bilemiyorum sanirim bitiyor...

psikolijik şiddetin bedeli hepsinden ağır ne yazık ki

Katılıyorum sana. Evliliğin kutsal olduğuna, yıkılmaması gereken bir kurum olduğuna inanmıyorum zerre kadar. Yuvayı dişi kuş yapar masalına da inanmıyorum. Her şey karşılıklıdır. Bir erkeğin rahatı, keyfi bir kadının çilesi olamaz.

Seversin, aşık olursun. Bir şeyler kötüye gitmeye başladığında düzeltmek için elinden geleni yaparsın. Çareler tükendiğinde, yapacak bir şeyin kalmadığında, aşkın(!) arkasına saklanmak yerine gider aslanlar gibi boşanırsın. Başka bir doğru yok ki dünya üzerinde. Çile çekmek ne zaman kutsallık oldu ?

insanların aşk anlayışları da farklı, ben seviyorum diyip bırakmayan bırakamıyorum onsuz ölürüm biterim diyenler var,zaafa dönmüş aşkın kokusunu erkekler 100 metre öteden alıyolar, benimle birlikte olmazsam senden ayrılırım diyen erkek modeli buna örnektir, aldatan pişkin pişkin geri dönen, eşine hakaret eden, döven erkek modelide buna örnektir, gidemez rahatlığı mutlaka ama mutlaka bi noktada ya aldatmaya ya dayağa gidiyo

Her şeye sabredersin. Düzelmesi için çaba sarfedersin. Çözüm yolları ararsın. Ama aldatma ve dayak.. Hem de böylesine bir aldatma. Ne diyebilirim ki.

Hande nin bu kararindan sonra konuya son kez yaziyorum.
Herkesin tercihidir. Herkes attigi adimin cefasinida, sefasinida kendi cekecek.
Hande siz davalarinizi acip, paralari alip, onlari giden paralarin SIKINTISI, kavgalari ve o büyük asklari ile basbasa birakip, cocugunuzla yeni bir hayat kurup sefanizi sürseydiniz de bize göre birsey yoktu, simdi esiniz bütün bunlari tazminatlardan kurtulmak icin yapiyorsa ve sonunda yine metresine dönerse cekeceginiz aci, üzüntü ve cocugunuza yaptiginiz kötülügün vicdan azabini cekerkende bize göre birsey yok.
Yani herkesin kendi hayati.
Buradaki bircok arkadas ve ben size ucurumu göstermemize ragmen siz gidip asagi atliyorsaniz acikca ve net söyleyeyim benim icimden geecek tek düsünce " enayiligine doyma, bu kadarmi kendine ve cocuguna düsmansin" demek olur.
Yani " akilsiz basin derdini sefil tabanlar ceker" der gecerim.
Ama tekrar söylüyorum sakin dogmamis masumlari kirli hesaplara karistirma!

Kadınlar ilginç bir şekilde hayattaki yatırımlarını çocuklar üzerine yaparlarmış çoğunlukla.......içgüdusel birşeymi bilmiyorum.......dövsede sövse de aldatsada devam.......çocuklarım için.......devlet planlama teşkilatı araştırmayı yapmış ne zaman ki adam maddi desteği çocuktan kesmiş işte o zaman evlilik bitmiş........maddi destek diğer kadının çocuklarına ve o kadına akmış........bu evlilikte işte o zaman bitecek.......benim babam gibi bir adamsa yine bitmeyecek........babam en azından evin eksiklerini görüyor kürkçü dükkanında ne de olsa.......annem evi ve nafakayı alma hakkına sahipken boşanmayı aklının ucundan dahi geçirmsdi.........ne diyelim bize de mutluluklar demek düşer

Ben inanmıyorum ki hande bu olanlardan sonra hala eşini sevsin aşık olsun.
Hande'nin şuan sadece gözünü kadına karşı hırs büyümüş durumda.
Bak sen kocamı ayarttın hamile kaldın ama hala eşim benim yanımda beni seçdi,yine benim yanımda der gibi tavır sergilemek.
Aslında hande'nin içinde ne fırtınalar kopuyor ah hande ahhh..
En azında bazı şeyleri garantiye alsaydın tüm malları kendi üzerine alıp anlaşmalı birliktelik yapsaysın.
öyle bir durum da eşinin tavrı ne olurdu kabul edermiydi acaba....
Hande okuyorsan lütfen ayrıntılı yazarmsın,afettin hamilesin, o kadar yazmışsın çok ayrıntıya girmemişsin...
Neler oldu kendini maddi anlamda güvenceye aldın mı?

