Bir alacak meselesi

O zaman zor işin senet falan da yoktur restleşmeden halledin az az da olsa alın bida da vermezsiniz mesafeli olursunuz
Senet yapalım desek evlatlıktan reddederdi herhalde.

Tarih belirtmedik. Onlar 3-5 sene daha ödemeyi düşünmüyormuş, bunu öğrendik

Ailenize kredi odetip faiz ödetip araba keyfi yapablcek olmanız çok enteresanms yabancı değil anne babanız yani. İçiniz iyi rahat ediyor valla bazı insanlara hayret ediyorum

esiniz hakli. adi üstünde borç bi an önce ödenmesi gereken.. çeksinler kredi veya başkasına borçlanarak odesinler ki siz de esinize daha fazla mahcup olmayin.
Pek niyetli değiller ama öderler inşallah.

aynı şeyi kv yapsa yerin dibine sokulur, şimdi anne olunca konu sahibi yerin dibine sokulmuş, cidden garip.

İşte iki yüzlülüğün dik alasının yaşandığı bir konu daha.
Kaynana-kayınpeder almış olsalardı ve ödemeyi taksitle yapalım deselerdi %100 veryansın edilirdi.
Konu kız annesine geldi mi "ne var aile onlar, sana harcadıklarını ödem, onlar faiz öderken sen nasıl tatil yapacaksın vs." (aklımda kalanları yazdım) oldu.
Kız anası babası yapar erkek anası babası yaparsa ağzından burnundan getirilir.
Adaletin batsın dünya.
Konu sahibi arkadaşım, haklısınız. Aileniz bencillik yapıyor. Kaldı ki sizi eşinizin karşısında küçük düşürüyor.
Borç alırken iyiydi verirken kötü oldu. Bence isteyin. Çünkü aileniz maalesef art niyetli davranıyor.

Borcun ne zaman ödeneceğini konuşmadınızmı? O zaman her şey daha net olurdu?
Eliniz bollaşınca dedik ama araba alacağı için 3-5 sene beklemeliymişiz.

ihtiyacınız olsa sağlık için falan haklısınız derdim ama gezmek için aileyi sıkıstırmak itici
Araba şu an bizim için ihtiyaç.
Sırf gezmek için değil elbette.

Benim buradan öğrendiğim aileye ne borç vereceksin ne borç alacaksın. Bir kere ev için birkaç aylığına toplu borç aldık annemler den onda bile aldıktan sonra laf işittim annemden. Bir daha dedim tövbe. Vermek daha da sıkıntı anladığım kadarıyla buradaki örneklerden. Şu ailen sana baktı almayiver diyenleri de anlayamıyorum. Doğururken bize mi sordu? Ya da ben baktım ilerde karşılığını alırım nasılsa mantığıyla mi bakılıp okutuluyor çocuklar? Borcsa borçtur. Veremeyecekse almasın. Sonuçta kızı evlenmiş gitmiş kendi aile sorumluluğu var. Üstelik çalışmıyor ve eşinin parasından borç veriyor. Çalışsa bir nebze hadi diyeceğim. Eski konularınızı da hatırlıyorum sizin. Ben de bariz çocuk ayrımları yaşadım hala da yaşıyorum. İnsan çocuğunu kendinden soğutmak için herşeyi yapabilir mi diye düşünüyorsun, evet yapabiliyorlar. Kırınca da ana babaya kirilinmaz onlar ana baba ne hassassın sen gibi çevreden bile tepki alabiliyorsun. Ama ben şunu anladım çat çat konuşup insanları bozan, lafını sakınmayanlar; bizim gibi aman kırmayalım, üzmeyelim diyenlerden bin kat daha kıymetli oluyormuş.

bu borcu ödememe kısmını erkek ailesi yapsaydı burası dolar taşardı,nedense kadın ailesi olunca bi minnoş tavırlar filan. Borç olarak alındıysa toplu olarak geri iade edileceği taahhüt edildiyse tabi ki tavır almakta haklısınız.

Sonuçta kendine ait bir bütçesi olan ayrı bir eviz.
Ş

Şu aileler keşke biraz evlatlarını düşünseler: (
Keşke.

Ailenize kredi odetip faiz ödetip araba keyfi yapablcek olmanız çok enteresanms yabancı değil anne babanız yani. İçiniz iyi rahat ediyor valla bazı insanlara hayret ediyorum
Bende size hayret ediyorum doğrusu sanki konu sahibinin ailesi sefalet çekiyor. Nerden biliyorsun aldıkları borcu zevk ihtiyacı için aldılar? Belki ailesi aldığı borçla araba keyfi yaptı ? Kendi paralarıyla araba almaya gelince niye keyif olsun yahu

Sonuçta kendine ait bir bütçesi olan ayrı bir eviz.

Keşke.
Borçlu borcunu ödemek zorunda bu kadar net kim olursa olsun farketmez alacaklı durumu iyiyse vazgeçerse o ayrı durum.
Aynı dertten bende muzdarip im

Normalde taksitle vermesine de razı olacaktık,
annem 20 bin kredi çekip araba alacağım demeseydi.
Çünkü bizim de araba alacağımızı ve nakit eksiğimiz olduğunu biliyor.

Geçeceğin derede paçanı kendin sıvayacaksın diye çok güzel bi söz hatırladım. İnsanlar birikim yapmak için afedersin kıçını yırtıyor. Soğan bile 5 lira olmuş.
Aslında konu tartışmaya çok açık!Aile olarak gördüğümüz kişilerin size ve hayata bakış açısı da önemli tabi ama şunu anlamam söz konusu değil;Ailem aldığı borcu zamanında ödeyemezse ya da bunu es geçecek bir yapıdaysa bunu bilirim ona göre davranırım ne onlar araba alacak diye borcu görmezden gelir ne ben araba alacağım diye bile bile faize iterim....Değişik bir bağ ve sorumluluk anlayışı...Eğer bu sorumluluğu taşıyamayacaklarını düşünüyorsam Soğan 1 tl bile olsa kimseyi bu kaosa sürüklemeye imkan yaratmam,şimdi konu sahibinin yaşadığı sıkıntıyı yaşamam.....

Maalesef gelin görümce, gelin kv konularında da bu taraflı tutum çok fazla.

Kimseyi para için kırmak istemem ama mecbur ediyorlar.

Çok haklısınız.

Keşke eşime mahcup etmeselerdi, daha iyi olacaktı.

Aynen.
Harcamaların çoğu keyfi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…