Borç verdik pişman olduk.. Şimdi ben ne yapayım...

Yok bu adamlar akıllanmıyor.. Tüm birikimimiz değildi.. Ev alacak kadar parayı biriktirmiştik ama o vermeyince evide alamıyoruz... Eşimede bi daha ara illaki bul buluştur ver.. De diyorum.. Olmaz diyo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️bu arada sizin durumda kötüymüş 🙄🙄🙄
Çok üzüldüm adınıza, bence eşinizi ikna edip adamın hanımıyla bi iletişime geçin..size güvendik verdik evinize haciz gelmesin diye, ama biz sizin yüzünüzden ev alamıyoruz, deyin..bi iki ay içinde yine vermezlerse de adamın yüzüne söyleyin bunları, hakkınızı helal etmediğinizi söyleyin ve tüm akrabalara duyurun bu durumu..iki dananı sat ver paramızı deyin.. muhtemelen iş büyütmeye çalışıyordur sizin üzerinizden.. dosta borç verip kötü olacağına, vermeyip kötü olmak daha iyi..

Ablası telefon istiyomuş da iphone beğenmişler. Hattın üstüne alınca taksitlendirme oluyor diye bizimki dolu seninkine alsak ya biz sana öderiz taksitleri dediler. 2 gün memlekete gittik, borçlandık, telefonu verdik ellerine sonra taksit zamanı gelince ablası enişten halledicek diyo. Enişte arıyo 2 ay çok doluyum sonra 3 taksidi de öderim diyo. 3 taksit parası beklerken ilk taksidin yarısı geliyo falan :KK53:
Artık aramıyoruz da taksidiniz noldu diye arada gönderiyo kafasına esince 200 lira işte. Sorsan o ödedi telefonu.

Size de üzüldüm yani. İptal ettirin desem yine olmaz. Olmadı bir sonraki sefere mal paylaşımında hatırlarsınız.

Son düzenleme:
Adam sizi mal sanmış sahip olduğu canlılar gibi, yemin edip vereceği borç yerine bir de utanmadan üstüne borç istemiş. Şimdi bu adama şu tarihte bilmemne bey siz, bizden eşinizle bizden borç istediniz şu tarihte vereceksiniz dediniz hala borcunuzu vermediniz diye detaylı mesaj yazın. Bu mesajı hem kadına hem adama atın. Sms attığınız hatlar kişilerin ismine mi onu da kontrol edin. Olmadı ses kaydı yaparsanız elinizde kayıt olur.
Vallahi öyle.. Eşimin iyi niyetini kullandı resmen.. Bir ay sonra veririz dediği halde biz istemedik.. Olunca verirler nasıl olsa dedik.. Ama gerçekten 1 sene benden para bekleme demeleri bizi şok etti.. Ama mesaj iyi fikirmiş onu yapalım bari...

Karısı ve kızı yanımızdaydı... Ben birde eşim... Sayılmazmı acaba
Karısı ve kızı sizden taraf olsalar zaten paranızı ödemek için bir gayret içinde olurlar.
Mesaj yoluyla iletişim kursanız demiştim. Yani şu zaman şu kadar para istediniz verdik az değil, biz de ev alacağız lütfen ödeyin gibi. Onlardan da onaylayan bir cevap gelirse elinizde kanıt olmuş olur.

Bir de malına vs güvenmeyin belki sizden, başkalarından vs toplayıp kaçacaktır. Şimdiden tekrar para istediğine göre. Bence borçları var ve kaçacaklar. Sizin yerinizde olsam gider iki boğasını vs alır derdim. Paramı getirirsen alırsın diye. Utanmayın sakın. Bir daha yüzünüze bakmayacaklar zaten, siz verem olursunuz bunların utanmazlığına.

Olan olmuş inşallah verir.
Bundan sonra size tecrübe olsun elden sakın vermeyin.
Kanitiniz da olmaz.
Eşim verirse mesela banka hesabına yatırır açıklamaya da borç yazar.
Kendisi alsa da böyle yaptırır.
Burdan herkese tavsiye olsun aslında.
İnsanız ihtiyacımız olabilir ya da bize yakın birisinin ihtiyaci olabilir.
Yardımlaşmak güzeldir ama bunu yaparken tedbiri de elden bırakmamak lazım.

Merhaba arkadaşlar konuyu kısa keseceğim... Bir tanıdığımız çok zor durumdaydı bize yalvar yakar 11 bin 500 lira borç istedi yeminler etti aralık ayının 25 inde vereceğiz.. 26sı olmayacak.. Banka borcu yoksa haciz gelecek dediler karı koca..... Eşimde verdi... Aradan 2 ay geçti ara ara istememize rahmen bugün yarın ertelediler... Eşim bugun adamı tesadüf görmüş.. Adam eşimden 15 bin daha istemiş... Eşimde ben sendeki parayı isteyecektim ihtiyacım var ev aldık demiş... Adamda bende yılbaşına kadar para bekleme istersen 11500 lirayı dolara çevir ister altına çevir ama ben veremem demiş... Bizde bu ay gerçekten ev almayı düşünüyorduk inanın zaten zar zor biriktirmiştik.. O kadar çok sinirlendim ki ağladım.... Eşim ne yapalım canını alamam ya olsa verir diyor... Ama adamın bir sürü ineği tosunu var.. Arabası var.. Kos koca tavuk çiftliği var... Adamın hanımını ben tanıyorum sizce bir bahaneyle arayıp...... zor durumdayız paraya ihtiyacımız var.. Eşimden habersiz arıyorum.. Bişekilde ayarlayın bizim paramızı verin... Diyim mi? Yada ne yapayım nolur akıl verin???
Adamın Ar damarı çatlamış.Ev alcaksınız madem nıye verdınız canım

