Bıkkınlık veren para mevzusu

Eşiniz annesine 2 ayakkabı almamış..birlikte gitmişler ve annesine 1 ayakkabı alıp ulaşım kartına yükleme yapmış..büyük olasılıkla eşinizin annesi ev hanımı ve kısıtlı imkanlarla dünyaya getirdiği çocukları okutmuş,eline ekmeğini vermiş bir kadın..eşiniz annesine 1 ayakkabı alıp belki harçlık verdi diye üzüldüm açıkçası şu an yaşadığı muameleye

Nerelere gitsem bilemedm. Ev küçük dedm olay oldu. 20bin iyi dedim. O da para mı oldu

Evet, 1 tane aldı. Bende diyorum ki. Bu dar zamanda meden 2 ayakkabı. 1 tane alınsaydı yetmez miydi

Görünmedi galiba tekrar atıyorum
O zaman ne diye bize küçük bir ev verdiler sağ olsun diye burun kıvırıyorsun ? Madem ev almışsın. Çok çelişkilisin. Baktın buradan yazıyoruz hemen ev aldık bilmem ne diyorsun. Ha kaynananın evinde başta oturup, sonradan ev aldıysan bile yine de haksızsın.
Ayrıca yine diyorum sanane kaynına verilen paranın tl ya da altın olmasından ?
İnsan evladına para verirken karşılık bile beklemez. Bak evlatların var yarın bir gün senin eline düşerlerse sen faiz işletirsin olur mu ? Nasıl insanlarsınız yeminle anlamıyorum.

bu çok sık tekrarlanan bi olay mı? yani bende annemle alışverişe çıksam annem arada kalsa birini sen al birini de ben alayım derim yani ne var bunda? ulaşım kartına para yükleme de sorun yaratacak bir şey değil benim gözümde.

Duyar kasanlardan konu ilerleyemiyor. Biri milyon kere ev demiş

Seni anlıyorum. Biz de öyle olduk. Tek maaşa düşünce birden bütçeyi ayarlayamadık. Aileler de istemiyor aslında biz ısrarla yok biz alalım diyoruz. Yanlarındayken para ödetmek zorumuza gidiyor. Bi baktık kart şişmeye başladı. Sonra ilk olarak kendimizden kıstık tabi. Ama yine de baş edemedik. Zamanla atılmamaya başladık. Bir ihtiyaçları olduğunda bütçemize göre yaklaşmaya başladık. Alamayacaksak hiç dillendirmedik. Çünkü onlarda öyle alışıyorlar. Alırız sorun değil ama yoksa neyle alacağız. Bu bir süreç canım. Düzen bozuluyor. İnsan da haliyle panik oluyor. Temel ihtiyaçlar için bile kısmaya başlayınca ya noluyoruz. Bu iş nereye gidiyor diye bi düşünüyor insan. Dediğin gibi sıkışacaksınız. Normal. Zamanla bütçe ayarını tekrar oturtursunuz. Yaşam bu bir anda değişmez. Ha bu süreci bir şekilde atlatıp sen işe başlarsan bir sıkıntı kalmaz. Bizde öyle oldu. Ben işe başladıktan sonra eski düzenimizi yakaladık. Onlara bişey almak gözüne gelmiyor anlıyorum. Bütçe kontrolün olmadığı için panik oluyorsun.

Onlar anne oğul birbirlerinin paralarından çekinmiyorlar. Bu çok normal ve güzel birşey. Şuan seni zorluyor ama senin bütçeni kayın ailesi birden idrak edemez. Bir de şöyle birşey var. Eşin de çaktırmıyordur. Eskisi gibi alalım edelim modundadır. Aile anlayamaz ki böyle. Eşin de zamanla vites küçültmesi gerektiğini anlar.

Nerelere gitsem bilemedm. Ev küçük dedm olay oldu. 20bin iyi dedim. O da para mı oldu
Nereye gitmek değil de kusura bakma yalan söylüyor gibi geldin. İlk küçük ev şimdi oldu büyü ev :) Yalan söylemek aynı zamanda iyi bi hafıza sahibi olmayı gerektiriyor. Bunu yaz bir kenara olur mu ?

Ucu bize dokundu oraya verilen paranın da ondan. Biz yardıma koştuk. Harçlık verdik alışveriş yaptık, borç verdik. Ve zor duruma düştük. Başkasından borç almak zorunda kaldık onlara verdiğimz için.