Çocuklarım için boşanmadım , katlandım bu eziyete masalına ancak ve ancak şu şekilde inanırım ..
ayrıldığı takdirde ölüm tehlikesi, cocuklarını kaybetme riski, ve çok çok çaresiz olması (iş imkanı yoktur, ailesi yoktur, kadıncağız cahildir)
ama onun haricinde palavra .
benim annem 30 yıl katlandı , bu masalı anlattı bana ..
sanırsam 26-27 yasında idim , babam yıllardır ölüydü, gene aynı hikayeyi duydum , anne dedim çocukluğu bunun ezikliği ile geçti , annem sırf benim için mutsuz oldu düşüncesi ile, ama bundan sonra ki yıllarımı benden çalamazsın, korkaklığını sakın bizim üstümüze salma, boşanmadında biz çok mu sağlıklı büyüdük ?
kavga,hır gür, mutsuz bir ailede cocuk babalıda büyüse ne kadar sağlıklı olur ?
yuva ne zaman kutsal olur ?
kimse bana yuva kolay kurulmuyor savsatasını anlatmasın , inanmam.
ha gözünün üstünde kaşın var diye boşanılmaz bunu biliyorum ama 1 kere gelinilen hayatta evlilik adı altında eziyet çekilmesine , masum cocukların buna alet edilmesine karşıyım.
evlilik ancak eşlerin anlaştığı , sevgi ,saygı ortamında kutsaldır.
ve dişi kuşun görevi yuvayı yapmak değildir, eşiyle birlikte mücadele etmektir.
inanyorum ki kadınlara eziyeti reva gören gene kadınlar.
unutmayın anneler rol modeldir.
bla bla bla bu uzar gider , ben derim ki affetmekte özgürdür, totom yemedi, hala çok seviyorum ve affediyorum dese benim gözümde on nomera hatun olurdu hande. hatanı kabullenebilmek büyük meziyettir.

prensip olarak bir ilişkide ve bir evlilikte maddi olarak çok verici olmayı uygun bulmuyorum.......bu ekonomik sistemde ve bu ahlaksızlıksalmalında kaybeden herzaman kadınlar oluyor ama herzaman....... o yüzden işsiz biriyle evleneyim okutayım adam edeyim......verdiğin sürece kaybeden hep kadınlar oluyor.......bir ilişkide değerini hep kendin biçmelisin..........bir erkeğin alternatifi kaç yaşına gelirse gelsin var......anında satar seni....
hande şu an bir akıl tutulması yaşıyor.....oysa ki alcaklarına odaklanmalıydı.......
bakın benimkine............. yüzsüz bir şekilde evi benim geçindirmemi istiyor.......bu adamları kim bukadar yüzsüzleştirdi...beni aklım hafsalam almıyor.....üstelik aldatmışken.....hapse girmeyeceğimi bilsem günah olmasa gebertirdim
bu adam diğer çocuğa maddi ve manevi anlamda daha fazla arka çıktığında hande kaybettiğini gereksiz bir hırsa kapıldığını o zaman anlayacak........kocişlerimiz olmadan yaşamayı öğrenemedik gitti

Yazdım yazdım sildim. Bu konuda bahsi geçen hiç kimse (çocuklar hariç) iyi bir hayatı hak etmiyor.ve sanırım bundan sonra da sahip olamayacaklar.

maddi manevi etkenler dışında bide ben başka kimseye dokunamam tarzı bi durum var, bazı kadınlarda bu yüzden boşanmıyo

maddi manevi etkenler dışında bide ben başka kimseye dokunamam tarzı bi durum var, bazı kadınlarda bu yüzden boşanmıyo

bence bilinç altında.......çoluklu çocuklu kadınım beni artık beğenmezler gibi bir korku olabilir.......boşanmamalarını şu noktada anlıyorum.......şartların olgunlaşması gerekiyor
mesela ben sınavı kazanmayı bekliyorsam....birbaşkası çocuğum biraz büyüsün diyebilir....ama evlilik bitmiştir.....erkeğin evliliğin bittiğinden haberi bile olmuyor

harfi harfine katılıyorum ve aynı şeyleri düşünüyorum.
belki yalan belki değil.
bize hiç birşey olaz emin ol hande.
hatta 1 haftaya hepimiz unutur gideriz bu olayı,
bu iğrençliği ömrüne kazıyacak olan sensin.
sen herşeyden önce kendinden ödün verdin,bunun ezikliği hep omuzlarında olacak,
ve her daim bunu yaşatarak hissettiren bir kocan(!)

