boşanan hanımlar kendinizi nasıl toparladınız?

boşanıp da hiç üzülmemiş olan tek ben mi varım acaba :) boşanma kararını verdiğimde içimde zerre kadar sevgi kalmamıştı yaptığı mantıksızca hareketler ve insanlığa sığmayan şiddeti yüzünden ona karşı saygım da kalmamıştı bu yüzden boşanmak ilaç gibi geldi bana. Boşandığım günün akşamı tek başına gidip güzel bi yerde yemek ısmarlamıştım kendime kutlama olsun diye Boşandıktan sonra da gerçekten çok güzel bir hayatım oldu çok şükür. Ailem ve arkadaşlarım da her zaman yanımda oldular ama destek olmalarını gerektirecek kadar kötü hissetmedim kendimi çevremdekiler ilk zamanlar şaşırdı boşandığında senin mutsuz olacağından endişe etmiştik oysa çok keyiflisin diyenler oldu evet keyifliydim çünkü yaşadığım kabusu bir ben bilirim o kabustan kurtulduğum için çok mutluyum.

ani mi oldu sence mahkeme uzar falan dıe mı beklıordun hızlımı oldu dıorsun?

ben de öyle, boşanmaya arkadaşımla gittik güldük eğlendik hatta mahkemede bile eski koca bakakaldı öylece... pişman değili m olacağımı da sanmıyorum ..

Vallahi ben Yillar sonra toparlandim, cünkü cok seviyordum onu, bana yptigi haksizliga ragmen

ben de öyle, boşanmaya arkadaşımla gittik güldük eğlendik hatta mahkemede bile eski koca bakakaldı öylece... pişman değili m olacağımı da sanmıyorum ..

aynen benimki hüngür hüngür ağladı, yıllarca o beni ağlatmıştı şu an çok huzurluyum, çok mutluyum üstelik eskisinden kat be kat iyi insanlar çıkıyor karşıma istersem yeniden evlenebilirim. evliliği yürütemeyenlere de boşuna çekmeyin hayat sizin hayatınız diyorum

canım hakkınızda hayırlı olsun ama bu kadar uzulcektın keske bosanmasaydınız esın nasıl sımdı arıyor mu senı sen nasılsın bıraz toparlandın mı

yalnız değilsin bende varım boşanınca üzerimden koca yük kallktı sanki kuş gibi rahatladım benimde sevgim kalmamıştı karşı tarafa varlığı rahatsız ediyordu. mahkemede hakim boşanma dilekçelerimiz onaylayıp verdiğinde oh beee dedim sevinçtennn

Bende boşanma aşamasıdayım. Hergün ne olcak nası olcak diye sorgulamakta ve ağlamaktan içim dışıma çıkıyor. Allah yardım etsin hepimize.

Gerçekten zor günler boşanma aşamasındaki zamanlar. Ben çok ağladım,çok üzüldüm. Annemle çarşıya gittiğim vakit,bi perdecinin önünden bile geçerken içim sızlıyodu,gözlerim doluyodu. Ama belli etmiyodum. Geceleri yalnız kalınca yastığım ıslanırdı ağlamaktan. Ki hâla üzülürüm ve ağlarım zaman zaman. Kolay değil yuvandan ayrılmak. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama Rabbimin imtihanı. Biz seçiyoruz,kaderimiz o yönde şekilleniyor. Kimseyi suçlamam bu konuda. Boşandığım gün,eve geldiğimde ruh gibiydim. Tuhaf olmuştum. Aylar sonra onu mahkemede görünce ve onun ilgisiz tavırlarını anlayınca bi kez daha doğru bişey yaptığımı anladım.Çünkü değmezmiş.En iyi ilaç dua etmek. İnan zamanla acıların hafifliyor. Bi de ilk zamanlarda kendini suçlu görür insan. Acaba şöyle olsaydı ya da benim yüzümden mi oldu? gibi sorular sorar insan kendine. En azından ben çok cebelleştim kendimle. Öfkemi, sinirimi ailemden çıkardım. Çünkü biliyorum ki onlar beni anlıyor. Onlar benimle birlikte üzülüp ağlayorlar.

Ne diyim, Rabbim yardımcıları olsun bu yolda olanların..

hayat neresinden başlarsan başla asla geç değildir.
hiç bir zaman da istediğin gibi 4*4 olmasını bekleme. senin hayatında bu sorun var. başkasının hayatında başka sorunlar var. ama illa ki var.
şimdi zor gelebilir sana. bu da doğal bir süreç.
ama hasta olan insan ilaç almayı red ederse kendi hastalığını kendi kronikleştirir. sen de doktora yardım edip kendine iyi davranmalısın.
buna kanalize olma..kendini dinlemek huzur bulmak için bir şeyler yap. mesela ailenin yazlığı falan varsa bir süre kalabilirsin. şu sıralar çok güzel olur sahil bölgeleri.
yoksa eğer onunla ilgili her şeyden uzaklaşmaya çalış. doğada zaman geçir.. kurslar var kendini oyalayabileceğin onları dene.
zor ama imkansız değil emin ol..

