- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Burdaki üyeler kendince sizin için tavsiyeler veriyor.Güzel dileklerde bulunuyor.Bak bende yazdım ki "Allah derdini dertle unutturmasın." Bu sözü dikkatlice okudun mu? Anlamını düşündün mü? Ne yapalım yani peki , vah vah ah canım acınası haldesin yazık sana diyip beraber mi ağlayalım ki acınası falan da değilsin sen öyle görüyorsun kendini.Bakış açını değiştirmen lazım yazıyorum suçlu oluyorum.kesinlikle konu aldatılma,cinsel ilişki ,kaynana,komşu gürültüsü falan olsaydı konu sahibiyle empati kurarlardı ama böyle olunca anlaşılamadım ben
amin sağolun evliliği de tam manasıyla yaşayamadım zaten cinsellik v.s herbiri ayrı bir derttiKüçükken etrafımda annesi ve babasıyla gezen çocukları gördükçe çok imrenirdim. Neden ben onlar gibi değilim derdim. Kendimi hep ezik hissederdim. Ama ben bunları düşündüğümde çocuktum. Şimdi öyle düşünmüyorum her şerde bir hayır varmış diyorum. Hakkımda hayırlı olanı yaşamışım. Lütfen siz de hakkınızda hayırlı olanı yaşadığınızı düşünün. Yüzünü bile görmek istemediğiniz bir kocadan Allah size evlat nasip etmemiş. Inşallah sevebileceginiz , düzgün ,ahlaklı , Allah sevgisi ve korkusu olan biri çıkar karşınıza. Işte o zaman aradaki farkı anlarsınız.
inanın cebelleşecek gücüm yok iyi dilekleriniz için teşekkürler.ama gerçekten de konu bunlar olsa empati kuruacaktı ama çocuk koca vs deyince dert mi bu moduna geçildiBurdaki üyeler kendince sizin için tavsiyeler veriyor.Güzel dileklerde bulunuyor.Bak bende yazdım ki "Allah derdini dertle unutturmasın." Bu sözü dikkatlice okudun mu? Anlamını düşündün mü? Ne yapalım yani peki , vah vah ah canım acınası haldesin yazık sana diyip beraber mi ağlayalım ki acınası falan da değilsin sen öyle görüyorsun kendini.Bakış açını değiştirmen lazım yazıyorum suçlu oluyorum.
Konu kaynana , komşu gürültüsü , cinsel ilişki olsa empati kurarlardı yazmışsın , burdaki üyelerin birçoğunu ben de dahil zan altında bırakmışsın.Bu yorumundan sonra bu konu benim için bitmiştir.Allah yardımcın olsun.
Burda konu sahibinin evlenmek istemesi anormal değil ki.Ama o olmadığı ve evliliği yürüyemediği için üzülmesi , bebek sahibi olmadığı için üzülmesi üzücü.Konu sahibinin hayatını sihirli değnekle değiştiremeyeceğimize göre bakış açısını değiştirip kendi hayatını değiştirmek ve güzelleştirmek için tavsiyeler vermekten başka bişey gelmiyor elimizden.
bunları statü olarak görmüyorum aslında tam da dediğin gibi ihtiyaç duyuyorum kendimde olmayanı arzuluyorum sorun bu neden olmadı neden hep ben diyorum.
haklısınız bu da benim imtihanım biliyorum ama nefsime ağır geliyor bazen şükredecek şeyler çok fazla farkındayım ama üst üste gelen şeyler artık beni hayattan zevk almaz hale getirdiBiraz abartmiyor musunuz
Isiniz var calisiyorsunuz belliki okudunuz iyi kotu.
Duzenli geliriniz vardir. Ailenizle yasiyorsunuz , cok istiyorsaniz kucuk bir araba alin. Alamiyorsaniz da almayin .
Tek evlenip ayrilan siz degilsiniz.
Cocugunuz olsaydi da ayrilsaniz daha mi iyiydi.
Yeniden evlenmenizin onunde bir engel yok.
Eski es yada yeni biri olur bilemem
Nicin bu kadar uzuyorsunuz kendinizi.
Sagliginiz yerinde , eliniz ayaginiz tutuyor, yasiniz daha cok genc inanin.
Cocuk guzel birsey tabi ama olmuyorsa olmasin
Vardir bir hayr deyin onunuze bakin.
