- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi Caytiryakisikadin
-
annen örtüye şuna buna laf ediyor olmasının nedeni senin hevesini kırmak...ne hayırsız bir annen varmış..seni anneannen büyütmüş neden parayı annene veriyorsun ki..sen çoook saf ve merhametli bir kızsın annende bunu kullanıyor..sen o paranın üstüne su iç..doğurmakla anne olunmuyormuş..Selamlar
Ben evleneceğim ve henüz birikmiş bir param yok. Anneannem büyüttü beni ve para biriktirmişti gelecekte lazim olur diye. Benim hesabımdaydı. Anneannem vefat edince annem allem etti kallem etti o para bende dursun lazim olur bi sürü şey söyledi aldı. Ben de güvendim verdim. Şimdi o parayı kardeşime vermiş ve para ortada yok. Benim alınacak eşyalarım var gerekli eşyalar. Tabak, tencere, yatak odasi vs... işte şimdi de bana laf ediyor paran yoksa kocan alsın, ben almak zorunda değilim diyor. Tamam zorunda degil de anneannem o parayı benim icin biriktirdi. O parayı sorduğumda zaten moralim bozuk diyip duruyor. En ufak şeye laf ediyor. Kayinvalidem yatak örtüsü almış 1500 tl civarında örtü. Bunu söylüyorum çünkü annemin dedigini de söyleyeceğim. Annem de dedi ki ne var bunda ucuz bu ben 10 bin tl lik örtüler de biliyorum. Anne dedim sen al o zaman biliyorsan. Bu arada örtü cok güzel. Annem her seye laf ediyor. Getirdikleri ceyizlere laf ediyor. Onlardan bana bohca yapmalarini istemedim diyor. Tamam da hediye,hediyeye laf edilmez ki. Geçen kayınvalide beni aramıştı ona bile laf etti seni neden arıyor da beni aramıyor. Oglu aramıştı aslinda annesine vermişti aradı dedigim de bu.
Getirilen çikolata güzeldi ona laf etti beğenmedim dedi. Çiçek yaptırmış 40 kirmizi gül bi tane beyaz gül, onlara laf etti bu ne böyle kocamış bu guller dedi. Guller tazeydi ama laf etmek istiyor her şeye.
Neden haksızlık olsun?Size çeyiz parası hazırlaması annenize iyilik olmuyor mu?Annem sürekli istedi. Bir de o annemin annesi bana bakti ama anneme haksizlik yapmis olmuyor muyum psikolojisine burundum
Annenin annesi istese annene de verebilirdi o parayıAnnem sürekli istedi. Bir de o annemin annesi bana bakti ama anneme haksizlik yapmis olmuyor muyum psikolojisine burundum
Kusura bakmayın ama annenizin tavrının elle tutulur yani yok kendi hatasını sürekli karşı tarafı suçlayarak kapatmaya çalışıyor bence . Anneniz hiç hoş davranmamis keşke siz de o parayı hiç vermeseydinjz şimdi siz istedikce kötü olacaksınız . Parayı nasıl alırsınız annenize nasıl ceyizinizi aldirirsinjz bilmiyorum ama annenizi eşinizden kv bizden uzak tutun benceSelamlar
Ben evleneceğim ve henüz birikmiş bir param yok. Anneannem büyüttü beni ve para biriktirmişti gelecekte lazim olur diye. Benim hesabımdaydı. Anneannem vefat edince annem allem etti kallem etti o para bende dursun lazim olur bi sürü şey söyledi aldı. Ben de güvendim verdim. Şimdi o parayı kardeşime vermiş ve para ortada yok. Benim alınacak eşyalarım var gerekli eşyalar. Tabak, tencere, yatak odasi vs... işte şimdi de bana laf ediyor paran yoksa kocan alsın, ben almak zorunda değilim diyor. Tamam zorunda degil de anneannem o parayı benim icin biriktirdi. O parayı sorduğumda zaten moralim bozuk diyip duruyor. En ufak şeye laf ediyor. Kayinvalidem yatak örtüsü almış 1500 tl civarında örtü. Bunu söylüyorum çünkü annemin dedigini de söyleyeceğim. Annem de dedi ki ne var bunda ucuz bu ben 10 bin tl lik örtüler de biliyorum. Anne dedim sen al o zaman biliyorsan. Bu arada örtü cok güzel. Annem her seye laf ediyor. Getirdikleri ceyizlere laf ediyor. Onlardan bana bohca yapmalarini istemedim diyor. Tamam da hediye,hediyeye laf edilmez ki. Geçen kayınvalide beni aramıştı ona bile laf etti seni neden arıyor da beni aramıyor. Oglu aramıştı aslinda annesine vermişti aradı dedigim de bu.
