- 21 Temmuz 2021
- 311
- 376
- 53
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
- #261
Ahaha yok biliyorum bende sana hayıflanıyorum işte, hani karşılıklı konuşurken söylenirsin ya arkadaşınaKız ben senin tarafindayimBugün linç yiye yiye şirazen bozuldu senin vallahi haklısın, billahi haklısın. Sen doğal olarak kendi yuvana çocuğuna bakicaksin. Önceden söyleselerdi biz sana bu evi veriyoruz ama ileride ufak ufak karşılığını bekleriz diye belki de almazdin en başta, o ev olmayınca da ona göre borca girerdin, kendini ayarlardin. Ele güne karşı oğlumuza ev verdik demek için önünü ardını düşünmeden efeliğe kalkmışlar, Şimdi niye butceni bozuyorlar? Haklısın
Bende kayınvalidemin evinde oturuyorum dışardan çok yanlış anlaşıyor ama size katılıyorum. Kayınvalideme evi kayınpederi vermiş onlarda emekli olunca köyde yaşamak için köye 2 katlı ev yapmışlar eşimde yardım etmiş köye gidicekleri için şuanki evlerini oğluna verdiler. Bunu ben istemedim talepte etmedim. Sağolsunlar düşünmüşler büyük bir nimet Allah razı olsun ama yapılan herşeye de göz yumun o zaman mantığını anlamıyorum. Ee ev verilmicek olsaydı biz 6 ay geç evlenir borcu bitirir 0 borçla evlenir altınları peşinat yapar küçük bi ev alırdık araba yerine 2 kişi çalışıyoruz zaten. Burda oturacaksınız beklemeyin denildi ona göre hareket edildi kayınvalidem hep laf sokar kirada değilsiniz diye kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Eşime de dedim arabayı satıp ev alalım diye gerek yok diyor. Şimdi ben ev verdiler diye herşeye susucak mıyım ? Ya da siz ? Hayır. Bana göre 2. Ayakkabı yerine çocuğuna kıyafet ya da balık alabilirdi ne bileyim. Marifet değil bu bence. Anneme babama tonlarca şey alabilirm ama annem kızarım sana ihtiyacım yok diyor ihtiyacınıda alıyorum ama ekstrası saçmalık. Siz yinede eşinizle konuşmayın onlarda bu kafada anlamıyorlar çünkü.Ahaha yok biliyorum bende sana hayıflanıyorum işte, hani karşılıklı konuşurken söylenirsin ya arkadaşınao misal
Evet bu açıdan düşünmemiştm haklısınız, evi ben talep etmedim. Zaten gözüm bir iki çift ayakkabıda değil. O kısım atlanıyor hep, öyle olsa düğün sonrası çok masrafları olmuş diye eşimin verelim dediği paraya hayır derdim. Ama bu kadar her şeyden kısmaya çalışıp geçinmeye çalışırken 2.ayakkabı nedir. Ona anlam veremedm. Tamam şimdi 1 tane alınır durumumuz dğzelince ayakkabı sözüm olsun anne derdi bence en güzeli buydu. Benim anneme de ben bir sürü şey almaya çalışıyorm ya da aldıklarnın parasını vermeye çalışıyorm kızıyo bana. Benim de anneme diyesim geliyor karşı taraf hayır demiyo hiç, siz niye kızıp istemiyosunz geri veriyosunz diye. Ama araları bozulsun istemiyorum. Çok şükür 2 aile arasında şu ana kadar hiç problem olmadı. Ben anneme böyle dersem sonuçta ben kızıyım diş bilenir içten içten sinirlenir diye demiyorum hiç bişeyBende kayınvalidemin evinde oturuyorum dışardan çok yanlış anlaşıyor ama size katılıyorum. Kayınvalideme evi kayınpederi vermiş onlarda emekli olunca köyde yaşamak için köye 2 katlı ev yapmışlar eşimde yardım etmiş köye gidicekleri için şuanki evlerini oğluna verdiler. Bunu ben istemedim talepte etmedim. Sağolsunlar düşünmüşler büyük bir nimet Allah razı olsun ama yapılan herşeye de göz yumun o zaman mantığını anlamıyorum. Ee ev verilmicek olsaydı biz 6 ay geç evlenir borcu bitirir 0 borçla evlenir altınları peşinat yapar küçük bi ev alırdık araba yerine 2 kişi çalışıyoruz zaten. Burda oturacaksınız beklemeyin denildi ona göre hareket edildi kayınvalidem hep laf sokar kirada değilsiniz diye kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Eşime de dedim arabayı satıp ev alalım diye gerek yok diyor. Şimdi ben ev verdiler diye herşeye susucak mıyım ? Ya da siz ? Hayır. Bana göre 2. Ayakkabı yerine çocuğuna kıyafet ya da balık alabilirdi ne bileyim. Marifet değil bu bence. Anneme babama tonlarca şey alabilirm ama annem kızarım sana ihtiyacım yok diyor ihtiyacınıda alıyorum ama ekstrası saçmalık. Siz yinede eşinizle konuşmayın onlarda bu kafada anlamıyorlar çünkü.