Bazi insanlarin cocukla imtihan oluyorki o da agir
Dün annemle beraber bi akrabamızın düğününe katıldık kendimi o kadar kötü hissettiim ki anlatamam.uzun zamandır gorusmedigimiz akrabalar v.s vardı benimle yaşıt hatta benden küçük olanlar hayatlarını yoluna koymuş yanlarında çocukları altlarında arabaları hepsi kendince ilerleme kaydetmiş bir ben kalmışım olduğu yerde sayan hepsinin evliliği yolunda çocukları kucağında bense evliligimi bile yürütemedim olduğum yerde saymayı bırak sağlık yönünden geriye gittim çocuk sahibi olamadım insanlar doğru dürüst ne yapıyorsun diye bile soramıyorlar çünkü anlatacağım hiç bişeyim yok 34 yaşındayım çalışıyorum bunun dışında birşey yok hayatımda çok kötü ezik hissettim kendimi .dönüşte çocukken arkadaşlık ettiğim arkadaşım bizi eve bıraktı kıskanmak değil ama imrendim ben neden bir arpa boyu yol alamadım diye üzüldüm ayrıldığım eşim bu aralar arıyor geri deneyelim v.s diye geri dönsem ne olacakki çocuksuz sap gibi yaşamaya devam edeceğim çok üzgünüm şans mi kader mi diyorum dünden beri .herkesi aklımdan geçirdim bir ben kalmışım böyle ezik bir işe yaramayan ablam da hayatını yoluna koydu herseye sahip Allah zarar ziyan vermesin ama ben neden böyleyim. Evlendim sorunlar başladı doğru dürüst cinsellik yaşamadım çikolata kisti yüzünden anne olamadım ne kadinlığımdan bisey anladım ne insanligimdan tek şansım ailem Allah basimdan eksik etmesin geri kalan herşey kırık dökük ailemde sağlık sorunları ve maddi problemlerle boğuşuyor isyan etmiyorum ama artık rahat nefes almak ilerlemek istiyorum .cok Üzüldüm ve dertlesmek istedim sizlerle biliyorum bu dünyada herkesin sıkıntısı var ama ben hangi dalı tuttuysam elimde kaldı beddua mi aldım ne yaptim bilmiyorum kendimi uğursuz hissediyorum.herkesin acıyarak baktığı ezik olmak çok kötüymüş
Allah sabır versin benim de çikolata kistlerim var evliyim iki kere hamile kaldım kalpleri durdu hayırlısı olsun kistleriniz kaç cm rezerviniz iyidir inşaallah2 kez yumurtalık ameliyatı oldum artık dr a gitmeye de korkuyorum her yönden çöktüm dışıma baksaniz pırıl pirilim ama içim her yönden virane
sağloun.evililiğimde anne faktörü vardı hep üç kişi gibi hissettim kendimizi cinsellik yok gibi birşeydi açık açık paylaşamıyorum 3 gün mutluysam 4 gün mutsuzdum...Dertleşerek dökecek, hafifleyecek yani. Demek ki dolmuş.
Biz de destek olalım artık dilimiz döndüğünce.
İhtiyaç duyar elbette ama bunu büyüttükçe sadece kendi enerjini düşürürsün, sonucu bu yolla değiştiremezsin.
Madem böyle bir eksiklik hissediyorsun, bunu tamamlamanın, telafinin yollarına bakacaksın.
Öncelikle neden boşandığını bilmiyorum ve denenmişi denemeyi de pek tavsiye etmiyorum. Yeni aşklara, maceralara yelken aç, ardına bakma; ardında kalanları tecrübe say.
İşinde gücündesin, çevreni arttır, hobi kurslarına katıl yeni insanlar tanı, bol tebessüm, enerjik diyaloglar vb. olur illaki birileri.
maalesef 2 kez ameliyat geçirdim rezervlerim düşük yaşımda var.umarım Allah gönlüne göre verir ne durumdasın bilemiyorum aama inşallah bebek sahibi olursunAllah sabır versin benim de çikolata kistlerim var evliyim iki kere hamile kaldım kalpleri durdu hayırlısı olsun kistleriniz kaç cm rezerviniz iyidir inşaallah
başarı degildir ama nasiptir nasip olmamışsa vardır bir hayır. Bak bende evliyim vb ama işim yok atanamadm koca eline bakıyorum çokta şeytme dışardan da herkesi mutlu.Evlenmek ve çocuk yapmak bir başarı değildir ki niye böyle düşündün
Çalışmak yükselmek başarıdır ee çalışıyorsun da işinde ilerlersin
Eskiyi bırak önüne bak
bu arada dr a gidemiyorum korkudan kistlerim hep büyüme eğiliminde olduAllah sabır versin benim de çikolata kistlerim var evliyim iki kere hamile kaldım kalpleri durdu hayırlısı olsun kistleriniz kaç cm rezerviniz iyidir inşaallah
allah herkesin gönlündekini versin ne diyeyimbaşarı degildir ama nasiptir nasip olmamışsa vardır bir hayır. Bak bende evliyim vb ama işim yok atanamadm koca eline bakıyorum çokta şeytme dışardan da herkesi mutlu.
