- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
Kesinlikle bende katiliyorum zina suc olmali,
farkindamisiniz bilmiyorum ama sanki bu zina suc olmaktan ciktigi zamandan beri daha cok zivanadan cikti bu erkekler,
mikroplar
Cezalar caydirici olmali !!!!!
bu kanun ne zaman işe yarar biliyor musun .....evlendikten sonra eşi iyi mal yapmışsa ve sen o malları bir şekilde gözünü açıp kaçırtmazsan....aldatmayı ispatlayabilirsen...........malı kaçırma ihtimali çok yüksek....yanlış hatırlamıyorsam erkekler lehine düzenlemeler yapıldı......ayrıntıları araştırsak iyi olacak......yanlış hatırlamıyorsam eş malları başkalarının üzerine yapma ihtimaline karşı o malları boşanma sonrası takibini 10 yıldan bir yıla indirmişllerdi ...ben hukukçu değilim ama haberlerde böyle bir şeye rast geldiğimi hatırlıyorum ....kadın kuruluşları isyan etmişti
yani düşünsenize ...eşiniz sizi aldatıyor...ayrılmaya karar veriyor...ortak aldığınız evi arkadaşının üzerine yapıyor ...boşanma gerçekleştikten bir yıl sonra arkadaşından geri alabiliyor ....çünkü süre bir seneye indirildi.....yasalar teşvik ediyor gibi
yeni sifreyi isteyip vermedigi icin iste kavga buyudu. yeni sifrelerini vermek istemedi. onunda bir ozeli olmaliymis.
diger konumuda bakabilirsiniz orayada sorunlarimi yazmistim. son zamanlarda benden utaniyordu.
Konu mal varlığı paylaşımı değil ama aldatılma yani tazminat davası. Davanızın içinde kendisi için önce tedbir boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra yoksulluk nafakası olarak devamını, maddi tazminat ve manevi tazminat isteklerinde bulunabilir
Manevi tazminet içinse, kişilik haklarınızın zarara uğraması (dayak, hakaret, aldatılma..) gerekir.Maddi tazminat mevcut ve beklenen menfaatlerinizin yok olması, miras hakkından mahrum kalmanız gibi sebeplerle taktir edilir mesela evliliği süresince çalışmadığı için evlilik masrafları için takılan altınlar için vs vs tazminat davası açabilir. Ben zaten maddi ve manevi tazminattan bahsettim. Evlilik öncesi yapılan mallardan hak sahibi zaten olamaz mal paylaşımında. Ama tazmaninat davası açabilir. Çünkü yakınım yasadı bu olayı. Aldatılan bir kadının diğer kadına açtığı davayıda tv de izledim her ikisinide yapmalı.
Bu konuda başlık açıp hareket başlatmak lazım...Böyle bir harekete destek vermek için aldatılmış olmak yada aldatılmayı beklemek gereksiz...Ben %100 destekliyorum...
"ZİNA SUÇ KAPSAMINA ALINMALI (ESKİDEN OLDUĞU GİBİ)"
Eskiden oldugu gibi yani kadına hapis cezası verilirken erkege birşey yoktu.
Bazı arkadaşlar uzat uzatabildiğin kadar, sürünsünler demiş. Ben onlara katılmıyorum...
Evli ve çocuk sahibi bir adamdan ve evli ve çocuklu bir adamla ilişki yaşayabilen bir kadından söz ediyoruz burda. Şimdiye kadar utanmayan, şimdiden sonrada utanmaz.
Anladığım kadarıyla tazminat ve nafaka konularında sorun çıkarmayacak. Bu şartlar altında anlaşmalı boşanmazlarsa olan Handeyle bebeğine olur. Hande'cim duruşmalar o kadar uzak bir tarihe veriliyor ki, en az 1.5 sene beklemek zorunda kalırsın. Şimdi çekişmeli boşanmaya kalksanız, ön duruşma 6 ay sonraya verilir. 2. duruşma gene 6 ay sonraya verilir. Şahitler dinlenir ve 3. duruşmada karar verecek bile olsa yine 6 ay beklemek zorunda kalırsın. O kadar çok boşanma davası var ki, sıra gelmiyor bir türlü.
Tahminimce eşin anlaşmalı boşanmadığınız için maddi olarak size destek olmaz bu süreçte. Tedbir nafakası bağlansa bile inan çok küçük meblağlar bağlanacaktır. Para önemli değil elbet ama sonuçta sizinde belirli bir hayat standartınız var ve sen yine tasarruf etsen de bebeğinin masraflarından kısamazsın. Çok acı belki ama sizi düşünmeyen bir adamdan bahsediyoruz. Evladını düşünse zaten yapmazdı bunları.
Çok kolay süründür diyoruz da olan sana olur. Hem psikolojik olarak hem de maddi olarak yıpranan, üzülen, tabiri caizse sürünen sen olursun. Evet, bu sürecin sonunda hakettiğini alırsın ama bu süreçte çok zorlanırsın.
Bence anlaşmalı boşanmanız en mantıklısı. Sahip olduğunuz her şeyi iste. Ev, araba, arsa ne varsa hepsini al elinden. Maaşının yarısını nafaka olarak iste. Ayrıca iyi bir avukat bul kendine. Boşanır boşanmaz, o kadına dava aç. İkisi de şok olsun, kalakalsınlar. Numaranı falan değiştir, ulaşamasın sana. Çok acı ama bundan sonra çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmeyebilir. En azından onun bundan sonraki yaşantısını maddi manevi garanti altına almalısın.
Seni yemeklere, davetlere götürmemesi ve o kadını götürmesi büyük rezillik. İlla ki canını yakmak istiyorsan iş yerine git. Müdürüyle görüş. Boşanma sürecinde olduğunuzu ve net maaşını öğrenmek istediğini söyle. Diğer kadını ve aldatılma meselesini açma. Seni tanımadıklarına göre onlar anlayacaktır zaten. Sen orda duruşunla, tavrınla kimin ne olduğunu göstermiş olacaksın.
Sessiz sedasız boşanmak istediğine göre bu olayın duyulmasını istemiyor. Sende " planlamadan, intikam amacı gütmeden" duyurmuş olursun işte. Bundan sonra önemli olan senin ve bebeğinin mutluluğunu. Okulunu bitir ve hepsini utandır. Senin gözünden akan tek bir damla yaşı haketmiyor o adam. Bunu da sakın unutma.
malesef evet
üstelikde kayinvalide bende torundan cok ne var diye övünüyor ,handenin hakkini nasil ödüyecekler bilemiyorum
yine bir gerçekten mi demek istiyorum şu anda
e tabii bu düşüncede olan br anneden dürüst ve ahlakılı bir evlat yetiştirmesi beklenemez!
hani yeni torununu atsın falan demiyorum ama herşeyinde bir adabı ölçüsü var.
hak ödenmez alınır..hem de donuna kadar!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?