Duyar kasmak mı ? Neden duyar kasalım ki ? Kadın o evi gidip kiraya verse kendine 10 çiftte ayakkabı alırdı. Onu niye yazmıyorsun ? Asla duyar kasmalık bir şey yok ortada, gerçekler var. Ama tabi kaynana evini hiç edip verebilir , ama oğlu ona ayakkabı bile alamaz. Ne güzel adalet.

Kayınvalide kayınpederiniz size bir ev verdi ancak sizin aileniz çok verici , onlar çok alıcı öyle mi ?

Kayınvalide kayınpederiniz yeterince fedakar gözüküyor , objektif olmaya ne dersiniz ?
Abla kvde sen misin bütün kadının yorumlarına begenmedim atmıssın yahu:)Sana niye dokundu ki bukadar

Tamam da kadının evinde başta oturma o zaman? Kadında kiraya versin , kimseye de muhtaç kalmasın. Niye işinize gelen gibi yorum yapıyorsunuz ? Ben hala soruma cevap alamadım. Yok abi çifte standart istiyorsunuz.

Evet aynen dediğiniz gibi, ben ailemden alışkanlık birde her ay düzenli hesap kitap yaparım eşimle de yaparız normalde ama işin içinden çıkılmıyor bazen. Normalde daha erken işe başlayacaktım ama sağlık probleminden başlayamadım zaten memur olduğm için de başlamak zorundayım bi zaman sonra. Anlaşıldığımı hissettim çok güzel ifade etmişsinz

Nereye gitmek değil de kusura bakma yalan söylüyor gibi geldin. İlk küçük ev şimdi oldu büyü ev :) Yalan söylemek aynı zamanda iyi bi hafıza sahibi olmayı gerektiriyor. Bunu yaz bir kenara olur mu ?
Arkadaşım sen iyi misn büyük ev bizimki, onların verdiği satılan ev küçük dedm

Bence isterse 10 alsın sorun değil,sizin tek yapacagınız ailenizin yardımlarını kocanıza söylememek.
Aileniz nakit yardım yapıyorsa hic söylemesinler.
Aynı model bende de var.Ailem her eksiğimizi aldıgından özellikle kızıma,nasılsa anası yapar diyor.
Demek durumu var 400 tl ayakkabıya verebiliyor.
Ben veremiyorm calıstıgım halde.

Tamam da kadının evinde başta oturma o zaman? Kadında kiraya versin , kimseye de muhtaç kalmasın. Niye işinize gelen gibi yorum yapıyorsunuz ? Ben hala soruma cevap alamadım. Yok abi çifte standart istiyorsunuz.
Allah alla niye gerginleşiyor ortam ya kendi verdi evi napiym. Kendi hesabını yapmasını ben mi öğreteym ben ne bileym zor durumda kalıcak fln.

Biz de büyüklerimizin bir duası vardır.
Evlat ekmeği yiyesin derler.....

Yakın zaman da bir mevzu hakkında da yazmıştım.
Aynı cümleleri kurmak adetim değildir.
Fakat,

Biz evlatlarımızı sadece sizlerle aile kursunlar diye yetiştirmiyoruz. (kız erkek farketmeksizin)
Ben oğlumu yetiştirirken,
Nasihat verirken,
Görevim eşine bana davrandığı gibi saygılı ve sevgili davranmasını tembihlemek,
İyi bir aile babası olmasını anlatmak.
Vb................
Onun görevi beni vakit buldukça arayıp sormak,
Gelmesi gereken yerlerde beni hastaneye ya da ihtiyaç duyduğum yere götürmek,
Özel günlerimi kutlamak,
İhtiyaç duyduğum şeyi alacak durumum yoksa almak.

Beni ve eşini birbirine karıştırmamak,
Yüzgöz etmemek.

Benimkiler değil. Şanslı azınlıktayım Bir kere bile para mevzusu geçmedi aramızda. aksine onlar bize destek oldular. Mesela eve yağ mı alacaklar bizi aralar yağınız var mı diye bize de sporarlar. Nazar değdireceğim kendi kendime hheehhehehe

Son düzenleme:
Hahhhh evet bingo, benim de kızımın herşeyini ailem yaptığı için kayın ailesi kızıma 1 tane 20liraya zıbın bile almadı
Almasın. Hiç ihtiyacım yok ama torunları değil altın vs bir şey takmak 20liraya bir zıbın alabilirdi.
Şimdi kayınpedere, baba çocugun maması yok dedesi olarak 1 kutu alırsın diyorum ağzımla istiyorum sabancı gibi dedesi var o alsın diyo ( babam ) alışmış kudurmuştan beterdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…