bir garip doktor muayenesi

yolcu içinde kaldıysa şikayet edebilirsin aslında...ancak böyle böyle düzelir bunlar.

yazıp şikayet kutusuna atsam olur mu? illa sağlık bakanlığına mı şikayet etmek gerekir?

bir de şikayet kutusuna yine bunlar bakıyor. birbirinin kankası yok edebilirler..
ya da yalaka sekreterler mutlaka vardır. birinin eline geçerse getirebilir buna.

canım şikayet kutusuna bakmayabilirler
direk hastanedeki başhekime şikayet et bence
ben gidip bir şikayet ediyim dimi? tabii ya.. içimde kalıp bana dert olacağına, ona dert olsun. belki bir daha böyle edepsizliklere cesaret edemez.. ben yarın gidip başhekimle görüşeyim..

tatlim aslinda biliyormusun kadinlikla alakasi yok
bunu kadin erkek genc yasli herkese yapiyorlar...

sanki bu meslegi o seçmemis..

bazen iyi guler yuzlu doktorlarla karsilasinca mutlu oluyorum.
karsindakini dinlemeyi biliyor...

en cok kizdigim ise.

bizim onlara SÍZ derken onlarin bize SEN demesi yokmu deliriyorum...

ben gidip bir şikayet ediyim dimi? tabii ya.. içimde kalıp bana dert olacağına, ona dert olsun. belki bir daha böyle edepsizliklere cesaret edemez.. ben yarın gidip başhekimle görüşeyim..
hic agzini mundar etme bence.
bashekim ne yapacak ki.

tamam hanimefendi biz hallederiz deyip gonderecek seni..

hadi diyelimki doktorla yuzlestirdi sizi
dr ne yapacak inkar edecek.

oda da sizden baska hemsire falan varsa oda doktordan yana olacaktir muhakkak..

anacigimin lafi aklima geldi iT iTiN AYAĞİNA BASMAZMİŞ DERLER...

yok yüzleşmeye asla razı olmam. o adamın suratını görmeye bile tahammülüm yok.
ama böyle de içimde kaldı. bir de öyle azarı yemiş çocuklar gibi çıkınca onun egosu iyice tavan yapmıştır. başhekim bence hasta kaybını göze alamaz. hem hakkında daha önce de şikayet varsa tescillenmiş olur. en azından benim sinmediğimi anlar..

neden ki
özel hastane sonuçta hasta memnuniyeti önemlidir
en azından adamın ismi bu şekilde aklında kalır başka şikayetler olursa uyarma gereği hisseder
hem de bi hekim yüzünden hastalarla yüzgöz olmak başhekimin de hoşuna gitmeyeceği için uyarabilir
devlet hastanesi olsa haklısınız ama özelde farklı olabilir
o zaman kimse tepki göstermeyip herkes durumu kabullensin zaten bu yüzden tepemize çıkıyolar

Ben de bi kere adet düzensizliğinden dolayı gittim
Hepte yazarım tarihleri onu gösterdim anlasın diye düzeni mi , çokta düzenlidir
Ne gerek var böyle not tutuyorsun çocuk mu istiyorsun
Utanmasa dövücek niye not tutuyosun diye
Hayır korunuyorum diyorum kanda gebelik yazdı değilim diyorum dinlemiyor
Bari yaz hormon testi anlayım da
Neyse zaten biliyordum olmadığını gebelik çıkmadı da
Eee dedim olur böyle arada bozulur dedi düzen
Sonuç bi 6 ay sonras pco sayılabilecek hormon değerlerinde olduğunu tsh de sorun olduğunu öğrendim
Sağolsun çok yardımcı oldu ben bilmiyordum zaman zaman düzensizlikler olduğunu
Zaman kaybetirmekten başka birşey yapmadı
Kendi kendinin doktoru olcan bu gidişle
Ama ben kesinlikle şikayet ederim hastanenin sitesinden
Yada orda varsa şikayet etmek için ilgili bir şahıs kavga etmeden çıkmam
Sen şikayet edersin ben ederim onlar da kendilerine çeki düzen verir

Arkadaşım doktorları şikayet edebilme imkanın var.
İnternete hastane şikayet yaz, sağlık bakanlığının sitesi çıkıyor...
Oradan şikayetini yap, mutlaka sana cevap yazmak zorundalar..
Hatta arıyorlar.. Şikayetini tekrar soruyorlar.

canım uzgunum ama o kontrole gıtmen gerekıyo kıst varsa mıyom olabılır ve erken mudahale edılmese ılerıde sıkıntı yasayabılırsın Allah muhafaza rahım kanserıne bıle donusebılır ıhmal etmemenı tavsıye ederım. ultrason muayenesı ıstıyosan bol bol su ıcıp ıyıce sıkısıp ultrasona gırebılırsın aksı halde goremezler zaten bence baska bı doktora gorun tekrar ıhmal etme aynı prosedurlerden gecmemek ıcın dırek jınekologa gıt kıst tespıt edılmıstı ultrasonla bakılacaktı ama randevu verdıler gıdemedım de tahlıl sonuclarını goster tedavını ol bence.

