birileri bana akıl versin

kaçma giderse gittiğin yerde kaynanası görümcesi eltisi vs. n ufak tartışmada sen aileni bıraktın geldin böyle evlatsın gibi lafları söyleyip üzerlerse

Babasına istemeye gelecekler demek kızın kaçmasından daha kötü olarak bakılıyorsa ben o amcayı merak ettim doğrusu..Kızı kaçsa hayatı kararsa daha mı iyi.Dikkat edinde kendine birşey yapmasın kız

Kız kirlendi diye zorla mı evlendirilecek peki .

Namus kavramı iki bacak arasında mı sadece ?

Namus akıldadır fikirdedir düşüncededir karakterdedir zihniyettedir ...

Kız kaçıcam diyormuş bir de..Neden kaçacak ?

Çünkü aileden baskı var ,kimbilir ne laflar edildi kıza ki kız tek çarem bu gibisinden konuşuyormuş.

Bence oturun konuşun.Sadece namus için evleniyorsa mutsuz olur ..

Çocukla da konuşun eğer gerçekten seviyorsa ve niyeti zaten baştan evlenmek ise aileler tanışsın..

Kimse zorla verilsin demiyor.
Kız seviyormuş, ciddiyiz diyormuş.
Kimse kolundan tutupta sevmediğin bu adamla zorla evleneceksin demiyor ki...:1closedeyes:

kızın babasını bir şekilde ikna edebilecek herhangi bir büyüğünüz yokmu? hani baban falan devreye girse..birbirlerini sevdiklerine göre herhalde kızın babasıda ikna olur gibime geliyor..sonuçta kızının mürüvetini görmeyi oda ister..

Kimse zorla verilsin demiyor.
Kız seviyormuş, ciddiyiz diyormuş.
Kimse kolundan tutupta sevmediğin bu adamla zorla evleneceksin demiyor ki...:1closedeyes:

İletim sizemiydi ki alındınız

Konuyla alakadar olun rica ediyorum :1closedeyes:

Bana açıklama yapmak zorunda değilsiniz,konu sahibi istiyorsa yapar istemiyorsa yapmaz.

Walla demekki küçük değilmiş arkadaşım baksana her şeyden haberi varmış zemuszemus
Ya şimdi biz diyoruz ya evlensinler falan diye.Bakalım çocuk alcak mı bunu...yani genç kızlarımızdaki bu cesarete hayranım ya ne de çabuk yapıveriyorlar bu işi alsanaalsanasmile
Kaçma mevzusu da apayrı bi konu ya hadi aileni üzdün bi halt ettinde kaçıp annesinin canını mı alacakmış.İyice rezil edecek hay Allahım ya ... İyi çocuk bari akıllı çıkmış

Son düzenleme:
arkadaşım bence babasına en azından görüştüğü biri var,niyetleri ciddi,gelsinler istesinler..tamam kızın yaşı küçük,hemen düğün olmasın da en azından söz-nişan bişey olur,yaşı biraz daha büyüyünce de düğün olur deseniz?
yani babaya bu durumu anlatmak zorunda değilsiniz..seviyorlar o nedenle beklemek istemiyorlar deseniz?
ben kıza çok üzüldüm..19 yaşında ama herkesin ağzına sakız olmuş yaşadıkları..keşke hiçkimseye söylemeseydiniz sadece kuzeninizle konşusaydınız ve öğrenen diğer arkadaşa da tembihe tseydiniz kimseye söylemeyeceksin diye
bu halde o kızcağızın psikolojisi alt üst..duyan da çok büyük namussuzluk yaptı zannedecek..tamam yaşı biraz küçük ama olmuş artık..
2 taraf da belli yaştalar kendileri aralarında halletmeleri gerekirken herkese mal olmuş bu yaşanan özel şey..

Sevgililerse, birbirleriyle evlenmeyi zaten düşünüyolarsa bi nişan filan yapılır evlenirler. İstemiyolarsa da bişey yapmazlar. İki taraf da yoluna devam eder. 19 yaşında biri yaptığının sorumluluğunu zaten biliyordur. Bu o kıza ait özel bir durum. Aileye falan duyurmaya ne gerek var? Namus cinayetlerinin olduğu bir ülkede ailelere kadar duyurmayın bence.

