bileziklerinizi naptiniz kizlar

Allah aşkına arkadaşım gelse şimdi eşinin ailesi sıkışığız, borçları ödeyemiyoruz dese, sizde mecbur kalıp verseniz eviniz de yokken, tek güvencemiz onlardı diye düşünüp gerçekten üzülürdü insan, ama ona bile kısmet der geçerdi. Siz ne güzel eviniz için bozdurmuşsunuz, ayrıca ben sevmem bileziği ve evlendikten sonra yeni gelin diye orada burada da takacağımı hiç zannetmiyorum..

Son düzenleme:
Bendesenin gibi ev alıyoruz ona verdim hepsini de rahatladım evde saklamak çok zor zaten. Ama künye kullanıyorum bence daha genç işi duruyor.

Cok dogru söylüyorsun
Canim iki dugunu de biz yaptik .. ne deyip alacaklardi ki en ufak bi katkilari bile olmadi....

Ben bilezik falan asla takamıyorum o yüzden tüm takıları altın hesabına yatırdım.
Yeni evliyim sadece ilk ramazan bayramında eşimin sülalesine giderken zorunlu gibi taktım bigün bilezikleri of ne zor geldi takmak varya gösteriş gibi geliyor bana ve ağır geliyor sevmiyorum. Bir tane modelli geniş bilezik var günlük takılan takılar gibi ondan bi tane bıraktım bir de takı setim var gerisini yatırdım hesabıma. Ama sadece nişanda alınan kolyemi küpemi ve künyemi takıyorum genelde diğer her şeyi banka hesabı açtırıp yatırdım. Hem bişey olacak mı korkusu da kalmadı.
İlerde ev alacak olsak ben de eşime katkı olsun diye verirdim tabi bence en iyisini yapmışsınız üzülmeye hiç gerek yok.

Son düzenleme:
Cok dogru söylüyorsun

Canim iki dugunu de biz yaptik .. ne deyip alacaklardi ki en ufak bi katkilari bile olmadi....

Ohoo şu foruma bi bak, hiç birşey yapmayıp bilezikler için kavga edenler, kendileri en lüksünden yapıp bilezikleri koruma amaçlı gelinden isteyip vermeyince bileziklerin ortadan kaybolması (daha yeni sayılır bu konu) insan kötü niyetli olmasın, bence kendiniz yapmışsınız ya o çok iyi olmuş mesela ben para biriktirmeyi becerebilen bir insan değilim ne yazık ki, ev peşinatı için de ciddi birikim lazım. Herşeyi kendim yapar öderim takıları da peşinat diye saklardım sanırım, çünkü taksit hiç şaşmaz günü öderim ama birikim yapabilecek kişi ben değilim..

biz de düğünden hemen sonra borçlarımızı kapatmak için bozdurduk bileklik ve günlükte de takılacak kelepçe bileziğim var
kendime yakıştıramıyorum bilezik set tarzı takıları genelde spor giyinirim
evde bakkala giderken takan kadınlara da şaşıyorum

Siz bizim oraları görmelisiniz. Düğünlerde.
Bilezikler, kelepçeler kollara takılır.
boyunda set, uzun bir inci kolye, onun üstüne varsa köstek ve varsa yine beşibiyerde :)

Ve bunların hepsi aynı anda üst üste takılıyor :)
Bizim orda herkes taktığı için genelde kaldırıyor, yadırganmıyor ama dışarıdan gelen biri yadırgıyor tabiki.

Benim sadece bileziklerim, kelepçem ve setim var.
1,5 yıllık evliyim sanırım 2 kere taktım hepsini birlikte. Oda bulunduğumuz yerde kınada. Salon düğünleinde falan hayatta takmam.
Kelepçem çok modern çok şık onu tek takarım genelde.