Merhaba,

Aynı süreçleri bende yaşadım. Ancak,avukatım her konuda bana çok destek oldu. Bayan avukat kesinlikle sizin dilinizden anlıyor ve
yeri geldiğinde benim yerime kavga bile etti. Umarım iyi bir avukat bulmuşsundur. Bu süreçte en önemli destek ve seni en iyi yönlendiricek kişi o olacaktır. Unutma... Yeni hayatın umduğundan güzel olucak inan bana

Canım bunların hepsi geçecek. Ben yaşadım çok iyi biliyorum. Ölecekmişsin gibi gelir başta, gece uyuyamazsın, uyuşanda kabuslar görürsün, kimse seni bir daha sevmeyecek sanırsın, sokakta yürürken herkes sana bakıyor, herkes arkandan seni konuşuyor gibi gelir. Ama emin ol hepsini atlatacaksın. Belki çok ağlayacaksın, belki eski günlerini hatırlayıp için sızlayacak ama asla unutma hiçbir zaman şimdiki kadar acı çekmeyeceksin. Şöyle düşün mutlu olmadığın veya olamayacağın bir adam ile hayatını harcamaya değer mi? Sana verilen en değerli şey hayat bunu hiç kimse için boş yere harcama. Belki hayatının gerçek aşkı o değil. Belki gerçekten mutlu olabileceğin adama yaşamında yer açıyorsun bu ayrılık sayesinde. Her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır. Bunu sakın unutma.... Heeey toparla kendini sağlam dur hayatta

Bende boşanmak üzereyken son anda değişti herşey. Boşanmadık. Seni çok iyi anlıyorum. Onu sevsen de sevmesen de bi tarafın buruk kalır, ama eminim belli bi zaman sonra geçer. Daha yaşında çok büyük değil. Önünde uzun yıllar var. Kimbilir ne güzellikler seni bekliyordur... Allah her sıkıntının ardından bir ferahlık verirmiş. İnşallah seninde içini ferahlatıcak şeyler olur. allah yardımcın olsun.

Herkese çok teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Benimki de beni arıyor ne hikmetse. en son görüştüğümüzde şık bir şekilde giyindim (etek-gömlek) makyajımı yaptım, saçlarımı yaptım gittim. Eskisi gibi biçare durumda gözükmedim. Gayet neşeli bir şekilde konuştum güldüm, son derece umursamaz davrandım. Hatta eve bırakacağı zaman ben eve gitmeyeceğim bir işim var dedim. Sürekli sordu ne işin var diye, söylemedim. Yanyanayken hep uzak durdum. Umurunda oldu mu bilmiyorum ama en azından benim umurumda olmadığını düşünmüştür. Artık aramayacağım onu.

Eminim umrundadir :) ama onun umurunda olmasi senin umurunda olmasin.

off offf....
bütün yazılanları okudum da kendimden detaylar yakaladım herkesin hikayesinde...
ben de boşanmaya çalışıyorum inşallah şubatta son duruşmam var.
4 yıllık bir evlilikte her günüm kabus gibiymiş.
bencillik, cahillik, görgüsüzlük kötü olan herşey varmış evliliğimde.
mış diyorum çünkü inan o kausda farkında olmuyor insan
kanıksıyorsun sanki normal hayat, normal bir evlilik oymuş gibi
bıçağın kemiğe dayandığı bir anda can havliyle attım kendimi o evden
atış o atış, sanki hayatım yeniden şekilleniyor.
buna yüzde yüz inanıyorum
onunla mahkemede uğraşmak zorunda kalmak dışında, hayatım pozitif yönde değişti hep
zaten çalışıyordum artık işime daha konsantreyim.
yüzüm güler oldu, hayattan zevk almaya başladım.
canım ne isterse onu yapıyorum.
evliyken kapana kısılmış gibiydim.
herşey sorun her şey problemdi.
bırakın ondan ayrıldığıma üzülmeyi sevginin zerresini bırakmamış bende.
buraya açtığım geçmiş konularıma bakıyorum da ilk zamanlar sudan çıkmış balık gibiymişim.
ne yapacağımı bilemez halde.
çok şükür hepsi geçti.
bir bedeldi ödedim bitti gitti diyorum hep.
hamd olsun bu günüme...

evet boşanmadan önce bir çemberin içinde oluyor insan ve çoğu şeyin farkına varamıyor, aynen senin de dediğin gibi bi sürü anormallikler sanki normalmiş gibi kanıksanıyor ama çemberin dışına çıkınca neden bunca yıl çektim, neden yıllarımı hatta saatlerimi o adam yüzünden harcadım diyor ve daha önce boşanmadığına kızıyor insan. boşanmak, evliyken değerlendirmeniz mümkün olmayan güzel fırsatlara kapı açmak bence. ilk evliliğinde doğru insanı seçemeyen kişiye sunulan bir fırsat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…