• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir eş ailesi konusunda benden!

Çok dedikoducu bir aile esim çok sakin nasil olcak bilmiyorum
Birde şöyle bir durum var kiradayiz biz
Esimin çalışıyor ben evden kendime harçlık cikarcak isler yapıyorum.
Herseyi bizden bekliyolar kendi annem derin dondurucumu doldurmustu
Hep onları harcandi kendileri pek bir şey getirmiyor
Yani para mevzusu da var ama bunu konuşamıyorum esimle😕
Biraz nahoş düşünceler bunlar..
Bahsettiğiniz kişiler eşinizin anne ve babası ve sizin sofranızdan yiyorlar.
Yediklerine mi göz diktiniz?
40 kat yabancı da olsa yemeğinizi yiyenlerin lokmasını saymayın.
Bu mesajı görene kadar size hak verdim ama bu mesajda değil.
Evet evinize nezaketen de olsa size sormadan birilerini çağırmaları ve sizin adınıza gelecek planı yapmaları çok saçma ama bunu mesafe koyarak çözebilirsiniz.
Mesela eylülde gezmeye geleceklerse onların gezmeye geleceği tarihte kendinize bir program yapabilirsiniz.

Mesela ailenize gidebilirsiniz.

bence bilerek yapılıyor her şey, nişanlı iken aile yüzünden ayrılıyormuşsunuz az kalsın, demek ki sizi sevmiyorlar, sabrınızı zorlamaya çalışıyorlar, ne kadar erken delirirseniz o kadar iyi sizin için; bence.
Nisanli iken sudan sebepler ile ailesi evimize gelip beni hem aileme hem kendi ailelerine rezil ettiler.
Babamin gururunu kirdilar bende sirf ailem üzülmesin toplumda mahcup olmasinlat diye devam ettim
Ama o kadar pişmanim ki bu insanlari affetmemisim
Teyze var evde suan oglu ile gelini bosanma eşiğindeler gelini o kadar kötülüyorlar ki şok oluyorum
Ben çalışmıyorum evden kendi harcligimi cikarcak seyler yapıyorum
Ailem sigortami ödüyor
Evde büyük babaanne var beni konuşuyorlarmis bazen
Ohh yesin icsin yatsin diyormus
Onun kizlari ayaktami duruyordu dedim bende
Bunu kayınvalidem dedi
Çok sasirdim o kadar üzgünüm ki ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Tek iyi sey esimle iyi anlasiyor olmamizdi.

Biraz nahoş düşünceler bunlar..
Bahsettiğiniz kişiler eşinizin anne ve babası ve sizin sofranızdan yiyorlar.
Yediklerine mi göz diktiniz?
40 kat yabancı da olsa yemeğinizi yiyenlerin lokmasını saymayın.
Bu mesajı görene kadar size hak verdim ama bu mesajda değil.
Evet evinize nezaketen de olsa size sormadan birilerini çağırmaları ve sizin adınıza gelecek planı yapmaları çok saçma ama bunu mesafe koyarak çözebilirsiniz.
Mesela eylülde gezmeye geleceklerse onların gezmeye geleceği tarihte kendinize bir program yapabilirsiniz.

Mesela ailenize gidebilirsiniz.
Hayir ben yediklerinde degilim kendileri bize destek vermezler beklemiyorum da
Annem tursuma varıncaya kadar verdi bana.
Buraya yegenlerini toplayip masa kuruluyor
Sonrasinda onlarain evlerine yiyecek yollaniyor
Evimde kac kez misafir agirlandi bu ara.
10 15 kisilik gruplar geldi 3 4 kez l.

Dolaptakileri yaza kadar boşaltmak zaten sürekli söylenen bir kalıptır. Kayınvalidem de sürekli söyler hatta bitirin diye baskı yapar ama dolduracağı için. Sağolsun yazın doldurur çoğunu. Sizinki de öyle düşünmüş olabilir. Gelip kalmaları olabilecek şeyler ama eve sürekli misafir çağırmalarına en azından bir şey söyleyebilirsiniz. Haberim olsaydı vs. gibi başlayan cümleler kurulabilir. Kimse zihin okumazki onlara normal geliyor olabilir. Ayrıca ailenizin yanına gitmeniz işleri çıkmaza sokar
Dolabi kendi annem doldurdu.

Bence uzaktan gelen bir ailenin 15 gün 1 ay filan kalmasında bir mahsur yok
Cinsellikte niye yok anlamadım
Biz birileri uyurken de yasayabiliyoruz cinselliği
evimizde tek banyo var istanbul da yasiyoruz evler büyük degil küçük ve odalar çok yakin birbirine.

