Bir Misafir Konusu Daha

İyi de siz çalışırken tüm gün evde yokken kardeşinizin işi ne sizin evde? Siz izin alın kardeşinizle sabah çıkın akşama kadar gezin. Eşinizde ders çalışsın.
Eşiniz haklı siz evde yokken ne yapsın adam misafiri. Ayrıca kardeşinizde istemez zaten onla tüm gün evde yalnız kalmayı.

1,5 yıl önce ablanız üzülmesin diye bir şey dememiştiniz ve ablanız 1,5 ayı aşkın bir süre sizde kalmıştı.

En son ablanız "ben buradan bir iş bulsam da 3-5 ay sizde kalsam beni idare edebilir misiniz" demişti.

Toplam kaç kardeşsiniz bilmiyorum ancak eşiniz izinli olmasa da geçmiş tecrübeler nedeniyle uzun süreli misafir konusuna karşı duruyor olabilir.

Ben yata yata yiye içe dagita dagita ders çalışmayı severim. Belki öyle çalışacak. Don atlet çalışmak istiyor belki

Evet özellikle izin almış insan yalnız kalmak istiyor bazı insanlar da dağınık çalışıyor serbestliği seviyor en önemlisi ortamın tamamen sessiz olması tek olmak konsantreyi çok arttırıyor.

İşin rengi değişti şuan

Oha. Eniste 100/100 hakli

Çok basit, enişten bu hafta ders çalışmak için izin almıştı. Evde bütün hafta ders çalışacak. Seninle başka bir zaman ayarlayalım?

Kardeşiniz ya yabancı değil ki. Şunu nasıl diyemiyorsunuz?

Evet özellikle izin almış insan yalnız kalmak istiyor bazı insanlar da dağınık çalışıyor serbestliği seviyor en önemlisi ortamın tamamen sessiz olması tek olmak konsantreyi çok arttırıyor.
Mesela ne bilim yemek yapacak olsa kardeşi şu nerde bu nerde diye sorsa bile dikkat dağıtıcı birşey. Baksan 4-5 snlik birşey olabilir ama toplamda çok etkiliyor. Önemli sınavlara hazırlanmış biri olarak çok hak verdim ben. Belli bir yaştan sonra zaten zor oluyor çalışmak. Öyle gürültüyle çalışayım, müzikle çalışayım olmuyor. Kendi evine kendi konforuna alışan insan o konforda çalışmak ister. Ben annemi bile istemezdim şahsen. Bana zararı olduğundan değil ama illaki dikkatim dagilacaktir. Sınav önemli olmasa neden iznini harcasin zaten. Hastalık değil düğün dernek değil. Kardeş gezmesini erteleyebilir.

Sizin neyi diyebildiğiniz yahut diyemediğiniz değil ki konu; konu sizin ne demeniz gerektiği.

Eşiniz, evinde "kendi bildiğince" huzurla ders çalışmak için işten bile izin almışken, o haftayı neden evde misafirle geçirmek zorunda olsun ?

Bakın "misafir" diyorum; Eşinizin, sizin kardeşinizle, sizin rahat edebileceğiniz kadar/şekilde rahat hissetmeyebileceğini anlamanız ve buna saygı ve anlayış göstermeniz lâzım.
Adamın ders çalışması zorunlu, işten izin alacak kadar önemli, önceden planlı, kardeşinizin ziyareti ise keyfi.

Bence, hiç eşinize bile yansıtmadan, kardeşinize durumu anlatıp, hayır demeliydiniz.
"Eşimin anlayışlı olmasını bekliyorum" demişsiniz. Hayır, kardeşinizin anlayışlı olmasını beklemeniz lâzım.
Siz hatalısınız, eşiniz yerden göğe haklı.

Son düzenleme:
Tepkileri abartı buldum. Evet eşiniz günler öncesinden size haber vermiş, kardeşinizi reddetmeniz lazımdı. Kusura bakma eşimin işleri var, tüm gün evde. Başka zaman gelirsin demek zor değildi (hala da diyebilrsiniz) ama eşniz de azla yükselmiş. Kardeşniz adamın kolunfan çekiştirmiyor bırak dersi diye

Kesinlikle katılıyorum valla. Artı eş gidiyor kardeşini tamamen bırakıyor evde sürekli girip çıkacak dediğin gibi. Yanında da olmuyor kızın ki oldukça saçma. Ben şahsen rahat edemezdim ablam gidecek canım sıkılır birkere bütün gün de dışarıda olmaz ki insan koca hafta.
Adam eşimde çalışıyor kafam rahat tek başıma çalışırım diye düşünürken hayalleri suya düşmüştür.

Ay ben sizin kadar sorunlu aile görmedim Allah eşinize sabır versin. Kaç yaşında insansınız bir şey konuşmadan önce bir akıl süzgecinden geçirip öyle konuşun. Kardeşiniz bir şey dedi diye hiç düşünmeden eşinize söyleyeceğinize önce bir düşünün bu adam izin almış ders çalışacak neden canını sıkayım diye.

Kardesin durumu biliyorsa ve ben esinle vakit gecifmeyecegim ne yapayim diyorsa dumduk hoduk .adam evde kafasini dinleyip ders calisacak istenmedigi i biliyor ve hala geliyor .yok eger bilmiyorsa sakince rica et .bence anlasilir bir durum

Ya şimdiye kadar kalmışsa bir hafta daha kalsın diğer kardeste ,eşinizin sınavı biterse sonraki hafta gelsin

Eşiniz haklı sizde evde olamayacakmışsınız
Kardeşiniz 3 ay kalmış bir hafta daha kal oyle buraya gec diyin hallolsun

Yarin bir konusmayi deneyecegim. Sorunlu bir ailem var. Kardesime soyledigimde muhtemelen küsecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…