inşallah bu yazılanları ziyaretçi olarak da olsa okuyorsundur.
gör işte,
nasıl bir noktadasın,
tek bir kişi bile yaptığın şeyi desteklemiyor,
bilakis herkes sonunu adı gibi biliyor.
iyi oku...
burda yazılanlar senin kaderin olacak.

merhaba hanimlar
maalesef esimle barismak durumunda kaldim
cunku 2 bebegime hamile oldugumu ogrendim cok uzgunum
cocuklarim icin affettim

Hande, acını acımmış gibi yaşamış ve senin adına gerçekten üzülmüştüm. Ama.. Ama şimdi aklımda bir sürü soru işareti oluştu. Bir yerlerde yalan söylüyorsun sanki. Ya konunun tamamı yalan ya da bazı kısımları. Bu kadar şey ancak dizilerde olur. Kusura bakma bu kanaatim için.

Ayrıca bebeğin o aşağılık adam gibi bir babayla büyüyeceğine babasız büyüseydi inan daha iyi olurdu. Umarım çocukların büyüyünce bu cümleleri senin yüzüne haykırmazlar

Koca koca insanların günahını o melekler çekmemeli

bu konuyu anca gördum..
80 sayfadır handenın yazdıklarını okuyorum..
kah üzüldüm,kah sinirlendım..
ama sonunda şok oldum..
bu nasıl bı entrıkaydı böyle
boşuna mı okudum sımdı okadar sayfayı
ne guzel adamın donuna kadar alacak dıye beklıyordum ben yaaaa

2 yasında cocugun varken bosanabılıyorsun ama sonradan ıkıncı çocuguna hamıle oldugunu ögrenıp cocuklarım babasız kalmasın dıye bırden barısabılıyorsun..
bu nasıl bı celıskı..bence hamıle kalmasaydın da barısırdın..
bıgun keşke demezsın umarım..

hadı onuda gectım..saat 2 bucuktan berı bu baslıgı okuyorum..
asıl eve gelınce kocam benı boşıyacak

merhaba bayanlar

yazdiklarinizin hepsini ziyaretci olarak okudum
sagolun hepiniz bana en basindan beri destek oldunuz hakki gecti belkide bilemem
bu konuya son kez yazip cikmak istiyorum
hepinize tesekkur etmek istedim.
kiminiz sitem ediyorsunuz kiminiz hakaret hicbiri onemli degil.
kocami affettiysem sizlerin sozlerine hic ama hic alinmiyorum.herkesin dusuncesi kendine.
ne kadar cok bosanmami istemissiniz. peki size soruyorum bosanmak kolaymi.
ayni durumda olsaydiniz kesin bosanirmiydiniz. bazilariniz cok rahat konusuyorsunuz.yasamadan kimse bilemez bu durumu.
siz saniyormusunuz kocami afettim hersey harika tozpembe bir hayat yasiyacagim. hayir oyle degil.ama affetmek gerekti.
ona inanmiyorum artik sevmiyorum da. ama cocugum icin affettim.
diger kadinin cocuguda gozunuzde ne kadar degerliymis. o cocuk icin bu kadar uzulenler benim cocuguma da uzulsunler bir zahmet.
sizler burda 3-5 gun yazip gideceksiniz hayatimdan. ya sonrasi ??ben bosandigimda cocugum babasini sordugu zamanlarda ne diyecegim...
evet bunun adi intikamsa oyle o kadindan intikam aliyorum.kocamida gorunurde affettim . icimdeki nefreti tukenmez.
simdi istediklerinizi yazin haykirin hakaretlerinizi dizin. nede olsa alistik.
hickimsenin soyledikleri benim icin bu saatten sonra onemli degil.
ben bu kararri hayatimin icindeki insanlar icin aldim. psikologa bile danistim. en dogru karar buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…