Kitaplar.
Alınmayacağını bilir ama oyuncakçıda gezelim anne der, gider gezeriz, bir şey almadan çıkarız.
Bakkalda ucuz plastik oyuncaklardan ister kimi zaman, çok Nadire’n alırım.
Bütün toyuncaklarından en kıymetlisi de, sıradan bir peluş bu Arada. Onu çok sever ve gittiğimiz her yere götütür.
Ya da geçen kızıp kalemtraşını kırdı, bayağı laf işitti benden bu konuda. Kıymetini bilmesini istiyorum, bu yüzden boya kalemleri filan kaç yıl gitmiştir, kaybetmez. okul çantasını 4 yıl boyunca kullandı. Askıları eskimesin diye sıraya takmıyorum anne diyor. Bir melodikası var, çaldıktan sonra kutusuna düzenli bir şekilde koyar, yerine kaldırır. Yerine kaldırmazsa, bir daha istediğinde onu bulamayacağını bilir.
O kadAr çok oyuncağının olunca kıymetsizleştiriyor o birbirinden güzel oyuncakları. Hangi biriyle oynayacaklarını bilemedikleri gibi, kaybolduğunda da yenisi alınır ne de olsa diyorlar. Az olsun, kıymetli olsun, büyüyünce bile saklasın ya da hatırlasın o oyuncağını. Kendi çocuğuna verebilsin.
Oyuncakları biraz da biz kendimiz için alıyoruz sanki. Kendimiz küçükken olmayanları, ya da istediklerimizi. Biraz da kendini tatmin söz konusu. Ama daha bilinçli olmak lazım bu konuda.
Oyuncakların çocuğun alabileceği, yere yakın seviyede ve oynayabileceği kadar olması gerekli bence.
Çoksa Bazen bir kısmını kaldırıp, bir ay sonra tekrar ortaya çıkarmak yenileyecektir o oyuncakla oynama keyfini.
Bir de çocukların içinde ukte de kalsın biraz. İstedikleri ama olmayan, hayalini kurdukları bir şeyler olsun. Bazen o istediği şeyin hayaliyle oynamak, legolarıyla onları yapmaya çalışmak, o pahalı oyuncağın kendisine sahip olmaktan daha kıymetli çocuk için.
97 liraya oyuncak almam. Asla almam yani cunku cocuklari oyalamak icin bu kadar para harcamaya gerek olmadigini dusunuyorum. Bence uzuuuuunca bir sure siz de almayin. Siz aldikca kaybedecekler madem almayinca olanlarin kiymetini bilirler. Doyumsuz bir nesil yetistiriyoruz boyle yaparak. Cocuklar oyuncaksiz da oynayabiliyorlar. Evde aktiviteler yapabiliyorlar.
Her seferinde birşey almayın ki Kıymet bilsinlerIyi geceler,
Icim ezilerek yaziyorum bu konuyu
Iki sipam var , ne zaman disari ciksak biseyler alip sevindirmek hosuma gidiyor cocuklarimi,
Sorun su ki,
Aldigim ne varsa kaybediyorlar.
Cope vs atmadiklari kesin, bakiyorum cunku.
Bugun yine israr kiyamet aldirdiklari seyleri kaybettiler ve evi altust etmemize ragmen bulamadik.
Copte de yok.
Benim sarteller atti, o sinirle butun oyuncaklari toplayip kaldirdim, madem kiymet bilmiyorsunuz, alinan seyler sizin icin onem teskil etmiyor die tum herseyi posete doldurup kaldirdim.
Birazda fircaladim
Oyle ikilemdeyim ki..
Biz cocukken disarda oynardik, bizim cocuklarimiz evlerde buyuyor daha cok, bu durum evi krese cevirmemize neden oluyor, cok vicdan yapiyorum cocukluklarini yasayamiyorlar diye.
Ama bi taraftan da kuplere biniyorum yarim saat once aldigim sey kaybolunca.
Zararli diye dandik oyuncaklarda alamiyorum, bugun kaybettigi kucuk bebek 97 liralikti..Omru 4 saat
Gunah degil mi diyor mantigim, kalbimde aman cocuk iste diyor..
Iyi diyor da napcam ben?
Hic mi oyuncak almasam?
E almazsam neyle oynayacaklar
Uygun pahali farketmez, herseyi kaybediyorlar
Eşimde böyle. Zamanında ona hiç oyuncak alınmamış, şimdi sürekli alma girişiminde. Oda dün sorguluyordu acaba hata mı ediyoruz diye. 1 eğitim seti, 1 dergi yeterli. Sürekli kitaba gerek yok. Çok aldıysanız yarısını bağışlayın kütüphaneye.DGS nin ve zekarenin egitim setleri var ikisinin yas grubuna gore.
Ayrica 4 koli kitaplari var, Turkiyeye gekdikce bol bol aliyorum kitap.
Bunun yaninda aylik dergi aboneliklerimizde var.
Bu ara ilgileri insan figurleri ama kizim ozellikle herseyle oynamiyor.
Kendince kriteri mi vardir nedir anlamiyorum.
Benim bi tane bebegim olmadi, annem asla almadi oyle figurler.
Sanirim icim ondan eziliyor.
Eşimde böyle. Zamanında ona hiç oyuncak alınmamış, şimdi sürekli alma girişiminde. Oda dün sorguluyordu acaba hata mı ediyoruz diye. 1 eğitim seti, 1 dergi yeterli. Sürekli kitaba gerek yok. Çok aldıysanız yarısını bağışlayın kütüphaneye.
Kızınuzda elbette kriteri olabilir. Ama durumunuz olmasaydı böyle pahalı kriterli olamayacaktı değil mi? 1 tane aldınız tamam. Elindekiyle yetinmeyi bilmeli çocuk. Ne aldıysanız onunla oynamalı. Oyuncakçıya girip hadi seç demek bana göre değil. İnternetten yaşına ve gelişimine uygun siz alıp bi hediye paketi yapıp verebilirsiniz.
Yaslar kac ki?
Benimkiler erkek oldugundan mi nedir, atarak ustunde ziplayarak oynuyorlar.
O yuzden ben sadece lego tarzi saglam oyuncaklara para veriyorum. Diger incik cincik seyleri almamaya gqyret ediyorum. Ikinci elde uygun fiyata bulursam (mesela kermeslerde) o zaman ancak aliyorum.
Yaslari cok kucukse gercekten oyuncagin kiymetini bilmiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?