Bi yandan ailem bir yandan vicdanım..

Yok hiç öyle bişey olduğunu tahmin etmiyorum. Tek çözülmeyen soru o zaten. Annem nikahını niye verdi..

[QissCherryBlossom, post: 40739753, member: 406520"]Bakin, anneniz neden bosanmayi kabul etmis ki en basta? Ya da anneniz hic evlenmedi, 2. kadin olan anneniz.

Her iki durumda da, o kadin o kadin diye sucladiginiz kadinin ne size ne annenize bir yukumlulugu, sorumlulugu yok. babaniz ahlaksiz bir adam, anneniz de bu rezilligi kabul ediyor.

Sizin varsa yuvanizi yikan o kadin degil, babaniz. Babaniz aile birliginize onem verseydi zaten bu kadina gitmezdi.

Bu kadinla ugrasacaginiza, annenizin rezaleti acikca kabul ettigini kabullenin. babanizin duzgun bir adam olmadigini kabullenin.

Annenizin yapacagi sey, bu rezilligin daha fazla parcasi olmamak. Konusun, ikna edin baska bir hayat yelken acsin.[/QUOTE]
3 çocuklu bir ailenin yuvasini yikan ikinci es olmayi kabul eden kadinin iffetli olduğuna inanmiyor insan nedense

Annem çalışıyor evet 1.500a yakın maaşı var ve evet babama çok aşık yada biz öyle zannediyoruz

Babanız annenize ya seni çekişmeli de olsa bir şekil boşarım ve yüzümü göremezsin ya da sen kendi rızanla nikahını ver ikinizi de eşim olarak kabul edeyim demiş olabilir. Çok aşıksa belki anneniz de bunu kabul etmiş olabilir.

Annenize sorun neden böyle birşey yaptığıni biz ne desek havada kalır yorumlarımız

Isin içinde başka şeyler var gibi geliyor bana yoksa bir kadın neden nikahini verir ki ? annenin kiskancligindan kıyameti koparmasi lazımdı kabullenmesi çok aşık olduğundan değil bence ortada bir durum var

Emin olun ki annem hak etmedi tam 22 yılını verdi babama 2 erkek bir kız çocuk verdi.. Baba çıkmaz belki hayattan nihayetinde o bizim babamiz ama o kadın hayatımızdan çıkmalı..
Bu sekilde dusundugunuzu bari erkek arkadasiniza soylemeyin. Adama resmen cesaret verirsiniz aldatma hususunda.

Tüm kk adına sor annene neden bosanmis hepimiz merak ettik valla
Kızlar sordum anneme. Neden boşandın beni kandırdınız dedim. O da ne boşanması dedi. O kadının adının altında babamın soyadı yazıyordu dedim. Senle boşandı o kadınla evlendi ıkı kişiyle resmi nıkahlı olamayacağına göre soyadını o aldı dini nikahında soy adı verme sorumluluğu olmadığına göre boşanmışsınız dedi. O da o evde kalabilmeleri için muhtarlığa soyadını öyle verdiler dedi. Ne saçma bişey ya nasıl oluyor nüfüs cüzdanını evlenme cüzdanını vermeden nasıl rasgele soyadını xxxx yazdırabiliyorlar dedim. 19 yaşındayım anne ne zamandan beri kandiriyorsunuz beni boşandıysan boşandım de dedim. Boşanma yok dedi

Yok hiç öyle bişey olduğunu tahmin etmiyorum. Tek çözülmeyen soru o zaten. Annem nikahını niye verdi..

annenize açıkca sorun,
köyde 22yıl once imam nikahı kıyıp sonra sehire gelince resmi nikahı olmamasını fırsat olarak görmüs olabilir babanız.
ya da dedigim gibi baskılarına dayanamayıp bosandı, yeter ki arada sırada eve gelsin gecimimize katkı saglasın, cocukları ve beni ihmal etmesin diye düsündü...

her haliyle yasanılanlar hos degil.
fakat gercekleri tam anlamıyla ogrenirseniz burada saglıksız fikirler yürütmek, sevgilinizle planlar kurmak yerine anneniz ve sizin icin hukuki boyutunu arastırır ve belki hak talep edebilirsiniz.

