birileri bana akıl versin

valla bence kızın annesine söylemekte biraz acele etmişssiniz. şu an kendini çok kötü hissediyordur muhtemelen piskolojisini etkileyebilir. helede çocuk evlenme yönünde bi adım atmazsa daha kötü olur. önce çocukla ve kızla konuşulsaydı gerçekten birbirlerini seviyorlarmı evlenmeye niyetleri varmı diye. rızasız evlendirmekte ilerde sorun yaratır. kız bi hata yaptı diye o hatayı sürdürmenin bi anlamı yok. daha mantıklı şeyler yapmak lazım. şey yapmayı bilio deyip cezasını kesmek olmaz.
çocuk istemiosada yapıcak bişey yok başka çözüm yolları bulunur bir şekilde. allah yardım etsin.

valla ya neden ayırmaya çalıştılar ben de anlamadım.
iki kişi birbirini sevmiş, kimine göre yanlış, kimine göre yanlış olmayan bişey yapmış.
bunun cezası neden ayrılmak ki?
evlenmek isterlerse ya aile destek olur bi ev kurarlar,
ya karşı çıkarlar, kızla çocuk kendi kendilerine kurarlar yuvalarını.
(Tabi 2 taraf da evlenmeye niyetliyse)

ya şimdi kız için safça demişsinya ne derece onu merak ettimm
hakketten saf olabilir çünkü bir tanıdığımızın kızı var öyle safçana biraz,ailesi bi yere göndermiyo etmiyo bildiklerinden durumunu..ama heranda yanlarında olamazlarki tabi..komşuya falan gönderiyolar..
o aklıma geldi..bazıları o işi yapmayı bilmiş ama demişte ,eğer bahsettiğim gibi ise çocuk kandırmış olabilir yapabilir..
ve eğer öyle ise kızın durumu, çocuk sağlam karakterli değil kızın saflığından faydalanmış çünkü..
çocuğun kişiliği araştırılmalı evlendirilecek ise ...

konu sahibinin hiç bir cevabı yok bunca kişi boşuna mı yazdı yani..geldi kendisi ama okudu okudu gitti...

birşey değil cnm ,sana zaman ayırdığımız için...

Dünyanın sonu değil bunun olmuş olması...
Belki hata yaptı, belki doğru... o kendi tercihi...
Ama bu devirde dünyanın sonu gelmiş gibi oturup ailece böle bişe oldu die oturup ailece ağlamak mantıksız bana göre...
kız bişiler yapmış, ama kızlığı bozulmamış olsaydı eminim kimse bukadar üzülmeyecekti...
artık erkekler bile biliyor biçok şeyi... kızlığını bozmadan da kızların biçok şey yapabileceğini...
merak etmesin o dürüst olduktan sonra, karşısına da iyi insanlar çıkacaktır...

ayni yaprak dokumu...ali riza bey gibi atin kizi cocugun kollarina, sonra perisan olsun. kiz korkusundan tabiki kacicam der. yok ben istemiyorum evlenmiycem dese, madem evlenmiycektin niye yaptin derler... yani ailesini bu dertten kurtarmak icin kacacam diyor kiz. yine soyluyorum..ailesi bilmeyecekti bunu. o zaman kiza cesaret verilir, vazgecirilirdi...simdi ailesi arkasinda durmazsa, ne olursa olsun onemli degil yasin kucuk, yine istiyorsnaiz evlenirsiniz demezlerse bu kizin hayati kayar...cok yazik...

ha buarada yaprak dokumu ile aradaki farki tecavuz ve istek dahilinde yapilan sex olarak gorebilirsiniz ama sonucta 19 yasindaki bir kiz istegi dahilinde de olsa yaptigi birseyden dolayi hayati bir karar vermeye zorlanmamali.

Son düzenleme:

Ya bişi sorcam siz kızın istemediği fikrine nerden kapıldınız yani burda Yaprak Dökümü olayı yok ki.Sonuçta kız biz birbirimizi seviyoruz evlenecez zaten diyormuş yani zorla evlendirilecek ne demek kaydirigubbakcemile kızın kaçmak istemesinin sebebi bence hakaret ediliyordur yaptığı hatadan dolayı,bunalmıştır ailesini üzgün görmekten.Hem konu açan arkadaşında dediği gibi kızın annesi pek kendinde değilmiş devamlı yarı baygın...ve birazda erkeğe güveni yoksa kaçalım bian önce evlenelim diyordur.

