bileziklerinizi naptiniz kizlar

Dügünden hemen sonra dayimlarin kuyumcusunda ki kasa da saklandi.
Dügün esnasi haricinde bir sefer bile takmadim bileziklerimi.
Bir sene sonra ev icin bozdurduk bizde tüm altinlari.
Bir tek babam ve annemden hediye olan altin taki setini bozdurmadik.
Ben pisman degilim acikcasi.
Fuzuli yere gidecegine altinlar evimiz yuvamiz icin yatirim oldu.
Altin takip takistirmasini da sevmem.
Sadece söz yüzügüm ve alyansim var sag elimde.
Sol elimde de annem ben cocukken aldigi sari altintan olusan tek tas yüzügü takiyorum.
Baska hic...

Birkaç şık bileklik var
Onlar dışında takmam ki onları da yazın takarım
Komik geliyor bana bilezik takmak bir sürü
Etrafımda takan da yok zaten

düğünde bilezik takılacak diye bişey mi var ben netten falan 5e 10a takı setleri alıyorum değişik değişik takıyorum valla ayy millet bana züğürt mü diyodur ki

Benim için aralarında para toplayıp yakında bir çeyrek takacaklar yakama

Yok sevmiyorum diyorum , hadi hadi olsa takarsın diyorlar ya , boğmaya ramak kalıyor

Siz en mantıklısını yapmışsınız. Yeni gelinin eli kolu dolu olur diye bir kural yok. Varsa da çok eskilerdenmiş o. O ne öyle noel ağacı gibi. Ayrıca tehlikeli de. Biliyorsunuz hırsızlar en çok yeni evlilere dadanıyor. Hiç canınızı sıkmayın bence.

Arkadaşlar aklıma gelince bu üzücü olayı yazmak istedim .

Altın sevenlere yazıyorum bunu . Lütfen takılarınızı çokta sevseniz , hepsini üzerinizde taşımak ve göstermek gayretinde olmayın . Hoş görünmemesini geçtim , bu kişisel bir tercih ama biliyorsunuz bu konuda çok talihsiz olaylar yaşanıyor zaman zaman .

Geçtiğimiz senelerde yaşadığım küçük ilçede bile kolundaki 10-15 adet altın bilezik yüzünden bir tanıdığımız öldürüldü. Mobesede çıkan son görüntüsü tuhafiyeye giriyordu , çıkış yok . Adamların bilezikleri görünce gözü dönmüş .

Lütfen en azından bu korku sebebi ile hepsini takmayın .

hahhh işte beklenen yorum ... alkışlıyorum canım

bence şöleee bişey olcak '' '' bazı kişilerde altın bazılarında gümüş .. çok berbat alerji oluyolar

Çok küçükken altın bilezik almışlardı.Çok iyi hatırlıyorum..
O zamanlar tabi bu alerjinin farkında bile değildik.Koluma takıyorum , her yerim ama her yerim kaşınıyor . Kızarıyor..
Küpe takınca kulaklrımı yırtıyordum kaşımaktan..

O gün bu gündür altın takmam , etmem ..

Altın alırım , altın takana ''hayır almam'' demem , ama kenara köşeye koyar gerektiğinde borç harç için veya keyif için bozdururum.. Keyif derken ( tatil amaçlı canım )

aman dikkat et canım

Benim için aralarında para toplayıp yakında bir çeyrek takacaklar yakama

Yok sevmiyorum diyorum , hadi hadi olsa takarsın diyorlar ya , boğmaya ramak kalıyor

hani Allah biliyo harbiden yok orası ayrı ama ben misal takı setimide bozdurdum yarı fiyatına hemde, annemde demişti keşke bozdurmasan düğünde dernekte takarsın, duyanda düğünden çıkmıyorum zanneder, bizim toplumda mantık bu demek ki ooof of bazen çok gülüyorum bu ye kürküm ye tavırlarına

Kesinlikle hiç hoşlanmıyorum bileziklerden ama sırf kayınvalidem mutlu olsun diye nadir durumlarda takıyorum. Bu durumdan şikayetçi miyim hiç tarzım olmamasına rağmen değilim o mutlu olunca hoşuma gidiyo.

