Boşanma davası hk

SMMM2016

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
22
4
288
Arkadaşlar merhaba. Hukuk köşesine de yazdım ama cevap gelmedi.
1998 yılında evlendim. 16 yaşında bir erkek ve 11 yaşında bir kızım var. Eşimle nisan ayında anlaşmalı boşanma için davamız vardı. Dava dilekçemizde çocukların velayeti bende. Çocuklara 500 er lira aylık para. Maddi manevi birbirimizden bir şey istemiyoruz diyerek yazdık. Ancak ben davalı olarak bugün boşanmak istemediğimi söyledim ve dava 27 eylül 2016 ya ertelendi.
Mahkemeden sonra eşim bana " ben bu gece eşyalarımı alıp gidiyorum. Artık şartlar değişti. Bundan sonra çocukların velayetini ben de istiyorum dedi.Eşyalarını almış bugün.
Şimdi benim sormak istediğim ;
Eşim evden ayrıldığında boşanma gerçekleşir mi. Eşim evden ayrıldığını ispat ettiğinde mahkeme bizi boşar mı? Benim mahkeme de boşanmak istemiyorum demem birşeyi değiştirir mi ?
Çocukların velayeti için ilave birşeyler yapmam gerekir mi
Kısaca benim nasıl bir yol izlemem.
Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

çekişmeliye döner mahkeme ve çocukların velayeti için hakim pedagog eşliğinde çocukların da görüşünü alır çnkü çok küçük değil çocuklar

Arkadaşlar merhaba. Hukuk köşesine de yazdım ama cevap gelmedi.
1998 yılında evlendim. 16 yaşında bir erkek ve 11 yaşında bir kızım var. Eşimle nisan ayında anlaşmalı boşanma için davamız vardı. Dava dilekçemizde çocukların velayeti bende. Çocuklara 500 er lira aylık para. Maddi manevi birbirimizden bir şey istemiyoruz diyerek yazdık. Ancak ben davalı olarak bugün boşanmak istemediğimi söyledim ve dava 27 eylül 2016 ya ertelendi.
Mahkemeden sonra eşim bana " ben bu gece eşyalarımı alıp gidiyorum. Artık şartlar değişti. Bundan sonra çocukların velayetini ben de istiyorum dedi.Eşyalarını almış bugün.
Şimdi benim sormak istediğim ;
Eşim evden ayrıldığında boşanma gerçekleşir mi. Eşim evden ayrıldığını ispat ettiğinde mahkeme bizi boşar mı? Benim mahkeme de boşanmak istemiyorum demem birşeyi değiştirir mi ?
Çocukların velayeti için ilave birşeyler yapmam gerekir mi
Kısaca benim nasıl bir yol izlemem.
Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Eşinizin boşanmak için haklı sebepleri olduğunu ispat etmesi gerekir. Eğer sebepler evliliği bitirmek için yeterli değilse hakim davayı reddeder. Boşanmak istemiyorum demeniz çok şeyi değiştirir yani. Hele bir de şahitlerimiz varsa geçinebildiğinize dair iyi olur.

Ama dava reddedilse bile eşiniz boşanmayı kafaya koydu ise evden ayrılış tarihinden itibaren 3 sene ayrı yaşadığınızı ispatlarsa tek celsede boşanabilir.

Çocuklarınız büyük, velayet için kendilerine sorarlar kiminle yaşamak istiyorlar diye.

Boşanmayı daha önce anlaşmalı kabul etmişsiniz, sebebi nedir boşanmak istemenizin?
Benim tavsiyem, çok zorlamayın. Tek taraflı evlilik olmaz. Eşiniz sizi istemiyorsa sizin istemeniz bir şeyi değiştirmez. Gurur meselesi yapmayın, hatta gururunuz için sizi istemeyen adamı siz de istemeyin.

Anlaşmaya çalışın, çalışmıyorsanız kendinize de nafaka alabilirsiniz. Çalışıyorsanız çocuklarınız için daha yüksek nafaka alabilirsiniz. Eğer evlilik süresince maddi olarak ezildiyseniz hakkınızı isteyip anlaşmaya çalışın. Ama boşanmayı kafasına koymuş birinden ısrarla boşanmak istememeyi düşünmeyin. Şahsi fikrimdir.

Merhaba,
Anladığım kadarıyla mahkeme anlaşmalı boşanma davası olmadığı için çekişmeli boşanma adına sizlere süre vermiş. Siz çekişmeli boşanma davası için taleplerinizi ve sebeplerinizi yazmalısınız. Bana kalırsa çocuklarınızın yaşının büyük olması nedeniyle ne istedikleri sorulur. Genel bir bilgi için ....deki yazıyı buldum. Çok fazla yazı var gerçi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X