- 14 Haziran 2019
- 28
- -12
- 1
- 32
- Konu Sahibi Nefertiti_eslem
-
Ya lafı nerden anlıyorsunuz? Gelin ödesin diyen yok erkek kardeşim yardım etmeyecekti niye otel de düğün istedi diyorum niye her yük emekli babamdadiyorum illa takmışsınız gelin de gelin. Geline bi şey diyen yokSoz nisan doneminde oyle soz verilmis oyle yapilmis demek ki. Baba sozunu tutmus duguny yapmis. Gelin calisiyor diye dugun borcunu ustlenmek zorunda degil. Herkes borcsuz evlenmek ister ki onlarin da bir miktar esya borcu varmis.
Erkek ailesinin dugunu yapmasi cok normal. Dugun borcunu kapatmak icin gelinin altinlarina goz dikmek, gelin calisiyor borcu odesin demek ne bicim bir zihniyettir. Kiz almayi biliyorsunuz.
Sen kendin evlenecegin zaman esya borclarini ustlen, altinlari da kayinpederine say. Bu nedir ya. Asıl gelin enayi mi?
Allah size kolaylik versin öncelikle.D
ben calsmıyorum yarı engelim olduğu engelli maası alıyorum
Gelini doğrudan ilgilendiriyor. Evlenirken 6 onun 6 benim maaşım var eve giren 12bin diye hesap ediyordu. Şimdi borç ödemeye kalksa 8bin kalacak. Niye sonradan bilmediği bir borcu ödesin ki?Ya lafı nerden anlıyorsunuz? Gelin ödesin diyen yok erkek kardeşim yardım etmeyecekti niye otel de düğün istedi diyorum niye her yük emekli babamdadiyorum illa takmışsınız gelin de gelin. Geline bi şey diyen yok
İyi de 22 yaşında bir gençten bahsediyoruz o öyle istedi diye babanız otelde düğün yapmak zorunda mıydı? Burada bir suçlu varsa oda babanız.Ya lafı nerden anlıyorsunuz? Gelin ödesin diyen yok erkek kardeşim yardım etmeyecekti niye otel de düğün istedi diyorum niye her yük emekli babamdadiyorum illa takmışsınız gelin de gelin. Geline bi şey diyen yok
Cvp verme o zaman bitcoin diyorum nerden dinliyorsun beniYeni mezun endüstri mühendisine 6000 verecek şirket yok bu ülkede. Yormayın arkadaşlar kendinizi.
Endüstri mühendisi diyen sizsiniz. Bitcoin fix 6000 mi getiriyor aylık?Cvp verme o zaman bitcoin diyorum nerden dinliyorsun beni
Bitcoin ile mühendisliğin nasıl bir bağlantısı var yahu, çokta bildiğim şey değil bitcoin ama söyleyin de bilgimiz olsun.Cvp verme o zaman bitcoin diyorum nerden dinliyorsun beni
Normalde en azından benim hayat görüşüme göre ailelerin maddi imkanı, eldeki nakit paraları düğün yapmaya yetmiyorsa kredi çekip düğün yapılmasına karşıyım ama öte yandan kıza takılan altınlar kanunen kızın, adet böyle demiyorum kanun böyle diyor. Bununla ilgili Yargıtay kararları mevcuttur ve aynen şöyle bir karar çıkmıştır:Siz yazdığımı okumadınız galiba. Balayına gitmelerini neden kıskanayım benim babam kredi yüzünden yıllarca borç ödeyecek bari takılarla o borç kapansaydı diyorum. Tatile tabiki gidecekler ama her masrafın bize yüklenmesi saçma degil mi?
İyi maaşı varsa birikim yapmalıydı anne baba elbette destek olmalı ama aileyi çok zora sokacak borçta yapılmamalı en azından salon parası verebilirdi toplanan paraylaMerhaba yeni üyeyim size bir şey danışacağım ben mi abartıyorum yoksa bir enayilik durumu hakikatten var mı?
Erkek kardeşim 22 yaşında çok iyi bir işi ve iyi bir maaşı var iki hafta önce düğünü oldu. Düğünü Babam yaptı, gelin takılarını , bohçayı babam yaptı. Erkek kardeşim sadece kendi evinin eşyalarını aldı. Düğünde takılan herşeyi de gelinle erkek kardeşim aldı. Onların şimdi sadece cok cuzi bir borcu var takılarla kapatacak kadar. Babam da kredi çektiği için Bir sürü borç ödeyecek yıllarca bu enayilik değil mi? Takıları alıp borcumuzu kapatmamız gerekmez miydi veya erkek kardeşim düğüne de biraz yardım etmesi gerekmiyor muydu? Biz borç ödeyeceğiz onlar şuan balayında Çeşme de. Soruyorum cidden sorun bendeyse ailemden gidip özür dileyeceğim çünkü kalplerini çok kırdım!
Bence bu konuda haklısınız. Evet düğünü erkek tarafı yapar adet olarak ama borç harçla düğün yapıldıysa takılar kesinlikle verilmeli.Adam otelde diğün istiyor e parasını versin o zaman benim babam niye 40binlik otelde düğün yapıyor? Emekli maaşıyla gariban
Konu sahibi babasina acimiyor kendine para kalmadi diye uzuluyor.Ya bende ona takildim da hadi sus milana dedim , karistirma ortaligi sus sus dedim hatta
Endüstri mühendisi diyen sizsiniz. Bitcoin fix 6000 mi getiriyor aylık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?