Boşandım diye...

İnşallah , her gün dua ediyorum Allah isteyen herkesin karşısına iyi niyetli halden anlayan insanlar çıkarsın diye..
Amin , amin...

Allah hayırlısını versin her zaman hepimiz için.
Amin çok sağolun , ederim tabi ki :)
Allah sizinde gönlünüzden geçenleri hayırlı kılıp nasip etsin inşallah..

Toplumca boşanmış kadınlar üzerinde ayrı bir baskı ve sağlıksız düşünce hakim, bu inkar edilemez; ama eskiye nazaran, artık daha hafif, daha kabul gören bir halde. Yani biraz da sizin duruşunuzla, çevrenizin niteliği ile alakalı size nasıl davranıldığı.

Çok sevdiğim bir hocam, aynı zamanda arkadaşım boşanmış bekar bir kadın. Öyle bir çevre yarattı ki kendisine, tek bir kişi ağzını açıp da "Sen de boşandın" vs. diyemez, dedirtmez. O kadar doğru, o kadar faal, sosyal, kendinden emin ve neşeli bir insan ki, eski kafa tabir edebileceğimiz bir teyzenin, onun boşandığını bildiği halde "Seni oğluma alayım, kıymetini bilememiş eski kocan" dediğini bilirim.

Boşanmış bir kadının, çoğu kez çevresine duvar örmek zorunda bırakıldığını anlayabiliyorum; ama böyle olmak zorunda değil.

Bende ilk başlarda çok temkinli davranıyordum sizin gibi ama artık 5 yıl geçti üzerinden yavaş yavaş kendim için biriyle yeni bir hayat , mutlu bir yuva hayalleri kurmaya başladım galiba :) Ve inanın bu 5 sene içerisinde kendimi hazır hissetmiyorum diye bir çok kişiye hayır dedim.Ama öyle herkese tepkili olmakla ya da her kısmete hayır demekle de olmuyor.Bazı durumlarda kabuğunu kırması gerekiyor insanın diye düşünüyorum ama böyle kişilerde çıkabiliyor ne yazık ki
Siz şanslı olanlardanmışsınız ki karşınıza bu durumu sorun etmeyecek güvenebileceğiniz biri çıkmış çok sevindim sizin adınıza :)

Bizim toplumumuza göre boşanmış bir kadınsan eğer hemen hemen hiç bir şey yapmaya hakkın yok. Boşandıktan sonra üniversite okumaya karar verdim - ne yani boşanmışsın şimdi gidip başka bir yerde üniversitemi okuyacaksın- dediler.Üniversiteyi okudum bitirdim bu sene kısa bir çalışma deneyimim oldu onu bile çok görüp yakıştırmadılar inanın. Belki herkes aynı sorunlarla karşılaşmıyordur ben küçük bir yerde yaşıyorum ama ne yazık ki bunlar yaşanıyor..Bende elimden geldiğince doğru olmaya ve yaşamaya çalışıyorum Allah'a şükür namusuma ve kişiliğime laf getirecek bir bir hata yapmadım ama biliyorsunuz ki insanlar konuşmak isterse her şey hakkında konuşuyorlar iyi ya da kötü..
Böyle olmak zorunda değil haklısınız ama böyle olmaya mecbur bırakılıyor insanlar zamanla..

Bende sizin gibi düşünüyorum aslında, boşandım evet bunu yaşamam gerekiyordu yaşadım üzüldüm de çok ama aynı zamanda çokta şey öğrendim , büyüdüm , olgunlaştım hayata ve insanlara olan bakış açım değişti...
İnsanları kurduğu cümlelerden , tavır ve hareketlerinden anlama ve analiz etmek gibi bir yetenek kazandırdı boşanmak bize diyorum :)
Ama işte bazende böyle olaylar yaşayınca gidiyor bütün pozitif düşünceler...
Ya da ben insanlar hakkında net ve doğru analizler yapamıyorum

Toplumun bi baskisi var evet, yani halen bosanmis olmayi yadirgayan insanlar mevcut ne yazik ki.. Ama boşanmış biri olarak şunu net olarak tecrube ettim, sen kendini nasil gorursen toplum da bi sure sonra oyle goruyor.. Eksik, kusurlu biri olarak gorup kendini ezdikce, bu dışarıya yansiyor.. Aksi de ayni sekilde.. Elbette zor bi süreç, faturası kadina daha fazla cikan bi süreç ama dedigim gibi, etkisini azaltmak biraz da elimizde..
Bir de bulunulan cevre cok etkili, ben Allah a sukur, sacma bi muamele ile karsilasmadim.. Amcam "altın yere düşmekle pul olmaz, sen bizim basimizin tacisin" demişti hatta, sagolsun..
Hadsizleri uzaklastir cevrenden, mesafe candır oylelerine karşı..

Kesinlikle öyle ama pozitif düşünmekten vazgeçmeyin lütfen.

Mantığı hiç bir zaman devre dışı bırakmayın derim. Sanırım bu çocuktan azıcık hoşlanmışsınız oyüzden tepkisi sizde hayal kırıklığı yaratmış.

Siz çook güçlü bi kadınsınız. Bir çok kadın boşandığı için karalar bağlarken hatta boşanmaya bile cesaret edemezken siz boşandıktan sonra üniversiteyi bitirmişsiniz. Şuan ayaklarınızın üzerinde sapasağlam duruyosunuz.

Evet boşanmış kadına karşı bi önyargı var toplumumuzda ama yavaş yavaş bu toplumsal baskıyı bitiricez, bu bizim elimizde... Siz lütfen böyle düşüncesiz insanlara bakarak kendinizi kötü hissetmeyin, her zaman önünüze bakın. Emin olun karşınıza olgun ve ileri görüşlü adamlar çıkacaktır.

