boşanan hanımlar kendinizi nasıl toparladınız?

Kızlar bu konularda beni biraz aydınlatın.Bosanma davası acacagım...Hiçbirşey bilmiyorum.
Yeni kanun cıkmış hemen bosanma olmuyormuş eşler önce terapiste gidiyormuş.Var mı böyle birşey.Boşanma çok arttıgından böyle bir yöntrm.çıkmış..

Bukonuda bilgim yok cnm
Ben boşanalı 4 sene oldu
Ama dediğim gibi sakın sakın tazminat almadan boşanma
Bu senin en doğal hakkın.

Tazminat nasıl alınır nasıl istenir hukuki yönden çok bilgim yok. Ama emınım burda bilgisi olanlar vardır.

İstersen bir baslık aç ve yardım iste

Tesekkür ederim canım....Tazminat ve nafaka için çalışmamak gerekli degil mi

Canım önce güvenilir bir avukat buluyorsun. Sonra maddi manevi tazminat davası açmasını ayrıca nafaka talep ettiğini bildiriyorsun. Çocuğun olmasa dahi nafaka alırsın unutma. Onun gelirini ispatlamak sana düşüyor. Genelde asgari ücretten gösterir iş yerleri sigorta priminin az olması için.
Ama sen giderlerini bir şekilde belgeleri ile sunmak zorundasın. Mesela kredi kartı extraları faturalar vs. Şayet ziynetlerini almadi isen onlarıda talep edebiliyorsun. Terapist falan fasafıso. Evliligin bir yılı geçmiş ise anlaşmalı boşanmak zorunda degilsin. 2008yılından sonra evlendiysen alınan ev. Araba. Ortaktır. Aç davanı cekil köşene. Şahitler çok önemli unutma. Kolay gelsin.

Bizde 18 ay evlilikten sonra boşandık. Hemen hemen 2.5 ay oldu. Bende henüz toparlanamadım.
Mesela eskiden ufacık şeylerin hayalini kurar mutlu olurdum. Çok neşeli bir insandım.
Bir derdim olsa bile sonrasında herşeyin düzeleceğini düşünerek hafifletirdim.
Ama şimdi içimde kocaman bir boşluk var. İyi olacağımı, bu günleri atlatacağımı düşünsem de İNANAMIYORUM.
Halime hep şükrediyorum ama hiç birşey için umudum kalmadı.
Dışım 26 içim 50 yaşında sanki..

Canım bende davayı açtığım zaman bi kaç arkadaşım bu şekilde yeni bir prosedür olduğunu söylemişlerdi. Biz anlaşmalı boşandık.
İçeri girdik. Hakim kararımızın değişip değişmediğini sordu sadece. Başka hiç birşey söylemedi. Kararı yazdı bitti. 10 dk. sürdü.
Bence boşanmalar arttığı için terapiste yönlendirmiyorlar artık.

Bu nasıl bir boşluk böyle..
Kendimi öyle eksik hissediyorum ki.
Dünyada tek başıma kalmış gibi.
Beni onun gibi kimse sevmeyecek gibi.
Dünyada ondan başkası yok gibi.
Hiç kıymetim yok gibi...

ben arkadaşlarımla konuşarak, gezerek, hayatın tadını çıkararak, dua ederek, çocuklarımla ilgilenerek, kendime değişik çalışma alanları bularak atlattım.sevdiğim şeyleri yapıyorum. bir de psikoloğa gittim. dediki sorumluluklarını tam olarak üstüne almalısın. ne kadar üzgün olursan ol sorumluluklarını almazsan depresyonun ilerler. çok ağlıyordum. hep annem ve babam bakıyordu çocuklara. çok şükür geçti. şimdi yine annem de yardım ediyor çalıştığım için ama sorumluluklarımı da yapabildiğim kadar yerine getirmeye çalışıyorum. ordan oraya koşturuyorum. ayrıca mantıklı düşünmeyi öğrendim. olmuyorsa olmuyor. kimseyi zorlamanın anlamı yok. giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir. kinim var yine ama zamanla kinim de geçermiş. doktor yeni alışkanlıklar edinmelisin. hayatını yeni baştan kurmalısın dedi. şimdi kuaramazsan birdaha hiç kuramazsın dedi. hep aynı şeyleri düşünürsen bu sarmaldan çıkamazsın dedi.bir de beni sevmeyen insanın yanında ne işim var bir sürü insan var. elbet bende kafama göre yeniden birini bulurum diye düşündüm. ama tabii bunlar neredeyse 1 yılımı aldı. sende atlatırsın umarım. hayat tek bir kişiden ibaret değil. evet yalnızlık zor ama bu yalnızlığı kapatacak bir sürü şey de bulunabilir.

Bıktım artık sürekli arkamdan konuşulan bir şeyler duymaktan.
Eski kocamı ailesi bütün komşulara beni kötülüyormuş.
Narce'nin psikolojisi bozuktu, ilaç kullanıyordu.
Oğlum çocuk istiyordu ilaçları bırakamadığı için çocuk yapmıyordu vs.
Çocuğu en çok isteyen bendim. Yuh artık.
Adımı deliye çıkarmışlar.

