Bıktım eşimin eve adam toplamasından

sonuna kadar katılıyorum bizler diyebilirmiyiz ya gelme diye içi acır insanın.ama onun davranışın hata olduğunu kendim söylerim abime sadece okadar

Illaki bir kardeslik olusturmak önemli degilki....
Potansiyel bir sapiklik görmedigin birinden neden süphelenesin arkadasim?

O zaman senin icin kendi kardeslerin dahil herkez kötü niyetlimi oluyor?

Yani inan samimi soruyorum...anlayamadim cünküfisfisfis

müge anlıyada artık kızmaya başlıyorum valla. herkesi paranoyak yaptı kadın. aman eşimin abisi bana sarkar ,aman kızkardeşim eşime, sarkar.
bitirdi,aileye güveni ,kardeşe güveni,
kadın milyonda bir yaşanan olayları, cımbızla çekip , gündeme getiriyor. bizlerde bunları izleyip ,herkesi ahlaksız olarak görmeye başlıyoruz.
vay başımıza gelene vay.

canım belkıde konu baslıgını gorunce hemen atlayarak hata ettım
soyle soylıyım

evt cevreye guvenım yoktur
buyuk bı aılede yetıstım ünv.ıcın dısarıya cıkana kadarda boyle korunaklı bı cevrede yasadım
halamın teyzelerımın eslerıylede gayet samımıydım sıkı fıkıydım
neden boyleydı cunkuy herdaım onlarla beraberdım

sımdı bekar gozuyle bakıyorum ve yorumlayım sımdı eger evlendıgım ılk gunden berı berabersem onlarla gelsın kalsın nedemek basımın ustunde yerı var
ama benı zora gelene kadar takmamıs sonra gelmıs evıme ıstedıgı saatte gırıp cıkacak baska derdı..
evım mabedımdır helekı bebegım varsa 2 kat mabedımdır
amarım anlatabılmısımdır

ne kadar değişik yorumlar olmuş,
ee olacak elbette,herkesin aile kavramı,
gördüğü aile terbiyesi farklı,kimi abi kardeş gibiyiz der,
diğeri asla samimiyetim yok der,dolayısıyla yapılan yorumlar
herkesin aileye bakış açısıyla alakalı bir durum...kimse kimseyi
bu düşüncesinden dolayı eleştiremez...
sadece şunu söylemek istiyorum,Allah kimseye hatalarını tekrarlatmasın...
sevgiler...

Haklisin, evi insanin mabedidir....ama evlendikten sonra o ev senin evin oldugu kadar esininde evi oluyor....nasilki sen aile fertlerine her daim kapini aciyorsan esininde buna hakki var....bu fertler kötüde olsa iyide olsa....

Benim konu sahibmize demeye calistigimda bu....o kaynini sevmiyor olabilir, hakli sebebleride vardir mutlaka, lakin esininde abisini onun gözleri ile görmesini saglamasi mümkün degil.....

Kardesin sekerini seninle paylasmasada düsüp dizini kanattiginda ah kardesim deyip nasil ici sizlardi insanin cocukken, simdide abisi ona iyi olmasada kötü zamaninda ona sirtini dönemez, en azindan bu benim icin böyle.

Olaylar ne kadar yanlış yerlere çekilmiş , olay sapıklığa kadar varmış..

Ya adam çok düzgün , abi , efendi , saygılı bi insan değilki , adamın tavırlarından dolayı ayşesat rahatsız olmuş ve istemiyor evinde artık , bence son derece de haklı , burda iş eşine düşüyor , eşinin olaya el atarak abisini kırmadan durumu izah etmesi lazım..

Herkesin evi kendi özel yeridir , kardeş bile olsa gelip koltuğa yayılmak emirler vermek çocukdan sızlanmak doğru şeyler değil ki , ben eminim abisi düzgün bir karakter olsaydı ayşesat bunları hissetmezdi ve bu kadar şikayet etmezdi..

