Bir Misafir Konusu Daha

adam son derece haklı
öyle yada böyle kendisi için hassas bi hafta ki işten izin almış
evde bir misafirin varlığı nerden baksan rahatsız edici
kardeşinle tatlı dille konuşman lazım bu durumu

Durumu anlatın ve başka zaman gelmesini söyleyin...Sizin birincil aileniz eşiniz ve çocuklarınız artık bunu önce düşünürseniz çok rahat söyleyebilirsiniz..Eşiniz haklı hanımefendi..

Sorun esim ben evde rahat rahat calisamam rahat edemem diyor. Kardesimle esimin pek muhabbeti yok. Bende evde olmayacagim. Derslerim yarim gun diyor.
Siz evde olmayacaksınız kardeşinizin gelmesi ne alaka?
Adam haklı siz yoksunuz evde, o neden sizin kardeşiniz ile kalsın evin içinde?

Sorun esim ben evde rahat rahat calisamam rahat edemem diyor. Kardesimle esimin pek muhabbeti yok. Bende evde olmayacagim. Derslerim yarim gun diyor.
Kardesinize durumu anlatın izin alıp evde olup çalışacagini, kardeşiniz bunu duyunca kendi gelmek istemez zaten. Kardeş sizinde gönlünüz olsun bak bana uğramadı gelmedi demeyin diye 3,5 günde sizde kalım demistir

Yarin bir konusmayi deneyecegim. Sorunlu bir ailem var. Kardesime soyledigimde muhtemelen küsecek.
Yarın adam çekip boşasa sizi, küsecek kardeş mi size bakacak? Kaç gün sabır edecekler size, 1.5 yıldan fazla sürer mi?

Önce gel denilip sonra gelme denilen herkes küser haklı olarak birine gel derken önce esinle konusmalisin

Kütüphanede çalışabilir odasında çalışabilir eşin abartmis
Adam çalışcam diye izin almış, niye kütüphaneye gitsim yahu? Adam belki altında don üstünde atlet evin içinde dolancak, uzancak arada orda arada şurda çalışcak?
Mecburmu milletin keyfini yapmaya

E siz kardeşinizle takılın eşiniz ders çalışsın işte. Sanki misafire hizmet edecek stres yapıyor.

Adam çalışcam diye izin almış, niye kütüphaneye gitsim yahu? Adam belki altında don üstünde atlet evin içinde dolancak, uzancak arada orda arada şurda çalışcak?
Mecburmu milletin keyfini yapmaya
Değil tabi kimse değil de. Asilamayacak bir sorun da değil yani karşı tarafı küstürmeye degmez. Çünkü gel demişler artık bir de yok gelme demek ayıp olabilir. Hiç gel denmemis olsaydı kesinlikle haklısınız

O tarihlerde müsait değiliz, eşimin sınav için çalışması gerekli. Ondan sonra gel buyur denebilir kardeşe, zor birşey değil. Kırılcak küsecek birşeyde yok. Zaten adamın o hafta tek olacağını duyan herkes ben başka zaman geleyim der

Yüksek yaparken sınav dönemimde görümcemlerin geleceğinden pazar gece haberim olmştu( eltim mesaj atmştı sağolsun ) sabah erken yola çıkacaklardı kabul etmedim çok bozulmşlardı aynı sizin gibi girsin odasına ders çalışsn hatta biz çocuklara bakarz demişlerdi. Hiç geri adm atmadım son bi haftaydı benmde cumartesi sınavlar başlayacaktı çalşmam lazımdı. çalışırken ekstra birilerini evimde istemezdim Allahtan eşim daha sonra gelin dedi uzatmadı hiç... lütfen empati yapın ve "eniştenn sınavı var izin aldı evde ders çalışacak seni sınavlardan sonra müsait vakitte çağırayım " deyiverin . Kardeş sonuçta anlaması lazım..

Ev eşlerin ortak kullanım alanıdır. Bu yüzden ne olursa olsun, kim gelmek isterse istesin eşinize danışmadan tek başınıza karar vermeyin. Aynı şey eşiniz için de geçerli.

Kardeşinize düzgün bir şekilde durumu anlatın, buna rağmen çocuk gibi küsüyorsa keyfi bilir.

Şimdi tersi durum olsa ben derdimki siz kızmakta haklısınız.neden dersen adam gitsin odasında çalışsın zaten misafirle o mu ilgilenecek yemek falan o mu yapacak?adam misafir çağırsa sizin sınavınız olsa siz aaa sınavım var deyip misafirleri ortada bırakamazsınız ama erkek adam zaten sizinle napsın evde siz oturursunuz gezersiniz o gider odasına çalışır ben aşırı abartı bir durum göremedim.

Yoo haberim sonradan oldu desin burda abartan eş değil direkt konu sahibi sorumsuz hiç adama sormadan eve çağırıyor. Atla deve değil musait değiliz demek bunun üstüne küsen kişi de anlayışlı karşılamıyorsa bencildir net.
Ev konforu dururken üstüne izin almışken sanki kütüphane de insan çıkıp girip durmuyo bu kadar salgın varken adam da dışarda çalışacak saçmalık.

bencede kardesinizin gelmesini onaylarsaniz ayibi esinize karsi siz yapmis olacaksiniz adam özellikle izin aliyor kafa rahatligiyla ders calisamadiktan sonra izin almis neye yarar hem esinizle yalniz kalacaksa buda ayri bir sacmalik acik ve net arayin söyleyin sinavlarina calisacak esim baska zamana gelebilirsin vs zaten sogukmus öyle yada böyle

Kütüphaneye gidip daha verimli çalışabilir eşiniz. Eşiniz haklı, bir şey diyemiyorum. Kardeş illaki gelecekse ve evde beraber kalmak istemiyorlarsa eşiniz siz gelene kadar kütüphanede ders çalışacak...

Kardeşiniz de ben evde onla ne yapayım diyorsa gelmesin. Kardeşiniz eşinize yük olmaz ki. Kapansın odaya çalışsın. Sanki ev işi ona kaldı da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…