Bir inşaat işçisini bile 36 saat çalıştıramadığımız günümüzde doktoru çalıştırabilen sistem mi suçlu bunu haklı gören sizin gibiler mi bilemedim.Maalesef empati yeteneğinizin olmadığını görüyorum.Ben ne umutlarla ve dereceyle bitirdim okulu,tusınavına günde on iki saat çalıştım böyle olacağını bilsem gider bir yerde be iş bulsam yapar doktor olmak uğruna hayatımın yarısını harcamazdım.Ben hamileyim ve bebeğim doğunca mecburi hizmet zamanı eşinden uzağa yollanacağım altı aylık bebekle,ben devlette çalışmayacağım diplomamı verin memur da yapmayın deme hakkım bile yok bir öğretmen istemezse devlette çalışmaz bizim bu hakkımız da yok.
Şikayet etmek halkımızın hobisi haline geldi zaten edebilirsiniz ben size doğruyu söylüyorum onca insanla bu şartlarda uğraşmaktan bılan doktor bunu umursamayacak.yurtdışında bir doktor günlük 20 hasta bakar ama yarım saat bakar bizde günlük sekiz saat mesai 480 dakika 80 e bölsen hasta başı altı dakika bence önce herkes gidip bunu şikayet etmeli.hastanede yer olmaz hasta yatıramazsın hasta doktoru şikayet eder yenidoğan yoğun bakımda yer yok diye üstüme yürüyen hasta yakınları oldu kaç defa bunlar sanki bizim elimizde gibi kısacası sistemin sorunlarını doktora yüklemek günümüzün kolaya kaçma şekli ,hakkımı ne devlete ne böyle hastalara helal etmiyorum çünkü kutsal bir iş yaptığıma inanıyorum evet herhangi nir işten daha kutsal layıkıylA yapmak için binbir umutla girdiğim ama her aşamasında hayal kırıklığına uğratıldığım bir meslek.insan hayatı hastaları diye idealistlikle başlayan acilde devamlı Hayati tehlikeyle karşı karşıya kalıp artık kendi canımın güvenliği yok başkasının canını nasıl düşüneyim dedirten meslek.sana söyleyebileceğim en güzel dua umarım çocukların doktor olur ki bu bir dua değil günümüzde beddua oldu maalesef
sizin bana hakkınızı helal etmeme gibi bir lüksünüz yok çünkü üzerimde hiçbir hakkınız yok. ne kadar kibirli, egoist bir insansınız.Ayrıca doktorunuza minnet duymak zorunda değilsiniz evet ama bu iş sırf polklinikte hasta bakmak değildir,doktorun kendini geliştirmesi bu işi sevmesi bıktırılmaması çok önemli artık çoğu hoca en zor operasyonları yılla yılı birikim gerektiren riskli ameliyatları yapmıyorlar neden?maddi karşılığını geçtim tamamen ihtimal dahilinde olan komplikasyonlar sonucu açılan malpraktis davaları sonucu,adamlar para kazanmayacak bir de hastaya olan tıbbi komplikasyonlarda bile tazminat ödeyecek ve sonra biri gelip senin inşaat işçisinden farkın ne minnet mi duyacağım diyecek:) bence de minnet duymayın ben insan olarak diğer bir insandan zaten farklı olduğumu iddia edemem hepimizi Allah yarattı
merhaba arkadaşlar bugün ilginç bir durum yaşadım. sizlerin görüşlerini almak istiyorum..
sabah bazı jinekolojik şikayetlerim sebebiyle hastaneye gittim. randevusuz olduğum için en az hastası olan bir doktora sıra verdiler. girdim muayenemi oldum. doktor masasına geçip bilgisayardan ilaçlarımı yazdı. o sırada ben de şikayetlerimin sebebi neydi diye sordum. bir şeyler mırıldandı. ama o kadar kısık sesle anlatıyor ki sanki ayıp bir şey söylüyor. tabii ben duyamayınca "dediğinizi duyamadım" dedim. demez olaydım. adam bana önce sert bir bakış attı. sonra da elini sallayıp "illa bağıra bağıra mı söyleyeyim. 10 gün ilişki yasak" dedi. ben şok olmuş bir şekilde reçetemi alıp çıktım. ama o bakışları o söyleyiş tarzını görmeniz lazımdı. kendimi o kadar kötü hissettim ki. sanki doktora değil kasaba gitmişim de beni muayene ediver demişim. böyle birşeyle ilk defa karşılaştım. bundan sonra rastgele bir doktora gidersem iki olsun.