Ben de bu saatte aval aval pc ye bakıyordum sizin çok güldüm yazınızı okuyunca ben de güldüm
Konuya gelince şikàyete gerek yok bence doktorun bir anlık boşluğuna gelmiştir saatlerce o kadar çok insan görüyorlar ki kimisi sinirli,kimisi doktora sayan,şikàyetçi ... O anda ona gereken cevabı verip çıksaydınız ''Bağırmanıza gerek yok anlamadığım için sordum'' diye . Takmayın yani ... Bu arada geçmiş olsun :)

Son düzenleme:
sizin yerinizde olsam kesinlikle sikayet ederdim. Size yaptigi dupeduz terbiyesizlik.. Onun afrasini tafrasini cekmek mecburiyetinde degilsiniz, kimse kimsenin stres topu degil..

Bir kadın doğum doktoruyum.devlet kesintisiz 36 saat çalıştırıyor,eşim özelde olduğu için mecburi hiZmette beni onun yanına atamıyor,günde 80-90 hasta baktırıyor,kaliteli hizmet bir de bekliyor.uykusuz ve günde doksan hasta bakarak hastaya ilgi şefkat falan olmaz,ben uykysuzluktan gözümü açamazken eşimden ailemden uzak moralman sıfırken neyin şefkatini göstereyim?maaş alıyor devletten diyenler olmuş,bir dakika uyumadığım 10 sezaryen yaptığım nöbet için devlet bana 100 tl verip ayda 8 nöbet tutturuyor,ben ayda 800 tl vereyim de tutmayayım.bu paraya bu şartlarda bu mutsuzlukla sağlık personeli güler yüzlü sakin vs olamaz,eleştirenler 36 saat uyumamayı denesin.
Bir de şikayet et deniyor,istersen et,devlet kendi açıklarının farkında,sağlık personeli sayısını arttırmak hastaneleri düzenlemek hastane sayısını arttırmak nöbet düzenlemeleri vs yapıp sorunun derinine inerek düzeltemediğinden oy için hastalara şikayet hakkı diye hatlar kurarak hastanın kendini tatmin etmesini sağlıyor.seni de tatmin edecek iyi hissettirecekse et,doktorun umrunda olacak sanıyorsan adamın hayatı zaten gitmiş,ben gelen şikayet zarflarına üç cümle yazıyorum ve gülüyorum,doktor olduğuma pişman olmak üzereyim zaten.

yazınızı gülümseyerek okudum. çünkü komik olmuş. sanki elinizi kolunuzu bağlayıp zorla okuyacaksın, doktor olacaksın diye baskı yaptılar size.siz doktorlar ne büyük acılar çekiyormuşsunuz öyle
ilk sayfaya dönün ve yazımı bir daha okuyun. nitekim okuduğunuzu anlamamışsınız. ben kimden güler yüz beklemişim? söyler misiniz? güler yüzünüzü kendinize saklayın. bana hakettiğim hizmeti vermek zorundasınız. bunun için size minnet duymamızı bekliyorsanız daha çoooook beklersiniz.

sizin 36 saat çalışmanız kimseye hakaret etme hakkına sahip olmanız anlamına gelmez.şikayet kutusunu boşaltmak da meslek ahlakına ne kadar uygun düşüyor bilemicem..
hakkıyla doktorluk yapanlara ek bir ücret mi veriliyor da görevlerini olması gerektiği gibi icra ediyorlar?

siz kutsanmış değilsiniz. bir inşaat işçisinden de üstün değilsiniz. hepimiz gibi emek verip karşılığını alan insanlarsınız.
ayrıca bana devlet doktorlarının o acılarla dolu! yaşantılarını anlatmak zorunda değilsiniz. çünkü benim anlattığım olay parasını cebimden verdiğim bir doktor tarafından, özel bir hastanede yaşandı.

bana bu yazınızla forum kullanıcılarının ne kadar isabetli yorumlar yaptığını göstermiş oldunuz. bugünden tezi yok sağlık bakanlığı, başhekimlik olmak üzere ne kadar mercii varsa hepsine şikayette bulunucam. bir daha da kimse bana doktorluk edebiyatı yapmasın. neyin ne olduğu gayet açık ortada..

