Boşanma kararıma eşimin tepkisi...

Bir yola girmişsiniz. Duygusal olarak hala sevıyor ya da asık olmanız aynı sorunları tolere edıp kabul etmek demek degıl mı? Ya arkasında durun ya da bırdaha bosanma konusunu acmayın. Iyıce artısını eksısını dusunun

Bu forumda konuşmaları kaydeden program yükleyenler vardı. Tabi eşinin telinin şifresini bilmen gerekiyor sonrasında açıp dinlemek için. Gerçekten var mı bilmiyorum.

Avukat da benzer bir şey söylemişti. Şimdiye kadar yaşadıklarımı yazmamı söylemişti. Gözümden kaçan bir şey varsa atlamayalım gibisinden. Çarşamba gideceğim. Herkesin bir sabrı var, bardağın taşması var belki ondan inanmıyordur buradaki arkadaşlar ama sağolun bana inandığınız için. Sonuçta kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim ama yaşadıklarımı tüm samimiyetimle paylaşıyorum.

Canım benim sadece kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak şunu diyebiliyorum( benim çocugum yok o konuya yorum yapamam) çırpındım çırpındım geekw düzeltmek için gerek arayı bulmak için, ama kendimi iyice dibe sokmaktan Bi işe yaramadı. Aynı evde kalınarak boşanıkacağını asla düşünmediğim için çirkef eski eş te gitmediği için evden valizimi alıp çıktım ve gerisi geldi. Pişman olmadım da Allah bilio. Ama sadece şurası önemliydi benim için bu noktada düşünmeni isterim senin de, ben kendime şunu dedim bugün boşanmazsam 1 yıl 2 yıl sonra boşanıcam, birlikte Bi hayatım olamaz, güven yok saygı yok. Ve dedim gencken en azından yapayım şimdi diyorum ki keşkee keşkee bu kadar sürdürmeseydim. Acı haneme acı kattım. Ama bu her evlilikte geçerli midir onu bilemiyorum. Hani insan beşer şaşar belki de düzelen eşler de vardır. Sadece ben kendi evliliğim için yazdım. Hani yol yakınken lafı varya o laf bana çok uygunmuş mesela. İyice ölç tart ama kalbinle değil aklınla davran. Biraz sakin ve sessiz sadece kendinle kal. Ve karar verince gerisi bak daha kolay. En zoru yaşamak ve karar vermek. Allah yolunu bahtını açık etsin inşallah

Bu forumda konuşmaları kaydeden program yükleyenler vardı. Tabi eşinin telinin şifresini bilmen gerekiyor sonrasında açıp dinlemek için. Gerçekten var mı bilmiyorum.
O programlar telefonun program kısmında görünüyor ondan onlardan yüklemedim. Benim yüklediğin telefonun hiçbir yerinde görünmüyor tamamen gizli arka planda çalışıyor.

O gitmezse ben de öyle yapacağım. Bir sürü eşya üstelik kızımın da düzeni bozulsun istemiyorum.

O programlar telefonun program kısmında görünüyor ondan onlardan yüklemedim. Benim yüklediğin telefonun hiçbir yerinde görünmüyor tamamen gizli arka planda çalışıyor.
Açıkcası ilişki olsa 3 haftada 1 kez konuşmazlardı ama aynı iş yerindelerse iş yerlerinin dahili telefonlarından konuşabilirler. Tabi telefonla konuşmak için rahat ortamları ve iş yerinde vakitleri var mı bilemem. Ama onda da haftasonu vs konuşurlardı cepten gibime geliyor. Ya zaten önemli olan o değil, sana yaşattıkları. Hakaret, şiddet, alkol vs var eski konularını biliyorum.

Çok sağol canım. Sen de çok zor şeyler yaşadın biliyorum. Senin için en doğru kararı verdin. Ben de aynı soruyu sordum kendime. Böyle devam etsem de nereye kadar... Bugün olmazsa aradan en fazla 3 yıl sonra geleceğimiz nokta yine burası olacak. O yüzden daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum. Kızım gittikçe büyüyecek. Aklı daha çok erecek. Babasına iyice alışacak. Bunu ona yaşatmaya hakkım yok. Hem kaç kez şans verdim düzelmedi. Bana başka seçenek bırakmadı ki... Aslında ben de çok daha önce bitirmeliydim salaklık ettim düzelir diye düşünerek. Evlenmeden önce anlamalıydım olacakları. Neyse bunları da yaşayıp ders çıkaracakmışım demek ki... Sizin için de öyle. Zararın neresinden dönsek kardır diyeceğiz.

