BİRİKİMCİ HATUNLAR

İzmirde bi arkadaşım vardı, ona sordum Alsancak cami karşısındaki manavdan ve metrodan alıyormuş kışın karpuzu.aklinda olsun cnm.
Sağolasın canım en kisa surede alirim insallah esim bugun is icin torbalı ya gitti gec gelcek gibii
Insallah erken gelir de alir
Her saat acik midir acaba

himmm milkshake de konur. İçki kokteyl vs yok bende icmedigim halde hamilelikte Dr um içkiyi bırak demişti karaciğer enzimleri den dolayi

kaçtan ev kredileri acaba

ananası kalın dilimler şeklinde koydum,
kabuklarını yıkayıp kurutup ayrıca koydum.

iş bankasında şu an 1,14 konut kredisi faizi

İyiyz çok şükür ya en fazla 10 gün kalırız filan diyor :)))) yemekleri o yapıyo rahatım aslında da işte. Siz napıosunuz keyifler, işler iyi inşallah.
on gün mü çok değil mi ya
gerçi sen memnunsan sorun yok
ben bugün çok yoğunum akşam olsa da eve gitsem diye saat sayıyorum

Sağolasın canım en kisa surede alirim insallah esim bugun is icin torbalı ya gitti gec gelcek gibii
Insallah erken gelir de alir
Her saat acik midir acaba

rica ederim canım..her saat açık değildir tabi ama metro akşam 10 a kadar açıktır herhalde..

ananası kalın dilimler şeklinde koydum,
kabuklarını yıkayıp kurutup ayrıca koydum.

iş bankasında şu an 1,14 konut kredisi faizi

canım ananasın kabuklarını ne için kuruttun?

İyiyz çok şükür ya en fazla 10 gün kalırız filan diyor :)))) yemekleri o yapıyo rahatım aslında da işte. Siz napıosunuz keyifler, işler iyi inşallah.

10 gün bence de çook :)))))
iyi bari rahatın yerindeyse sıkıntı yok...

ben bugün bi ara yürüyüşe çıktım, marketlerin hiç birine uğramadan döndüm çok şükür...kendime bakım yaptım biraz, kışa girmeden kese ve tüm cilt + yüzüme nemlendiricili maske yaptım, iyi oldu..

en son yemek yaptım..bu hafta markete gitmek istemiyorum evdekilerden idare edeyim diyorum..buzluktan z.yağlı barbunya yaptım, bulgur pilavı, ızgara tavuk ve cacık, birazda acıbiber,salatalık turşu var.. Allah bereket versin, Rabbim aratmasın bu günümüzü... 2 gün yeter bu yaptıklarım. perşembe günü de tarhana çorba, tonbalıklı makarna ve salata planlıyorum..evdeki domates , marul sebzeler de iyice tükensin cumartesi ya da pazar toplu alırım artık...

şimdi dizi izlemeyi düşünüyorum..yine hareketli ve keyifli geçen bir gün yani...

Evi süpürüyorum bulaşık makinası boşalacak yemek yapıcam toz alıp wc temizlik ayrıca halı silicem yer silicem . Herşey bitince yüzüme maske yapıp güzelce bir kahve yapıcam keyifliyim . Sonra duş ve vücut bakımı oh

damla cikolata çok hamaratsın
ananas kabuklarını, elma, tarçın,limon ile kaynatıp çay yapıyorum. onun için koydum:)
haftasonu evde olmayınca tüm düzen aksadı.
akşam evi bir süpürsem iyi olacak. bir makina da çamaşır yıkamak gerek.
etli patlıcan yemeği yaptım dün gece. bugün onu yeriz. yanına salata, ayran falan.
ben de bugün pazara gitmedim, akşam da sadece bir tane sigara alırım.
yarın markete giderim

Valla cokguzel planlamissin.
Bizim normalde yemekler bir kaynanamla.
Bende ders xok kitap tasimayim diye evde kalayim dedim o da sagolsun tamam dedo normalde yokusa surer.
Aksama ne yapayim bilemiyorm
Tavuk
Barbunya
Taze fasulye
Brokoli
Domates
Biber
Pirinx
Mercimek
Kirmizo et var evde.

Ne yapsam ki basit olarak..
Yeşillik hic yok

yok canım yaa, hamaratlıktan değil, evde olunca vakit çok oluyor

çamaşırları ben belli günler yıkıyorum.çok aciliyeti yoksa haftada 2 gün sadece.. öbür türlü eskiden her gün yıka as, ortalık hep çamaşır, hep ütü..şimdi sistemli oldu rahatladım...

markete kapıdan bile uğrasam 20-30 tl harcayıp geliyorum, gitmeyeceğim artık yine hafta içi..haftada 1 gün gidince para güzel birikiyordu.

bu arada kışa girdik bugün 1 adet dvit ampul içtim, onu da şuraya not düşeyim de sonra ne zaman içtiğimi unutuyorum :)))

taze fasulye pilav ya da barbunya pilav olabilir.. etle tavukla uğraşma bence ama yine de sen bilirsin...
tavuk ve pilav olabilir, yanına domates söğüş yaparsın...
brokoli salatası seviyorsanız tavuk ve pilavın yanına olabilir,ekşili, sarımsaklı...

yumurta varsa menemen yapabilirsin....

kv ile mutfağımız bir derken evler altlı üstlü mü diyecem ama kitap taşımayayım diye gitmedim yazınca demek ki uzaktalar..ee nasıl mutfağı bir yapıyorsunuz ki? her gün gidip orada yapıp mı yiyorsunuz?