Kızlaaaaaaaaar hazır konusu açılmışken banada bi el atın çok karasız kaldım çünkü yarın bi nişana gidicez görümcem nişanlım ve ben üçümüz gidicez kaynanacıgım bileziklerini tak dedi, :))))) şimdi şöyleki iki tane kalın bileziğim var birini nişanlım aldı dümdüz bi model ben şeçmiştim bide kaynanam almıştı trabzon hasır mı diolar öyle bişi kelepçeli tam birleşim yerinde böyle taşlı bişiyler var bide iki tane ince burma bileziğim var elbisem çoook sade çık şık bi elbise şimdş onun üstüne bilezikleri takmak nasıl olcak ( buarada elbise kolsuz) napcam ki ben şimdi banada bi el atın

Son düzenleme:
Henüz bileziklerim yok ama hayırlı bir şey için harcamışsınız bence oldukça mantıklı bende olsam ev için harcardım evimizi alacağız sonuçta takmayı da sevmiyorum eğer rahatsız hissederseniz ki hissetmezsiniz herkes kolunda bileziklerle gezmiyor ve tehlikeli de nasıl haberler okuyoruz bir bilezik için kelepçe ya da bileklikler alabilirsiniz onlar birçok kombine uyumlu sağlık mutluluk olsun gerisi olur muhakkak

Son düzenleme:
bizde bileziklerin yarısını satıp araba aldık yarısını da bankaya yatırdık :) ileride ev alırız diye

henüz düğünüm olmadı ama bizde takıların hepsini a dan zye bozup ev alcaz
hiç boşa üzülme ne güzel evin olacak takıyı ne yapcaksın
ayrıca herkes o gözle bakıyodu eskiden ama şimdi bilezikle gezmek dediğin gibi saçma eskiden kalma bişe bana göre öyle yani
nişanda herkes tak dedi ben nişan biter bitmez çıkardım

Bikezikleri sevmem .
Kelepçe seklinde bir tane olabilir ama sevmiyorum ben .
En mantiklisini yapmissiniz bence .
Eğer durumumuz el veriyorsa altin iki uç tane bileklik alin.
O daha hoş .
Canim bencede oyle .. evin borcu iki sene sonra bitecek o zaman esim sana alirim daha guzellerini dedi :))
Aynen bizde siIn gibi yaptik pesinat olarak kullandik ama cok guldum kaynananin hareket ine )) sizi dertten kurtarmis
Cumlemizin canim ya bende uzulmuyorm da iste annem onlar senindi ne diye verdin saf misin ben olsam asla vermem diye diye basikin etini yedi :)))

bana da ole geliyor canim gorgusuzluk gibi yabi bizde ev pesinati yaptik .. annende tatliymis bu arada :))) gozumun onune bi an o kalabalık ev gezmeleri geldi :))

aynen...

Bu soyledigin gerçekten dogru canim

Tehlikeli tani.. en iyisi hiç olmamaai

amaan üzülme o gelenek buralarda da var bizim mağzamız var bi sürü altın içinde ben sadece künye ve ince kelepçelere bakıyorum üzülme sonuçta ev almışsın çalışır biriktirirsin bizim yaşıtlarımız zaten takmıyor eskidenmiş o salla gitsin bikaç künye al ya da güzel bi kelepçe keyfin yerine gelir

yok yok sen üzülme canım...

Eğer bileziklerini ev almak için harcadıysan üzülmek yerine sevinip şükretmelisin.Haybeye gitmemiş,değerlendirmişsin.Koluna bilezikleri doldurup gezinmek görgüsüzlüktür.Onlar zaten yatırım amaçlı.Giyinmesini ne takacağını bilemeyen yeni yetme gelinler takar o bilezikleri.O da genel de köylerde.Bir de ne demek yeni gelinin kolu boş olsa ayıp mı?Sence ayıp mı.Ya da ayıp kola takılan altınla mı ölçülü.Yeni gelinin kafası boş olmasın kolu boş olsa ne olur.

bizimkiler henüz duruyo altının biraz daha çıkmasını bekliyoruz bozdurup ev kredimizi kapatıcaz kısmetse
hiç ama hiç üzülmüyorum.. hatta nişan takılarımı da ekledim onların arasına dokunmadım hiç
ikimizin onlar.. evimiz için harcanacak
zaten hiç takmadım bileziklerimi.. sevmiyorum da öyle kuyumcu rafı gibi gezmeyi

kuyumcunun kasasında duruyo kısmet olurda bi gün ev alırsak o zaman bozdururz yoksa hiç özenipte bu bilezikleri takayım demem. annem her zaman söylenipduruyo boşuna boşuna orda duruyo takımıcaksan niye aldırdın onları diye ben kimseye bilezik aldırmadımki kendileri aldılar söz bilekliği takı setinin bilekliği var onlar hoş duruyo onları takıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…