Adi kocam da arkadaşlarına Narce'nin psikolojisi bozuktu dayanamadım artık bıktım o yüzden boşandım demiş.
Erkek olacak bir de. Ya insan kendi arkadaşlarına böyle şeyler söyler mi eski karısı hakkında.
Bu nasıl bir onursuzluk

boşver be canım.. zaten karakterli bi insan olsai, hata bendeydi diyecek bi insan olsa yani, boşanmaz gül gibi devam ederdiniz... konuşacaklar tabii biz haksızdık derlermi hiç...
benimkiler de bana ne diolar bilmyorum söylemiyor dyuyorlarsa bile ama yeni alacakları (!) kız zengin ve üni mezunu olcakmış benden aşağı birini bulmamaları lazım tab i duyunca bi sinir olur gibi oldum ama umrumda bile değil aslında.. hatta sonra dua ettim bian önce bulurlar inşallah die duymayacaksın onlardan gelen lafları , engelleyemezsin çnkü üzüldüğünle kalırsın...

Hiç kıymetim yok gibi...

kusura bakma ama seni sevseydi arkandan psikolojisi bozuktu diye dedikodu yapmazdı.
bu bu kadar açık gerçeği görmen iyileşmene yardım eder.

Hiç kıymetim yok gibi...

Ne guzelde tarıf etmıssın benı ölüyor gbıyım ama yasıyorum

her şey öyle de güzel toparlanıyorki. Allah kimseye kaldıramayacağından fazla yük vermezmiş.
Bende boşandım.bi tanede kızım var.allaha çok şükür hayat şimdi o kadar güzelki.ama en önemlisi ailemde arkamda.çalışıyorum birde.gerçekten yaşadığımı anladım.
sakın bidaha severmiyim sevilirmiyim diye düşünme.insan hem seviyor hemde öyle bir seviliyorki :)
bende 10 sene bekledim düzelir diye ama keşke senin gibi çok geç olmadan farkedebilseydim.

canım bende boşanma aşamasındayım benimde kızım var kızın etkilendimi bu durumdan bende bu hayat bitti artık diyorum eşimden başkasıyla mutlu olamıcam diye düşünüyorum

Canim merhaba,

Seni oyle iyi anliyorum ki.. bende 22 yasindayim 7 ay once evlendim.. 2 bucuk aydir da esimle ayriyiz annemlerde kaliyorum. Onumuzdeki ay mahkemem var ve esim acti davayi. Oyle buyuk bi askla evlendik ki gorenler imrenerek bakardi insanlar hep ne guzelsiniz siz Allah ayirmasin diye dualar ederdi. Ben kayinvalidemle oturmayi kabul edecek kadar sevip guvenmistim esime.. ugradigim onca haksizlik hakaret ayri oldugumuz sure icinde duyduklarim atilan iftiralar yikilan bir yuvayi kurtarmak icin killarini bile kipirdatmayan esim ve ailesi. Canimin acisini tarif bile edemem ama Rabbim oyle buyuk ki sen sabret.. sen yeterki yaradanina inan.. vardir onun bi bildigi. Yuva yikmanin vebali oyle buyuk ki bunun hesabini veremeyeceklerdir eminim. Hep dua et bol bol bil ki her gecenin bir sabahi var mevlam dert vermez kuluna şer vermez buna inan.

Konusmak istersen ozelden mesaj atabilirsin derdini dinlerim destek olurum elimden geldigince siteye yeni uye oldum tam cozemedim henuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım bende boşanma aşamasındayım benimde kızım var kızın etkilendimi bu durumdan bende bu hayat bitti artık diyorum eşimden başkasıyla mutlu olamıcam diye düşünüyorum

Allah bir kiz evlat vermis ne guzel Allah bagislasin.. yasama tutunmaniz icin size cok guzel bir nimet.. lutfen karamsar olmayin bnde bu donemde bir kiz evladim olsun cok isterdim....butun zorluguyla sorumlulugla bas edicek gucu daha kolay bulabilirdim kendimde diye dusunuyorum.. Suphesiz ki Allah sabredenlerle beraberdir unutmayin..yavrunuz icin guclu olun bunlari demesi cok kolay belki ama hersey sizde bitiyor...meleginizin huzuru icin mevlam size sabir ve guzellikler vericektir eminim.. rabbim yardimciniz olsun insallah hayirli omur nasip etsin

sağol canım zaten enbüyük tesellim kızım şu an eve gelsinde sarılayım diye bekliyorum bu kararı kızım için verdim onun ruh sağlığı açısından allahıma dua ediyorum rabbim hakkımda nasıl hayırlısıysa beni yönlendir diye eşim çok iyi insan ama gel görki eşim ilaçlarını içmediği için bu durumdayız eşim bipolar yani manik depresif hastası atak zamanlarında kızım çok etkileniyor allah yardımcımız olsun

hiç etkilenmedi desem yalan söylemiş olurum canım.etkilendi elbet.etkilenmese anormal olurdu
.ama biz eski eşimle anlaşmalı boşandık.tabiki hiçbir boşanma hoş olmaz ama kızımız için görüşüyoruz.birlikte bişeyler yapmaya çalışıyoruz.birbirimize tahammül etmeye çalışıyoruz.
ben biraz daha umutluydum ayrılırken.çünkü kötü bi evliliği devam ettirmek daha büyük işkenceydi.çok mutlu günüm olmamıştı yani.
ama şimdi allah şükür çok mutluyum.bi beraberliğim var evlilik yolunda ilerleyen.
bi eşin bi erkeğin nasıl olması gerktiğini gördüm.ilgi alaka nasılmış gördüm.
dediğim gibi boşanmak hiç hoş bişey değil belki ama dünyanında sonu değil.bizler içinde güzel günler var.hiç canını sıkma :)

Peki ikna edilemez mi cok ciddi sorunlar yoksa ve esinizde iyiyse bosanma karari daha da aci vermez mi belki cozulebilir..hos muhakkak ki bir bildiginiz vardir bu evreye insan sudan sebeple gelmez neticede ama belki duzelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…