Borç istenmesi

borç verirken geri almayacakmış gibi verilmeli yani ödemek onun elinde sonuçta. verdiğinizde peşine düşmeyeceğiniz miktarı verin bence.

Bu devirde vereceğin parayı unutabiliosan borç vereceksin. Ayrıca kurun bu kdr oynadığı bi zaman tl borç vermek nedir, altına fln endeksleyin onu

Borç isteme sebebi arabasını değişecekmiş.
Şaka mı bu gerçekten?
Paran varsa değiştirirsin yoksa eski arabana binmeye devam edersin.
Borç alacaksan da gider bankadan kredi cekersin .

Allah aşkına bu devirde 40 bin lira borç verilir mi ?
Hele de araba için!
Hani hastalık olur ameliyat olur anlarım da araba zaruri bir ihtiyac değildir.

Mesela şu an bizim arabamız yok kimseden borç istemiyoruz paramız olunca alırız.
Azcik aklınız varsa vermezsiniz.

Borç vereceğim kişinin kişiliğine bağlı.Guvenilir mi değil mi?.Açıkçası kaynım borç istese asla vermem.Ama kayinbabam veya amcam istese hemen veririm yani.Cunku borcuna sadıktirlar

40 bin TL kadar paranız olduğunu nerden biliyorlar..Bir yere yatırdık deyin veyahut kendi kardeşime kuzenime borç verdik filan deyin..Kirk bin TL bence çok fazla..Yine on bin yirmi bin makul değerler..

Kayinbabam bizden araba yenilemek icin borc istese verirdim cunku maddi durumunu biliyorum, borcuna sadik olacagina da eminim, ama kaynim veya gorumcelerim istese vermem cunku onlarinda maddi durumunu biliyorum lux yasam meraklisi insanlar ellerine geceni harcarlar ki o 40 bini asla geri odeyemezler. Ev almayi dusunuyormussunuz belkide kayinbaban sizi denemek istedi simdi siz ona verirseniz belki siz ev alirken o da size yardim edecektir bunu da goz onunde bulundurun.. kayinbabanizin mevcut maddi durumu bu konuda cok etkili bence ona gore karar verin.

Mrb arkadaşlar. Eşinizin bir akrabası veya kayınpederiniz veya kaynınız sizden yüklü miktarda(40 bin tl) bir borç istese ne yapardınız?
Verme derim benim kayinpederim geri vericem sozu ile aldi tum düğün takilarimi üstüne hala buz gibi su içiyorum kesinlikle vermeyin.

2 tane guvenilir sandığım isleri gucleri olan arkadaşlarima borç para verdim. Birisi yuksek miktardı birkaç bin digeri onun kadar çok yüksek degil bin tl ye yakın bir rakamdi.
Yuksek rakam verdiğim arkadaşım arabasını yenileyecekti eksiği vardı ondan verdim. 2 sene sonra geri verdi. Ki taksit taksit ödeyeceğim dedi ödemedi. Sağlık durumu oldu ailede o nedenle verdi 2 sene sonra onuda.
Diğeri 9 ay sonra verdi yani 100er tl ödese ayda biterdi ki isterken 2 hafta sonra maaşımı alınca ödeyeceğim diye istedi bende o lafina güvenerek verdim. Sonra benimle yavaş yavaş iletişimi kesti. Ödememek için. Bende istedim çünkü zoruma gitti iyi niyetimi suistimal etmesi. Parayı alıp iletiismini kesmesi. Zorla verdi resmen ve havale yapınca da beni hemen engelledi. Ama durumu gayet iyi her hafta sonu gezer tozar alışverişler falan..

Yaşı 40larda olan ablam gibi gördüğüm biri bana yıllar once demişti ki ne kadar paran olduğunu en yakınına bile söyleme. Ödemelerim var, ailem kendi hesabında tutuyor biriktirdiğim paralarımı v.s de cunku vermezsen sen kötü olursun, veripte zor durumda kaldığın için bile istesen daha kotu olursun demişti. Çok haklıymış.
Borcuna sadık olanlarda var. Mesela bir arkadaşıma da vermiştim ufak bir miktardı. Maaşını alınca hemen bana verdi. Kişiye göre değişir ama akraba arasında para alıp verme mevzulari hep sıkıntılıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…