birileri bana akıl versin

benim bu yazılanlardan anladığım; sizin derdiniz kız değil,o kızın psikolojisi falan değil,ailemize laf gelmesin namusumuza laf söylenmesin derdi..
siz eğer o kızcağızı gercekten düşünüyor olsaydınız,bu durumu ailesine anlatmaz,kizla ve cocukla konuşurdunuz,onlara yol gösterir,destek olurdunuz..
kızın arkadaşı nasıl çenesini tutamamışsa,suan benim gözümde sizinde o arkadastan kalır yanınız yok..
amca kızı gelmiş 19 yasına,kendi isteğiyle sevdiği kişiyle birlikte olmuş,ve siz dövmedik ama diye bı de çok mattah bir şey yapmış gibi boburleniyorsunuz..tabiikide dövmeyeceksiniz!bı de dövseydiniz!o kız da sizin ailenizin bu konulara nasıl baktığının farkında herhalde!buna rağmen beraber olmuş..demek ki gercekten seviyor diye dusunmuyormusunuz?
yaptiklarinizla,baskilarinizla,kızı daha da sokmaza sürüklediğinizin farkindamisiniz?annesine neden söylüyorsunuz?neden kızı daha fazla ezmeye çalışıyorsunuz?tamam size göre yapmış bir hata,siz hayatınızda hiç hata yapmadınız mı?4*4luk musunuz yani?
19 yasında okuması gereken kızı evlendirin,namusunuz temizlensin..ama o kızın hayatını gelecegini kimse düşünmesin..namus o kızın hayatından daha önemli di mii!
kıza yapıyorsunuz baskıyı,annesi ayilip bayılıyor,e kızda kaçar tabii!
artık akıl istemek için çok geç..siz yapılmaması gerekeni en basta yapmışsınız..
şimdi o kız kacarda,kendine zarar da verir..herseyi yapar..
siz kıza kalkıp bunları yapacagınıza,onunla doğru durust konuşsaydınız,olaya namus olarak bakmasaydınız eğer suan çok daha iyi bir noktada olurdunuz..

Benim de bi kızım olacak 2 ay sonra...
Tabiki kızımın böyle bi hataya düşmesini istemem, ama düşmüşse de dünyanın sonu gelmiş gibi muamele etmem ona...
namus dediğiniz kavram sadece kız çocuklarına dayatılırsa, daha burda çok konu açan olur, kocam beni aldattı diye...
o kız yapıyorsa, karşısındada bir erkek var... ama nedense hiç görmedim erkek ailelerinin böyle bişey için dünyalarını kararttığını...
bu yüzden bende ne kendi dünyamı, nede kızımın dünyasını karartmam bunun için...

Size ne arkadaşım elalemin hayatından allah aşkına. 19 yaşında bir insan istediğini yapmakta özgürdür.

ne kadar cahil bi ülke burası aman allahım yaa

kızlığı bozuldu diye nasıl zorla verirsiniz tanımadığı insana kızı namus davası uğruna

kötü bir şey yazmamak için kendimi zor tutuyorum.

eğitim şart

Size şu konuda katılıyorum erkeklere herşey serbest maalesef öyle bi ülkedeyiz.Erkekler yapınca erkektir yapar zihniyeti var ...Allah hayırlısyla kızınızı kucağınıza almayı nasip etsin

umarım hamile değildr...

bi de hamileyse kızı vururlar kesin akannehir

yazık yaa.. kızın özel hayatı herkesin dilinde..

hatalısınız konu sahibi.. oturup kızla konuşcak,halletmeye çalışcaktınız olayı. hemen gidip kızın ailesine anlatmışsınız.. zaten tutucu bir ailede yetişen ama kendi hayatıyla ilgili kararları kendi verebilecek yaşta olan kız iyice zor durumda kalmış.. ne yani namus sadece iki bacak arasında mı? yok kızı evlendirelim mi şöyle mi yapalım böyle mi yapalım.. bırakın işte olan olmuş.. yıkıcı değil yapıcı olun.. gidin kızla konuşun,çocukla konuşun.. gerçekten evlenmek istiyorlar mı onu öğrenin.. sonra da gerekeni yapın.. ama birlikte oldu diye evlendirip de gencecik bir kızın ahını almayın üstünüze..

kızın psikolojisini düşünün biraz da,aile şerefinizi değil !!

kaldı ki çevredeki insanlara ne o zardan..

erkek çocukları milli oldu diye alkışlayan da onlar değil mi?

hadii kız birlikte olmuş sevgilisiyle,taşlayın durmayın !

yazık çok yazık..