Olay tamamen abinin sapıklığına , boşanmalarına , kapıdan kapı dışarı edilmesine varmış..arkadaşımız abinin karakterini anlatabilmek için bilgi vermiş o konularda , yoksa dul adam diye evine almamazlık yapmıyo herhalde dimi??

Konu başka başka yerlere taşınınca kız da cevaplarken saçma sapan sonuçlar çıkmış ortaya..

sizden önce annesinin babasının evine gitmesi daha mantıklı.....
yada bir ev tutup dayayıp döşeyip kalması daha mantıklı......
en azından kimseyi rahatsız etmez yada kimsenin lafını sözünü duymaz bu anlamda haklısınız.....
en azından sizin yüz egrinizi tavrınızı çekmektense kendi evinde rahatca yaşar......

ama yapmamış neden yapmadı bilimeyiz......size gelmişler kalıyorlar......

soruma cevap veririseniz sevinirim.....
sizi rahatsız ediyormu?
size karşı tavırları davranışları farklımı?
her hangı bir uygun olmayan davranış gördünüz mu?

bunlar olduysa haklısınız gelmesın ....

ama sırf sigara içiyor ....yok ben yanlızken kalamam benim evimde ne işi var...derseniz olmaz....
o eşinizin abisi......birinci derece akraba.......sizinde başınız sıkışınca gideceginiz bir yer olabilir......
dünya küçük kime ne olacagı kimin kime muhtaç olacagı belli degil...
bugün size muhtaçlarsa ilerde sizde onlara muhtaç olabilirsiniz.......

o yüzden gereksiz güvensizlikle yada hoş olmayan davranışlar yapmak dogru degil.....bence....

evde yalnız kalmam diyen arkadaşlarada katılmıyorum.......nasıl böyle bir şey aklınıza geliyor anlamıyorum......ya eşinizin abisi sizinde abinizdir......
o zaman kendi kız kardeşinizle kendi eşlerinizide yanlız bırakmamak gerekiyor......
yada gelinlerle eniştelerde yanlız kalmasın....
dogru degil.....güvensizlik kötü düşünce insanın aklına geldigi zaman huzurda kaçar paranoyada hat safhada olur......

yanı yapmayın arkadaşlar sizin aileniz anneniz babanız yada kardeşleriniz sizin için neyse eşiniz içinde öyle olmalı......
eşinizin ailesi eşiniz için neyse sizin içinde öyle olmalı......

evden kov alma.......amanda ya bir şey yaparsa yok mügelik olursunuz derseniz......

böyle düşünürseniz.....kimseye güvenmeden bir cam fonusun içinde yaşıylaım.....kimseyle görüşüp konuşmayıp selam bile vermiyelim o zaman......

Son düzenleme:
ayy bı muge dedım olay oldu
mugeye gerek yokkı hayatta oyle seyler varkı bıraz GERCEK haber izlersenız gorurusunuz
(gercek haber acıtasyonsuz gercek haber buda bıyere cekılmesın)
sanırım bugundu nette gazete okurken gordum
avukata muvekkılı kacırmıs dovmustecevuz etmıs
bakarmısınız ıgrenclıge
ınsanın kendını koruması ıcın okumus olması hayatı tanıması bıle yetmıyo
mugeyı sevmeyın ama gercekten bu olayların oldugunuda unutmayalım sadece temkınlı olalım

İki kadınla yaşayan bir insan yapı olarak ahlaktan yoksun ve zayıf karakterlidir.
Üstelik sarhoş geliyormuş.
Böyle bir durumda ama biz bir aileyiz saflığı gösterilmemeli.
Bu tip adamlardan her şey beklenir.
kadının kocası yokken ne işi var böyle bir adamın evdeklava:
Eşinin devreye girmesi gerekirdi.
Ama girmiyorsa iş sana düşmüştür.
Kendi önlemlerini kendin almak durumundasın.
Aile bireyi ise bireyliğini bilsin.

