Biz enayi miyiz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Takilar gelinin malidir
Daha bu dugun olmadan once konusulmasi gerekiyordu aile arasinda odemelerin nasil olacagi , butcenizin neye yettigi
İs istrn gectikten sonra kiyamet koparmanin bir anlami yok
Ayrica ailenizin iki evladi varsa evlilik arefesinde olan ikinize de esit harcama yapmasi gerekir , herhalde bunu dusunerek hareket etmislerdir

Siz hiç Türkiye’de yaşamadınız mı kuzum. Erkek ailelerinin düğünü yapmasıyla ilgili falan birşeyler duymadınız mı. Doğru yanlış tartışılır ama eğer babanız böyle uygun gördüyse oğlunun düğününü yapmak istediyse kusura bakmayın da pek sizlik bir durum yok gibi. Benim de bir abim var düğününü yaptığımız da babamın herşeyin en güzeli olsun diye çabaladığını ve bundan mutluluk duyduğunu hatırlıyorum enayilik diyemeyiz buna sanırım .

borç sizin degil,babanizin borcu
siz evlenince de borclanir harclanir takisini takar

Ben yardım eli uzatırım erkek kardeşim elini cebine atmadı durumu iyi olmasına rağmen zoruma giden bu. Yoksa Benden önce evlenmesi niçin sorun etsin hangi çağda yaşıyoruz

Valla ben erkek tarafından 1 kuruş görmedim o yüzden ne desem boş
Al benden de o kadar. Takıları bile eşim aldı kendileri almış gibi taktılar bi de.
Bence haklısın kardeşinin iyi bi maaşi varsa en azindan baban bu kadar borca girmiş takıları verebilirdi. Valla biz borçla evlendigimiz icin takilarin kurusunu istese vermem kv. Gunahimi vermem. Ama borca girselerdi verirdim.

Kız seni yerler burda yerler

Bizde düğünü erkek evi yapar takıları da gelin alır.Benden isteseler vermem.Bence siz kendi evlilik durumunuzu düşündüğünüz için bu kadar tepkilisiniz.

Adam otelde diğün istiyor e parasını versin o zaman benim babam niye 40binlik otelde düğün yapıyor? Emekli maaşıyla gariban

Adam otelde diğün istiyor e parasını versin o zaman benim babam niye 40binlik otelde düğün yapıyor? Emekli maaşıyla gariban
yapmasaydi???? hayir deme secenegi vardi di mi?? yaptiysa size laf düşüyor mu??

Ama erkek kardeşim maaşı iyi olmasına rağmen düğüne beş kuruş yardım etmedi bu zoruma gidiyor
Baban yardım etmesini isteseydi ederdi. Demek ki istememiş. Senin neden zoruna gidiyor anlamadım. Senin düğün zamanın gelince babanlar yapmazsa o zaman bunu dile getirirsin.

yapmasaydi???? hayir deme secenegi vardi di mi?? yaptiysa size laf düşüyor mu??
Ama sizin zorunuza gitmez mi? Ben aile bireyiyim sonuçta o evde bir şeylerden kısılınca ne olacak ? Ucu bana da dokunuyor illa ki. Ayrı yaşasam neyse dicem beni ilgilendirmesinhadi

Haklısınız madem yuva kurmaya karar vermiş ve bu yaşa gelmiş kendisinin de sorumluluk sahibi olması gerekir. elbette aileler destek olur ama kardeşinizin de gelinin de elini taşın altına koyması gerekir. bu bilince sahip olmazlarsa evlendikten sonra da ailelere bağımlı yaşarlar .

Anlıyorum siz abinizin ailenize haksızlık ettiğini düşünüyorsunuz ama babanız bu konudan rahatsız değilse ben oğlumun düğününü yapıcam elbet kafasındaysa sizlik bir durum yok diyorum. Sizin düğün zamanınız geldiğinde eğer abine düğün yaptık sana da bişe yapamayız derlerse o zaman ben üvey evlat mıyım diye sorarsınız ama şuan onlarla tartışmanız sizi kıskanç ve kötü kardeş gibi göstermekten başka bir şeye yaramaz bence. Üzgünüm.

Siz evlenince takılarınızı verip al babacım annecim borcunuzu ödeyin mi diyeceksiniz kv ve kp inize

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…