Ya ne demek acaba yollasamiydik cocukla diye.
Önce bi gelsin istesin Allah'in emriyle. Geldi istedimi, amcan vermem mi dedide kiz evden gidiyor cocukla, ve siz göndermedik ama acaba göndersemiydik diyorsunuz?
Hata üstüne hata!
Sakin göndermeyin bir yere, gelsin cocuk istesin kizi babasindan.
Babasi vermezse, icabinda istemeye 2. kez tekrar gelinir.
2.cidede vermezse ozaman genclerde artik yollarina devam ederler.
Birde bu cocugu arastirin, kimdir nedir kimin nesidir.

Zorla kimseye verilmiyor anladigim kadari ile.

Zaten cocuk kizin tanimadigi biride degil, tanimadigi biri olsa cinsel iliskiye girmezdi.

Belliki sevgiliydi bunlar.

Ikiside istiyor beraber olmayi, yani burda sorun yokta.

Sorun kizi göndersekmi napsak denilmesi.

Konu sahibi arkadasim sana tavsiyem, madem ailene sen söyledin bunlari, ozaman yengene yardimci ol, amcanla konussun. Bir cocuk var bizim kizi istiyor kizda onu gibisinden, artik ne söyleyecekse görücüye geleceklerini söylesin amcana.
Yani bu isteme olayinin olmasi icin elinden gelenini yapmalisin bence.
Sakin kizi göndermeyin o cocukla, sonra birde kacma olayi ilerde kizin basini yakar, kactin geldin olur.

canim cocuk madem yan cizmiyor, gelsinler istesinler sanki ortada birsey yokmus gibi. babasina da cok seviyoruz vs desinler. cocugun yasi 26ymis zaten. beklemek istemiyorlar fln derler. en fazla 4-5 ay nisanli durur evlenirler. babasina iliskiden bahsetmeye ne gerek var. hamile olsa diycem ki bekleyecek vakit yok. ama iliskiye girdikleri alinlarinda yazmiyor ya... gelsinler guzelce istesinler. kacmasina musade etmeyin sakin. daha mi az rezil olacaksiniz kacsa...

Benim anlamadigim, neden bu kiza tecavuze ugramis muamelesi yapilip magdur denilmesi...
Bu kiz demek ki sandiginiz kadar kucucuk degilmis ki, hicbirseyi umursamayip yapmis o isi. O yapmadan once kendini dusunmemis. madem boyle birseyle yasayamazdi, yapmasaydi o zaman o isi. 19 yasinda, resit bir kisi artik kendini bilmeli. Ya yaptiginin arkasinda duracak, ailesi de kendisi de boyle birseyi kaldiramazsa yapmayacak! bu kadar basit.

Bu kizin kandirildigi, kullanildigi filan yok. iikisi de isteyerek iliski yasamislar. bu adam bu kizla sadece bu yuzden evlenmek zorunda degildir. illa evlenmek niyetleri olsaydi, evliligi de bekleyebilirlerdi degil mi?
Ama gordugum kadariyla durum farkli. Bunlar birbirilerini seviyorlar, kacmayi bile dusunmusler. Kacacaklarina, gelsin adam gibi kizi istesin. hic olmazsa basi agrimaz. kacmak daha mi iyi bir cozum yani konu sahibesi, ben cidden yazdiklarinda bana gore mantikli birsey goremiyorum yaa..

Aynen katılıyorum.Onunla birlikte oldu diye evlenmek zorunda değil.Bu nasıl bir zihniyettir anlayamadım....

bencede sucluluktan dolayi boyle konusuyor...
baksana konu sahibi bu is elle gunle olacak is degil diyor yani kacsa daha iyi diyor gibi...
bu tip dusunceler karsisinda o kucucuk kiz ne yapsin?
durumu toparlamaya calisiyor senin dedigin gibi tatlim...

sanki beraber adam öldürmüşler de polise ihbar etsek mi diye bize danışıyorsunuz. nedir yani beraber olduysa aile meclisi toplanıp ne yapacak. evlenecek başka çaresi yok diyenlere de şaşırıyorum açıkcası. bu bir hataysa kişisel bir hatadır sadece ve sadece kendisini ilgilendirir sakınca görmemiş demek ki ona göre hata değil. siz de maşallah tüm aileye duyurmuşsunuz kızın özel hayatını. 19 yaşındaki bir kadın kendi cinselliğinden sorumludur. sırf beraber oldu diye 19 yaşında evlenip ne yapacak. 2 çocuk doğurup 30 yaşında hayatından bezmiş bir kadın ama namus kurtulsun tüm sorun bu kızı düşünen yok

Allah'tan üstüne fazla gitmemişsiniz daha ne yapabilirdiniz bilemiyorum, mahzene kilitlememişsiniz bakın şaşırdım ohaoldumsmile
Ne bu böyle herkese yaymışsınız durumunu :bbo:
Dünyanın sonu değil, küçük de değil.
Kendi elbette biliyordur ne yapması gerektiğini.
Evlenecekse de evlenmeyecekse de kendi karar versin SİZ değil!
:1closedeyes:
Sizin baskılarınız yüzünden kız evden kaçacak, istediği için değil bence :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…