kendine acımak mı sizce bu aksine kendi gerçeklerimi yüzüme vuruyorum .hayatınızda milim dahi ilerleyemediğiniz zamanlar oldu mu bu duyguyu hissettiniz mi hiç
:) ya belki kaba bir tabiir oldu ama öyle hissettimBaşlığa istinaden bide ben olamadımm..
Çok sağol canım iki kere de tüp bebek denedim olmadı normal yolla oldu onlar da devam etmedi seni çok iyi anlıyorum anne olmayı başarılı olmak olarak görmüyorsun iç güdüsel bir şey bu istekmaalesef 2 kez ameliyat geçirdim rezervlerim düşük yaşımda var.umarım Allah gönlüne göre verir ne durumdasın bilemiyorum aama inşallah bebek sahibi olursun
Öyle tatlım çok iyi anlıyorum herkes bir mutluluk kesme mikemmel hayatım var modlarında bazen cidden gerçekten nefis çekiyor çektiriyorlar. En güzeli senin dediğin gibi Allahım mutluluklarını arttır benimkinde arttır deyince insan vicdanen rahat oluyor şeytan sanki uğraşmaktan vazgeçiyor.allah herkesin gönlündekini versin ne diyeyim
Çocuk konusunda bilemezsin rabbim ne planlamış belki olcaktı engelli olcaktı ona bakamıycaktın eşinle aranı düzeltmeden çocuk dünyaya getirmek zaten hem sana hem bebeğine zarar.Evlat edinirsin belki o kadar çok çocuk varki aile özlemi çeken.Sağlığın yerine gelsin öbürleri zaten olur kızıyorum bende çok bunalıyorum neden evim yok diye sonra düşüyorum benim bir işim var alabilme ümidim var sağlığım yerimde kimseye muhtac değilim.Komşumuzun oğlu nişanlandı öneden nikah kıydılar kıza ev düzüşdü altın takı kıyafet hatta kızım çeyizini bile yaptılar gelin kaynana bildiğin anne kız çok mutlu duruyorlar düğünden önce terkedip gitti kız tek amacı babasından çeyiz parası almakmış borçları için yani herkes göründüğü gibi değil Allah sana herseyi yapma kudreti vermiş silkelen kendine değer verki insanlarda sana değer versin dua et kardeşim biz hayırlısı diye ettiğimiz dualarla şerri defediyoruz ve sabredince daha güzelini görceğin günler yakın azcık azim senin ailen var hep onları düşünDün annemle beraber bi akrabamızın düğününe katıldık kendimi o kadar kötü hissettiim ki anlatamam.uzun zamandır gorusmedigimiz akrabalar v.s vardı benimle yaşıt hatta benden küçük olanlar hayatlarını yoluna koymuş yanlarında çocukları altlarında arabaları hepsi kendince ilerleme kaydetmiş bir ben kalmışım olduğu yerde sayan hepsinin evliliği yolunda çocukları kucağında bense evliligimi bile yürütemedim olduğum yerde saymayı bırak sağlık yönünden geriye gittim çocuk sahibi olamadım insanlar doğru dürüst ne yapıyorsun diye bile soramıyorlar çünkü anlatacağım hiç bişeyim yok 34 yaşındayım çalışıyorum bunun dışında birşey yok hayatımda çok kötü ezik hissettim kendimi .dönüşte çocukken arkadaşlık ettiğim arkadaşım bizi eve bıraktı kıskanmak değil ama imrendim ben neden bir arpa boyu yol alamadım diye üzüldüm ayrıldığım eşim bu aralar arıyor geri deneyelim v.s diye geri dönsem ne olacakki çocuksuz sap gibi yaşamaya devam edeceğim çok üzgünüm şans mi kader mi diyorum dünden beri .herkesi aklımdan geçirdim bir ben kalmışım böyle ezik bir işe yaramayan ablam da hayatını yoluna koydu herseye sahip Allah zarar ziyan vermesin ama ben neden böyleyim. Evlendim sorunlar başladı doğru dürüst cinsellik yaşamadım çikolata kisti yüzünden anne olamadım ne kadinlığımdan bisey anladım ne insanligimdan tek şansım ailem Allah basimdan eksik etmesin geri kalan herşey kırık dökük ailemde sağlık sorunları ve maddi problemlerle boğuşuyor isyan etmiyorum ama artık rahat nefes almak ilerlemek istiyorum .cok Üzüldüm ve dertlesmek istedim sizlerle biliyorum bu dünyada herkesin sıkıntısı var ama ben hangi dalı tuttuysam elimde kaldı beddua mi aldım ne yaptim bilmiyorum kendimi uğursuz hissediyorum.herkesin acıyarak baktığı ezik olmak çok kötüymüş