Ben de bu insanlardaki rahatlığı anlamıyorum. Benim oğlum olsa evlense evine gidip yalvarsa kalmam. Kendi gelsin ben de kalsın. Bu geline yazık değil mi ya. İnsanlarda özel hayata hiç saygı yok. Hasta olursun, işin düşer anlarım ama gezmeye geliyorum diyerek 15 gün kalıp misafirlikte misafir çağırmak nedir. Size kesinlikle katılıyorum. Ben eşime baştan söylemiştim. İnsanlar gelip kalabilir ama misafir olarak. Kimseyi evimde 1 hafta- 10 gün vs istemiyorum demiştim. Biz çok kavgalar ettik bu konuda. Hala konusu açılsa kavga ediyoruz. 1. si bu kadar uzun misafirlik cinselliği öldürüyor. 2.si eşinizle kaliteli vakit geçirmenize engel oluyor. 3. sü kendi evinizde rahat hareket edememenize sebep oluyor. 4. sü insana temizlik yapmaktan gına geliyor. 5. si kendinizi onlarla vakit geçirmek zorundaymış gibi hissediyorsunuz. Evlilikte bu yatılı misafirlik olayları tam bir dram malesef.
Malesef öyle tv kumandasi kayınpederin elinde
O ne izlerse ona bakiyoruz
Abdest almak icin yarim saat lavabo da kaliyolar
Büyük tuvaletim gelince onlarin uyumasini bekliyorum oyle yapıyorum.

Mesele borek yaptik tüh tüh diyor
Esmaya börek veremedim dur arayayım gelsin börek verelim diyor.
Dolma sariyoruz dolma verelim diyor
Annem tursu yapmisti bana bu tursudan onlarada verelim diyor

Fazla olan seyleri de sen yiyemezsin ben bunu evime getireyim evdekiler yesin diyor 😂😂😂
Ben nasıl yapıyorsam herkes kendisi yapsın yesin diyin. Lafınızı çekmeyin. Yoksa sonu gelmez bunun.

Malesef öyle tv kumandasi kayınpederin elinde
O ne izlerse ona bakiyoruz
Abdest almak icin yarim saat lavabo da kaliyolar
Büyük tuvaletim gelince onlarin uyumasini bekliyorum oyle yapıyorum.
Yapacağınız şey belli. Eşinize söyleyeceksiniz. Bir tek dolaptaki yiyecekler konusunda size katılmıyorum. Anneniz bile koymuş olsa dolaba bırakın aksırana tıksırana kadar yesinler. Allah size daha çok verir. Bir de arkanızdan bizden turşu esirgiyor dedirtmeyin.

bence siz idare ettikçe devam edecekler bu işe, hala bilerek yapıldığını düşünüyorum, siz misafir sayılmazsınız misafirlerini ağırlayın diyip eşimle konuşup bi süre anneme giderdim sanırım ben. yüz göz olunacak gibi değil belli ki amaçları o.

Sizin ağzınız var değil mi, neden hayır demiyorsunuz? Kendi kalmaları neyse ama ne demek misafir çağırmak size sormadan? Biraz dişli olun, çok pasifsiniz. Eşinizle de konuşun bu konuyu. Bir kere konuştum diye çekilmeyin kenara. Bu ne ya kim misafir kim ev sahibi belli değil. Ayrıca sizin evinizden size danışılmadan erzağı geçtim kimseye çöp bile verilemez. Siz çok alttan alıyorsunuz

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Sonra hep evdeydik asla disari cikmadilar yagmur yagiyor üşüyoruz dediler
Mutfakta bana yardımcı oluyor
Sonra kayınvalidemin ablasi da ogluna gelmis
Kayınvalidem benden izin almadan buraya cagirmis suan evimde 3 kisi var
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Benden habersiz yegenlerine mesaj atip buraya cagiriyor.
Aşırı derecede bunaldim geleli 15 gün oldu
Ne yapmalıyım çok mu can azligi yapıyorum.
Bu arada cinsel hayatimiz 25 gündür yok.
Sabredince düzelmez. 1 hafta geçen kalmada misafirlikten çıkar. Öyle kimse kafasına göre eve misafir çağıramaz. “ annecim misafir çağırırken bana danışmalısın bende planlarımı ona göre yaparım” demelisiniz.