Son düzenleme:
Bir inşaat işçisini bile 36 saat çalıştıramadığımız günümüzde doktoru çalıştırabilen sistem mi suçlu bunu haklı gören sizin gibiler mi bilemedim.Maalesef empati yeteneğinizin olmadığını görüyorum.Ben ne umutlarla ve dereceyle bitirdim okulu,tusınavına günde on iki saat çalıştım böyle olacağını bilsem gider bir yerde be iş bulsam yapar doktor olmak uğruna hayatımın yarısını harcamazdım.Ben hamileyim ve bebeğim doğunca mecburi hizmet zamanı eşinden uzağa yollanacağım altı aylık bebekle,ben devlette çalışmayacağım diplomamı verin memur da yapmayın deme hakkım bile yok bir öğretmen istemezse devlette çalışmaz bizim bu hakkımız da yok.
Şikayet etmek halkımızın hobisi haline geldi zaten edebilirsiniz ben size doğruyu söylüyorum onca insanla bu şartlarda uğraşmaktan bılan doktor bunu umursamayacak.yurtdışında bir doktor günlük 20 hasta bakar ama yarım saat bakar bizde günlük sekiz saat mesai 480 dakika 80 e bölsen hasta başı altı dakika bence önce herkes gidip bunu şikayet etmeli.hastanede yer olmaz hasta yatıramazsın hasta doktoru şikayet eder yenidoğan yoğun bakımda yer yok diye üstüme yürüyen hasta yakınları oldu kaç defa bunlar sanki bizim elimizde gibi kısacası sistemin sorunlarını doktora yüklemek günümüzün kolaya kaçma şekli ,hakkımı ne devlete ne böyle hastalara helal etmiyorum çünkü kutsal bir iş yaptığıma inanıyorum evet herhangi nir işten daha kutsal layıkıylA yapmak için binbir umutla girdiğim ama her aşamasında hayal kırıklığına uğratıldığım bir meslek.insan hayatı hastaları diye idealistlikle başlayan acilde devamlı Hayati tehlikeyle karşı karşıya kalıp artık kendi canımın güvenliği yok başkasının canını nasıl düşüneyim dedirten meslek.sana söyleyebileceğim en güzel dua umarım çocukların doktor olur ki bu bir dua değil günümüzde beddua oldu maalesef

Ayrıca doktorunuza minnet duymak zorunda değilsiniz evet ama bu iş sırf polklinikte hasta bakmak değildir,doktorun kendini geliştirmesi bu işi sevmesi bıktırılmaması çok önemli artık çoğu hoca en zor operasyonları yılla yılı birikim gerektiren riskli ameliyatları yapmıyorlar neden?maddi karşılığını geçtim tamamen ihtimal dahilinde olan komplikasyonlar sonucu açılan malpraktis davaları sonucu,adamlar para kazanmayacak bir de hastaya olan tıbbi komplikasyonlarda bile tazminat ödeyecek ve sonra biri gelip senin inşaat işçisinden farkın ne minnet mi duyacağım diyecek:) bence de minnet duymayın ben insan olarak diğer bir insandan zaten farklı olduğumu iddia edemem hepimizi Allah yarattı

Hatırladığım kadarıyla şimdiye kadar ne devlette ne de özelde doktorun beni azarladığını hatırlamıyorum.
Birde karşımda doktoru gördüğüm zaman çok soru soran bir tipim
sadece ilgisiz doktorlarla karşılaştım.elinde gazete,suratıma bakmadan neyin var gibi bişey deyip ki
açıkçası ne dediğini 1 adım yanında olmama rağmen anlamadığım heralde ne için geldin diye soruyor diyerek tahminlerde bulunduğum,yanındaki hemşireye tahlilleri yazdıran.Böyle bir doktora da zaten sadece tahlil istemek için giderim,tahlili
yorumlamasını beklemem.her işi hakkıyla yapanlar kadar yapamayanlarda var.genelleme yapmak yanlış.
sistemden dolayı doktorlarıda haklı buluyorum aslında.sonuçta onlarda insan.bir hasta girip bir hasta çıkıyor hiç nefes almak yok.
bence öenmli olan surat asar konuşmaz ya da az konuşur,ağzından kerpetenle alırsın laf onu bilemem ama sonuçta keyfimizden gitmiyoruz,hasta bir insanı azarlamak,terslemek yakışık almaz ne olursan ol,kimse bu hakkı sana veremez.

Son düzenleme:

hastanelerde hasta hakları diye bi bölüm oluyor oraya da şikayet edebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…