Peki dugun soyle olsaydi; kocasi tarafindan hirpalandigi belli olan falancanin kizi ve yaninda urkek bakisli cocugu, diger masada dunyalar tatlisi fiziksel engelli cocugu ile yorgun oldugu belli annesi, arka masalarda isten cikarilmis kocasi ve cocuklari ile babaevine siginmak zorunda kalan teyze kizi...Boyle hayatlar var, degil mi? Bu insanlar ne yapsin? Hayat yukari dogru cikan bir grafik degildir. Inisler cikislar, kayiplar kazanimlar. Hepsi ile bir hayat yasiyoruz. Yasiniz cogumuz icin kucuk. Hayirsiz esinizi cekmediginiz icin de size sadece cesur denir. Detaylari bilemem ama bu yazdiklarinizla ah aldiginizi dusunmeniz yersiz. Hayata karsi cok keskin sablonlariniz var. Caninizi acitan da bu. Esnek oldugunuz da her gun yeni bir gun olacak sizin icin. Cocuk kismina lafim yok. Ama cok istemeyin. Sonu husran olabiliyor. Insanin kendi kanindan cocugu ileride can dusmani olabilirken el dedigimiz candan ote dost olabiliyor. Olayi evlat edinmeye baglar, bu alternatifi dusunmediyseniz dusunmenizi oneririm.Dün annemle beraber bi akrabamızın düğününe katıldık kendimi o kadar kötü hissettiim ki anlatamam.uzun zamandır gorusmedigimiz akrabalar v.s vardı benimle yaşıt hatta benden küçük olanlar hayatlarını yoluna koymuş yanlarında çocukları altlarında arabaları hepsi kendince ilerleme kaydetmiş bir ben kalmışım olduğu yerde sayan hepsinin evliliği yolunda çocukları kucağında bense evliligimi bile yürütemedim olduğum yerde saymayı bırak sağlık yönünden geriye gittim çocuk sahibi olamadım insanlar doğru dürüst ne yapıyorsun diye bile soramıyorlar çünkü anlatacağım hiç bişeyim yok 34 yaşındayım çalışıyorum bunun dışında birşey yok hayatımda çok kötü ezik hissettim kendimi .dönüşte çocukken arkadaşlık ettiğim arkadaşım bizi eve bıraktı kıskanmak değil ama imrendim ben neden bir arpa boyu yol alamadım diye üzüldüm ayrıldığım eşim bu aralar arıyor geri deneyelim v.s diye geri dönsem ne olacakki çocuksuz sap gibi yaşamaya devam edeceğim çok üzgünüm şans mi kader mi diyorum dünden beri .herkesi aklımdan geçirdim bir ben kalmışım böyle ezik bir işe yaramayan ablam da hayatını yoluna koydu herseye sahip Allah zarar ziyan vermesin ama ben neden böyleyim. Evlendim sorunlar başladı doğru dürüst cinsellik yaşamadım çikolata kisti yüzünden anne olamadım ne kadinlığımdan bisey anladım ne insanligimdan tek şansım ailem Allah basimdan eksik etmesin geri kalan herşey kırık dökük ailemde sağlık sorunları ve maddi problemlerle boğuşuyor isyan etmiyorum ama artık rahat nefes almak ilerlemek istiyorum .cok Üzüldüm ve dertlesmek istedim sizlerle biliyorum bu dünyada herkesin sıkıntısı var ama ben hangi dalı tuttuysam elimde kaldı beddua mi aldım ne yaptim bilmiyorum kendimi uğursuz hissediyorum.herkesin acıyarak baktığı ezik olmak çok kötüymüş
Inanın evlenip çoluk çocuğa karışıp psikolojik olarak sizden daha kötü durumda olanlar var. Kendinize ve hayata olan bakış açınızı değiştirin. Bunu yapabilirseniz hayatınızın pozitif yönde değiştiğini göreceksiniz.amin sağolun evliliği de tam manasıyla yaşayamadım zaten cinsellik v.s herbiri ayrı bir dertti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?