Bizde ev için saklıyoruz Allah izin verirse.
Ama kasadan alıp kelepçemi takasım var şu sıralar, fırsat olduğunda.
Elden gitmeden hevesimi alayım :)

Aynen öyle ben de hastanede gördüm hemşireydi üstelik yani üstünde forma var onun üstünde uzun kollu önlük önlüğün dışına çıkartmış abartısız on beş tane vardı bilezik bide acil çalışanısın sivilde bile gario duruyo formalı insanda pek bi acayip geldi bana elinde eldiven dirseğine kadar bilezik

Son düzenleme:
Haklisin cnim... biz kredi cektik sindi onu ödüyoruz iate esim herseyi o krediyle aldi tum altinlari filan... yani kendi bilezigimi kendim ödüyorum:)))) ailesi saolsub bi çeyrek bile takmadilar ama lafa gelince hepsi es dost. .. ikimizde çalıştığımız icin nemalanmaya caliaiyolardi bende eve girelim dedim esime caktirmadan onlara para vermesine engel olmak icin...biz de evin sadece pesinatini yatirabildik zaten geriai taksit yani canim
Aynen :)))))

Nereler mis oralar valla meraj ettim

Canim desene biri mıknatıs tutsa cekip götürecek kadini :))))))))

çok alaturka tatlım gereksiz gösteriş en güzelini yapmışsın bide bilezikler yetti mi ev almana kaç sene sonra ev aldın

çok alaturka tatlım gereksiz gösteriş en güzelini yapmışsın bide bilezikler yetti mi ev almana kaç sene sonra ev aldın

Yeter mi hic canim yaaaa
Bilezikler zaten esim krediyle almisti anasi babasi kendi takmis gibi yaptilar.. bende calisiyorum yani kendi bilezigimi ödüyorum anlayacagin.... neyse bir yil olacak nisanda evleneli canim.. biz altinlari bozup pesinat verdik 35 bin... iki bucuk yilda insallah bitiyo borcumuz sonuc 148 bine mal olacak bize ..

son cümlen aynı annem :)))) bnm bileziklerimde annemde evde çalınır diye bakkala giderken bile takıo :) iş görüşmesine falan gidiosa cebine koyuo tabi :)))))

Kesinlikle en doğrusunu yapmışsın. Ev almak düğünlerde kolunun bilezik dolu olmasından çok daha iyi. Bizim toplum biraz gösterişi seviyor. Ama bilezik yine alırsın. Eline bir daha o kadar yüklü para geçmeyebilir ev almak için.

Ahaaahahahn :) ama genelde koycak yer yok çalınır diye yapıolar bence :) abartmışlar amaa bakim bnde dalga geçiorum ama yarın nişan var takcam mecbur takcam bilezikleri :) allahtan çok bişiyim yok :)))))

Neresi olduğu çok önemli değilde, bence her ilde belli kesimler vardır böyle.
Önemli olan neyi nerde kullanacağını bilmek.
Bende mesela kınalarda takıldığında yadırgamıyorum ama o semt dışına çıkıldığında herkes yerine göre giyinmeli.
Hele biryere gitmiştim.
Bu saydıklarımın hepsi var, kösteği beşibierdesi vs. ama inanmayacaksınız trabzon setiyle hint setini üst üste takmıştı kadın ya gözlerimi alamadım valla.

işçiliği olanlar(set,künye vs..) hariç hepsini satıp ev aldık.
işçiliği olan bileziğimde az sayılmaz onlar hala duruyor ama ben pek takı takmayı sevmiyorum,
o yüzden takmıyorum,hatıra bir nevi.
kv felan hep diyor tak onları sen gelinsin vs diye.
ben gene takmıyorum: )
sizde çar çur etmemişsiniz,ev almışsınız.
o yüzden dert etmeye hiç gerek yok ki sevmiyormuşsunuzda zaten.
hatta ben yeni gelin görüpte kolunda şakır şakır bilezik görünce gülüyorum içimden.
bana komik geliyor nedense.

Son düzenleme:
Henüz düğünümüze 6 ay var ama kesinlikle eve yatırmayı düşünüyoruz üstüne ekleye ekleye.
Şuan çok şükür bir evimiz var altınlarımın üstüne kredi çekip alacağız inşallah kendi kendine kirayla öder umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…