Şu anda boşanmak istiyorum, yapamıyorum seninle diye ortaya çıktığınızda, ortada elle tutulur bir sebebiniz yoksa, rahat batan, macera arayan bir kadın gibi görülür ve gösterilmeye çalışılırsınız. Kimse sizin ruhunuzda oluşan derin yaralarla ilgilenmez ve haklı görmez.Çocuklarınız için zoraki katlandığınız bu mutsuz yaşam günden güne sizi eritir.
Öncelikle psikolojik bir destek almalı, mevcut halinizde kendinizi mutlu kılmaya çalışmalısınız.Boşanmaya ve bunun getireceği değişimlere psikolojik olarakta hazır olmalısınız.
Kendinize güveniniz oluşursa, zaten korkunuz, endişeniz kalmaz.Karşılaşacağınız zorluklarla daha kolay mücadele edebilirsiniz.
Bu süreci nasıl yürüteceğiniz sizin korkularınızı yenmenize bağlı.
Boşanmaya razı gelsin diye, çocuklarınızı babaya bırakmayın.Bunu düşünmeyin bile.
Ben çocuk olsam, ne gerekçeyle olduğu beni ilgilendirmez. Annem beni bırakmış, terk etmiş olarak algılardım. Onlarda öyle algılayıp, sizden uzaklaşırlar. Onlarında ruhunda derin yaralar açılır.
Boşanma konusunu konuşabildiğiniz zaman, ortak velayet seçeneğini değerlendirmeniz uygun olacaktır.