Bir garip telefon konuşması...

Beyaz tulumu alabilirsin sırf beyaz diye almamıs geline saygı duymus ınce dusunmussun.
Bu durumda denk gelmeye sahiden inanıyor musun?

Nişanlım uzman çavuş ve sehir dısında Nişan alışverişine gittik ve kıyafetimide aldık bizde adet budur bilip bilmeden yargılamayın...

Anında elbiseyi değiştirir o kuzene de bak sendn daha güzel tasidigim ortada derdim

Resmen kıskançlık akmış pacalarindan.

Tablo icinse verilen hediyenin parasını söylemek bana göre gorgusuzluktur

Nişanlım uzman çavuş ve sehir dısında Nişan alışverişine gittik ve kıyafetimide aldık bizde adet budur bilip bilmeden yargılamayın...
Yargılamamıs kı fikrini söylemis. Bana göre de fiyasko.
Ben giyeceğim. Nisanlım yoksa ben kendim gider alırdım, bizde de adet bu.
Bunu dile getirmek yargılamak degil?

Buna sustuğunuz taktirde artık geçmiş olsun baştan tavrınızı belli etmezseniz sonra sizi takan olmuyor bn olsam gidip değiştiririm hepsine sürpriz yaparım yaptıkları ayıp terbiyesizlik biz aynı renk giymemeye çalışırız normalde

Nişanlım uzman çavuş ve şehir dısında o yüzden Nişan alışverişini onunla degil annesiyle yaptım ayrıca ayrılmak için neden bu kadar korkayım? Kimse benim ekmegimi aşımı vermiyor.

Adet nişanlığın erkek tarafından alınmasıdır, tutup maaile almaya gitmeye gerek var mı? Verir kredi kartını nişanlın, gider alırsın.

Çooook eskilerde tabi bu teknoloji yokken cüzdanlarını alırmış erkek tarafı giderlermiş çeyiz, nişan alışverişine ailecek.
Ama artık yıl olmuş 2020, internet bankacılığı falan arşa çıkmış hala kayınvalideyle alışverişe gidiyorsunuz yahu.

Bu kadar geleneksel takılıyorsanız o zaman kırın dizinizi oturun kaynanalarınızın dibinde. Eskilerde adetler öyleymiş çünkü.

Gidip elbiseyi değiştirin. Nişanlı ve kv dahil kimseye söylemeyin. Direk nişanda görsünler. Süper bir sürpriz olur.
Nişanlınız annesine söylemesin diye haberi olmasın diyorum.

Sorarlarsa "son anda fikrimi değiştirdim. Bu renk beni daha çok açtı" deyin gülerek..

Birine saygısızlığının karşılığı olarak cevap vermek saygısızlık değildir. Hani "bırak nişanlın konuşsun" diyorlar ya o her durumda işe yaramaz.
Zaten en geç evlendikten sonra nişanlı bey de pek karışmaz. Erkek milleti ortalık düzeltmeyi falan bilmez ilgilenmez. Sorun yok gibi gelir..

İnsanlara karşı sınırlarınız konusunda net olun ki ileride daha az çaba harcayın. İnsanlar çok sever sınır zorlamayı, sinir bozmayı. Ben bunu geç öğrendim..

Mesela kv ye "hediyenin fiyatını neden söylüyorsun? Bu hiç hoşuma gitmedi. Pahaya göre saygı göstermeyeceğim sonuçta" demeliydiniz..

Kesin zaten bunu yapan onu da diyecek bni gelin sandılar lafları gelecek o kuzenden

Tadilat oldu degiştirme sansım sıfır gibi

Valla inadımdan gider daha uygun ama şık bir kıyafet alır yine de bu kapak fırsatını kaçırmazdım.
Sırf bunun için bile kredi kartı çıkarttırılıp 1 yıl ödenir
İçlerinden bu kız yaman derler demedi deme.

Nişanlım uzman çavuş ve şehir dısında o yüzden Nişan alışverişini onunla degil annesiyle yaptım ayrıca ayrılmak için neden bu kadar korkayım? Kimse benim ekmegimi aşımı vermiyor.

Mecbur degildin kv'de ile nisan alisverisi yapmayi. Ben nisan alis verisini hiç yapmadim mesela. Sadece esim ile beraber nisan elbesemi almistim.

Ve su an uzakta olabilir fakat kv'den nisanlina ciddi anlamda deger verse, sana bu sekilde davranamazdi. Nisanlindan güç aliyor ki böyle davranabiliyor. Sen birsey söylersen de "iste oglum, onu onure etmesi lazim, beni yanlis anladi bla bla" deyip isin içinden siyrilir. Ogluda "bak anami yanlis anladin" der.

Ki konu oraya kader gelmez bile, sen sineye çektigin için. Masraf olmasin, saygisizlik olmasin diye. Sana yapilan saygisizlik?

Kimse senin ekmegini, asini vermiyorsa, sesini çikar. Burda birçok tecrübeli kadin konusuyor. Simdi sesini çikarmazsan, çok çok yipranirsin.

Arkadasımdan isterim. Mutlaka abıyesı olan arkadasımız vardır.
Siz cok guzel saygısıza saygısız olmak zorunda degılız demıssınız haklısınız da ama, bazı insanlar gercekten anlamıyor.
Ancak anladıkları dilden konusunca geri cekıliyorlar. Ve burda olması gereken bence, o nisanlıgın giyilmemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…