Size katılmıyorum..Sonuçta devir değiştikçe fikir yapıları da değişsecek diye bi kaide yok.İyi o zaman herkes istediğiyle yatsın kalksın ne ala...Allah korusun kim olsa üzülr.Sonuçta ailesi onu el bebek gül bebek büyütmüş o doğru dürüst tanımadığı birine kendisini teslim etmiş.Aileninde ruh yapısını anlamak lazım.Sonuçta beyaz gelinlik içinde kızlarını gelin etmek ister herkes namusuyla.Evet kız belki hata yaptı ama ailede mi hatalı yani üzüldüğü için.Kusura bakmayın ama burası Hollywood değil.Siz de evlisiniz sizinde çoluğunuz çocuğunuz olacak belki de vardır.Allah korusun başına böyle bi iş gelse sadece " bi hata yapmışsın olan olmuş mu diyeceksiniz?"
Dediğiniz gibi kızlığını bozmadan da bişeyler yapanlar var ama bi o kadar da hiç bi temasta bulunmadan evlenenler var ..ikisi arasında da çok fark var

yapma arkadasim ya bu kadar sey yasayan bi insan nasil saf olabilirki???sevgili yap kendine sonra her kacamakta onla bulus yat kalk...duyulunca rezil oldum gel kacir beni de bavulunu hazirla...bunlari saf yapida bi insan yapamaz akil edemez zaten...ne yapmaniz gerektigine gelince..19 yasinda bi genc kiz hayatini kendi yasayabilir kendi kararlarini alabilir....kiz kacicam diyo..anlasilan edepten cok uzak bi insan.yanlis anlasilmasin iliski yasadigi icin demiyorum...annesinin yüzüne karsi ben kacicam diyebiliyosaa..size düsen o kiza sahip cikmak arkadaslarinda dedigi gibi cocugu ve ailesini karsiniza alin konusun tabi gercekten ciddilerse....kimse iliskiyi bilmek zorunda degilll...alninda yazmiyorya ben bakire degilim diye....istemeye gelinecek sevmisler birbirlerini vs....olacak bitecekk.....aman haaa bide hamile olmasin.....

neye kızdım bılıyomusun onun o msj okuyan arkdasına resmen ondan ona ondan ona kızı renjıde etmıssın ona bu travmayı yasatmaya kımın hakkı var ha bı ıyılık yapılıcaksa eger bunu ılk bılen olarak gıder o cocukla konusurdunuz herseyden onemlısı kızın durumu onemlı benım ıcın ha bakktınız cıddı aılesını gondertır ne yapar eder bı soz nısan yapardınız adı bellı olurdu ha cıddı degılsee zararın neresınden donulse kardır mantıgı ıle kıza daha dafla zarar gelmemıs ıcın gerceklerı gormesını saglardınızzz

bastan sona fevrı hareketler yapılmıs sımdı kıza hepınzın destek olması ve onu yargılamamız lazım kım bılebılır nasıl bı ruh halındeydı tum bunlar olurkennn

eger bu iliskiyi yasamadan, ve bunlar ortaya cikmadan evlenecem ben deseydi, vermezseniz kacarim deseydi siz hakliydiniz. ortada toplumca kabul edilmeyen bir durum soz konusu. su sartlarda kiz ben askimdan oluyorum evlendirin dese de en az 1 sene nisanlilik olmadan boyle birsey musade edilmemeli. ama ailenin derdi bu lekeyi bir an evvel silmek..kizin da ayni sekilde. madem evleneceklerdi, planliyorlardi neden hic kimseye anlatilmadi? bu olay olmasaydi bu kiz ben evlenecem diye cikmazdi. ki hatta bu olay duyulmasaydi bile kacma vs olmayacakti. ne zamanki ailesine rezil oldu kacma evlenme fikirleri cikti. kiz ailesine karsi "bakin en azindan ciddiyiz,evlenicez" mesaji veriyor ki kabahatini duzeltmis olsun. bir baska sebep ailesine kacarim baskisi yaparak ustune gelmelerini engellemeye calisiyor olabilir.

