Biz enayi miyiz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nefertiti_eslem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
28
-12
1
32
Merhaba yeni üyeyim size bir şey danışacağım ben mi abartıyorum yoksa bir enayilik durumu hakikatten var mı?

Erkek kardeşim 22 yaşında çok iyi bir işi ve iyi bir maaşı var iki hafta önce düğünü oldu. Düğünü Babam yaptı, gelin takılarını , bohçayı babam yaptı. Erkek kardeşim sadece kendi evinin eşyalarını aldı. Düğünde takılan herşeyi de gelinle erkek kardeşim aldı. Onların şimdi sadece cok cuzi bir borcu var takılarla kapatacak kadar. Babam da kredi çektiği için Bir sürü borç ödeyecek yıllarca bu enayilik değil mi? Takıları alıp borcumuzu kapatmamız gerekmez miydi veya erkek kardeşim düğüne de biraz yardım etmesi gerekmiyor muydu? Biz borç ödeyeceğiz onlar şuan balayında Çeşme de. Soruyorum cidden sorun bendeyse ailemden gidip özür dileyeceğim çünkü kalplerini çok kırdım!

Takıları geri alma niyetiniz vardıysa elalem için asla yapmamalıydınız. Takılar gelinin hakkıdır. İster verir ister vermez.
Düğün masrafları için ise kardeşinizle aileniz bir karara varmalı ve bunu geline de bildirmeniz gerekir. Düğün olduktan somra bunlar artık konuşulmaz. Sorun çıkar.
Bence anormal bir durum yok. Anne baba çocuklarına düğün yapar, masrafa girer. Çocuktan yardım isterler ya da istemezler, çocuk yardım eder ya etmez. Bunlarda temel mesele anlaşmadır.

Ama onlar da yeni ev kuruyor,o takilarla ev alacaklardir muhtemelen. Balayina gitmis olmalarini neden kiskandiniz ki?

Siz yazdığımı okumadınız galiba. Balayına gitmelerini neden kıskanayım benim babam kredi yüzünden yıllarca borç ödeyecek bari takılarla o borç kapansaydı diyorum. Tatile tabiki gidecekler ama her masrafın bize yüklenmesi saçma degil mi?

Düğün takıları gelinle damada hediye olarak götürülür. Nasıl değerlendirileceği onların tasarrufundadır. Diğer taraftan, düğün masraflarını çiftin kendi karşılaması gerekir mantıklı olarak ama düğün çiftin isteği değilse sırf aileler mutlu olsun diye yapılıyorsa ailenin karşılaması da mümkün. Borçla yapılan hiçbir düğünü doğru bulmuyorum. Para yoksa zaten hiç yapılmamalı bence.

Yani yöreden yöreye .aileden aileye degişen bi durum bence
Bizim burda hep sizin anlattıgınız gibi olur işler
Damat tarafı yapılacagı yapar ki bu dedigim damadın babası olur,takılarda gelin damatta kalır.ya araba alırlar,ya ev işine girerler
Yani bu durum bana anormal gelmedi

Ama erkek kardeşim maaşı iyi olmasına rağmen düğüne beş kuruş yardım etmedi bu zoruma gidiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…