doktorun kendisi de 10 günlük ilişki yasağının 9. günündeydi heralde sinir yapmış yazık.....
sizin bana hakkınızı helal etmeme gibi bir lüksünüz yok çünkü üzerimde hiçbir hakkınız yok. ne kadar kibirli, egoist bir insansınız.
verdiğiniz örneklerin hiçbiri ilgi alanıma girmiyor. bu sizin sorununuz. gerçi sizin için hiçbirşey sorun değil. siz cebinize girecek sıcak paraya bakarsınız. öyle olmasaydı insana, hastaya biraz değer verirdiniz.
ısrarla söylüyorum ki bir inşaat işçisinden hiçbir farkınız yok, aldığınız maaş haricinde.. bu size son mesajımdır.. iyi ego tatminleri dilerim..
Bir kadın doğum doktoruyum.devlet kesintisiz 36 saat çalıştırıyor,eşim özelde olduğu için mecburi hiZmette beni onun yanına atamıyor,günde 80-90 hasta baktırıyor,kaliteli hizmet bir de bekliyor.uykusuz ve günde doksan hasta bakarak hastaya ilgi şefkat falan olmaz,ben uykysuzluktan gözümü açamazken eşimden ailemden uzak moralman sıfırken neyin şefkatini göstereyim?maaş alıyor devletten diyenler olmuş,bir dakika uyumadığım 10 sezaryen yaptığım nöbet için devlet bana 100 tl verip ayda 8 nöbet tutturuyor,ben ayda 800 tl vereyim de tutmayayım.bu paraya bu şartlarda bu mutsuzlukla sağlık personeli güler yüzlü sakin vs olamaz,eleştirenler 36 saat uyumamayı denesin.
Bir de şikayet et deniyor,istersen et,devlet kendi açıklarının farkında,sağlık personeli sayısını arttırmak hastaneleri düzenlemek hastane sayısını arttırmak nöbet düzenlemeleri vs yapıp sorunun derinine inerek düzeltemediğinden oy için hastalara şikayet hakkı diye hatlar kurarak hastanın kendini tatmin etmesini sağlıyor.seni de tatmin edecek iyi hissettirecekse et,doktorun umrunda olacak sanıyorsan adamın hayatı zaten gitmiş,ben gelen şikayet zarflarına üç cümle yazıyorum ve gülüyorum,doktor olduğuma pişman olmak üzereyim zaten.
sizin bana hakkınızı helal etmeme gibi bir lüksünüz yok çünkü üzerimde hiçbir hakkınız yok. ne kadar kibirli, egoist bir insansınız.
verdiğiniz örneklerin hiçbiri ilgi alanıma girmiyor. bu sizin sorununuz. gerçi sizin için hiçbirşey sorun değil. siz cebinize girecek sıcak paraya bakarsınız. öyle olmasaydı insana, hastaya biraz değer verirdiniz.
ısrarla söylüyorum ki bir inşaat işçisinden hiçbir farkınız yok, aldığınız maaş haricinde.. bu size son mesajımdır.. iyi ego tatminleri dilerim..
Bir kadın doğum doktoruyum.devlet kesintisiz 36 saat çalıştırıyor,eşim özelde olduğu için mecburi hiZmette beni onun yanına atamıyor,günde 80-90 hasta baktırıyor,kaliteli hizmet bir de bekliyor.uykusuz ve günde doksan hasta bakarak hastaya ilgi şefkat falan olmaz,ben uykysuzluktan gözümü açamazken eşimden ailemden uzak moralman sıfırken neyin şefkatini göstereyim?maaş alıyor devletten diyenler olmuş,bir dakika uyumadığım 10 sezaryen yaptığım nöbet için devlet bana 100 tl verip ayda 8 nöbet tutturuyor,ben ayda 800 tl vereyim de tutmayayım.bu paraya bu şartlarda bu mutsuzlukla sağlık personeli güler yüzlü sakin vs olamaz,eleştirenler 36 saat uyumamayı denesin.
