bir yuva daha dağılıyor :(

Birine bir şeyi bıraktığında her şeyini bırakan kişinin yapmış olması gerekmez mi .

Ya hep ya hiç mi diyorsunuz yani
Sanmıyorum.

Yani ben geçen ev kredisine girdiğimde peşinat için iki kızımın altınlarını bozdurdum (doğum+bayram+doğumgünü+kandil harçlıkları) Bir kısmını kızlarım vermiş oldu yani. Bir kısmını da ben verdim. Ben ölünce o ev kızlarıma kalacak nasılsa diye.

Sizin dediğiniz durumda kayınpederin 3 tane çocuğuna ev vermesi diğerine vermemesi gerekiyor. Çünkü 4 çocuğa ev verince kendilerine oturacak ev kalmıyor. Adam tabi ki kendi oturacağı evi düşünecek. 30 bin TL karşılığında da 4. oğlunu (konu sahibinin eşini) ev sahibi yapacak.

Son kez izah edicem

Normal kosullarda aileden ev cikmaz. Bana kocamin ailesi ev bagislamadi anlayabiliyo musun? Siz zaten kirada oturacaktiniz. Ailenin aldigi ev sizin degil ki kirasi sizin olsun. O kira gelirini niye sahipleniyosun. Su an 30 bin vermis ve evlerden birinin size mirasini garantilemis. Hem abla hem kocan. Su an kira odemenizin de konuyla alakasi yok. Ilerde kocan ve abla bu evler bizim biz catir catir para odedik diye rahatca hak iddia edebilecek. Yani 30 bin odeyip 100-150 binlik evin mirasini garantiledi bu iki kardes. Daha da idrak edemediyseniz benim yapabilecegim bi sey yok :d

Ha ev harici kocanin seninle evlilik yurutmek istegini zaten dusunmuyorum cunku cok kolay ve rahat vazgecmis senden. Cocuk olmadan bitmesi en dogrusu

Bende mantık hatası gördüm. O ev eşinizin olacak değil mi ? Neden bu kadar kızdınız ve evliliği bitirme noktasına geldiniz anlamadım?

Çocuğunuz var mı ? Eve dönmeyi gerçekten istemediğiniz için mi ret ettiniz eşinizi ?

Ev eşinin olacak ama konu sahibi şu anda kirada oturuyor ve kira veriyor olmaktan son derece hoşnutsuz. Eşinin olacak olan evdeki kiracı çıkmadığı için de oraya geçemiyor. O evin kirasını da alamıyorlar (kayınpeder alıyor, oğluna vermiyor-doğal olarak).

Madem kiracı çıkmadı, orada oturamıyoruz, o zaman biz ev alalım kendimize diye plan yapmış konu sahibi. Ama eşi parasını babasına vermiş. Yani yine kirada oturmaya devam.

Şimdi anladım. Teşekkür ederim.
Doğru bu para peşinat olarak kullanılıp kira gibi ev alınabilirdi.
Yine bir aile kararı ve yine eşine danışmadan iş yapan bir adam.
Hayırlısı olsun.

Mesele ev degil ki .. mesele ailesine bagimli yasamasi.. eski esimde ayni.. birak finansali, resmen ailesi buna kene gibi yapismis, buda onlara yapismis.. ailesi ve benim,aramda kopru kuramadi ki .. sorunlu bir ailenin sorunlu cocugundan anca bu beklenirki ztn.. bastim tekmeyi.. bu evin reisi babam derdi babasida baba olsa.. yok ya boyle evlilik olmaz yani..

