Borç istenmesi

Güvenilir olup olmadığı, borcun ne zaman ödeneceği, ödenmezse aranızda ciddi sorun olur mu falan onlar önemli. Ben eşimin arkadaşına borç vermeyi teklif ettim, geri gelmeme ihtimalini göze alarak çünkü çok zor durumdaydı, çok daralmıştı. Ama eşimin kardeşlerine borç vermem çünkü iç ederler diye düşünüyorum yaptıklarını bildiğimden

O anki sartlara bagli
Geri odermi imkani olacakmi durum acilmi
Esim bana nasil davraniyor nasil bir insan
Ben onlar icin nasil biriyim
Ben verirdim
Siz de duruma gore karar verin

Mrb arkadaşlar. Eşinizin bir akrabası veya kayınpederiniz veya kaynınız sizden yüklü miktarda(40 bin tl) bir borç istese ne yapardınız?
40 bin çok
ben borcu genelde sonra ödenmediğinde aşırı önemsemeyecegim miktar kadar veriyorum
mesela şu an en fazla 1500 verebilirim geri ödemezse en azından beni sarsmaz

Eşimin çekirdek ailesine her türlü borcu veririm .
Geri ödemesini düşünmeden.
Çünkü kendi ailem olsa öyle yapardım . Insan babasına borç verir mi ya , aşırı ters geliyor bana.
evli değilsin demi:))) o iş öyle olmuyor ya
benim babam maşallahı var çok düzgün efendi insandır bu tür konularda ama gel gelelim amcam yıllarca bizden borç almış almış ödememiştir bizden geçinmiştir bir yerden sonra insan bunalıyor rest çekiyor emin ol :)

üstelik de hamilesiniz çocuğun rızkı...
dilerim öder bir an evvel

İsteyen kişiye, borcu ne için istediğine, ödeyip ödeyemeyeceğine,daha önce ki tavırlarına göre değişir. Aile içinde birbirine yardımcı olmaya sıcak bakıyorum ama bazen en yakınların bile maddi olarak kullanma yoluna gittiği için, kişisine göre hareket ederdim.

Evli değilim .
Ailem çok küçük amcam vs yok . Çekirdek ailem sadece. Bu yüzden omur boyu ne isteseler veririm. Çünkü çok düzgün insanlar ailem.
E ben bunu yaparken eşimden de ayrı bir şey yapmasını bekleyemem . Fikrimin değişeceğini sanmıyorum , yaşım küçük degil çünkü.

yaşla alakası yok ki hayat tecrübesi bence
ben de evli değilim mesela ama çok yakın çevremden gördüm oradan söylüyorum
üstelik eşler çok iyi insanlar olsalar bile ailesindeki her birey çok düzgün çıkmayabiliyor onu ima etmeye çalıştım esasında
dilerim toz pembe gider ama sizin için her şey:) karamsarlığa boğmayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…