boşanan hanımlar kendinizi nasıl toparladınız?

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
36
İstanbul
merhaba,

ben 24 yaşındayım ve 2 gün sonra mahkemem var. 1 buçuk senelik evliyim ve çocuğum yok. kendimi çok kötü hissediyorum ve hiçbir zaman iyi olmayacakmışım gibi geliyor. 1 haftadır ağlamaktan helak oldum. ne uyuyabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum. bundan sonraki hayatımla ilgili hiç umudum yok. yeni bir hayat kuramam ben. siz nasıl başa çıktınız? boşandıktan sonra daha mutlu olan var mı?

Bosanma cok sancili bir surec cnm Allah yardimcin olsun !!! Bende bosanma asamasindayim ve cok iyi anliyorum ne hissetigini. Benim'de hic umudum yok ama Allah sabrini veriyor iste oyle yada boyle. Toparlanmak'mi iste o zamanla olusacak olan birsey.

onu sevip sevmediğimi bile bilmiyorum. hem çok seviyorum, hem nefret ediyorum. kafam öyle karışık ki.

boşanmayı isteyen eşim. daha önce de ben istemiştim ama hiç dava açmamıştık.

Hakkınızda hayırlısı olsun..boşanmak için sebebiniz cok ciddi olmalıki boşanma kararı vermişsiniz...Rabbim tez zaman da yüreğinizi ferahlatır inşallah.. ama olayın içinde şiddet, aldatma olmadıgı sürece biraz daha karşılıklı fedakarlık yapıp emek harcasa insan belki herşey daha da güzel olurdu.. ama herşey kısmet, nasip..

Bosanma sebeplerinizi dusunurseniz belki faydasi olur.

boşandıktan sonra mutlu, huzurlu, hayata yeniden başlayan ve yeni umutları olan ben varım çocuklarım var..

gerçekten boşanmak istediğine eminmisin?? bu soruya cevap verebiliyorsan bu sürecide fazla zorlanmadan atlatabilirsin...

boşanma süreci çok sancılıdır, üstesinden gelmek zaman alabilir fakat bu kararı verdiyseniz mutlak önemli sebepleri vardır kimse durduk yere sıcak yuvasını dağıtmaz..

sabırlı olmalısın, dışarıya çık dolaş kafanı dağıt sana iyi gelebilecek şeylerle uğraş evde oturup takıntı halinde olanları tekrar tekrar düşünmek seni daha da kötü edecektir.

ayy canım benim yaaa yaşın daha o kadar küçük ki inan çok daha mutlu ve güzel yıllar seni bekliyor ağlayıp o gözlerine zarar vermene kendine zarar vermene inan hiç değmez çocuğun da yokmuş madem niye üzülüyorsun ki ben de boşandım 3 yıl oldu dava sonuçlanınca eve geldim ohhh güzel bi hayat beni bekliyor kurtuldum dedim hiç de üzülmedim üstelik tabi boşanma kararını çok düşünerek ve kafamda yüreğimde herşeyi bitirerek boşanmıştım o yüzden hiç zor olmadı

Zor bir surec tabii, kisa zamanda da toparlanilmiyor. Ama zaman hangi aciyi onemsezlestirmiyor ki? Zamanla yeni hayatiniza adapte olur alisirsiniz. Aliskanliklarinizin degismesi icin surec lazim. Simdilik cok erken hersey icin. Kendinizden mutlu olmayi beklemeyin. Mutsuz olmanizi normal gorurseniz kabullenmek kolaylasir. Bol dua edin Rabbe siginin. Imtihan dunyasi..

Canım bir an önce ayağa kalk toparlan. Sorun sevmek ya da sevmemek değil. Seven insanlarda boşanıyo neden? çünkü bazen çok sevsende kurtarılamayacak evlilikler vardır, işte tam bu durumlarda arkana bile bakmadan çekip gitmeyi bileceksin ve yok sayacakson o insanı. Yani eski eşin artık yaşamıyor olacak senin için. Öyle güçlü ol ki çevrendekiler parmak ısırsınlar, nasıl böyle ayakta kalabiliyosun bunu konuşsunlar. Eğer yıkılırsan önce insanlar sana acıyacaktır, sonra o acıyanlar sen ayağa kalkmaya başladığın anda seni tekrar yıkmaya çalışacaklar, çünkü insanlar mağduru çok severler, sen hep mağdur kalmaya devam et isterler, çünkü senin hayatınla kendi hayatlarını karşılaştırıp mutlu olmaya çalışırlar. Seni ayağa kaldırabilecek kişi yine sensin, başkalarından ilerde her fırsatta seni biz ayağa kaldırdık demelerine izin verme, başında da sonunda da güçlü ol ki kimseye minnetin olmasın. (aile hariç)
Söylemesi kolay tabi denildiğini duyar gibiyim ama bunları birebir yaşadım eski konularıma bakarsan belki güç verir sana canım allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
bende bosanali 1 yili gecti.5 yil evli kaldim.severek ayrildim.ilk 2 ay aglama krizleri gecirdim.isimden cikarildim 9 ay issiz kaldim.bu donemde eski esimin de tekrar birlesme baskilari vardi.tam bir travma yasiyordum.(Rabbim kimseye yasatmasin)
bosanma sonrasi "hayat devam ediyor" diyerek hicbirsey olmamis gibi yapamiyorsun maalesef.acini,izdirabini yasayacaksin,bu kacinilmaz canim.ama geciyor guzelim...
ben simdi calisiyorum,4 ay oldu ise gireli.canim ne isterse onu yapiyorum.arabami aliyorum kafam nereye isterse oraya atiyorum kendimi.atlattim kotu gunlerimi hamdolsun...iyi ki bosanmisim diyorum simdi :)
sana tavsiyem bol bol dua et..! ben kotu gunlerimi dua ederek,Rabbime siginarak ve ondan isteyerek astim...Allah yar ve yardimcin olsun canim...

Ben de boşanma aşamasındayım. Boşanmak çok zor biliyorum ama en zoru karar vermek. Ben çok acılar yaşadım hala da yaşıyorum. Ben dua ederek atlatıyorum bu dönemi. Zamanla kabulleniyorsun herşeyi. Ben en dibe kadar yaşadım acımı. Yukarı çıkabilmek için önce dibe inmek gerekiyor. İçimdeki zehri atabilmek için inebildiğim en dibe kadar indim. Geceleri, kimseye belli etmeden. Şimdi yavaş yavaş yukarı çıkıyorum. Biliyorum ki ben en tepeye çıktığımda, bana bunları yaşatan eski kocam da dibe inmeye başlayacak. Umudunu kaybetme. Alışıyorsun merak etme. Acıya da alışıyorsun. O yara zamanla kabuk bağlıyor, ara ara da kanıyor ama acılarınla yaşamaya da alışıyorsun. Acılar daha olgun yapıyor insanı.
Dua et. İnan çok iyi gelecek. Rabbim seni duyuyor merak etme. İnan bir sene sonra herşey çok farklı olacak, bu günlerine belki de güleceksin. Sadece biraz sabretmelisin. Sanırım bu bizim imtihanımız ve bu sınavı başarıyla atlatmamız için sabretmemiz gerekiyor.
Sevgiler...

bugün mahkememiz vardı ve boşandık. Merak ettiğim bir şey var, anlaşmalı davalarda hakim taraflara soru sormuyor mu? Hakim sadece boşanmak istiyor musun dedi ikimize de, sonra ne kadardır evlisiniz diye sordu. Hemen boşadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…