Tesekkür ederim beni anladınız sabahı zor ettim evet üzgünüm ama yapacagım bisey yok
Evide zaten almak istemiyomusta ben istiyorum diye alıcakmışki onada inanmıyorum ailesi bırakmazdı cünkü
Bide evet birikimimiz var dediki o paradan vermicem isyerinde birikmis izinleri var fazlaca patrona agız burun egip o parayı isticem normalde alamıyodu kac kere iste dedim kullandırmıyolar izinlerini cünkü evde huzursuzluk cıkmasın diye böyle düsünmüs
Sonucta yine kendine ait olan bi birikim ne farkederki ben yüklüce krediye gircem o ailem kredi cekmesin derdinde

Bosanmamak icin nekadar zaman beklediniz merak ettim

Ben esegimi saglam kaziga baglarim kendi evini almak en mantiklisi kime ne olacak hic belli olmaz hadi ev alindi bir sene sonra kayinvalide oldu ya da bosandilar kayinpeder tekrar evlendi yeni karisi istedi evi ustune yapti ne bileyim cocugu oldu hop yeni mirasci ya da satti yedi adam yani

Bunun için yuva dağıtılır mı?
Sonra da niye boşanmalar arttı acep.,.
Annenizin yolundan gitmeyin derim. Yanlış yaparsınız.
30.000 e ev almışsınız işte. Bu devirde bu paraya ev. Gayet mantıklı. Kendinizi bi sorgulayın derim...

Benim kayinvalidem bir gun heyecanla telefon acmis soyluyor esime: "Burada cok guzel bir ev buldum. Normalde 100.000 satiliyor bana 75.000 olacak.

O zamanki durumumuzu soyluyorum. Dugunu kendimiz yaptigimiz icin ve araba aldigimiz icin kredi var. Esya vs. taksitleri, kendisine hayat memat meselesi diye para gonderdigimiz icin (ki o paralari gezmeye harcadi) kredi karti patlamisti ona da para oduyoruz. Ayrica biz hala kiradayiz.

Iste biz bu haldeyken kendisine yazlik alacakmis. Hem zaten tek cocuk ya esim ilerde bize kalirmis nasil olsa. Ne kadar akilli degil mi?

Esimi bastan ikna etmis esime mantikli gelmis (para konularinda esimde mantik aramam neyse ki bana sormadan yapmiyor) bir heyecanla geldi anlatti. Ona kucuk bir konusma yaptim ve neden olmamasi gerektigini soyledim. Bu defa annesinin teklifini sacma buldu.

O zaman yok illa anneme yazlik diye tuttursaydi kopruleri direkt atardim. Sanki mecburum kiradayken baskasina ev almaya.

Evlilik demek ortak kararlar almak senin icin seni hice sayarak kendi kafasina göre kararlar aliyor

Senin adina üzüldüm , ama dogru karar vermissin ..

Cocuklara kalan bu 4 evın bırınde kendılero oturuyor. 3 ev kıradamı? Sımdıden versınler tapuları madem yazlık da almıslar. Evlı olanlara versınler tapuları, tapusunu alan da ıster satar evını ıster oturur. Benım aılemden de 2 ev kalıcak 2 kardesız, ne yanı sımdı annemden ev kalacak dıye onlara ev almak ıcın pesınat mı vermem lazım. Kımın kımden once gömülecegı bellı olmazkı

Yahu anne baba vefat edınce eger aksı bır durum belırtılmemısse mıras kalır zaten. Anne babanın kac yıl yasayacagının garabtısımı var. Su anda zaten mevcutta ev anne baba uzerıne. Benımde ılerde aılemden ev kalacak ama ben o evı hıc yokmus gıbı sayıyorum ya da bana kalmaz cocuguma kalır dıye dusunuyorum.

Bence bunun için yuva yıkılmaz
sonra evleneceğin adamdada pürüzler çıkar , dayak ,içki,uyuşturucu, aldatma olmadığı süre sabırlı olmalısın sabırlı kelimesini mücedele etme anlamında kullanıyorum, evlilerin çoğu erkeğin ailesinde çekiyor

Burda kp ne kadar sozunun eridir o onemli.
Aslinda dusununce koca bi 30 bin tl verip almak cazip bisy.
Ayrica tek kocan degilki, burda saf yerine alindiysa eger ablasida var.
Iki evlatlarini birden kandirmak olamaz diye dusunuyorum.

Bunun icin ev yikmak baba evine gelmek felan. Bilemedim.
Galiba cok farkli uclardasiniz her konuda esinle.
Artik caniniza tak etti.
Yada sert bi yapiniz var.
Ama su konuyu genel olarak yorumlarsak bunun icin yuva yikilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…