Gülsüm sultancım hiçkimse kardeşine sırtını dönemez tabiki , ama ortada doğru dürüst bir sebep yokkende kardeşinin keyfi için ailenin huzurunu bozar mısın? Sen de bir annesin , yorumlarını hep okurum , herzaman mantıklı ve sakin birşekilde fikirlerini belirtirsin ama burda şaşırttın beni inan ..

Yanlış anlama lütfen ama abi düzgün bir insan olsaydı bu arkadaşımızın bunları yapacağına inanıyor musun?

Kardeş kardeştir , candır , ölürüm kardeşime ama benim eşime saygısızlık yapsa , evime gelip çocuğumun kocamın huzurunu bozsa karşıma alıp konuşmam gerekmez mi? tabiki kardeş sokakta bırakılmaz , hayatta her derdine koşulur ama bir eşin öncelikli sorumluluğu kendi karısı/kocası ve çocuğudur , onların huzuru düzeni bozuluyorsa kardeşin de olsa alırsın karşına başka çözümler üretirsin , eşini de hoş tutarsın kardeşini de...

Bilemiyorum konu tuhaf yerlere çekilmiş ve ayşesat arkadaşımıza haksızlık yapılmış gibi geliyor bana...

ooo uzarda uzar
yok sonu arkadaşım
bildiğin doğruyu oku
aile yaşantını sen biliyosun ona göre davran
adamı evine almamak için illa sapık damgası vurmak gerekmiyo
ben kendi adıma söyleyim
evde kuzenim varkende hareketlerime sınır getiririm
nihayetinde erkektir
yayıla yaıla otuamam hele eşin kardeşiyle 2 kez daha zor
arkadaşa destek verenlere ned bu kadar yüklenme onar size yüklenmiş mi
nasıl olur nasıl alırsnız demişler mi?
bencede fikirlere saygı duymak gerek
uzen muhabbetine gelince yanlış anlaşılması muhtemeldi
kuzenlerimle aile ilişkim azlasıyla sıkıdır
ama 1 erkek 1 kız olarak zorda kalmadıkça kalamam
bu soğukluk anlamına gelmiyor

belkıde bekara esını bosmak kolaydır sozu gıbı analamıyorum evlılıgı
ben bılmıyorumdur
ama benım kardesımın davranıslarından esım rahatsız oluyosa ve gercektende HAKLIYSA
sadece kaprıs degılse yanı
bende kardesıme baska cozumler bulmaya calısırdım
ev tutmak anenmın yanıdna kalmasını saglamak gıbı
ama bakın arkadas cıdden huzursuzkı kapıyı acmamıs
neyse ben yorum yapmayım en ıısı

farketmez ha müge ha başka haberler. dediğimin arkasındayım..
bu olaylar hep vardı.ama gündeme geliyor artık.yeni olan şeyler değil. haaa bu olaylar az ve ender ki zaten haber niteliği taşıyor.demek.
artık kardeşe güvenemeyeceksek,eve hapsedelim kendimizi,hiç bir insanlada konuşmayalım.
avukat müvekkile ,taciz etmiş. vs vs.
aman ha bu ağabeyde, metres tutmuş,banada bakar mazallah.
iyide ağabey metres tutmuş.yanlışta,
her sevgilisi olan evli erkek yengeyede yan gözle bakacak değil ki.:hulya:
.kardeşine bunu yapar mı.
yani, kısaca o iş ayrı bu iş ayrı.

Güzelim ben demiyorumki bu kadin bu durumu ceksin....sadece esine bu konuda biraz daha ilimli yaklassin. Abin geldi kapiyi acmadim, benim pisirik esim gelme diyemiyor gibi seylerle hicbir yere varamaz, daha cok esinin tepkisini toplar bana göre.

Bu sefer esi bu olayi inada bindirecek yada daha kötü bir ihtimal misilleme yapicak, ha sen benim abime böyle yapiyorsun bende senin ailene bundan sonra böyle yapicam....ki aysesatin dedigine göre söylemisde....

Ehh? Bunun kime bir faydasi olur arkadasim.....yine üzülen yipranan aysesat olmazmi?