Getirilen çikolata güzeldi ona laf etti beğenmedim dedi. Çiçek yaptırmış 40 kirmizi gül bi tane beyaz gül, onlara laf etti bu ne böyle kocamış bu guller dedi. Guller tazeydi ama laf etmek istiyor her şeye.
Anneanneniz bu paradan kimsenin haberi olmasın diye tembihlemedi mi sizi? Az çok biliyordur çünkü huylarını parayı hiç edeceklerini..
Yazık olmuş. Kesinlikle onlara helal değil ama anlamazlar laftan. Belli ki evlat ayrımı yapacak kadar cahiller.
Siz çalışıp yapmaya bakacaksınız artık.
Bir ev parası gitmiş. Çok üzüldüm. Bence hakkınızı hukuki yollardan arayın. Sonuçta o para yıllarca hesabinizdaydi bunun yasal kayıtları var. Bir avukatla görüşün bence sırf icra takibi yollayıp korkutsaniz o bile yeter. ..belki parayı geri ödemeye ikna olurlar.
Gerçekten üzüldüm, inşallah Allah size çok daha fazlasını versin.
Belli ki ciddi anlamda bozuk psikolojisi. Ortayı bulun, idare edin. Hatta gerekirse kayın validenizin annenizi övdüğünü bile söyleyin. Arayı sıcak tutun. Kendini aşağılık hissediyordur belki de bu yüzden kusur buluyordur her şeye. bununla alakalı bir makale okumuştum.Selamlar
annen örtüye şuna buna laf ediyor olmasının nedeni senin hevesini kırmak...ne hayırsız bir annen varmış..seni anneannen büyütmüş neden parayı annene veriyorsun ki..sen çoook saf ve merhametli bir kızsın annende bunu kullanıyor..sen o paranın üstüne su iç..doğurmakla anne olunmuyormuş..
Kusura bakma anne değil YILAN sanki.Düşman o lafları etmez be.Annen seni kıskanıyor. Sana yapılan iyilikleri güzellikleri çekemiyor. Kötüleyip herşeye bi kulp buluyor. İçi fesat dolu kadına Allah böyle dünür de nasip etmiş. Pesss!Selamlar
sende bu analık varken huzuru zor bulursunParayı dert etmiyorum artık sadece huzur istiyorum
Bir de bunun düğünde kızına bir bilezik takarken gelinine 3 bilezik döşeyen modeli var, neymiş kız ele gidermiş. Allasen gelin de ele geliyor hatta kocaya gidiyor sanki üzerlerine tapuluyorlar gelini. Valla yapacak bir şey yok gibi, eğer eş adayı anlayışlı, kv yüze vırmayacak biriyse damat tarafı yapsın siz de anneniz size nasıl köstek olduysa zamanı gelince köstek olun.Evet kendi birikmişim değil sorun da o birikmiş değil. Ayrımcılık ve hic oluruna bakmıyor. Hallederiz bile demiyor. Tek dediği sonra alırsınız kocan alsın. Babam ben erkek mi evlendiriyorum neden alacağım oğluma alırım diyor.
Bir de bunun düğünde kızına bir bilezik takarken gelinine 3 bilezik döşeyen modeli var, neymiş kız ele gidermiş. Allasen gelin de ele geliyor hatta kocaya gidiyor sanki üzerlerine tapuluyorlar gelini. Valla yapacak bir şey yok gibi, eğer eş adayı anlayışlı, kv yüze vırmayacak biriyse damat tarafı yapsın siz de anneniz size nasıl köstek olduysa zamanı gelince köstek olun.
Tabi ki bakmak zorunda. Aklından ücretini mi kesiyo sana verilen paradan?! Zihniyete bakMaddi anlamda baktı. Babam sorumsuz oldugu icin tek başına evi gecindirirdi. Hep uyurdu işten gelince. Ona da hak veriyorum ama tavırlarını ayrımcılığını sevmiyorum
Bundan sonra hiçbirşeyini verme. Sen onlara ücret ödemek Zorunda değilsin. Anne baban onlar. İki dakikalık hevesle yaptılarsa bakmak da zorundalar. Yüzlerine bile bakmaBir de şöyle bir durum var. Ben o paraya senelerdir hiç dokunmadım. Benim üzerimdeydi sadece. Ve ise girince harcadığımı tamamlayıp anneme verecektim zaten
Benim de içim acıdıKonuyu okurken 20-30 bin dedim kendi kendime de. Bi fenalkk geldi. Nasıl olsa huzur yokmuş evde sizde sesinizi çıkarın erkek kardeşin ne yapmış o parayla? Kesin iş kurucam çok zengin olucam demiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?