Bir alacak meselesi

Borçlu borcunu ödemek zorunda bu kadar net kim olursa olsun farketmez alacaklı durumu iyiyse vazgeçerse o ayrı durum.
Aynı dertten bende muzdarip im
Evet lazım olmasaydı istemezdik.
Onlar biz istemeden vermeyi düşünseydi keşke.

Geçen sene para bankada duracağına bizimkilerin sıkıntısını gidersin dedik.
Birkaç kez aynı sorunu yaşatsalar da ana baba kardeş deyip kıyamıyorsun ama onlar çok güzel kıyıyor, mahcup ediyor.

Özür dilerim ama aileniz de tadını kaçırmış. Eşiniz kızmakta haklı. Siz de öyle. Bir de araba almayı düşüyorlarmış onlar da. Size olan borçlarını ödeyebilirler o para ile.
Resmen o krediden alacağımızı alalım diye yalvarır pozisyonuna düştük.
Çok küçültücü bir durum.

Resmen o krediden alacağımızı alalım diye yalvarır pozisyonuna düştük.
Çok küçültücü bir durum.

Anladım. İnşallah verirler bir an önce. Dikkatli olun en iyisi bir daha böyle durumlara düşmeyin. Herkesin kendi bütçesi, kendi derdi var. Borç verip suçlu duruma düşmüşsünüz yani..

Ailen seni esinin karsisinda mahcup etmis. Evet aileye gerektiginde yardim edilir ama borc mu yardim mi bastan soylenir. Borç olarak verdiyseniz borctur. Kaldi ki size olan borcu kapamadan kendilerine araba almak istemeleri cok ayip bir sey. Net bi dille bir daha isteyin. Vermiyorlarsa da yapacak bir sey yok, bu son olur

Tarih belirtmedik. Onlar 3-5 sene daha ödemeyi düşünmüyormuş, bunu öğrendik
Bu enflasyonla 10 bin lira da 3-5 senede pul olur zaten. Çok yazık. İnsanlar çocuk sahibi olmamış, yatırım yapmışlar resmen.

Yerden göğe kadar haklısınız. Bir daha para falan verip eşinizin karşısında bu duruma düşmeyin.

Araba almak, gezmek istemek de hakkınız. Onların borçlarına sadık olması gerekirdi. Konunuz kayınvalide diye açılsaydı çok farklı yanıtlar alırdınız. Kendinizde suç bulmayın boşuna. Hiç sanmıyorum ama umarım alırsınız paranızı.

Aynı konu kayınvalide başlığı ile açılsaydı yorumlar da değişirdi.
Siz ihtiyacınız olan bir şeyi alacaksınız ve kendi paranızı istiyorsunuz sonuçta. Ve işin içinde eşiniz de var. Bekar olsanız belki ben de daha farklı düşünürdüm bilemiyorum. Ama durum şu an bambaşka. Arkadaşım bu sebeple evliliğini bitirmek zorunda kaldı. Senin ailen bizim paramızı yedi biz hayatımızı yaşayamadık diye olay çıkardı damat. O yüzden diyorum, işin içinde eşiniz de olunca ‘anneniz babanız o sizin tabi ki para vereceksiniz’ diyemiyorum malesef. Tek söyleyeceğim sonuna kadar haklısınız. Sizin ayrı bir yuvanız var ve evinizdeki huzuru düşünmek zorundasınız.

Anladım. İnşallah verirler bir an önce. Dikkatli olun en iyisi bir daha böyle durumlara düşmeyin. Herkesin kendi bütçesi, kendi derdi var. Borç verip suçlu duruma düşmüşsünüz yani..
Maalesef
Onlar faiz öderken nasıl araba keyfi süreceksin diyenlere gelsin:))
Yorumlarımı okusalardı mevzu anlaşılırdı.
Artık kesinlikle son.
Ben elimden geleni yaptım

İnşallah alırız.
Bir daha da borç falan vermez eşim.

Eşim belki ayrılırdı da kendi ailesi de borç konusunda sadık olmadığı için beni anlıyordur diye düşünüyorum.

Evet,bir tanıdığın eşi,kayınpederi için kredi çekmiş,adam zamanla,seni tanıyana,evlenene kadar borç bilmezdim ben,ne olduysa senden sonra oldu demiş,hoş mu bunlar,değil...

Iyide belki ortak keseden verdiler parayı yada hanimefendi esinden rica etti esi de tamam ver dedi neden arabayi vurguluyorsunuz ki sonucta anne babaninda parayi ne icin aldigini bilmiyoruz

Aile arasında borç niye verilir? Bankalara faiz ödemesinler diye. Yoksa her yer banka çok kolay da kredi veriyorlar. Borç verirken ne zaman ödersiniz diye sorsaydınız keşke. Ya da şu vakte kadar ödeyin diye söyleseydiniz. Şimdi araba bulduk araba alacağız hadi paramızı verin demeniz çok anlamsız değil mi? Yaptığınız yardımın değeri kalmıyor ki.

Siz kredi çekin madem. Çünkü araba kredilerinin taksitleri düşük. Hatta aileniz ödemeye basladin 300-500 gibi. Kasım aralık ayında kampanyalar oluyor yüzde sıfır fazile araba satıyorlar. O zaman da arabanızı alın.

Araba alıp pikniğe gideceksiniz diye ailenize tavır mı alacaksınız? Ödeyemiyorlar demek ki, imkanları olsa bu laflarınıza, tavrınıza gerek kalmadan öderlerdi emin olun.

Olayı düzgün yazsana en baştan. Annen sana borcunu vermeyip araba mı alacakmış? Ne kadarlik bir borç acaba bu?

1 sene olmuş, yeterli değil mi sizce de?
Yakın zamanda araba satıp borç ödediler, bize de ödeyebilirlerdi.
şimdi ise arabasız olmuyor deyip kredi çekip araba almak istiyor. Haliyle 3-5 sene daha ödeyemem diyor.

Araba alıp pikniğe gideceksiniz diye ailenize tavır mı alacaksınız? Ödeyemiyorlar demek ki, imkanları olsa bu laflarınıza, tavrınıza gerek kalmadan öderlerdi emin olun.
Eğer ödeyemem deseydi sıkıntı yoktu.
Kredi çekip araba alacağım diyor, fazla kredi çeksin ödesin o halde.

Olayı düzgün yazsana en baştan. Annen sana borcunu vermeyip araba mı alacakmış? Ne kadarlik bir borç acaba bu?
Başta detay verince konular çok uzuyor okunmuyor.

Bir de yazdıkça akla geliyor bazı şeyler.

10 bin tl.

Aileniz tam tavir alinacak, kusulecek sey yapmis. Kizi da olsan vallahi ayip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…