Bir de şikayet et deniyor,istersen et,devlet kendi açıklarının farkında,sağlık personeli sayısını arttırmak hastaneleri düzenlemek hastane sayısını arttırmak nöbet düzenlemeleri vs yapıp sorunun derinine inerek düzeltemediğinden oy için hastalara şikayet hakkı diye hatlar kurarak hastanın kendini tatmin etmesini sağlıyor.seni de tatmin edecek iyi hissettirecekse et,doktorun umrunda olacak sanıyorsan adamın hayatı zaten gitmiş,ben gelen şikayet zarflarına üç cümle yazıyorum ve gülüyorum,doktor olduğuma pişman olmak üzereyim zaten.
kimse ilgi şevkat beklemiyo zaten azarlamadan konuşması yeterdi
ayrıca burda bahsi geçen özel hastane sizinki kadar yoğun da değil
bu ülkede bu şartlar altında çalışan tek meslek te sizinki değil ayrıca
ben havacılık sektöründe çalışıyorum gelin de bi bakın yoğunluğa insanların yemek yiyecek vakti yok nerdeyse ve sürekli vardiyalı çalışılıyo yabancı dil konuşuyosunuz ve güleryüz olmazsa olmaz emniyet faktörü üst düzeyde öneme sahip hata yapma lüksünüz yok çünkü insan hayatı söz konusu çok dikkatli olmak zorundayız biz napalım biz de yoğun çalışıyoruz ama güleryüzümüzü eksik etmiyoruz kimseye saygısızlık etmiyoruz
yani öyle bi yazmışsınız ki sanki sadece siz önemlisiniz bu ülkede pek çok insan zor şartlar altında çalışıyo zaten
benim babam da cezaevinde kurum müdürü çok stresli bi yer tehtit edenlerin haddi hesabı yok üstelik ve sizinki kadar nöbet tutuyo ekstra bi nöbet ücreti te almıyo
sadece siz nöbet tutmuyosunuz yani bu ülkede
acıtasyon yapmayı bırakın artık ya
tamam yoğun çalışıyo olabilirsiniz ama tek yoğun çalışan siz değilsiniz ki
ve bütün doktorları bu şekilde aklayamazsınız herkes hayatı boyunca defalarca doktora gitmiştir zaten biz de görüyoruz çok iyiniyetli işini hakkıyla yapanlar olduğu gibi burnu havada gezenler herkesi aşağılamaya meraklı olanlar da çok bizim sözümüz onlara zaten
bu kadar alındığınıza göre siz de onlardan birisiniz heralde
kimsenin kimseye saygısızlık yapmaya hakkı yok ve gerektiğinde şikayet etmek te en doğal hakkımız
biz özel ilgi alaka beklemiyoruz doğru düzgün bi muamele bekliyoruz sadece
açıkçası biraz sert yazdım çünkü yazdıklarınızı okudum üslubunuz hiç hoş değil resmen saldırmışsınız
haksız olduğunuz bi konuda haklı görünmeye çalışmayın lütfen
Bir sure once thy grevleri zamaninda herkes pilot ve hosteslere yuklenmisti. O zaman hostes bir arkadas gayet hakli bir yazi paylasmisti. O zaman herkes de onun ajite ettigini dusunmustu. O zaman herkes pilot ve hostes maaslarina yuklenmisti. O kadar para aliyorlar dunyayi goruyorlar daha da konusuyorlar denmisti. O zaman bunlari soyleyenler cahildi de simdi doktorlara dayagi hakediyorlar diyenler ne oluyor acaba?