Esim et kizart dedi salata vs gecistircem

Kendime de belki corba yaparim pilav hic bitmiyo bizde bi tabak yese doyan bir esim var...
Aynen 20 dk mesafe hergun gidiyorim ama gebeligimsen beri xok sık gitmiyorm

Esim et kizart dedi salata vs gecistircem

Kendime de belki corba yaparim pilav hic bitmiyo bizde bi tabak yese doyan bir esim var...
Aynen 20 dk mesafe hergun gidiyorim ama gebeligimsen beri xok sık gitmiyorm
ah be canım her gün çekilir mi o iş yaa,
yapamayacak zor durumdalarsa en azından cumartesi ya da pazar gidip tüm gün 3-4 çeşit yemek yapıp hafta içini geçirmelerini sağlar hafta içi de oradan getirdiklerinle evde yapar yersin yemeğini... hamile halinle iyice zor olur yoksa..hem o kadar içli dışlı olmak da iyi değil tez zamanda illa ki anlaşmazlıklar girer araya..iyi yapmışsın, daha az git bence de...

Canim cok anlasmazliklar cikti.
Herseye gucleri yeter
Dolaplari donduruculari tika basa doludur.
Ama illaki gelin gelsin yemek hazirlamasada hizmet etsin oyle kenarda otursun istiyorlar...
Midem bulaniyo diye hic yemege elimi surmedigimde oluyor...
Birde evleri soguk . Kaynanmda esim gelmeden isitici acmaz.
Inanir misin bizim evin dogalgasi acik o kadar para da odeniyor ama o sogukta oturip kalkiyoruz... neyse ki hergun gitmiyorim artik....

zaten bebişin de gelecek şimdi, o sebeple yavaş yavaş çekersin elini, ayağını..stres yapma, olur gider..alıştıra alıştıra çek kendini..bi anda çekilirsen bu sefer dediğin gibi huzursuzluk da olur..evlilik böyle maalesef, eşlerimizi sevdikçe istemediğimiz şeylere katlanabiliyoruz,çoğu zaman alttan alıp huzur bozulmasın diyebiliyoruz.

Aynen oyle..
Esim zaten iki gun gitmesem kaynanamdan once o laf yapiyor.
O da onlarin sorun yapmasından dolayi..

Onceden bu konuyu stres unsuru olarak cok gorurdum ama artık alistim.

Suanki stres konum takilarimizin kaynanamin uzerine bankada duruyor olması.
Bizden habersiz kullansanlar ruhumuz duymayacak...
Bebegim olacak onun altinlarinida muhtemelen oraya kymak isteyecekler ama o bebegimin olacagi icin oraya koymak ve hic gibi davranmak istemiyorum

eşin de anne ve babasının lafından dolayı sana yükleniyor demek ki..daha çok gençsiniz sanırım..evliliğin ilk yılları olur bu tarz anlaşmazlıklar..yavaş yavaş birbirinize, ailelere alışırsınız..dert edecek mevzu değil. güzel canını sıkmana değmez..

altınların kv de olması iyi olmamışş..ilk aldığında ben istiyorum kasaya koyacağım onlar bizim ailemizin ve gelecekteki çocuklarımızın güvencesi diyebilirdin. başta mevzu etmedin mi? size ait olanı kullanacaklarını düşünmüyorum, belki yaşlar genç, idaresini sağlayamazlar diye bir süreliğine koruma altına almışlardır.....kayınvalidene gittiğinde aranızın ve muhabbetinizin iyi olduğu bir gün tatlı bir dille anne o altınları bir ara kasaya koymak isterim başka düşünceniz yoksa falan deyip niyetini anlayabilirsin... bebeğine gelen altınlar da zaten düğün gibi tek seferde gelmeyecek, gelen oldukça takacaklar, sen de onları kaldırır,saklarsın..şayet kv ne veren olursa da, anne bebeğimin altınlarını ben altın hesabında topluyorum deyip isteyebilirsin.

benim de ütü hariç ev işlerinde genel bir düzenim var da haftasonu evde olmayınca aksadı işler
ütüyü eşimin son gömleği kalıncaya kadar yapmıyorum, sevmiyorum ütü yapmayı(((
ben az önce pazara uğradım meyve ve yeşillik aldım 20 TL gitti bitti
yarında evimin oradaki markette kış indirimi varmış oradan yağ alacağım stok için, eksikleri de akşam listelemem lazım

ben de hiç sevmiyorum ütü yapmayı ((

liste benim de yapmam lazım, haftalık düzene geri döneceğim inşallah..öyle çok daha tasarruflu oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…