Size katılmıyorum..Sonuçta devir değiştikçe fikir yapıları da değişsecek diye bi kaide yok.İyi o zaman herkes istediğiyle yatsın kalksın ne ala...Allah korusun kim olsa üzülr.Sonuçta ailesi onu el bebek gül bebek büyütmüş o doğru dürüst tanımadığı birine kendisini teslim etmiş.Aileninde ruh yapısını anlamak lazım.Sonuçta beyaz gelinlik içinde kızlarını gelin etmek ister herkes namusuyla.Evet kız belki hata yaptı ama ailede mi hatalı yani üzüldüğü için.Kusura bakmayın ama burası Hollywood değil.Siz de evlisiniz sizinde çoluğunuz çocuğunuz olacak belki de vardır.Allah korusun başına böyle bi iş gelse sadece " bi hata yapmışsın olan olmuş mu diyeceksiniz?"
Dediğiniz gibi kızlığını bozmadan da bişeyler yapanlar var ama bi o kadar da hiç bi temasta bulunmadan evlenenler var ..ikisi arasında da çok fark var
Benim de bi kızım olacak 2 ay sonra...
Tabiki kızımın böyle bi hataya düşmesini istemem, ama düşmüşse de dünyanın sonu gelmiş gibi muamele etmem ona...
namus dediğiniz kavram sadece kız çocuklarına dayatılırsa, daha burda çok konu açan olur, kocam beni aldattı diye...
o kız yapıyorsa, karşısındada bir erkek var... ama nedense hiç görmedim erkek ailelerinin böyle bişey için dünyalarını kararttığını...
bu yüzden bende ne kendi dünyamı, nede kızımın dünyasını karartmam bunun için...
umarım hamile değildr...
bu gün çocukla konuşuyorlardı gittim dinledim gel kaçır beni demiş çocuk izin almış çalıştığı yerden geleyim diyordu ama o da bilemiyor nasıl olur kaçırsam mı iyi olur yoks elle günlemi gelelim isteyelim diyodu duydum tabi ilk başta ben bunu duyduğumda aynı şeyi bende düşündüm almaz bu çocuk bunu kullandı bırakır dedim ama hazırla kimliğini geliyorum dedi neyse ben çıktım annesine gittim duyduklarımı anlattım zaten yarı baygın şekilde yengem saçını başını yoluyo kadın gitmeee diye bağırmayua başladı geldi sarıldı annesine giyinmiş çantasını hazırlamış ama salmadık bilmiyorum yollasamıydık en temizi bumuydu hiç bilemiyorum kimse istemez hiç kıyamıyoruz ama elle günlede olacak iş değil bunun ki çünkü amcam nerden çıktı bu deyip vermezde zaten biliyorum nasıl ikna edecez hayatta olmaz duysa öldürür onu
ne kadar cahil bi ülke burası aman allahım yaa
kızlığı bozuldu diye nasıl zorla verirsiniz tanımadığı insana kızı namus davası uğruna
kötü bir şey yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
eğitim şart
bu gün çocukla konuşuyorlardı gittim dinledim gel kaçır beni demiş çocuk izin almış çalıştığı yerden geleyim diyordu ama o da bilemiyor nasıl olur kaçırsam mı iyi olur yoks elle günlemi gelelim isteyelim diyodu duydum tabi ilk başta ben bunu duyduğumda aynı şeyi bende düşündüm almaz bu çocuk bunu kullandı bırakır dedim ama hazırla kimliğini geliyorum dedi neyse ben çıktım annesine gittim duyduklarımı anlattım zaten yarı baygın şekilde yengem saçını başını yoluyo kadın gitmeee diye bağırmayua başladı geldi sarıldı annesine giyinmiş çantasını hazırlamış ama salmadık bilmiyorum yollasamıydık en temizi bumuydu hiç bilemiyorum kimse istemez hiç kıyamıyoruz ama elle günlede olacak iş değil bunun ki çünkü amcam nerden çıktı bu deyip vermezde zaten biliyorum nasıl ikna edecez hayatta olmaz duysa öldürür onu
ya neden o cocukla evlenmek zorunda? insanlar hata yapabilir. simdi onla iliskiye girdi diye, bu kizin baska sansi yok mu ondan baska? bu nasil bir zihniyet? bu kiz 19sa cocuk da o civarlardadir. bu yasta onlari zorla evlendirirlerse mutlu olamazlar ki... ikisi de mahvolan hayatlarindan birbirini sorumlu tutar. daha cok gencler. hayat ne firsatlar cikartir karsilarina. bir hata yaptilar diye hayatlarini degistirecek sonuclara mahkum edilmemeliler..
ayrica neden ailesine soylediniz anlamadim. 19 yasinda resit bir kiz o. simdi herkes duydu daha mi iyi oldu? cok yanlis yapmissiniz...
aynen canim...
ben bu kizin soyledigi herseyin sucluluktan kaynaklandigini dusunuyorum. durumu nasil toparlarim diye bakiyor. aile bunu gorup engel olmali. yine de evlenicez diyorlarsa bekleyip, emin olup oyle evlensinler. bu cinsel iliskinin ve olayin aileye duyulmasinin akabinde verilen karardan hayir gelmez...
arakadaşlar bi şeyler söyleyin bana yol gösterin çaresiz ve bu durum karşısında ne yapcağımızı bilmiyoruz lütfen bize yol gösterin amcamın kızı erkek arkadaşınla ilişkiye girmiş daha 19 yaşında hiç bi yere salmazlardı az birazda saftır zaten hep kollarlardı ama o arkadaşına gidiyorum diye evden çıkıp karşı komşularına diye yani çocukla buluşurmuş arabasına binerken görmüşler dün bi komşu beni uyardı bende bi konuşayım dedim önce iyilikle aldım karşıma iyilikle konuştum güzel güzel herşeyi anlattı daha sonra bana biraz sıkıştırdım bişey oldumu bişey yapmak istedimi sana zorla diye baştan yok falan dedi ama ondan önce arkadşınla konuşmuştum o dediki bana bi akşam gidip geldiğinde wc ye gitti o sırada çocuktan msj gelmişti ben baktım çocuk buna gttiğin gibi wc ye git bak bakalım gelmişmi kan yazmış diye bana anlatmıştı ben baştan inanmadım daha sona açıkça dedim sen wc deyken msj gelmiş sana okumuş arkadaşın böyle bişey sana söylememiş doğrumu diye soramamış şimdi bana ne olduysa anlat ona göre bi çağresine bakalım gibilerinden güven verdim ve anlattı arkadaşlar gerçektende çocukla ilişkiye girmişler ve kanda gelmiş şimdi ne yapmalıyım çok çağresizim anneme anlattım durumu oda olurunca annesine söylemiş bu gün öğlende eve gittiğimde herkes bi taraflarda ağlıyordu sadece biz biliyoruz durumu şimdi ne olmalı çocuk benle ciddi diyo ben kaçıcam diyo en temizi artık bu diyo bakamam artık sizin yüzünüze diyo kendine bişey yapmasındanda korktuğumuz için üzerinede fazla gitmedik dövmedik falan sadece konuştuk şimdi ne yapmalıyız kızlar daha 19 yaşında bundan sonra ben ne yaparım diyo görüşme onla dedim akşam ben artık kimle evlenirim kim alır beni diyo vermeye kalksak babasına ne deyecezde verdirecez daha çok ufak sizce ne yapmalıyız biz lütfen yardım edin bişeyler söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?