Bir inşaat işçisini bile 36 saat çalıştıramadığımız günümüzde doktoru çalıştırabilen sistem mi suçlu bunu haklı gören sizin gibiler mi bilemedim.Maalesef empati yeteneğinizin olmadığını görüyorum.Ben ne umutlarla ve dereceyle bitirdim okulu,tusınavına günde on iki saat çalıştım böyle olacağını bilsem gider bir yerde be iş bulsam yapar doktor olmak uğruna hayatımın yarısını harcamazdım.Ben hamileyim ve bebeğim doğunca mecburi hizmet zamanı eşinden uzağa yollanacağım altı aylık bebekle,ben devlette çalışmayacağım diplomamı verin memur da yapmayın deme hakkım bile yok bir öğretmen istemezse devlette çalışmaz bizim bu hakkımız da yok.
Şikayet etmek halkımızın hobisi haline geldi zaten edebilirsiniz ben size doğruyu söylüyorum onca insanla bu şartlarda uğraşmaktan bılan doktor bunu umursamayacak.yurtdışında bir doktor günlük 20 hasta bakar ama yarım saat bakar bizde günlük sekiz saat mesai 480 dakika 80 e bölsen hasta başı altı dakika bence önce herkes gidip bunu şikayet etmeli.hastanede yer olmaz hasta yatıramazsın hasta doktoru şikayet eder yenidoğan yoğun bakımda yer yok diye üstüme yürüyen hasta yakınları oldu kaç defa bunlar sanki bizim elimizde gibi kısacası sistemin sorunlarını doktora yüklemek günümüzün kolaya kaçma şekli ,hakkımı ne devlete ne böyle hastalara helal etmiyorum çünkü kutsal bir iş yaptığıma inanıyorum evet herhangi nir işten daha kutsal layıkıylA yapmak için binbir umutla girdiğim ama her aşamasında hayal kırıklığına uğratıldığım bir meslek.insan hayatı hastaları diye idealistlikle başlayan acilde devamlı Hayati tehlikeyle karşı karşıya kalıp artık kendi canımın güvenliği yok başkasının canını nasıl düşüneyim dedirten meslek.sana söyleyebileceğim en güzel dua umarım çocukların doktor olur ki bu bir dua değil günümüzde beddua oldu maalesef
dediğinizden pek birşey anlamadım beni neyle suçladığınızı da anlamadım doğrusu
acıtasyon konusunda saçma bi noktadan konu ele alındığı için öyle yazdım
yoğun çalıştıklarını kabul edebilirim ama o doktor çok çalışıyo diye kimse onun azarını çekmek zorunda değil anlatabildim mi
bu hastanın sorunu değil yani
o zaman onlar da grev yapsınlar haklarını arasınlar hastaya bağırıp ters davranmak mı çözümü hastanın ne suçu var
hasta arıza çıkarmıyosa durup dururken ters davranamaz
eğer davranıyosa da şikayet edilmekten gocunmasın yani ben öyle düşünüyorum
havayolu sektöründe grev yaparak hak aranabilir ama kimse kalkıp ta müşteriye ters davranıp azarlamaz
doktorlar dayağı hakediyo gibi birşey yazmadım ki yazmam da buna kesinlikle katılmıyorum
kimse dayağı haketmez
dayak ve grev ne alaka anlamadım
ayrıca diğer konuda öyle düşünenlerin cahil olduğunu da düşünmüyorum
ki thy de çalışanlar çalışma şartlarını önceden bilirler ve yine işe girmek için bi ton takla atarlar sırf maaş için
kimse o sektörde işi durduramaz
bu açıdan belli kesimlerden tepki görmüş olabilirler çünkü diğer şirketler de aynı şartlarda çok daha düşük ücretlere çalıştırıyolar
onların kendilerine göre haklı sebepleri vardır ve haklarını arayabilirler
herkes grev hakkını kullanabilir haklarını kullanırken insanlara saygısızlık mı yapmışlar aşağılamışlar mı
benim söylediğim işi yapan kim olursa olsun karşıdakine saygı gösterecek yoğun çalışması vs şeyler saygısızlığa bahane olamaz
yukarıdaki örneklerimi de o arkadaşın söylediklerine karşılık olarak yazdım
biz ilgi şevkat değil saygı bekliyoruz yazdım haksız mıyım yani