Hem ev verip hem de sürekli lafını etmek de çok ayıp, insan keşke verilmeseydi der. Gönül ferahlığıyla oturamaz bileBende kayınvalidemin evinde oturuyorum dışardan çok yanlış anlaşıyor ama size katılıyorum. Kayınvalideme evi kayınpederi vermiş onlarda emekli olunca köyde yaşamak için köye 2 katlı ev yapmışlar eşimde yardım etmiş köye gidicekleri için şuanki evlerini oğluna verdiler. Bunu ben istemedim talepte etmedim. Sağolsunlar düşünmüşler büyük bir nimet Allah razı olsun ama yapılan herşeye de göz yumun o zaman mantığını anlamıyorum. Ee ev verilmicek olsaydı biz 6 ay geç evlenir borcu bitirir 0 borçla evlenir altınları peşinat yapar küçük bi ev alırdık araba yerine 2 kişi çalışıyoruz zaten. Burda oturacaksınız beklemeyin denildi ona göre hareket edildi kayınvalidem hep laf sokar kirada değilsiniz diye kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Eşime de dedim arabayı satıp ev alalım diye gerek yok diyor. Şimdi ben ev verdiler diye herşeye susucak mıyım ? Ya da siz ? Hayır. Bana göre 2. Ayakkabı yerine çocuğuna kıyafet ya da balık alabilirdi ne bileyim. Marifet değil bu bence. Anneme babama tonlarca şey alabilirm ama annem kızarım sana ihtiyacım yok diyor ihtiyacınıda alıyorum ama ekstrası saçmalık. Siz yinede eşinizle konuşmayın onlarda bu kafada anlamıyorlar çünkü.
Sözleriniz de haklılık payı var ama 600 lira harcandı diye çocuk sanki aç bırakılmış, hiç kıyafeti kalmamış...Ben her taraftan bakma fırsatını özelimde buldum ve fikrim hiç değişmedi. Çünkü çocuklu evin öncelik sırası da bellidir, bana değişmez; bir evin parasının nereye harcandığına da - hiç o kadar modern olduğumuzu sanmayın- %80 erkek karar verir.Normalde eğer ailesi muhtaç haldeyse ev almayı neden ertelemedi derdim hangi kadın ev varken ya da ev alınacak para varken " hadi satalım, başka ev alalım, ne olacak yani" diyebilir, der? Gitmiş o para bir yere belliki.
Anne ve kök aileye vefayı savunurken sınırı aşıp başka bir ailedeki çocuğun sınırına giriliyor. Buradaki ince noktada durmak gerek ne yazıkki. Durmayanların kadınların ailesinin sayfası olmuş zaten bdv
Herkes mühendisler kadar çok kazanmıyor,Sözleriniz de haklılık payı var ama 600 lira harcandı diye çocuk sanki aç bırakılmış, hiç kıyafeti kalmamış...
20 bin TL borç verildi diye insanın kredi kartları şişiyor, ödemeleri aksıyorsa buda çok ilginç. Konu sahibi memur olduğunu belirtmiş netice de.
Kayinvalide size ev verdiyse ömur boyu bu borcu ödemelisiniz. Her firsatta bu karsiniza çikar. Sanki sizi borçlandirmak için verdiler o evi, sanki siz tepelerine çoktünüz verin diye.Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Siz kbnin evine otursanız da bitmiyor. En iyisi iki tarafın hiç karışmamasıymış aslında... Yani sadece bu değil tabi ki her ay giden şeyler oluyor. Normalde dokunmuyordu bize ama bebek ve maaşsızlık koşulları değiştirdiKayinvalide size ev verdiyse ömur boyu bu borcu ödemelisiniz. Her firsatta bu karsiniza çikar. Sanki sizi borçlandirmak için verdiler o evi, sanki siz tepelerine çoktünüz verin diye.
Hem ev verdim diye övünecekler hem verdikleri için sizden üst beklentilere girecekler hem de laf başina gelince bu ev bizim diyecekler.
Kayinvalidenizden ev almayin gidin başka bir yere borçlanin en kotü 20 30 yilda biter , kayinvalideden aldiginiz evi ölene kadar ödeyemezsiniz. Kayinvalideniz gitse çocuklari hatirlatir. Anne babanizdan aldiginiz evi kimse sizin başiniza kalkmaz ama kayinvalidenin evi olunca borçlu çocuklar olursunuz.
Tam da bu sebepten kayinvalidenin 5 tane evi var birine bile oturmadim oturmam. Ev verdim gelip oturmuyor, kirada oturuyor ogluma kira ödetiyor diye her yerde agliyor daha çok aglar.
Iki ayakkabi ve 200 liralik harçlik cok bir sey degil. Bunu her evlat ailesine yapar gayet normal. Anneme iki ayakkabi aldim diye eşim bana bir sey soylese uzulürum açikcasi. Baska seyler yoksa abartmişsiniz.
