Biz enayi miyiz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesi cahil zannetmeyin o paranın nesi çok? Önyargılı olmayım

6000 de sandığın kadar çok değil şekerim. Onu bunu bırak da şu bitcoin işini bi anlat bakalım bize sen. Kimse 22 yaşında çocuğu bitcoin sayesinde işe alıp eline ayda 6000 saymaz.

Takılar geline aittir bir kere onlardan isteme ihtimalini unutun yasal olarak da böyledir. Baban düğünü yaptıysa bunu bilerek yaptı oğlumu evlendiriyorum demiştir. Kardeşin evin eşyalarını yapmış ki bu şu an oldukça masraflı her şeyin fiyatı yükseldi çünkü. Bence tepkin anlamsız ben de evleneceğim benimkini kim ödeyecek diyorsun herhalde ailen onu da düşünmüştür. Düşünmediyse de yapacak bir şey yok iş başa düşer sen ve evleneceğin kişi öder.

Abisinin sadece "evin eşyalarını " aldığını söylüyor genç arkadaşımız.Ev ne kadara döşeniyor haberi var mı acaba !! Ben geline takılan takının miktarina da takildim
Evine düzgün bir koltuk bile almadı eşyalar çok tutuyor diyorsunuz
Para hesabı konusunda biraz zayıf olduğu konusunda hemfikiriz sanırım. Du bakalım şu bitcoin'in altından bir şey çıkacak bence.
illa açık etmek istemiyorum bu siteyi takip eden yakınlarım var altından ne çıkabilir ? Yanda buraya bunları içimi açmak için yazdım deli miyim ben? Niye buradaki insanlar bu kadar paranoya yardım edeceklerine herkes bana yükleniyor

6000 de sandığın kadar çok değil şekerim. Onu bunu bırak da şu bitcoin işini bi anlat bakalım bize sen. Kimse 22 yaşında çocuğu bitcoin sayesinde işe alıp eline ayda 6000 saymaz.
Her şeyi geçtim de şu 6 bine takıldım gercekten. Yani kadın calismiyorsa, ev kiraysa bu para öyle ahim sahim bir para değil. Standart bi para. Ya ben mi abartiyorum?
Ha kira falan odemiyosan, ailenin yanindaysan güzel para.

İlla kendimi açık mı edeyim tanıdıklar takip ediyorlar siteyi zaten bu yıl mezun oldu endüstri mühendisliginden birden lise mezununa al hadi şirkete koyduk seni kimse kimseye demez

Her şeyi geçtim de şu 6 bine takıldım gercekten. Yani kadın calismiyorsa, ev kiraysa bu para öyle ahim sahim bir para değil. Standart bi para. Ya ben mi abartiyorum?
Kız da çalışıyor merak etme

İlla kendimi açık mı edeyim tanıdıklar takip ediyorlar siteyi zaten bu yıl mezun oldu endüstri mühendisliginden birden lise mezununa al hadi şirkete koyduk seni kimse kimseye demez
site adi verirsem İfşa olcak falan demişsiniz de kaç kişi var ya biyerde calisip bitcoin isinde ugrasan ? Benim böyle tanıdığım yok mesela.

Evet haklısınız , bunlar önceden konuşulmaliydi .

Aileler borca sokulup evlenilmez.

Maaşı iyiyse illaki kredi odemelerine destek olmak zorunda.

Haha bi de yeni mezun mühendis öyle mi? Havada kapmışlar heralde maşallah maşallah.

Benim abilerim ve yengelerim çalıştıkları halde ev, eşya, düğün ve altınlarını benim babam yaptı. Düğünde takılan küçük altınlarının bir kısmını aldılar sıkışık oldukları İçin, elleri rahatlayınca aldıkları altınlardan daha fazlasını geri iade ettiler, çünkü düğün takısı gelinin hakkıdır, gelininiz gönülden vermediği sürece hakkınız yok.

İf
site adi verirsem İfşa olcak falan demişsiniz de kaç kişi var ya biyerde calisip bitcoin isinde ugrasan ? Benim böyle tanıdığım yok mesela.
ifşa derlen bu siteden bahşediyorum tanıdıklarm bu siteyi biliyor zaten erkek kardeşim mühendisliği okudu durduk yere gel senin bitcionin var bu iş senin kimse demedi zaten

Standart bile değil, ucu ucuna geçinilecek miktar. Orta direk dediğimiz kesim. Ama şimdi eşi de çalışıyor olur, babam ev verdi de olur. Her şey olabilir bu konuda bence.

Standart bile değil, ucu ucuna geçinilecek miktar. Orta direk dediğimiz kesim. Ama şimdi eşi de çalışıyor olur, babam ev verdi de olur. Her şey olabilir bu konuda bence.
Hayır kimse ev vermedi kira da oturuyorlar ama siz beni çok ters anlıyorsunuz benim derdim sadece aileme bu kadar yüklenilmesi bu kadar farklı anlamanız beni çok kötü biri gibiymişim yazmanız İnan’ın okudukça üzülüyorum yorumları

Mezun olur olmaz 6000 TL ye ise başladı demek, ne güzel.

Evet, sorun sizde. Gidip ailenizden özür dileyebilirsiniz. Çok kıskançsınız. Tabiki babanız düğünü yapacak. O onun görevi. Takılar da gelin ve damada aittir. Karışmak size düşmek.

İstemiyorsanız ileride evleneceğiniz zaman söylersiniz size bir şey yapmazlar. Takıları da ailenize verirsiniz, borçlarını kapatırlar.

Soz nisan doneminde oyle soz verilmis oyle yapilmis demek ki. Baba sozunu tutmus duguny yapmis. Gelin calisiyor diye dugun borcunu ustlenmek zorunda degil. Herkes borcsuz evlenmek ister ki onlarin da bir miktar esya borcu varmis.
Erkek ailesinin dugunu yapmasi cok normal. Dugun borcunu kapatmak icin gelinin altinlarina goz dikmek, gelin calisiyor borcu odesin demek ne bicim bir zihniyettir. Kiz almayi biliyorsunuz.
Sen kendin evlenecegin zaman esya borclarini ustlen, altinlari da kayinpederine say. Bu nedir ya. Asıl gelin enayi mi?

Çünkü söylediklerin inandırıcı değil, havada kalıyor, oturmuyor. Hayatta az çok tecrübemiz var, bu yolları sen giderken biz dönüyoruz. O yüzden yanlış aktarılan noktalar olduğunu farkedebiliyoruz. Bir çok şeyi yanlış aktardın haklı çıkmak için.

Erkek kardeşinize iyi bir düğün yapmak için emekli ve birikimi olmayan ailenin kredi çekmesi bir çok şeyden fedakarlık yapması demek. Endişende haklısın da ama baban ve kardeşin öyle anlaşmış artık yapacak birşey yok. Düğün takıları istenmez kavga gürültü çıkar. Üstelik siz haksız olursunuz. Kredileri ödeyemeyecek olduğunda baban belki kardeşinden destek alır. Bu babanın sorumluluğunda siz karışmayın. Tepki koymak isterseniz maaşınız varsa eve desteğinizi azaltırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…