Diger yorumumdada yazdim esinle güzellikle konusmasi lazim cünkü bu konu cok hassas bir konu....40 yillik yabanci degilki hay seytan görsün yüzünü deyip hayatindan def edesin.

Aysesat bana göre hakli iken haksiz duruma düsürdü kendini......Ya kapiyi acmadigini esine söylemeyecekti....yada acip buyur edecekti kaynini ve esinle bu olayi kararli ama sakin bir sekilde konusacakti.

canım kolay değil yani genç bir kadının kaynıyla heleki geçmişte kendisinin yüzüne dahi bakmayan insanla aynı evi paylaşmak, bebek ev işi vs zaten dünyanın en zor işleri.
Ama bunu söylelemeyi göze almışken keşke kocanı üzmeden söyleseydin,
ama gene gelmesin kelimesini kullanmasaydın
neticede onun abisi gelme diyemez, denmez.
O da hemen cevabını vermiş zaten Aynı şeyi bende seninkilere yaparım demiş
Bi düşün senin evine gelmek zorunda kalan senin bir yakınında olabilirdi.
Bence eşinden özür dilemelisin, kendini yanlış ifade ettiğini anlat.
Kaynının içine düştüğü durum çok kötü, kimse durup dururken yuvasını yıkmaz,
kendine göre sebepleri vardır ama doğru ama yanlış.
Hayat öyle garipki bizim başımızdan hiç kötü şeyler geçmeyecekmiş gibi geliyor.
Boşver önceleri yüzünüze bakmazmış, takma kafana.
Senin şuan ona yapabileceğin tek iyilik evini açmak.
önüne bir lokma yemek koymak, o da zaten sen ne yiyorsan ondan.
Beğenmiyormu bırak bişey deme, kendi utansın
zaten sürekli gelmiyormuş.
Sigara konusunda da kendi kendine kızacağına içerken git yanına
sinirlenmeden onuda kırmadan izah et.
Balkonda içersen sana kahve yaparım vs de.
Unutma gönül almak zordur ama kırmak kolay.
Kaynın yüzünden eşinle arana soğukluk girmesin
Bebeğini mutlu huzurlu bir ortamda büyütmeye çalış
sevgiyle kal. (Gönül abla gibi oldum:))))

benimde kaynım boşandığında bir süre bende kaldı bu süre içinde evini sattı yeni ev aldı düzenini, kurdu ve evlendi hiç sesimi çıakrmadım kirliye attıysa yıkadım ütüleme dedi ütülemedim sırf rahat etsin diye,oda benden ne yemek istedi nede ayağına bişey getirmemi evde de küçük bebek vardı

mutlaka kısıtlamalar yaşadım... evde eşimle olunca istediğim kanalı seyredip istediğim sohpeti edebiliyordum ama bu sefer evde maç muhabbetleri gibi hiç alışık olmadığım sohpetler ve seyretmediğim kanallar açıldı misafirdir rahat etsin dedim bişeye karışmadım ... evde şort .. vss giyemedim devamlı eşortmanlarım... akşamaları koltuğa uzanmalar bebeğimi istediğim yerde emzirmeler falan olmadı tabi ama bu zamanda mesafemden ve saygımdan ödün vermedim...

şöylede olabilirdi sadece kendini düşünmeyip kendine bi oda tutabilecek maddi gücü vardı sırf para harcamamayı düşünmeyip oda (otel yada pansiyon)kalabilirdi yada bekar arkadaşları onlarda kalabilirdi bunlarıda yapabilirdi bize ihtiaycı yoktu ama yapmadı...

bencillik ve narsistlik böyle bişey...
gene gelip kalıcam derse yine kapım açık o ayrı bi konu....

Gülsümcüm şimdi oldu , ben eski mesajlarını yanlış anlamışım sanırım.. ayşesat’ın eşiyle düzgün bir şekilde konuşması lazım , eşinin de abisini karşısına alıp konuşması lazım .. başka türlü çözülmez gibi görünüyor bu konu : (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…