MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
- Konu Sahibi MutluHuzurluBereketli
-
Altın olarak verseydiniz O gramda geri alabilirdinizIyi geceler. Konuyu nereye açmalı bilemedim. 2015 yılında kv için birkaç bilezik bozdurdum ve 3000 tl tuttu. Borç olarak vermiştim. Bu sene yaza ödeyeceklerini söyledi. Ben bulundugum yerde bozdurup havale yaptım. Şimdi ödeme yapılırken nakit mi olmalı altın gramına göre mi olmalı?
Basta sormamışlardi. Ödeyeceğini soyleyince gramı sarrafa yazdırmıştım duruyor diye söyledim. Nasıl ödemek isterseniz dedim.Altın olarak verseydiniz O gramda geri alabilirdiniz
Yani söylediniz mi bukadar gram veriyorum bukadar tutuyor diye ?
Iyi geceler. Konuyu nereye açmalı bilemedim. 2015 yılında kv için birkaç bilezik bozdurdum ve 3000 tl tuttu. Borç olarak vermiştim. Bu sene yaza ödeyeceklerini söyledi. Ben bulundugum yerde bozdurup havale yaptım. Şimdi ödeme yapılırken nakit mi olmalı altın gramına göre mi olmalı?
Kendisi icin altinlarini bozdurdugunu biliyosa gramina gore vermesi laxim zatenIyi geceler. Konuyu nereye açmalı bilemedim. 2015 yılında kv için birkaç bilezik bozdurdum ve 3000 tl tuttu. Borç olarak vermiştim. Bu sene yaza ödeyeceklerini söyledi. Ben bulundugum yerde bozdurup havale yaptım. Şimdi ödeme yapılırken nakit mi olmalı altın gramına göre mi olmalı?
Basta sormamışlardi. Ödeyeceğini soyleyince gramı sarrafa yazdırmıştım duruyor diye söyledim. Nasıl ödemek isterseniz dedim.
Ozaman biraz sıkıntı olurBasta sormamışlardi. Ödeyeceğini soyleyince gramı sarrafa yazdırmıştım duruyor diye söyledim. Nasıl ödemek isterseniz dedim.
Sarrafin bana yazdigi kagitta hepsi ayrintili yaziyor. Sorarlarsa soylerim, sormazlarsa zaten verdigimi geri alirim. Cok da onemli degil. Sadece usulu nasil olmali onu merak ettim.Gramın dışında ayarı da önemli. Altın olarak vermek isterlerse onu da belirtin.
Aslinda bilezikleri istedi de uzak memleketlerdeyiz. Kargoyla gondersem sıkıntı olmasın dedim. O zaman bozdur gonder dedi.Ozaman biraz sıkıntı olur
Bunu başta konuşmalıydınız
Çünkü bende akrabalarımdan biliyorum,gram olarak istenip,aynı gram olarak ödenir
Fakat bana 3000 lazım ilerde öderim demek,yine 3000 olarak öderim anlamındadır
Bunu başta keşke konuşsaydınız
Sana 20 gram Altın veriyorum demeliydiniz yada 1000 dolar Euro vs
Haklısınız. Amaan çok da önemli degil. Herkesin ağzının tadı yerinde olsun. Verdiğim helali hoş olsun.Ozaman biraz sıkıntı olur
Bunu başta konuşmalıydınız
Çünkü bende akrabalarımdan biliyorum,gram olarak istenip,aynı gram olarak ödenir
Fakat bana 3000 lazım ilerde öderim demek,yine 3000 olarak öderim anlamındadır
Bunu başta keşke konuşsaydınız
Sana 20 gram Altın veriyorum demeliydiniz yada 1000 dolar Euro vs
Bence önemli 2015 de altin kac liraydi simdiiii kac lira ...bugun altinin grami 182 olmuş delimisin ..altin bozdurmustum sizin icin demelisinSarrafin bana yazdigi kagitta hepsi ayrintili yaziyor. Sorarlarsa soylerim, sormazlarsa zaten verdigimi geri alirim. Cok da onemli degil. Sadece usulu nasil olmali onu merak ettim.
Evet siz yinede kaç gram bozduğunuzu belirtinHaklısınız. Amaan çok da önemli degil. Herkesin ağzının tadı yerinde olsun. Verdiğim helali hoş olsun.
Ben ödemelerini bile beklemiyordum aslında. Giden gitti helal olsun demiştim içimden. Hatta bu yüzden eşimle evliligimizin 3.ayinda tartıştık. Önce ondan istemişler, bankada demiş. Sonra beni aramislar ( esimi aradiklarindan haberim yok) bende tamam ama borc olarak demis bulundum. Onlar zordayken altin kenarda durmus anlami yok benim icin dedim. O zamandir hesap islerini esim bilir diyorum. Ona sormadan bir adim atmiyorum. Somdi ona sordum nasil odemeliler diye cevap vermedi. Size sormak istedim. Azicik aşim kaygisiz basim olsun.N
Bence önemli 2015 de altin kac liraydi simdiiii kac lira ...bugun altinin grami 182 olmuş delimisin ..altin bozdurmustum sizin icin demelisin
Eğer bilezikleri bana borç ver dediyse altın cinsinden verecek.Yok bana nakit lazım borç verir misin dediginde siz borc vermek amacli altinlari bozdurduysaniz nakit o zaman.Iyi geceler. Konuyu nereye açmalı bilemedim. 2015 yılında kv için birkaç bilezik bozdurdum ve 3000 tl tuttu. Borç olarak vermiştim. Bu sene yaza ödeyeceklerini söyledi. Ben bulundugum yerde bozdurup havale yaptım. Şimdi ödeme yapılırken nakit mi olmalı altın gramına göre mi olmalı?
Bu da farkli bir bakış açısi ve mantıklı geldi.Eğer bilezikleri bana borç ver dediyse altın cinsinden verecek.Yok bana nakit lazım borç verir misin dediginde siz borc vermek amacli altinlari bozdurduysaniz nakit o zaman.
Annem de teyzemlerden borç alırdı böyle oradan biliyorum.Yani altın cinsinden vermeli okuduğum kadarıyla.Bu da farkli bir bakış açısi ve mantıklı geldi.
Aranizda ne konusulmussa o olmali. Oar sizden para istedi ve siz de para gondermisseniz altini bozdurmus da olsaniz para vermeleri lazim. Onlar para istedi siz de para yok ama iste 2 bilezik bozdurup verebilirim demisseniz altin odemeliler. Ama direkt onlar bileziklerden istedi siz de bizdursuysaniz yine altin odemeliler.Iyi geceler. Konuyu nereye açmalı bilemedim. 2015 yılında kv için birkaç bilezik bozdurdum ve 3000 tl tuttu. Borç olarak vermiştim. Bu sene yaza ödeyeceklerini söyledi. Ben bulundugum yerde bozdurup havale yaptım. Şimdi ödeme yapılırken nakit mi olmalı altın gramına göre mi olmalı?
altin da cok arttı muhabbeti yapin, o zaman su kadar olan simdi bu kadar, epey artiyor vs deyinSarrafin bana yazdigi kagitta hepsi ayrintili yaziyor. Sorarlarsa soylerim, sormazlarsa zaten verdigimi geri alirim. Cok da onemli degil. Sadece usulu nasil olmali onu merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?