ki burda kimse doktora herhangi bir saygısızlık yapmamış biz bu tarz davranış tarzına sahip olan doktorlardan ya da sağlık çalışanlarından bahsettik
hepsini aynı kefeye de koymadık
ben işini hakkıyla yapan kişiye saygı duyan doktorda olsa öğretmen de olsa vs de olsa saygımı gösteririm
durup dururken azarlanmış kadın ki ben de çok kere şahit oldum ağlayarak çıkan kadınlara
ben de bikaç kez maruz kaldım
ne yani uğradığımız haksızlıkları yazmayalım mı konusu gelmişken
onun haklı sebepleri var diye hıncını bizden mi çıkaracak
ben burda konu doktorlarla ilgili olduğu için gördüğüm ve bildiğim örnekleri yazıyorum ve haksız olduğumu hiç düşünmüyorum
aynı şeyi doktor değil de başka bi kamu ya da özel şirket görevlisi de yapsa aynı şeyi düşürüm
Sevgili meslektaslarim egitimsiz insanlarla tartismanin pek bir manasi yok. Tip fakultesine baslayan arkadaslarimizin bir cogu(ne yazik ki hepsi degil) "safca" duygularla belki insanlara bir faydam dokunur, maddiyat benim icin on planda degil dusuncesiyle meslege adimlarini atiyor. Fakat daha okul yillarinda insanlarin doktorlara bakis acilari ve davranislari yuzunden ideallerinden vazgeciyorlar. Sahsen ben size istediginizi verecegim buyuk ideallerle basladigim tip fakultesini sadece para odakli, durumu kritik hastalara bana uzak allaha yakin olsun doktorluguyla bitiriyor ve meslege adimimi atiyorum. Bundan sonra da kimse 70 yasinda diyabeti olan birini ameliyat fln etmez, sagolsun devletimkz malpraktis davalariyla biz doktorlarin zaten hadsafhada olan calisma aZmini iyice percinledihos bu yazdiklarimin yarisini anlayabilecek olsaydiniz zaten bu kadar vahim bir durumda olmazdik. Diger taraftan bazi doktorlarin terbiyesiz olduklarina ne yazik ki ben de katiliyorum... Ama saglik calisanina cemkirerek ne onlarin isini ne de kendi isinizi kolaylastirirsiniz.
Havacilik sektoru dediginiz icin ordan ornek vermistim ama mesleginizi yanlis anladim sanirim. Bakin konu acildiginda herkes bir doktara yukleniyordu ama sonra meslege yonelindi. Ne kendini begenmislikeri kaldi ne insaat iscisinden farklari. İnsanin insana ustunlugu takvadadir ama insaat iscisinden farkiniz yok demek icin cidden bir seylerin kafasini yasiyor olmak lazim. Benim isim bilgisayar muhendisligi ama meslegi insanlarla hasir nesir olan herkese saygim sonsuz. Sokakta tinerci ya da hanzo diye muhatap olmayabileceginiz onlarca insana her gun hizmet veren bu surecte ruhen ve bedenen yipranan kimi zaman zivanadan cikabilen insanlardan bahsediyoruz. Hic bir sey konu sahiibinin gordugu saygisizligi hakli gostermez ama hic bir sey de halkin ve burdaki bir kesiminin doktor dusmanligini mantikli gosteremez.
valla ben herkese eşit saygı duyuyorum özel bi saygım yok onlara karşı
6 yıl okusalar ne artık hazırlık var tüm okullarda çoğu bölümde zorunlu herkes 5 yıl okuyo zaten bi de yüksek filan yaparsan uzuyo da uzuyo zaten onlar uzmanlık yaparken de maaş alıyolar onu okumaktan saymıyorum çok fazla
bunun 6 yıl okumakla bi ilgisi yok doktorlar tr şartlarında daha çok para kazandıkları için insanlar hayran hayran bakıyo
bazıları özellikle doktor koca doktor damat diye tutturuyo eskilerden gelen birşey bu bence
kaldı ki diğer okullardan mezun olanlar iş bulmak için kırk takla atarken onlara bütün kapılar açık. maaşlar da türkiye sıtandatlarının kat kat üstünde. ben yaptıkları işin karşılığını hakkıyla aldıklarını düşünüyorum. bu afra tafralara gerek yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?