Bence biraz acı çekmesin de bir sakınca yok evlilikte kadının istediği zaman çekip gideceğini bilen erkekle bilmeyen erkek arasında çok fark var bence (her tartışmada ayrılacam diyenleri kastetmiyorum zira bu en kötüsü ve başarısız sonuç )
Siz bunu sağlamışsınız bu bence bir çok şeyi değiştirir bir çok konuda açık fikirli olduğumu biliyorum ancak evlilikte eğer bir çocuk varsa ne sizin ne de eşinizin hisleri ,geleceği vs ikinci planda olmalı bence tabi ..boşanmış bir ailenin çocuğu olarak size kızınızı öncelikle düşünmenizi şiddetle tavsiye ediyorum
Evliliğin suyunu çıkaran çiftler için kesinlikle böyle düşünmüyorum orada yapılması gereken zaten belli ama siz eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz yazınızda hafif kapris ve acı çekmesini sizi bi şekilde ikna etmesini istediğinizi anlıyorum tabi yanılıyor da olabilirim
Bence canını yakın tepkinizi ciddiyetinizi bi süre sürdürün ama şu koşulda boşanırsanız hata yapmış olursunuz sevgiler

Aile terapisti ne gitseniz daha iyi değil mi? Eşiniz heyecan aramış sacmalamış düzeltilebilir gibi geliyor bana...

Boşanmış kuzenimin Kızı da anne babasının ayrılığına şahit olmuş sizin gibi. Eğer düzelmeyeceğine inanıyorsan kızın küçükken yap ben ergenliğimi çok zor atlattım dedi. Kaçınılmaz son ise bu ayrılık kızım küçükken olması daha iyi olur. Kendimden çok kızımı da düşünüyorum elbette. Amacım ikna etmesi değil aslında. Ağrısız sancısız nasıl olacaksa olsun ama daha çok zaman kaybetmeden olmalı. Sevgimi de arka plana atıyorum mantıklı olanı seçmek zorundayım.

Aile terapisti ne gitseniz daha iyi değil mi? Eşiniz heyecan aramış sacmalamış düzeltilebilir gibi geliyor bana...
Daha önce gittik 5-6 kez yarıda bıraktı. Maddi gerekçeleri öne sürdü. Düzeltmedi kendini ne yazık ki...

Evet bu yola girdim ve duygusal tarafımdansa mantığım ağır basmalı diye düşünüyorum. Aynı sorunları tolere edemeyeceğime göre başka çare de kalmıyor.

Bütün yazılanları bütün yorumları tek tek okudum. Size söyleyeceğim çok düşüncem fakat asıl yazmak istediğim tek bir cümlem var... Kendinize saygınızı kaybedeceğiniz bir karar vermeyin, asla asla asla

Son düzenleme:
Ihaneti mi affedemiyorsunuz

Benzer bir konu var yarın buraya paylaşacağım. O arkadaşımız o kadar güzel bir şekilde tavır sergiledi ki bu kendine saygı meselesinde, inanın herkese örnek bir nitelik ve yücelikte

Sevgili papatya, konularınızı biliyorum, ben de aldatılma tecrübesine sahip biri olarak lütfen kafanızı karıştırmasına izin vermeyin derim.
Sizi manipüle etmesine izin vermeyin.
Psikolojik şiddetin bir diğer yüzüdür sizde vicdan yaratmak, çocuğunuzu kullanmak, size kendinizi, kararınızı sorgulamanıza sebep olmak.
Değişseydi değişirdi.

Ağladı ama kim bilir neye ağladı.
Belki kendine ağlamıştır düzeni bozulacak diye, ele güne ne diyecek diye, evdeki bulgurdan oldum diye, yemeğimi kim yapacak diye, bir daha yuva kurabilecek miyim diye, belki de yakalandım diye.. bunların hiçbiri sizi sevdiğinin göstergesi olmayacak.
Şayet dönerseniz, bu hatayı tekrar yaptığında ondan vazgeçemediğiniz gerçeğinin rahatlığıyla yapmış olacak. Ve siz ne kadar sözler alırsanız alın, ne kadar süründürürseniz süründürün kararlılığınız konusunda onu asla inandıramayacaksınız bir daha.

Üstelik bu güvensizlikle yaşanır mı sizce? Hayatınız daha ne kadar kötü olabilir ki? Boşandığınızda size sizden başka zarar verebilecek biri kalmayacak artık etrafınızda, nedir sizi korkutan?
Doğarken onunla doğmadınız ki boşanınca bitesiniz. Evli olan herkes evlenmeden önce de bir şekilde kendine yetebilen insanlardı. Kocası olmayanlar olarak biz de sürünmüyoruz.

Bir de bu aldatma işini erkekler için normalleştirmeyelim lütfen. Bir kadın olarak bunu yapan siz olsaydınız şu an Allah korusun belki de çocuğunuz annesiz kalmıştı..
Değerinizi düşürmeyin, kimse kimseden üstün değil.
Lütfen siz de bu hayatta affedilebilme ihtimaliniz kadar affedin. Fazlası değil

Burada bir üye yazmıştı çok hoşuma gitmişti; “Sadık olmak aynı yerde kalabilmek değil, başka yeri aklından dahi geçirmemektir.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…