Çok şükür gayet iyi kazanıyorum... Fakat kimse bana ev, araba vermedi essek gibi çalıştık ödedik, ödüyoruzHerkes mühendisler kadar çok kazanmıyor,20bn bizim için azımsanmayacak bir miktar, sizin için küçük olabilr
Değil, aile bütçesinde inişler çıkışlar olabilr, bu çok doğal ve olağan değil mi sizce? Sizin her ay girdi çıktılarınz aynı mı? Hele ki her şeye zam gelmişken giderleriniz sabit mi? Yani bişeyler ödenirken biraz zorluk çekilir sonra feraha erilir yine rahat harcanır fln. Siz pek böyle şeyler yaşamıyorsunuz sanırmÇok şükür gayet iyi kazanıyorum... Fakat kimse bana ev, araba vermedi essek gibi çalıştık ödedik, ödüyoruz
Benim takıldığım konu 2 ev satıp, 1 ev alıp hala kredi ödüyor olmanız . 20 bin TL gibi bir rakamın sizin tüm nakit akışınızı bozması sizce de garip değil mi? Gerçekten bütçe yönetiminde bazı konularda başarısız olabilir misiniz?
Herhalde birikme yaptı konu sahibinde gibi düşünüyorum. Zaten mesele konu sahibinin eşinin hesabını iyi yapamaması bence. Yönetebilirken durumu yönetememiş.Sözleriniz de haklılık payı var ama 600 lira harcandı diye çocuk sanki aç bırakılmış, hiç kıyafeti kalmamış...
20 bin TL borç verildi diye insanın kredi kartları şişiyor, ödemeleri aksıyorsa buda çok ilginç. Konu sahibi memur olduğunu belirtmiş netice de.
Nasil giden şeyler mesela düzenli para akışı mi var eş ailesine , böyle küçük seyler degil mi ?Siz kbnin evine otursanız da bitmiyor. En iyisi iki tarafın hiç karışmamasıymış aslında... Yani sadece bu değil tabi ki her ay giden şeyler oluyor. Normalde dokunmuyordu bize ama bebek ve maaşsızlık koşulları değiştirdi
Valla ben söylüyorum almicaksın bir şey sana aldıklarımında parasını vermiceksin harçlık vermiceksin diyorum ki benim annem astım ve hala merdiven siliyor. Bakın gözümüz yok zaten alsınlar biz yeni evliyken kurban paralarına kadar verdik kurban ya ibadet o da başkasından alınmaz ki. Yetmedi başka şeyler içinde istediler mesele farklı ben anlıyorum sizi istiyorsunuz ki dikkatli davranılsın. İnsanı çok yıpratıyor.Evet bu açıdan düşünmemiştm haklısınız, evi ben talep etmedim. Zaten gözüm bir iki çift ayakkabıda değil. O kısım atlanıyor hep, öyle olsa düğün sonrası çok masrafları olmuş diye eşimin verelim dediği paraya hayır derdim. Ama bu kadar her şeyden kısmaya çalışıp geçinmeye çalışırken 2.ayakkabı nedir. Ona anlam veremedm. Tamam şimdi 1 tane alınır durumumuz dğzelince ayakkabı sözüm olsun anne derdi bence en güzeli buydu. Benim anneme de ben bir sürü şey almaya çalışıyorm ya da aldıklarnın parasını vermeye çalışıyorm kızıyo bana. Benim de anneme diyesim geliyor karşı taraf hayır demiyo hiç, siz niye kızıp istemiyosunz geri veriyosunz diye. Ama araları bozulsun istemiyorum. Çok şükür 2 aile arasında şu ana kadar hiç problem olmadı. Ben anneme böyle dersem sonuçta ben kızıyım diş bilenir içten içten sinirlenir diye demiyorum hiç bişey
Daha neler neler. Şuan gecici oturuyor alt katımda söylenip duruyor başına silah dayadımda bu evi bana ver dedim sanki. Suçkuluk duygusuyla 1 sene boyunca ömrümden ömür gitti.Hem ev verip hem de sürekli lafını etmek de çok ayıp, insan keşke verilmeseydi der. Gönül ferahlığıyla oturamaz bile
Valla ben söylüyorum almicaksın bir şey sana aldıklarımında parasını vermiceksin harçlık vermiceksin diyorum ki benim annem astım ve hala merdiven siliyor. Bakın gözümüz yok zaten alsınlar biz yeni evliyken kurban paralarına kadar verdik kurban ya ibadet o da başkasından alınmaz ki. Yetmedi başka şeyler içinde istediler mesele farklı ben anlıyorum sizi istiyorsunuz ki dikkatli davranılsın. İnsanı çok yıpratıyor.
Emin olun onlar ev vermeseydi de yine isterlerdi. Bizimkiler bize hiçbir faydaları yok sürekli istiyorlardı, eşim kiralarını benden alıp veriyordu ilk yıl. O yüzden bence herkes hesabını kitabını ayrı tutsun. Ama insan annesine aldığı ayakkabının lafını etmemeli.Daha neler neler. Şuan gecici oturuyor alt katımda söylenip duruyor başına silah dayadımda bu evi bana ver dedim sanki. Suçkuluk duygusuyla 1 sene boyunca ömrümden ömür gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?