Bitmeyen krediler

yagmur0007

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
123
Yaş oldu 33. 10 senedir çalışıyorum. Üniversite bittiği gibi çalışmaya başladım çok şükür. Ama çalışmaya başladığımdan beri borç ödüyorum ya şaka gibi. 10 senedir ödüyorum.
Kızlar üniversite bitti. Öğrenim katkı kredisi geri ödemesi, sonra evlilik. Her şeyimizi eşimle birlikte yaptık. Nişan, düğün, ev eşyası a dan z ye. Ailelerden hiç yardım görmedik. Sonra araba aldık tabi krediyle. O bitti ev kredisi. Yaş oldu 33. Hala 3 senelik borç var. Ben daraldım artık.

Evet borç ödemek kolay değil ama sonuçta ev araba sahibi olmuş düğün yapmışsınız.bosa gitmemiş ki.bizde düğün borcu ücretli askerlik öderken pat işsiz kaldık.diğerlerine sıra bile gelmedi
Almasaydınız ödemezdiniz sıkıntı etmeyin biter inş.

Bu şekilde olmayan o kadar az insan var ki..
Yaşım 28 38imde ancak bir evim olmuş olacak nasipse.

Aylık gelmeden gideceği yer belli oluyor maalesef.

Allah ödeme kolaylığı versin ne diyelim.

Evin araban var, borcum var diye şikayet ediyorsun. Herkes borç ta olsa almayı ne kadar ister bunları.
O zaman almasaydın borcunda olmaz!

Evet borç ödemek kolay değil ama sonuçta ev araba sahibi olmuş düğün yapmışsınız.bo da gitmemiş ki.
Almasaydınız ödemezdiniz
Öyle tabi çok şükür. Bi yandan da düşününce bi ev ve araba sahibi olmak için 10 sene borç ödüyosun. En güzel yaşlarında bi çok şeyden fadakarlık yapıyosun.

ev araba istemissiniz almissiniz ...simdi bunaldiginizi soyluyorsunuz...insanlar evine et alamiyor onlari gorunce sizin durumunuza uzulemiyorum kusura bakmayin... kredi ile ugrasmak istemiyorsaniz almasaydiniz zorla vermediler ya
Kimse üzülsün diye konu açmadım ki.

Babadan dededen zengin değilseniz maalesef kredisiz mal mülk sahibi olamıyorsunuz... en güzel zamanlarında borç düşünüp kısıtlanmak çok zor biliyorum ama iyi tarafından bakmaya çalışın, genç yaşınızda bu işleri halletmiş olacaksınız, krediler bitince birkaç sene mola verin, tura çıkın tatil yapın nefes alın

Bizim ikinci evliliğimiz eşimle, otuzlu yaşlardayız. Ortak karar aldık ve hemen ev taksidine falan girmek istemedik, 10 sene boyunca bankaya ipotekli yaşayıp 40 yaşından sonra parayı ne yapayım kafasıyla. Geçen sene araba aldık birkaç ay sonra taksidi bitecek, sonra da ev için girişimlere başlarız.

Anne babanın desteği olmadan hiçbir şey olmuyor. Geçmişte hayat bu kadar pahalı değildi benim annem babam çok güzel yatırım yapmışlar. Ömür boyu bize yeter hiç çalışmasamda.
Eşimin ailesininde kurulu işi güçleri var şuan sıkıntılar olsada düzelir inş.
Sadece eşimle biz bi şeyler yapmaya çalışsak halimiz nasıl olurdu düşünemiyorum. Bu devirde mal sahibi olmak çok zor. Sizde ev krediniz bitince duraklayın kendinize para harcayın. Çocuklarınız için birikim yapmış oluyorsunuz.

Sonucta cektiginiz krediler bosa gitmemis eviniz arabaniz olmus... Biraz maddi zorlugu olabilir ama iyi tarafindan bakmaya calisin

Nihayet beni anlayan birisi çıktı. Ya insanlar neye tepki veriyor anlamıyorum. Benim söylemek istediğim de tam olarak bu. Evim arabam var ama 10 senedir borç ödüyorum. Ayrıca düğün nişan ev eşyası da var bu borçların içinde.
Yoruluyoruz elbette. Kolay değil.

Hepi topu 2 sayfa yorum olmuş daha
Kim tepki vermiş ki anlamadım?

Gerçek hayatta mı tepki alıyorsun yani?

Kimse yorulmadan bir şeylerin sahibi olamıyor maalesef. Eşim 25 yıldır çalışıyor ve hala çalışıyor. İnsanlar şu an yaşadığımız rahatlığın sebebini başka şeylerde arıyorlar ama 25 yıldır insan gibi değil köle gibi çalışmış da bu günlere gelmiş.
Yani çabalamadan olmuyor. 3 yılınız kalmış. Sabredin o da geçecektir. Babadan kalma olunca kıymet bilinmiyor maalesef. En tatlı şey kendi kazandığın, çabaladığın.

Hayır burdaki ilk yorumlara şaşırdım.
Almasaydın ödemezdin denilmiş.
Basit ve mantıklı

Bazen biz de diyoruz eşimle
Ulan bizde akıl yok
Millet gezip tozuyor biz borç peşindeyiz diye.
Almasaydık rahat ederdik
Yaptık bi iş, bitireceğiz bakalım nasipse

Sağolun gerçekten herşeyimizi dişimizle tırnağımızla yaptık. Genç yaşımızda çok çaba gösterdik.Az kaldı inşallah.

Siz de bizim gibi. Evet almasaydık ödemezdik. Denklem basit de hayat zor..

Aynen canım, bizim düğün falan olmadı haliyle ama tüm eşyaları taksitle almak zorunda kaldık, sonra bir dizi ameliyatlar çıktı, çocuk oldu onun masrafları zaten hiç bitmiyor bu arada benim öğrenci kredimin son taksidi de haziranda bitecek çok şükür... sen de bilirsin herrrr sene bir masraf çıkıyor... bir yıl klima bir yıl dolap iki yıldır araba sonra çocuğun yok araç koltuğuydu yok kabanıydı montuydu aktivite kitaplarıydı derken ömrümüz borç ödeyerek geçiyor...

Dediğim gb bu son borcunuz bitince biraz ara verin gezin dolaşın alışveriş yapın sonra devam edersiniz borç harç işlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…