Kızı da defolu bir eşya gibi görmeyin.. Almamak nedir yani...

kız 19 yaşında
dediğiniz gibi küçük bir yerde yaşıyorsanız evlenme yaşı çoktan gelmiş sayılır bu tür yerlerde
önce bir sakin ve olgun olun
oğlanla konuşun, tanışın
oğlan annesine ne zamandır bir kız var, artık evlenmek istiyorum desin
oğlanın annesi ve aileden yakın bir bayan kızın annesiyle gelsin bir tanışsın
sonra babaya kızımıza bi kısmet var denir ve gerisi gelir...
çocuklar kaçacak kadar evlenmeyi düşünüyorlarsa bunda sorun edecek ne var anlamadım
ağlayıp sızlayana kadar madem bu olayı biliyorsunuz, büyükler neden sahip çıkmıyorsunuz bu gençlere!
hiç mi kız alıp vermeyi bilmiyorsunuz Allah aşkına...
oh hem kızla yatsın hem kaçırsın, siz de ağlayın ancak....

İletim sizemiydi ki alındınız

Konuyla alakadar olun rica ediyorum :1closedeyes:

Bana açıklama yapmak zorunda değilsiniz,konu sahibi istiyorsa yapar istemiyorsa yapmaz.
Çok entresansınız bişi demiyorum

Tavrınıza da anlam veremedim ayrıca

Son düzenleme:

Kuzum mantıklı..

Ama kız ve oğlan sadece gönül eğlendirmek amacındalarsa evlendirmek uygun olmaz dedim bende..

Düşünsene kız oğlan arasında sevgi neyim yok ...

Amaç sadece eğlenmek vakit geçirmek.Bu durumda haydi gelin düğün kurak denmez ki nikom kuzucum..

Kız kaçıcam diyormuş baksana yüzünüze bakamam diyormuş.Demek ki kız zor durumda.

Aileden de baskı varsa kız napsın yazıktır günahtır gerçekten dediğin gibi nikom.

Zor bir durum.Ailelere görev düşmekte burda.

Oğlanla konuşulsun bakalım niyeti ney imiş.Ardı gelir nasılsa.

off bi de küçük yerlerde dedikodu bir fişek gibi hızlıca yayılır,kimseler bilmeseydi keşke...En iyisi çocuğun ailesi istemeye gelecek,kaçmak çözüm değil...

üzüldüm şimdi ( saflıgından yararlanmıs olbılır allah verede cocuk ıyı bırı olsun kzı yarı yolda bırakmasın

bencede aklı başında ve sakin davranabilecek biri çocukla konuşmalı... belkide gerçekten ciddidir ve bir anlık heyecanına yenik düşüp ilişkiye girmiştir... eğer niyeti ciddiyese gelip istesinler.. baba da bir şekilde ikna edilecek.. ara bulunacak... ama eğer karşı taraf ciddi değilse bu konu kapatılmalı ve kıza destek olunmalı... asla dışlanmamalı..... yoksa sonrasında çok pişman olursunuzz

heee sen de haklısın gali, ben de kızın babasından korkana kadar oğlanla bi konuşsalar diyom emme kime diyom guclubacismile
oğlan korkudan kaçırıcam diye tutturuyomuş baksana mirmirmirmir
konu sahibi gelse de cevap yazsa bayanssulusmile

Haklıyam tabe

Şuan duvara konuşuyok senle nikom naniknanik

Kız demişse ailemde baskı var felan diye oğlan da kaçırcam der tabi..

Du bakalım konu sahibi gele hayrola guclubacismile

İnşallah herşey yoluna girer kızcağız fazla yıpranmaz.

Evet doğru ..

Milletin ağzı torba değil ki büzesin dimi ya çok zor...

Maalesef..

Küçük bi yerde okuduğum için biliyorum.Bi bakıyodum benim duymam gerekeni bi başkası benden önce duymuş kritiğini bile yapıyolar..Allah yardımcıları olur umarım..İnşallah kızı yarı yolda bırakmaz...

neden amcanızın kızına ondan ayrıl diyosunuz ki şimdi tek kötü olan çocukmu oldu neden ayrılsınlarki tabiki yola devam etsinler ayrılmak neyi değiştirecek çok saçma düşünmüşsünüz babaya hiç bişey olmamış gibi çocuklar birbirlerini sevmişler evlenmek isityorlar diyin bir fikrini alın bakalım nediycek bu arada vermezseniz kaçarım diyor diyinde babasına emrivaki gibi bişey olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…