velhasil bana kimse bu evlilik kararinin dusunulup, tartisilip ve hatta ciftler arasinda karsilikli alinmis bir karar olduguna inandiramaz. suan da o kiz sevgilisine evlenmek zorundayiz nutugu cekmiyorsa ben de mnla degilim ayrica... bu durumda yapilacak evlilige aile onayinin verilmesi kizlarinin mutlulugunu bir omur boyu tehlikeye sokmak, ve dahasi kocasi tarafindan her daim bu olayin yuzune vurulmasi anlamina gelir.alin size yaprak dokumu... benden bu kadar...

donup mesajlarima baktim nerde "zorlama" ifadesini kullanmisim diye ki bulamadim. ben ailenin bu evliligi zorladigini degil, bu olayin aileye duyurulmasinin olayi bu noktaya getirdigini ve kizi kacicam, yok evlenicez vs tarzi seyler soylemeye ittigini savunuyorum. yani demezler mi madem ciddi degilsiniz ne demeye yediniz bu naneyi??? su noktada ben olayin cinsel iliski kismindan ayri olarak dusunulup, ciftler uyumluysa,gercekten evlenmek istiyorlarsa musade edilmesi gerektigine inaniyorum. bunun icin de bir nisanlilik donemi sart. ama yok namus temizleme seklinde bakilirsa bu kizin mutlu olma sansi yok.

Son düzenleme:
19 yasindaki gencecik kiza yazi etmeyin...
eger cok seviyoruz, evlenmek istiyoruz falan diyorlarsa evlendirin ama boyle bir durum yoksa kizi verip gunahina girmeyin cunku daha cok kucuk...
ayrica hersey bir zardan ibaret degil bunu da unutmayin...
artik bir cok erkek bu zar muhabbetini a$ti, bakire olmayan bir ton kiz var onlar nasil evleniyor saniyorsunuz?

ya arkadasim,
bu kizi illaki bu cocukla evlendircez namus meselesi diyorsaniz ama amcanizin da kizini bu yasta vermeyecegini dusunuyorsaniz once bu halti yiyen cocuk gelsin kizi istesin ailesiyle, amcan vermezse vermesin...
vermezse kacsinlar o zaman...
ama once bi kiz isteme olaylarina girilsin, amcanizin kizi baba istiyorum bu cocukla evlenmek falan desin babasi belki verir...
vermezse de ''adam kizi vermedi onlar da kacti'' dersiniz...
bu kadar buyutmeye gerek yok sanki dunyanin sonu...

hakkaten ya o mesaj okuyan arkadaşı da iyi bi pabuç değilmiş yani resmen kızın arkasından iş çevirmiş.Fesatlıktan kız wcye gider gitmez telefona bakıyor hatta mesajı okuyor sen kimsinki salağa bak ya o var ya herkese yaymıştır.yapacak bişey yok.Bende çok kızdım mmaşallah ailede bilmeyen kalmamış konu açan arkadaşın sayesinde.Bi hata yapılmış madem konuyu kimse duymadan halletmeye çalışsaydılar kız resmen sakız olmuş milletin diline.

aynen canim...

ben bu kizin soyledigi herseyin sucluluktan kaynaklandigini dusunuyorum. durumu nasil toparlarim diye bakiyor. aile bunu gorup engel olmali. yine de evlenicez diyorlarsa bekleyip, emin olup oyle evlensinler. bu cinsel iliskinin ve olayin aileye duyulmasinin akabinde verilen karardan hayir gelmez...

mnla son mesajını okuduktan sonra demek istediklerini anlıyorum canım kusura bakma ben yanlış anlamışım.Sana sonuna kadar katılıyorum güzel açıklama için teşekkürler

mnla son mesajını okuduktan sonra demek istediklerini anlıyorum canım kusura bakma ben yanlış anlamışım.Sana sonuna kadar katılıyorum güzel açıklama için teşekkürler

onemli degil canim ne demek:1hug:..

cok merak ediyorum bu olayin sonu nereye varicak gercekten..hayirlisi olur insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…