- 24 Mayıs 2016
- 750
- 1.483
- 113
Benim annemden kalan 2 bileziğim var kıyıp da satamıyorum 2000 lira için postane soyanların ülkesindeyiz takıyorum üstüne plastik bi bilezik buldum onu takıyorum altına hiç bulaşma derim acı tecrübeyle sabittir, bileziği seven adam takar sevmeyen takamaz.
Bak ben ne yapıyorum maaşımı alınca kocama veririm gider aylık market alışverişimizi yaparız, hesaplarız büyük gider var mı diye, kirayı faturaları hallederiz kendimize 500 kadar bırakıp kalanı benim hesaba. Benim işim rahat gün içinde piyasaları takip edip gerçekten cazip bi yatırım aracı görürsek yatırım yapıyoruz altın, dolar, gümüş gibi ama temkinli olduğumuzdan çok çok kazanmıyoruz, yatırım yapmadığımda da kar payı alıyorum bankadan param yerinde saymıyo birikmeye devam ediyo. Bu sürede yememden hiç kısmadım haftada ya da 10 günde bi dışarda yeriz uygun oluyo burger king falan yapıyoruz, sinemamıza kışın gideriz, kıyafetler için sezon sonunu beklerim zorunlu değilse, market alışverişini de liste yapıyorum her ay başı kocamın ticketiyle yapıyoruz 300-400 liralık alışveriş yapınca a dan z ye her şeyini alıyosun inan geriye günlük ekmek meyve masrafı kalıyo. Bu süre içinde tatilimize falan da gittik velhasıl hiç bir şeyden geri kalmadım ama gönlüm bi şey almak isteyince zorunlu mu diye düşündüm de aldım. Al kocanı karşına konuş gerekirse bizi anlat nette okudum böyle böyle falan de tamamen kısınca olmuyo ama gezmeye de giderken araştır bak gerçekten ekonomik şeyler var.
Ya inanki para beni de eşimide dürtüyor. Ya tatile gidiyoruz ya alışverişe. Yatırım yapılmalı ama neye ve nasıl. Dolar desen anlamam gercekten altın kotu bır yatırım onu da bılmıyorum birikim yapmak doğamızda yok. Ama boyle de nereye kadar