Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Bazıları böyle sert yapıyor boşverin.. Ben ne anlatmak istiyorum karşımdaki ne diyor. Haklısın diyorum çık git bırak diyor.. Neyse bende susuyim boşverin sizde.
Evet gerçekten susun çünkü tek cevabı olan bir soru soruyorsunuz bize burada.
"Geç kalıyorum napiiim? Çok kırılganım, bütün gün ağladım, müdürüm bana hiç kıyamaaz"
Sadece ayıp değil nankörlük de bu.
Başarılar size kariyerinizde.

9 yıllık memurum,hastanede çalışıyorum, en geç 8 i 10 geçe hastanede olurum, istesem 9 da da gidebilirim işe ama kurallar neyse ona uymak lazım, uyanamama gibi bir bahane olamaz hatalı olan sensin kusura bakma, zaten bir yarim saatlik bir geç kalma payı verilmiş size trafik vs.için bu senin uyku keyfin için değil. Kendine bir düzen koyman lazım, bu şekilde yaparsan nerede calisirsan problem yaşarsın canım

MMüdürün hakli ise zamaninda gitmelisin böyle gec gelip erken gitmek isinde iyi oldugunu gostermez sorumsuz oldugunu gösterir.mesala doktorlar saatler öncesinden cikip gidiyorlar ama isinin ehliler ne yapalim maasi hepimizin verdigi vergilerle ödenen insanlarin keyiflerinin kahyalarinimi bekleyelim sorunlarimizi çözmeleri icin..islerini iyi yapiyorlar evet ama bizi magdur ettikten sonra sansimiza denk gelmelerinimi bekleyelim..

Dediğin gibi işte 9.30 da olman gerekiyorsa sen 8.30 da başlıyor diye çık evden erken gidince aç kitap oku iş başlayana kadar mesafeli ol müdürede üssüne de işinde de aynı şekilde müsamaha gösterme

Şaka olan sizsiniz.
İstifa et demedim kimseye.
Yerinizde olsam bunu yapardım dedim.
Okumuyor musunuz yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz?
Şükür ki memur olmak istemiyorum, daha verimli olabileceğim bir mesleğim var.
Bir sınavda başarılı olmak sorumluluk sahibi olmayı beraberinde getirmiyor.
Ve ben de bunu eleştiriyorum.

Ya derse bile 30 saniye geciksen almayan hocalar var siz neden bahsediyorsunuz hala?
İşe 45 dakika gecikmek nedir? Özel sektörde 2. geç kalışınızda kovarlardı. Ama devlet kurumu diye de bu kadar gevşek davranmak haksızlık olur.
Bir de öğretmen falan olsanız, gitti ilk ders. Sırf sizin ev uzak diye çocuklar haftada 3 derse giremeyeceklerdi. Durumun vehametinin farkında değil misiniz?
Ayrıca evet oradaki kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sevse iyi olur orası ayrı. Ama orası iş yeri, eğlence parkı değil. Kafanıza göre ona buna tavır atmaya kalkmayın, durduk yere zıtlaşıp orayı kendinize cehennem etmeyin.
Ve ek olarak maaşınız size çalıştığınız tüm saatlerin karşılığı olarak veriliyor. Siz 3 saatini hak etmediğinizin farkında mısınız? Lütfen disiplinli olun, yetişkinsiniz siz ya.

Sağlık ve savunmayı tenzih ediyorum zaten.

Onun dışında Tabi kaynaklar ve Maden, İçişleri, Hazine.....bakanlıkların çoğunu ziyaret ettim hepsinde sahne aynı. Sıkıcı, renksiz, karanlık ofisler; içlerinde internette gezen çay kahve içen takılan memurlar, bu kadar. Gerçekten bu kadar.

Verdiklerim de spesifik örnekler değil geneli özelleyen örnekler. İhaleleri kime peşkeş çeksek kararları çıkarken ben de o odalardaydım bunca haramiliğe şahit olmaya dayanamadım yurtdışına göçtüm. Usülsüzlük, peşkeş, hatırlı dosta iyilik, ben memurum sallayım başımı alayım maaşımı devlet yönetimimizin belkemiğini oluşturuyor maalesef. Şimdi yurtdışındayım temiz, haramilikle alakası olmayan para kazanıyorum kafam rahat huzurluyum.