Kesinlikle öyle. Bende bu zamana kadar hiç bir zaman eksik ve ezik görmedim kendimi , hatta hep derim benimle birlikte olacak , evlilik yapacak adam çok şanslı bence diye

Gerçi daha önce boşanmış birinin bunu söylemesi insanlara pek inandırıcı gelmiyor ama ben inanıyorum kendime bu konuda

Ne güzel aileniz akrabalarınız destek olmuş size , benimde en büyük destekçim ailem oldu bu süreçte , sağolsunlar...

Evet galiba hoşlandım biraz.
Sizde çok iyi kalpli bir kadınsınız , söyledikleriniz o kadar iyi hissettirdi ki beni , çok sağ olun :)
İnşallah , hepimizin karşısına çıkar böyle adamlar da bizlerde bu konunun altına tekrar yorum yapar mutluluğumuzu paylaşırız birbirimizle

Canım benim çok teşekkür ederim Her daim iyi olursun inşaAllah..

İnşaAllah rabbim karşımıza bizi gerçekten hakedecek, vicdanlı, merhametli, olgun, saygılı, hoşgörülü adam gibi adamlar çıkarır:)

Keske en basindan soyleseydiniz.
Kendisi bekarsa bekar biriyle evlenmek isteyebilir normal. Tabi uslup yanlis o ayri.

Daha yeni tanışır tanışmaz birine ben daha önce bir evlilik yaptım demek bana çok doğru gelmiyor galiba , yani adam daha merhaba deyince' biliyor musun ben daha önce bir evlilik yaptım' demek ne kadar doğru bilmiyorum..İnsanların bunu öğrendikten sonra ki tavırları bazen çokta güvenilir olmuyor ne yazık ki , yani bunu öğrenince benimle gerçek anlamda istediği ,sevdiği için mi konuşuyor yoksa farklı bir amacı var bilemem ki...O yüzden birazcık tanıyıp söylemek daha mantıklı geliyor bana..
Tabi ki de normal , istemek zorunda değil kesinlikle ama söylediği sözleri ve tavrı kırıcı ve çirkin geldi bana...

Bende boşanmış bir bayanım ve ne hissettiğinizi az , çok anlayabiliyorum şuan ikinci evliliğimi yapıyorum ağustos da düğünüm var hatta ve inanılmaz mutluyum rabbime binlerce kez şükürler olsun.
Yanlış kişi tercih etmişsiniz belli ki , zaten böyle üsluplu bir adamla bir ömür geçmezdi.. emin olun karşınıza sizi anlayan birisi çıktığında ve gerçek huzuru bulduğunuzda hiç ikinci gibi de olmuyor herşeyi ilk gibi yaşıyorum ben. Biraz daha sabretmek gerekiyor sanırım zamanı vardır , üzmeyin kendinizi toplumumuz bu konuda hala bilinçlenmedi öcü gibi bakıyorlar boşanmış bayanlara evlenmek ne kadar doğalsa , boşanmakta o kadar doğal..
Herşey gönlünüzce olsun

Saçmalık bu yaşananlar. Sen hayatına bak. Gülten Dayıoğlu'nun ilkokuldan ortaokula geçerken okuduğum bi kitabı vardı. Bilmiyorum çok hoş bi kitap. İsterseniz siz de bi okuyun. Adını net hatırlamıyorum. Bi kapıcı kızının hayatını anlatıyor. Adını Feriha Koydum'a benziyordu ama kesinlikle aynı değil. Kiraz'lı bir şey olabilirdi. Hikayesi çok güzel bir kadının neler başardığını başarabileceğini anlatıyor bakın.

Arkadasim merhaba. Bosanali 4 sene oldu. 13 rakaminin ugursuzlugundan midir nedir 13 erkekten teklif aldim. 13 erkege de daha teklif aninda bosandigimi soyledim. Benim amacim macera degil, hic çay da icmeyelim gecelik iliski ne bana ne de aileme uyar dedim.

Sonuc yalnizlik.

Ya simdi bak insan istiyor, gece yatarken ona sarilan biri olsun. Bir de ben gelinlik bile giyemedim gelinligimi kendim diktirmeye kalktim o terzi de eksik ödeme yapinca temiz is cikarmadi ustune k.v yakti ütülerken vs. Yani benim hic bir özencim olmadi. Dügün dernek isteyen biri olmadim ama iste gelinlik..anne olmak, bebegimi kaybetmek içine etti hayatimin. Hani acaba diyorsun ...o da olmuyor fikirlerimiz uyusmuyor. Evlilik dusunen erkekler kapa basini evde otur calisma diyor.
Sanirim bazi seyleri zorlamamak gerek kaderimizde evlilik olmayabilir.
Zaten bir erkek nasil mutlu edilir. Aldatilma korkusu nasil yenilir, ya 2.kez bosanirsam, bir ömür suren ask ya yoksa?

K.K bdv yi takip etmeden duramiyorum. Her yeni konu acista sizinle ayni sehirden olmasam da sanaldan bile olsa sizleri hayatimda hic gormemis ve de gormeyecek insanlar da olsaniz sizi seviyorum, endiseleniyorum dua ediyorum

Hic unutmuyorum buyuk bir firmada muhasebe muduru bir adamla tanistirildim 9 yas vardi aramizda. Seni fiziksel olarak begeniyorum demisti.

Sonra ne olduysa ben eski esimi ozledim demeye basladi. Sen minyonsun gencsin yanina yakismiyorum. Ben evlenirsem 2.kez cocuk icin evlenirim benden sevgi bekleme dedi

Sevgiye layik gormuyorlar. Ne asktan ne işten yana şansim var yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…