Borcu Istemek

Aslinda bilezikleri istedi de uzak memleketlerdeyiz. Kargoyla gondersem sıkıntı olmasın dedim. O zaman bozdur gonder dedi.
Bilezikleri istedi ise bilezik olarak ödeyecek demektir. Kaldı ki siz uzaklık nedeni ile paraya çevirip göndermişsiniz ve bunu da o teklif etmiş.
Tek istisnası, yüzsüzlüğü göze alıp “sen bana nakit tl verdin, al 3000₺’ni” demesidir ki ona da yapacak bir şeyiniz olmaz. Bile bile yüzsüzlük yapıyor demektir. Bir dahaki borç istediğinde veremem müsait değiliz biz de dersiniz.

NEDEN BOZDURUP SEN VERDİN
altın olarak verseydin altın karsılıgını alırdın
para vermıssın para olarak isteyebilirsin anca

not: kv den verse verirdi , bu saatten sonra vermez sen istedin diye kötü olursun bir de
o borç alınan bilezik altın paralar asla gelmez

Bilezik bu zdurup verdiğini biliyorsa kesin olarak(sonradan bilezikti verdiğime çevirirseniz itici olur)altın gramından alırsın

ay tabi ki gramına göre, sizin çekirdek ailenizin parası bu sonuçta. Allah bizi çocuğumuzdan borç isteyecek durumlara düşürmesin, biz verelim inşallah elimizden gelsin de.

Sarrafin bana yazdigi kagitta hepsi ayrintili yaziyor. Sorarlarsa soylerim, sormazlarsa zaten verdigimi geri alirim. Cok da onemli degil. Sadece usulu nasil olmali onu merak ettim.

Usulü şudur. Siz verirken örneğin
100 gr altın verdim şu zamana kadar diye konuşulur. Miktar ve zaman konuşulmalı hatta yazılı olarak bir yere yazılmalı. Kuyumcunun yazdigi kart olur.

Ama siz zamanında tl olarak veriyor istediğiniz gibi ödeyin. ister gr ister tl..
Diyorsunuz..
Olmaz ki öyle çok yanlış .şimdi onlar işlerine geldiği şekilde öder ve sizin birşey deme hakkınız yok . Zaten çok ta önemli değil demissiniz. Ama bir daha borç verirseniz aklınizda bulunsun.

Altın bozdurulduysa altın olarak ödenmeli gram sürekli artıyor sonuçta bozdurmasaydınız daha da kardaydınız usulü budur. Bizde evlenirken annemlerden bileziklerini bozdurmuştum şimdi tek tek bilezik olarak yapıp veriyorum ne olursa olsun sonuçta hak budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…