Son düzenleme:
evet ama memur olmak bu zamanda belli bir başarıyı gerektiriyor. bu yadsınamaz bi gerçek. neyse
İstifa dilekçesi verecek hanımefendi.
Hiç istifa eden memur görmemiş olmanız normal, hiçbiri o rahatı bırakmıyor tabi.

nasıl ben istifa ederdim yerinizde olsam mı demişssiniz. sınırlendınız panık yaptınız sanırım. bu zamanda memur olmak başarıyı gerektıyor cunku bır sınav var oyle ya da böyle bunu inkar edemezsiniz. neyse memur deılsınız anlayamazsınız sanırım ıyı geceleeeeeeeerrrrrrrrrrrr :)

Ozel sektorde olsan coktan kavulmustun adam hakli kusura bakma 9 da is basiysa o saatte orda olmak zorundasin kirk yilin basinda.olur gec.kalirsin ama surekli oluyormus kendine ceki duzen vermelisin kusura bakma aci soyluyorum

sizin yapmanız gereken uyku duzenını deıstırmek sorun bu sadece. memuriyet güzeldir tadını çıkarın.
Teşekkür ederim..
tamam canım.. İşte bunu diyorum ben öyle yapıcam..

Bir de güzergahı yazsanız belki alternatif ulaşım vs öneren çıkar

9 daki işe biz 8 de yataktan kalkıp gidiyoruz bursada çocuğu da okula bırakıp araba ile tabii ama 8.30 olunca da 7 de evden çıkıyorduk iki vesait gideceğiz diye

Siz kaçta kalmıyorsunuz yol ne kadar sürüyor

O saate ulaşım araçları da vardır zira burada okullar 7.30 da başlıyor ilk otobüs 6.30 ve geç kalıyoruz diye okula başvurup girişi 7.40 a aldırmıştı öğrenciler 9 bu örneklere göre çok geç

Bir de ODTÜ de dersler kaçta başlıyordu bizim okulda 9 da başlardı ben her sabah 6.30 da kalkar giderdim derse girmesem de oturur kitap okurdum okulda

Ozel sektörle kamuyu aynı tutamayız tabi. Özel sektörde işveren kimi isterse işe alma hakkına sahiptir. sonuçta kendi işyeri kendi sermayesi. ama kamuda çalışma hakkı herkese eşit olarak sunulmak, hakkaniyetli seçim için de liyakat vs. gibi unsurlara bakılmak zorunda. ben kendim de kamu çalışanıyım. genelleme yapmak istemem ama işini ciddiyetle yapmayan çok fazla çalışan var maalesef.

Canım benim, birincisi sert yapmışlar danışıklı dövüş bu, taze memur şimdiden alışsın ki bir daha yapmasın, bunun için böyle yapmıllar bence. İkincisi sen öğrencilik yıllarındaki gibi düşündün belki ne okacak ki artık memurum dedin ama yanlış. Maaş alıyorsun tatlım. Herkesi geç zaten senin o maaşı tam manasıyla hak etmen için vaktinde işinde olman gerekiyor iyi iş yapmanın yanında. 40-45 dk lık geç kalışlar, hem de süreklilik arzeden geç kalışlar iş hayatında kabul edilecek şeyler değil. Şevkin azmin azalmasın, yine asıl işine. Vaktinde orda olmayı da prensip haline getir. Heryere vaktinde gitmelisin. Uyanamama sorunu keyfi bir mazeret.

Yerinizde olsam birilerinin hakkını yediğimi düşünür, işini layıkıyla yapacak birilerine yerimi bırakırdım ama.
Siz şimdilik zamanında iş yerinizde olsanız yeter.

Bakın en üstte ne demişim.
Sizin ilk alıntıladığınız mesaj bu.
E tabi fazla yormayınca kafayı böyle unutkanlık olur, sizin de suçunuz yok :)
İyi geceler

Size tavsiyem gözlemlediginiz her seyi genellememeniz.
Göz sınırlıdır. Hayat kocaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…