- 23 Haziran 2017
- 40
- 32
- 3
- 33
- Konu Sahibi bahardiyeben
-
Çok üzülmüş, sonra bir kere daha barışmışlar askerden gelince ama o zaman da o günlerimde yalnız bıraktı gibi nefret etmiş, kız şimdi evli bu arada, kimse kalmaz valla bu zamanda, eşimi de ben aldım
Kotu kalpli kotu niyetli insanlar icin boyle bi dua yapamayacagim malesef.. Herkes mutlu olsun demek cok dogru gelmiyor bana; baskalarinin acisiyla mutlu olanlari da gordu zira bu gozler : ) neyse..
Ama haklisin, bosanma acisi, travması oyle zor ki, ben de kimsenin basina gelsin istemem.. Atlatma sureci cidden cok sancili.. Ama cok duyuyorum, yeniden evlenip Allah in izniyle cok mutlu olanlari.. Dua et, biraz daha sabret, belki cok daha iyi bi kapi acilacak.. Yeter ki sen kendini eksik, kusurlu veya kotu görme.. Serefinle namusunla evlenmissin, olmamis bitmis, kim ister bosanmayi?? Cahil, merhametsiz, kapasitesiz insanlardan korusun Allah..
Su damlası bizi bu konularla bayağı bunaltmıştı.Ama senin bunalman da haklı.Yasadik çoğumuz.Ne diyelim dünya kötü.Ama bu otekilestirmeyle fazla karşılaşmayan hatta hiç evlenmemiş bir erkekle evlenen de çok.Bana hiçbiri çıkmadı.Sans mi kısmet mi ne bilmiyorum.Sansin bol yolun açık oslun.Ben de dua beklerim senden:)
Benim ikinci eşimin ilk evliliği...
Hayatta İnan bana düzgün insanlar da var. Ancak sana tavsiyem bu denli ümitlenip yarınıyla ağır sözlerini duymaktaysa karaktersiz insanların benim yaptığımı yap...
Eşim uzun süre peşimde dolaştı... yüz vermedim çünkü o daha önce evlilik yapmamıştı ve benim durumunu bilmiyordu... en sonunda beni görülmeyen ikna etti... ilk buluşmada söyledim... ben daha önce evlenip ayrıldım, eğer bu senin için ya da ailen için ileride sorun olacaksa ilk günden görüşmeyi kesebiliriz dedim... eşimin tepkisi bir an bekleyip 'bana ne' oldu... sadece 2 şey sordu.... içinde bitmiş şey kaldı mı ve çok canını acıttı mı.... öyle kibar öyle inceydi ki.... yaklaşık 2 senedir birlşkteyiz ve bunun 8 ayı evlilik, beni kıracak üzecek eskiyi hatırlatacak hor görecek tek kelime etmedi ve ailesine bunu söylemiş ve onca zaman onlara tek soru sordurmadı bu konunun imasını bile yaptırmadı...
Özetle canımıniçi üzme kendini, böle örümcek kafalı biriyle asıl sen birlikte olmak istemezdin, Allah seni korumuş. Daha önce bir şekilde yürümeyen bir evlilik yapmış olman senin değerini düşürmez... biz eşya değiliz ki ikinci el olalım... biz özel insanlarız, hayata karşı boyun eğmeyen ve ailesinin göz bebeğiyiz... bırak paçozlar ve aileleri uzak dursun, sabret doğru insan gelip seni bulacak...
Üstelik sana şunu söyleyeyim, şu an ki mutluluğumu huzurumu aşkımı hiç bir şeye değiştirmem... yani Allah sana da daha güzellerini verecek sadece sabır:)
Toplumca boşanmış kadınlar üzerinde ayrı bir baskı ve sağlıksız düşünce hakim, bu inkar edilemez; ama eskiye nazaran, artık daha hafif, daha kabul gören bir halde. Yani biraz da sizin duruşunuzla, çevrenizin niteliği ile alakalı size nasıl davranıldığı.
Çok sevdiğim bir hocam, aynı zamanda arkadaşım boşanmış bekar bir kadın. Öyle bir çevre yarattı ki kendisine, tek bir kişi ağzını açıp da "Sen de boşandın" vs. diyemez, dedirtmez. O kadar doğru, o kadar faal, sosyal, kendinden emin ve neşeli bir insan ki, eski kafa tabir edebileceğimiz bir teyzenin, onun boşandığını bildiği halde "Seni oğluma alayım, kıymetini bilememiş eski kocan" dediğini bilirim.
Boşanmış bir kadının, çoğu kez çevresine duvar örmek zorunda bırakıldığını anlayabiliyorum; ama böyle olmak zorunda değil.
