Biz mi alınganlık yaptık?

Samimi,görüştüğüm bir arkadaşıma gideceksem eşini aramam kendisini ararim direkt.
Eşime böyle bir teklifte bulunulsa bana haber vermesi gerekir.
Gereksiz alınganlık ya da yetersiz samimiyet
Bilemedim?¿

Bende onu anlamadım
Niye tüm gün birinin başına çökmeye çalışıyoruz ki kar mi etcez onu mu hesapliyoruz hayrdr yani

Günü hava guzelken çocukla geçir dışarda akşam ugrarsin
Karda kışta çaresiz kalmış gibi bu nedir

Bizim böyle sık görüştüğümüz ev oturması yaptığımız bir çevremiz yok. Sohbet için değil gerektiği için gideriz insanlara, geçmiş olsun, hayırlı olsun vs gibi durumlar sebebiyle. O yüzden belki çok sağlıklı olmaz yazacağım cevap.
Öncelikle adamın eşime sorun demesinde bir sorun yok. Siz sormamışsınız ama adam bunu mutlaka karısına söyler, bu durumda da o kadının arayıp tabiki buyrun ya da müsait değiliz diye cevap vermesi gerekir. Ola ki aralarında bir iletişimsizlik oldu, kadının yine arayıp bunu size izah etmesi lazım. Kusura bakma geç haber verdi ne durumdasınız hallettiniz mi sorunu vs vs. Samimi insanların böyle yapması gerekir. Bu dırumu yaşasam artık ev ziyareti olayını keserim ben. Çünkü umursamamışlar.

Bu öyle değil ama..
Ardına cevap bile vermemişler.
Yani kadın gelmeyin bile dememiş.
Bence konu sahibinin arkadaşı sandığı kadınla arası pek iyi değil.

Bence gelmeyin demenin farklı bir versiyonu olmuş. Eşim bir arkadaşıyla böyle bir şey konuşsa hemen bana sorar bir işimiz var mı gelsinler mi diye hemen de dönüş yapar, ne alaka ki kadınların konuşup ayarlaması falan. Zaten bir kez sorulmuş, defalarca aynı evde yaşayan kişilere tek tek sormak nedir zorla gelmek ister gibi

Ben olsam bozulurdum, en azından “aa biz de şuraya gidecektik” falan deselermiş daha az kırıcı olurmuş.

Ben pek misafir sevmem kimseye de misafirliğe gitmem.Yorgun olurum, canım yapmak istemez,günümde olmam o yüzden siz de alinmayin.Ayrica adam sizden eşine sormanizi beklemiş olabilir.Ne var ki bunda?

Bu öyle değil ama..
Ben zaten anlamadim adamla konuşuldu sonra konu sahibi aramadı belli ki o kişide aramalarını bekledi belkide vazgectiklerini düşünmüslerdir şunuda söylim biriyle aram iyise sürekli iletişim halindeyimdir durum değişik

Ben de alınırdım. İstemiyorsanız yalan uydurun yanii aaa biz de birisine davetliydik deyin

Olay şu aslında.
Kocama zaten soylenmisse o da illaki bana söyler.
Ev dağınıktır,ikram edecek bir şey yoktur.
Hazırlik yapmak gerekir..
Buraya kadar tamam.
Ancak konu sahibinin düşündüğü ölçüde bir arkadaşlık duygusu beslemiyor karşı taraf.Belki bir hareketine alınmıştır.
Yani cevap bile vermemesi,müsait değiliz yahut buyrun bekliyoruz bile dememesi bunu dusunduruyor bana.

Haklısınız eşine sorabilirdi yalnız araları o gün sıkıntıliysa eşiyle muhatap olamayıp topu size atmış olabilir. Yazıp sildim dediniz. Samimi olduğunuzu da yazdiniz görüp dönüş yapmayinca ben olsam direk sorunları vardır diye düşünürdüm. Takılmayın

Bende benzerini yazacaktım ki yazılmışı var katılıyorum buna.
Adam eşine sorulmasını ima etmiş haklıda bence. Belki müsait değil,belki yorgun,belki hasta,belki o gün misafir ağırlayacak durumda değil.
Şimdi adam eşine sormadan gelin dese,eşi de burada konu açsa eşim bana sormadan misafir davet etti diye ben hak veririm yani kadına.
Siz kendi kendinize kuracağınıza eşiniz değilde siz arkadaşınızı arayıp anlatsaydınız durumu,o da müsaitse kabul ederdi,değilse de söylerdi başka bir çözüm arardınız diye düşünüyorum. İyiki eşin kabul etti, sende kabul edersen gelelim tarzındaki mesajı da atmamışsınız bence bu arada.

Adamın cevabı "Benim için sorun yok, bi de kızlar konuşsun"
Yani adamin burada ifade ettigi gayet acik,
Kadini arayip, konușmak varken,
Adam söylemiştir, kadin istememistir, isteseydi arardi gibi uzaktan kendi kendize niyet okumasi yapip, kendi kendinize alinip, bir de soğumuşsunuz

Aradığınızda kadin olumsuz yanitta verebilirdi,
Herkes her saniye misafir agirlamaya müsait olmayabilir,
bu sadece evdi, ikramdi değil,
belki kadin o gün hasta, keyifsiz v.s
Agirlamak istemeyebilirdi de, onu bile normal karşilamaniz gerekir.

Herkes alınganlık yapmışsınız demişte eşimde bana sormadan kimseyi davet etmez ama karşıya da esimle konuşuyum dönerim der yengenizi arayın demez yani beni arar musaitmiyiz diye sorar ikram için gözüm almazsa bişeyler alirmisin derim hasta değilsem kabul ederiz arkadaşı arayacakti eşini soracakti o da garip yani gayette ayıp etmişler sürekli görüsüyosaniz hiç bir durum değil mesafe koymalısınız bu benim düşüncem

Bu öyle değil ama..
Konu sahibinin suçu. Adam kadınlar konussun demis, konu sahibi mesajı yazıp silmis. Karşı tarafta sıkıntı yok.

Benim eşim de bir arkadaşına gitmek istediği zaman bana der, eşiyle bir konuşsana musaitler mi diye. Bana da mantıklı gelir çünkü evde ikramları hazırlayacak olan evin temizliğini düzenini sağlayacak olan genelde kadın oluyor. Erkek tabiki temizliğe ve ikramlara yardım ediyor ama bunları organize eden kadın oluyor.
Bana da gereksiz alınganlık yapmışsınız gibi geldi, biri bize geleceği zaman da esim benden habersiz birine buyurun gelin demez, konuşuruz zamanına birlikte karar veririz.
Bu konu için sevdiğiniz insanlara mesafe koymayın çünkü ben onlarda hata goremedim

Konu sahibinin suçu. Adam kadınlar konussun demis, konu sahibi mesajı yazıp silmis. Karşı tarafta sıkıntı yok.
Suçlu aramıyorum da ; burada benim esimi arasalar illaki bana haber verir.
"Gelsinler mi hanım ? Evde durumlar nedir "der.Bende ararım.Ya buyrun derim ya başka zaman derim.Burada cvp bile verilmemiş misal

Aralarındaki bağ, konu sahibinin düşündüğü kadar kuvvetli değil.En azından iki kadın arasındaki bağ.
Bana tuhaf geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…