şu an yapmanız gereken annenize ve kendinize artık hakettiginiz gibi hayat kurup babanızın işine geldigi gibi davranmasının önüne gecmek olmalı.

fakat daha onceki konunuzda dedigim gibi annenizin hataları kendisine, size olan sevgisinden suphe etmeyin.
babanızı burada pürüpak gostermeniz karsısıdna alacagınız tepkiler acık ve bu konuda onun iyi niyetli biri oldugunu da düsünmüyorum,
ancak sizi baba olarak yalnız bırakmamıs, belli ki sevdiginizden simdiye kadar da büyü yalanına inanmayı secmissiniz... nefret etmenize gerek yok, o yuzden annenizle kurdugu iliskinin yanlısları ile baba olması iç içe gecen konular olsa da duygusal anlamda direkt birbirinine karıstırmamaya calısın.

Ya annen boşandığınin farkında değil ya baban çok güzel bi oyun oynamış ona ya da annen sana yalan söylüyor. Başka ihtimali olan var mı?

Ya annen boşandığınin farkında değil ya baban çok güzel bi oyun oynamış ona ya da annen sana yalan söylüyor. Başka ihtimali olan var mı?
Bence hala yalan söylüyor çünkü gerçekten çok mantıksız bir açıklama yaptı ve kesik kesik cevaplar verdi. Hala bir yalanın içindeyim gibi geliyor

Benim yasadigim bolgede iki es cok. Kimi verir nikahi 2. kadina,kimi de "olurse bari emekli maasi bana kalir" diye vermez.
Resmi olarak bosanmayi kabul eden ilk esler genel olarak esleri tarafindan tehdit edilir. "Seni dinen bosarim,bir daha da yanina gelmem" gibi..
Dini hukumleri tam olarak bilmeyen gariban kadin da kabul eder resmi olarak bosanmayi.

Bence boyle bir şey yapma bende buna benzer bir durum yasadim ama annem ve babam o kadin yuzunden bosandi.Aklima ne kadar kotu şeyler yapmak gelsede o kadina hepsini icimde tuttum.
Aradan 2 sene geçti nerdeyse ama hala aklimdan atamadigim zamanlar oluyor o kadar çok kiziyorum ki .. Bana ,anneme ve kardesime yapilan haksizligi unutamiyorum..üstelik başka bir kadinin hic bir emeği olmadan gelip annemin kurulu düzenine giysilerini bakkal posetlerine basip gelmesini kardeşimden duydukça hic hazmedemiyorum.. Sadece unutmak istiyorum unutumki allah o kadinin cezasini versin. Ben galiba su olayda en büyük iyiliği o kadinla gorusmeyerek yaptim tanismam için yalvardılar ( kendini kabul ettirecek ya bana) ama yinede tanismadim... Boylelerine allah verir cezasini sen merak etme uzun oldu bayagi ha bu arada erkek arkadasinla cok da paylasma ileride silah olarak bir bir sikabilir sana benden demesi

Son düzenleme:
Babamın öyle bi tehtite bulunacağını zannetmiyorum ya

E baban o kadını bırakıp annene dönecek mi? Annen de o şekilde kabullenecek mi yani? İnanamıyorum çok çirkin bir fikriyatınız var. İkinci kadın olmayı anneniz çoktan kabullenmiş siz kimseye kinlenmeyin boşuna. Ben olsam annemden iğrenirdim babamı eve kabul ettiği için.

Aynen canım yuva üstüne yuva kurulmaz demişler ya allah bir yerden çıkarır acısını.. Çıkarıyor da zaten 1 gün iyilerse 6 gün kötüler o kadınla..

Öz annemden ne kadar iğrenebilirim. O benim annem

Tanisma tabi, annenin yuvasini yikan k.ltakla niye tanisacakmissin ki??? Ne munasebet??

Bu ne yuzsukluk be, bir de annenin giysilerine mi kondu yoksa? Igrenc gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…