Size de üzüldü yani. İptal ettirin desem yine olmaz. Olmadı bir sonraki sefere mal paylaşımında hatırlarsınız.
Artık üzüldü mü biz bunu aile içinde dillendiririz diye ben onlara para gönderiyorum onlar ödemediler demek için mi böyle yapıyo bilmiyorum.
Ay istemiyorum mal paylaşımı onlarla :KK53:
Herkes kendi yağında kavrulsun. Bi daha borç morç yok.

Bazı insanlar böyle bunu uyanıklık olarak algılıyor ve üzerine yatmakta mazur görmüyor. Lütfen üzerine gidin ve alın paranızı.

Bazı insanlar böyle bunu uyanıklık olarak algılıyor ve üzerine yatmakta mazur görmüyor. Lütfen üzerine gidin ve alın paranızı.
Keşke becerip alabilsek.. Allahım biz darda kalana yardım ettik... Sende bize yardım et... Birde sanki enayi yerine koymuşlar bizi gibi hissediyorum daha çok üzülüyorum

Akraba vs varsa adamı bir dillendirin bence. Vardır belki sizin gibi para yediren buna. Benim başıma benzeri geldi. Bildiğiniz dolandırıldım, mesaj attım dediğim gibi avukat arkadaşımla konuştum da zor geri aldım paramı. Şimdi sizin kadar sinirlendim ben de buna. Çıngar çıkarın, ciddiyim üzerine yatacak paranın. Kendi yakınından alsın, kredi çeksin, hayvan satsın ne yaparsa yapsın. Hiç de kendinizi ezdirmeyin, ne düşüneceklerse insanlar düşünsün.

Bir de malına vs güvenmeyin belki sizden, başkalarından vs toplayıp kaçacaktır. Şimdiden tekrar para istediğine göre. Bence borçları var ve kaçacaklar. Sizin yerinizde olsam gider iki boğasını vs alır derdim. Paramı getirirsen alırsın diye. Utanmayın sakın. Bir daha yüzünüze bakmayacaklar zaten, siz verem olursunuz bunların utanmazlığına.
Şimdi mesaj attım kızına müsait bir zamanda çay içmeye gelmek istiyorum.. Annene söyle dedim.. Gidince ağlıcam zırlıcam isteyecem..

Kusuruma bakmayın ama safsınız. Mesaj atın denilmesinin nedeni sizde kayıt olsun, savcılığa şikayet edebilmeniz içindi. Şimdi inşallah gittiğinizde kadına paranızı verir. Yalnız gitmeyin. Yanınızda şahit de götürün. Konuya yalnız girmeyin. Açık net şu kadar para verdik size diye söyleyin. Hatta gidin bankadan para çekme dekontunu üzerine şu kadar parayı şu kişiye teslim ettim, geri şu tarihte almak üzere diye yazı yazın. Kadına da zorla imzalattırın. Şahitlere de imzalattırın. Hiç utanmayın. Siz utana utana bu adamlar donunuza kadar alır. Unutmayın bu adamlar size parayı bir sene unut ve üzerine de bana 15000 daha ver dediler. Yani ayyuka çıkmışlar.

Hatta kafanızda hazırlayın ve hiç diğer tarafın ağlaması vs sizi etkilemesin.
Param yok: o zaman karşılığı şu kadar altın ediyor bilezik varsa kolunda alayım veya gidiyorum şahitler bana borcu var, borç karşılığı şu iki hayvanı alıyorum . Bu kadar.

İstiyoz kız istiyoz... Yok diyo... Yok napayım diyo..

varsa zahmet olmazsa verirmisiniz demiceksiniz.

karisini arayip X abla, esim y aybiyi görmüs. abi böyle böyle demis. verirken biz sizi yalvarttik mi ki siz bizim olani bize geri verecekken yalvarttiyorsunuz. su gün dediniz serefinize namusunuza haysiyetinize güvendik verdik, gördük ki güvendiklerimiz yokmus sizde. abla o para birdahaki pazara kadar gelmezse, mecbur akrabalari sokacam araya. biz yandik baskalari yanmasin.

nokta bu kadar basit

Tabi ki arayın bu ne kaypaklık ya ne bkuna aldın madem bide söz veriyo, üstüne yatarlar bunlar çirkef yapmanız lazım kesinlikle, yumuşak yüzlü olmayın asla bunlara

Back
X