Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Su ozel sektorle devlet sektorunun ortasini bir turlu bulamadilar. Ozelde insani yasam kosullarini unutursun, 5 kisinin yapacagi isi yaparsin, memuriyette rahatligin dibine vurursun, 5 kisi bir kisinin isini anca yapar. Ne sacma bir duzen ya.

Benim isim 8:30da başlıyor ve 8:31de gelsem içim rahat etmiyor. Ha biri birşey mi diyor hayır, ama mesaim kacta basliyorsa ben o saatte masamda oturuyor olmaliyim. Bana haklılar gibi geldi, sürekli böyle yapiyorsaniz gayet normal bu davranışları.

Size burada iş hayatı konusunda en az 5 sayfalık bir nutuk çekebilirim.
Şu yaşıma kadar değil sabah geç kalmak, mümkün olduğunca izin dahi kullanmadım.

Babam memurdu, bulunduğu yerin müdürüydü, başıydı.
1 dk. aksatmazdı adam 1 dakika... Aynı huyu aşıladı Allah razı olsun.

45 dakika nedir? Memurluk demek, her dakikanızda "yetim hakkı" var demek.
Her dakikanızda "Hizmet olmalı" demek. Bilmiyorum hangi alanda-hangi pozisyondasınız ama,
-daha önce konuştum 45 dk esneyebiliyorum- olmaz bu işte.

Git, 2 saat önce git bekle de, 1 dakika gecikme işine...
Baştan sona kadar haksızsın.

Madem böyle bi fırsat yakalamışsın, mesleğine yakışır davranmanı ve layığıyla çalışmanı temenni ederim.

Memuriyetin ne olduğunu biliyorum, bir dilekçeyle istifa edileceğini 6 ay içinde geri dönme hakkı olduğunu da biliyorum.
Eksik olmayın.

hakkı olabilir. ama geri dönmenin ne kadar zor olduğunu kurumların kabul etmediğini ve 2 hakkı olduğunu hatırlatmaak isterim. ben istifa ettim nası olsa 6 ay sonra işim hazır gibi bi durum kesinlikle yok.

Gerek yok kalsın böyle okudukça kendime daha iyi geliyorum. ben kötü biriyim o zaman ama kimsenin Hakkı'nı çalmak gibi bir düşüncem yok..

Bir de onlar gazete okuyor diyorsun ya işte saatinde geliyor mesaiye yeterli bu

Biz özel sektörde 8.30 da işbaşı yapardık işte masamızda kahvaltı eder çay içer maile bakardık vs

Patron dedi ki mesai 8.30 da başlıyor 9.00 a kadar kahvaltı molası yok erken gelip yiyin için ama işe 8.30 da başlayın

ki biz eve iş getiren işi süreli olan bir sektörde çalışıyorduk zaten bu iş bugün yapılacaksa sabaha kadar oturup onu yapardık aksi çok büyük sorumluluktu sonu ağır cezada biterdi

Kızacaksın ama işyerinde vaktinde olmak çok ama çok önemlidir. Bizim bir iş arkadaşımız da mutlaka servisi kaçırır ve haftada iki gün geç kalırdı bu nedenle işten çıkardılar.
Ki ne kadar uzakta olsa normalde çıktığın saatten yarım saat erken çıkacaksın evden. Yani altıda kalkıyorsan beş buçukta kalkacaksın.. Memurluk rahat iştir memuriyet için bence değer bu daha dikkatli olmalısın.
Benim eski çalıştığım yer üç aktarmaydı ve ben sabah körde çıkıyordum geç kalmamak için kart basıyorduk çünkü.
İşyerinde geç kalmak bir iki tolere edilir ama haftada üç çok. Hani ayda bir iki olsa göz yuımulur ama cidden haftada üç çok. Dikkatli olmasın

Genel memur havası evin uzaksa erken kalk bu neyin rahatlığı. .disiplinli memur arkadaşları tenzih ederim:)

Bende çalışıyorum bu arada 8. Yılımı girdim toplasan 5 kere geç kalmamisimdir

Nasil bu kadar kolay genelleme yapabiliyorsunuz???
Memur denen tanim bi cok kisiyi kapsiyor.

Gördüğüm için hanımefendi.

Yüksek bürokratından, yüksek maaşlısından düşük maaşlısına, Orman bakanlığında çalışandan savunma sanayinde çalışanına kadar maalesef gördüm.

Bakanlıklarda çalışanlar bütün gün çay kahve.

Merkez bankasında çalışanların yaşlı olanları, gençken hasbel kader oraya kapağı atmış kişiler.Örgü ören ev kadını tipli teyzeler ülkemizin en büyük finansal kurumunu götürüyor?!? Yeni kuşak safi torpil. Merkez bankası ancak kağıtlara mürekkep basıyor başka da bir iş yapacak kapasitede insan yok zaten.

Savunma sanayisindeki en büyük şirketlerden birini çok iyi biliyorum bahsetmek istemiyorum. Gerçekten hiçbir iş yapılmıyor. Yüzlerce mühendise vergilerimizle en az 5000tl maaş ödeniyor, hepsi salla baş al maaş. Onca adam çalışıyor ama iş yaptırmak için yana yakıla alt yüklenici arıyorlar?!?! Onca nitelikli mühendis bir araya gelip bir şeyler üretemiyor,miskinlikten ölüyor. Direktörler bilgisiz, beceriksiz, torpilli tanıdığı birisi paşa oğlu diğerleri hatırlı kişilerin hısımları. Ülke savunmamız bu kuruma emanet?!?

MIT Allahlık zaten. 100 m ötekerinde bomba patlattılar adamlar hala uyuyor. Takım elbiseli amcalar bolca toplantı yapıyorlar bu kadar.

Memurlar örgü ören desperate housewife tadında teyzeler. Cayır cayır zeki bir insan girse bu mesleğe, 3 gün sonra miskinliğe kapılır çıkar. Bakanlıklarda çalışanları işten kovsalar bu ülke ekonomisi hiçbir şey kaybetmez eminim. Sağlık ve güvenlik personeli hariç memurlar ı-ıh.

Hangi devlet kurumu ne üretiyor , memurlar ne işe yarıyor?? Türkiye üretimi , yapımı ne var mesela? Haydi bunu geçtim düzgün nüfus planlaması yok, tarım,teknoloji,ekonomi politikası yok o yok bu yok bunca memur ne iş yapıyor o zaman?

Son düzenleme:
hakkı olabilir. ama geri dönmenin ne kadar zor olduğunu kurumların kabul etmediğini ve 2 hakkı olduğunu hatırlatmaak isterim. ben istifa ettim nası olsa 6 ay sonra işim hazır gibi bi durum kesinlikle yok.
Zaten ben geri dönsün demedim, hak eden birine yerini bıraksın dedim.
Siz de memuriyet öyle isteyince bırakabileceğiniz bir iş değil dediniz.
Ama doğru değil. Bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…