Normalde asla sabirli degilim annemle kiz kardesimle konuşuyorum onlar sabret gerektigini soyluyor
Kayınvalidem kayınpederim eylul ayinda hala eniste birlikte gelcez o zaman gezcez diyorlar bir şok daha gecirdim.
Eylül ayına çok var bence kendini doldurma insan kendi ana babası olsa bunalıyor ama eş kişisi yorum yaparsa kötü olan sen olursun çektiğin sıkıntı boşa gider eşinde eminim rahatsız oluyordur aile işte yapacak birsey yok

Ben o kadar kişiyle sürekli kalamazdım herhalde.Bir bahane bulup annenizin yanına gidin derim.Ya da eşinizle konuşun. Misafirlik dedigin 3gündür. Fazlası ev sahibine eziyete girer.

Yok şimdi kisasa kisas yapcm ramazan ayi sonrası annemi babami kiz kardesimi kuzenimi cagircam
Bakalim nasil oluyormus esim biraz empati yapar sanirim
Çünkü rahatina çok düşkün biri
Gece dusa gircekti lavabo doluydu.
Dus alamıyoruz yani…
Niye sonra? Bence şimdi gelsinler ha 5 kişi ha 10 kişi. Ben olsam eşimin ailesi gittikten sonra kesinlikle ailemin yanına gidip eşimin kafa dinlemesini sağlamazdım. Ne güzel siz evi toplayıp temizleyin, bütün çamaşırlarını yıkayıp ütüleyin sonra da mis gibi evde temiz temiz tek başına takılsın adam. Aynı anda iki tarafı da ister ve sessiz takılmaya devam eder ya da yeter diye söylenecekse iki tarafa da söylenir. Misafirlik tabi ki olur aileler gelir kalır ama böylesi değil. Hem gelip uzun süre kalmaları yetmiyor, üstüne ev sahibinden izin almadan 10 kişi çağırıyorlar ve misafir oldukları evin mutfağından sormadan etmeden erzak dağıtıyorlar sülaleye.

Benim bu konuda tavrım kesinlikle bellidir. İki tarafın da ailesi eşittir.. Ben siz olsam kesinlikle çağırırdım ailemi. Kızım zaten kalabalık falan derlerse de başka zaman değil ama şu an kesinlikle burada olmanız lazım, iki gün bile olsa gelin derim. Kayınvalide ve eşime de ne iyi oldu ailelerimiz birbirlerini gördüler derim. Sizin ailenizden birileri banyoyu böyle hep meşgul tutsa sessiz eşinizin sesini o zaman duyarsınız. Adam ne güzel her akşam işten gelince anası, babası, teyzesi, yengesi, amcası, amca oğlu, amca kızı...tüm sülalesini görüyor. Onlara hizmet eden, pişiren, toplayıp temizleyen bir karısı varken evde niye sesi çıksın? Bakalım bir hafta sonu iki tarafın ailesi evdeyken adım atacak yer yokken de böyle sessiz takılacak mı?

Siz eşinize bunu reva görür müydünüz? İki-üç gün hadi bilemedin 1 hafta sonra eşinize karşı mahçup hissederdiniz. Eşinizin annesinin sizin için hazırladığı erzak vs. kendi sülalenize dağıtır mıydınız? O niye size gereken saygıyı göstermiyor?

Ayrıca bebekle ilgili sorularına kesinlikle gevşek cevaplar verip yüz göz olmayın. Şimdilik düşünmüyoruz, zamanı bizi ilgilendirir lütfen bu konuda soru sormayın deyin. Nedir bu eş ailesine karşı yumuşaklık yahu? Bakın eltiniz dip dibe yaşarken bile eve almıyormuş yüz vermiyormuş. Yine klasik olarak o gelin daha çok seviliyor, çünkü çekiniyorlar, yüz bulup gereksiz samimiyet kuramıyorlar onunla.

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Sonra hep evdeydik asla disari cikmadilar yagmur yagiyor üşüyoruz dediler
Mutfakta bana yardımcı oluyor
Sonra kayınvalidemin ablasi da ogluna gelmis
Kayınvalidem benden izin almadan buraya cagirmis suan evimde 3 kisi var
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Benden habersiz yegenlerine mesaj atip buraya cagiriyor.
Aşırı derecede bunaldim geleli 15 gün oldu
Ne yapmalıyım çok mu can azligi yapıyorum.
Bu arada cinsel hayatimiz 25 gündür yok.
15 günde fazla bence ama kimse annesine git diyemez tabi sadece eşiniz annesine herkesi buraya toplama falan diye uyarabilir iş esinizde bitiyor bence

Biraz sabırlı olmalısınız haklısınız km olsa bunalır surat asarsanız eşinizle aranız bozulur şahsen ben aileme yapılan saygısızlığı asla unutmam

Konu sahibinin eşi ona saygısızlık yapıyor ama ne demek unutmam siz eşinizi ailenize ezdirirmisiniz?
Orası kendi evi gibi yayılmış baştan müdahale olmazsa senelerce ugrasir

Back
X