Teşekkür ederim, darısı konu sahibinin başına...
Bence boşanmış olmak hiç bir şekilde eksiklik değil, aksine hayat tecrübesi kazandıran karşıdakinden 1-0 önde olmanı sağlayan bir durum.
Geçenlerde iftar yemeğine davetliydim, 4-5 kişilik bir gruptuk. Ortamda 30 yaşında bekar biri vardı. Hep birlikte sohbet ederken konu eski sevgiliden açıldı:) o bekar arkadaş eski sevgilisi hakkında rahatsız olduğu bir konudan bahsederken "annem babam görse ne olacaktı" gibi birşey söyledi. Hııhhh dedim kaçmamız gereken erkek tipi!!! Basit bir mevzuda bile "annem babam görse ne olacaktı" diye tırsıyorsa kendi kararlarını alabilen, olgun bi adam değil demektir..
Şayet benim başımdan eski evliliğim geçmeseydi bu küçük detayı yakalayamayabilirdim:) tabii adamla sevgili falan olmaya niyetim yok ama etrafı ve kişileri daha iyi gözlemlediğimi düşünüyorum artık...
Siz de kendini baştan belli etmiş, yeterli olgunluğa ulaşmamış bu ergenin hayatında çıkmasına sevinin.
Kesinlikle öyle ama pozitif düşünmekten vazgeçmeyin lütfen.Bende sizin gibi düşünüyorum aslında, boşandım evet bunu yaşamam gerekiyordu yaşadım üzüldüm de çok ama aynı zamanda çokta şey öğrendim , büyüdüm , olgunlaştım hayata ve insanlara olan bakış açım değişti...
İnsanları kurduğu cümlelerden , tavır ve hareketlerinden anlama ve analiz etmek gibi bir yetenek kazandırdı boşanmak bize diyorum :)
Ama işte bazende böyle olaylar yaşayınca gidiyor bütün pozitif düşünceler...
Ya da ben insanlar hakkında net ve doğru analizler yapamıyorum
Toplumun bi baskisi var evet, yani halen bosanmis olmayi yadirgayan insanlar mevcut ne yazik ki.. Ama boşanmış biri olarak şunu net olarak tecrube ettim, sen kendini nasil gorursen toplum da bi sure sonra oyle goruyor.. Eksik, kusurlu biri olarak gorup kendini ezdikce, bu dışarıya yansiyor.. Aksi de ayni sekilde.. Elbette zor bi süreç, faturası kadina daha fazla cikan bi süreç ama dedigim gibi, etkisini azaltmak biraz da elimizde..
Bir de bulunulan cevre cok etkili, ben Allah a sukur, sacma bi muamele ile karsilasmadim.. Amcam "altın yere düşmekle pul olmaz, sen bizim basimizin tacisin" demişti hatta, sagolsun..
Hadsizleri uzaklastir cevrenden, mesafe candır oylelerine karşı..
Kesinlikle öyle ama pozitif düşünmekten vazgeçmeyin lütfen.
Mantığı hiç bir zaman devre dışı bırakmayın derim. Sanırım bu çocuktan azıcık hoşlanmışsınız oyüzden tepkisi sizde hayal kırıklığı yaratmış.
Siz çook güçlü bi kadınsınız. Bir çok kadın boşandığı için karalar bağlarken hatta boşanmaya bile cesaret edemezken siz boşandıktan sonra üniversiteyi bitirmişsiniz. Şuan ayaklarınızın üzerinde sapasağlam duruyosunuz.
Evet boşanmış kadına karşı bi önyargı var toplumumuzda ama yavaş yavaş bu toplumsal baskıyı bitiricez, bu bizim elimizde... Siz lütfen böyle düşüncesiz insanlara bakarak kendinizi kötü hissetmeyin, her zaman önünüze bakın. Emin olun karşınıza olgun ve ileri görüşlü adamlar çıkacaktır.
Canım benim çok teşekkür ederimEvet galiba hoşlandım biraz.
Sizde çok iyi kalpli bir kadınsınız , söyledikleriniz o kadar iyi hissettirdi ki beni , çok sağ olun :)
İnşallah , hepimizin karşısına çıkar böyle adamlar da bizlerde bu konunun altına tekrar yorum yapar mutluluğumuzu paylaşırız birbirimizle
Canım benim çok teşekkür ederimHer daim iyi olursun inşaAllah..
İnşaAllah rabbim karşımıza bizi gerçekten hakedecek, vicdanlı, merhametli, olgun, saygılı, hoşgörülü adam gibi adamlar çıkarır:)
Keske en basindan soyleseydiniz.
Kendisi bekarsa bekar biriyle evlenmek isteyebilir normal. Tabi uslup yanlis o ayri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?