- 3 Ekim 2010
- 11.530
- 3.932
- 448
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Cok dogru söylüyorsunEğer bileziklerini ev almak için harcadıysan üzülmek yerine sevinip şükretmelisin.Haybeye gitmemiş,değerlendirmişsin.Koluna bilezikleri doldurup gezinmek görgüsüzlüktür.Onlar zaten yatırım amaçlı.Giyinmesini ne takacağını bilemeyen yeni yetme gelinler takar o bilezikleri.O da genel de köylerde.Bir de ne demek yeni gelinin kolu boş olsa ayıp mı?Sence ayıp mı.Ya da ayıp kola takılan altınla mı ölçülü.Yeni gelinin kafası boş olmasın kolu boş olsa ne olur.
Canim iki dugunu de biz yaptik .. ne deyip alacaklardi ki en ufak bi katkilari bile olmadi....Allah aşkına arkadaşım gelse şimdi eşinin ailesi sıkışığız, borçları ödeyemiyoruz dese, sizde mecbur kalıp verseniz eviniz de yokken, tek güvencemiz onlardı diye düşünüp gerçekten üzülürdü insan, ama ona bile kısmet der geçerdi. Siz ne güzel eviniz için bozdurmuşsunuz, ayrıca ben sevmem bileziği ve evlendikten sonra yeni gelin diye orada burada da takacağımı hiç zannetmiyorum..
Cok dogru söylüyorsun
Canim iki dugunu de biz yaptik .. ne deyip alacaklardi ki en ufak bi katkilari bile olmadi....
biz de sattık ev peşinatı oldu üstünede kredi çektik takmayı sevmiyosan takmazsın bana görgüsüzlüğün daniskası gibi geliyo açıkçası şıngır mıngır bilezik takmak bunu annemede söylüyorum güne gider boğazlı kazağın üstüne kolye takar misal yahu kazak boğazlı normalde kolye içinde kalacak takmasanda olur o ne öyle diyorum herkes takıyo diye al işte annem bile böyle, ama biz yeni nesil olarak bildiğimiz gibi yaşamayı öğrenmeliyiz bence
Haklisin cnim... biz kredi cektik sindi onu ödüyoruz iate esim herseyi o krediyle aldi tum altinlari filan... yani kendi bilezigimi kendim ödüyorum:)))) ailesi saolsub bi çeyrek bile takmadilar ama lafa gelince hepsi es dost. .. ikimizde çalıştığımız icin nemalanmaya caliaiyolardi bende eve girelim dedim esime caktirmadan onlara para vermesine engel olmak icin...biz de evin sadece pesinatini yatirabildik zaten geriai taksit yani canimOhoo şu foruma bi bak, hiç birşey yapmayıp bilezikler için kavga edenler, kendileri en lüksünden yapıp bilezikleri koruma amaçlı gelinden isteyip vermeyince bileziklerin ortadan kaybolması (daha yeni sayılır bu konu) insan kötü niyetli olmasın, bence kendiniz yapmışsınız ya o çok iyi olmuş mesela ben para biriktirmeyi becerebilen bir insan değilim ne yazık ki, ev peşinatı için de ciddi birikim lazım. Herşeyi kendim yapar öderim takıları da peşinat diye saklardım sanırım, çünkü taksit hiç şaşmaz günü öderim ama birikim yapabilecek kişi ben değilim..
Aynen :)))))biz de düğünden hemen sonra borçlarımızı kapatmak için bozdurduk bileklik ve günlükte de takılacak kelepçe bileziğim var
kendime yakıştıramıyorum bilezik set tarzı takıları genelde spor giyinirim
evde bakkala giderken takan kadınlara da şaşıyorum
Siz bizim oraları görmelisiniz. Düğünlerde.
Bilezikler, kelepçeler kollara takılır.
boyunda set, uzun bir inci kolye, onun üstüne varsa köstek ve varsa yine beşibiyerde :)
Ve bunların hepsi aynı anda üst üste takılıyor :)
Bizim orda herkes taktığı için genelde kaldırıyor, yadırganmıyor ama dışarıdan gelen biri yadırgıyor tabiki.
Benim sadece bileziklerim, kelepçem ve setim var.
1,5 yıllık evliyim sanırım 2 kere taktım hepsini birlikte. Oda bulunduğumuz yerde kınada. Salon düğünleinde falan hayatta takmam.
Kelepçem çok modern çok şık onu tek takarım genelde.
Bizde ev için saklıyoruz Allah izin verirse.
Ama kasadan alıp kelepçemi takasım var şu sıralar, fırsat olduğunda.
Elden gitmeden hevesimi alayım :)
Aynen öyle ben de hastanede gördüm hemşireydi üstelik yani üstünde forma var onun üstünde uzun kollu önlük önlüğün dışına çıkartmış abartısız on beş tane vardı bilezik bide acil çalışanısın sivilde bile gario duruyo formalı insanda pek bi acayip geldi bana elinde eldiven dirseğine kadar bilezik
Kizlar biseyi merak ettim de. Biz dugunde rakilan ne varsa herseyi bozdurduk ev almak icin.. geriye bi tek alyansim kaldi.. bazen Üzüldüğüm oluyo neden bilmiyorum bende anlamadim ama yazin dugunlerde fln hani annem bilezikleri takman lazimdi diyo ben hic sevmem. Bana biraz gereksiz geliyo bilezik zaten takamam gibi geliyor.. sizce yeni gelinin kolu dolu mu olmali boyle bisey mi var.. bos olsa ayip mi.
Bu arada abiye elbiseleeim hic bole bise kaldirmaz sanmıyorum
çok alaturka tatlım gereksiz gösteriş en güzelini yapmışsın bide bilezikler yetti mi ev almana kaç sene sonra ev aldın
biz de düğünden hemen sonra borçlarımızı kapatmak için bozdurduk bileklik ve günlükte de takılacak kelepçe bileziğim var
kendime yakıştıramıyorum bilezik set tarzı takıları genelde spor giyinirim
evde bakkala giderken takan kadınlara da şaşıyorum
Kizlar biseyi merak ettim de. Biz dugunde rakilan ne varsa herseyi bozdurduk ev almak icin.. geriye bi tek alyansim kaldi.. bazen Üzüldüğüm oluyo neden bilmiyorum bende anlamadim ama yazin dugunlerde fln hani annem bilezikleri takman lazimdi diyo ben hic sevmem. Bana biraz gereksiz geliyo bilezik zaten takamam gibi geliyor.. sizce yeni gelinin kolu dolu mu olmali boyle bisey mi var.. bos olsa ayip mi.
Bu arada abiye elbiseleeim hic bole bise kaldirmaz sanmıyorum
son cümlen aynı annem :)))) bnm bileziklerimde annemde evde çalınır diye bakkala giderken bile takıo :) iş görüşmesine falan gidiosa cebine koyuo tabi :)))))
Haklisin cnim... biz kredi cektik sindi onu ödüyoruz iate esim herseyi o krediyle aldi tum altinlari filan... yani kendi bilezigimi kendim ödüyorum:)))) ailesi saolsub bi çeyrek bile takmadilar ama lafa gelince hepsi es dost. .. ikimizde çalıştığımız icin nemalanmaya caliaiyolardi bende eve girelim dedim esime caktirmadan onlara para vermesine engel olmak icin...biz de evin sadece pesinatini yatirabildik zaten geriai taksit yani canim
Aynen :)))))
Nereler mis oralar valla meraj ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?