- 25 Aralık 2020
- 6.436
- 23.152
- 298
- 41
size öyle geliyorBende arkadaşa katılıyorum
Para için herşeyi yapabilecek biri var diyorsunuz ama ortada para yok ki?
Anladığım kadarıyla paylaşılcak bir ev var. Araba bile yok. Hangi malın kavgasıki? Ev evlilikten sonra alındıysa yarı yarıya bölüşülcek, çocukların velayetini zaten istemiyormuş. Çocuklara 2-3 nafaka bağlancak bitti gitti.
Delil toplamaya uğraşılan konu ne?
Elinde delil olsa bile hakim ev komple senin olsun çocuklarınada nafaka ödeme mi diyecek? Yoo yine değişmeyecek. Bukadar atraksyona gerek yok yani. Anlaşmalı boşanmiyorsada çekişmeli açın. Ortada anlaşcak birşey yok çünkü
Bu tarz konular ve insanlar bana uzaksize öyle geliyor
sizin için ortada kavgaeidlecek bir par yok -benim için de yok
ama bu adam için ortada çooook büyük bir miktar var. bir kere anadoluda memur maaşı çooook büyük para hala. hele şimdiye kadar tek maaşlı olan birisi için.
mesela nafaka 3 bin değil 2 bin bağlansa 1800 olmaz mı diyecek, öyle düşünün
benim bir amcam var
çocuklarının bütün kayıt, yurt vs işlerini ben köylüyüm cahilim bilmem ayaklarına çocuklarını kazandıkları gittikleri şehirde sağdan soldan tanıdık birilerine gönderdi, onlar da yazık çocuk okulundan olmasın diye verip parasını alışverişini yapıp kaydettirdi vs. 5 kuruş harçlık görmeden de okudu çocuklar.
ne zaman çocuk okulu bitirdi o şehirde bir işe filan girdi, amcam birden şehrin yolunu öğrendi gidip gelmeye başladı. bu insanlar normal düşünen kişiler değiller.
valla benim çocuk filan yok daBu tarz konular ve insanlar bana uzak
O yüzden ne konu sahibinin eşini nede konusahibinin savaşını anlayabilirim
Boşanma davalarında benim için en önemli konu velayet olur. Onu adam en azından şuan istemiyor.
Ev zaten birtane, neyse değeri ikiye bölünür diğer taraf isterse diğerinden satın alır yada satılığa çıkarılır.
Nafaka ise hakım adamın ağlamasına zırlamasına bakmaz. Çocukların yaşları gereği yasal hakları neyse onu bağlar. Zaten nafaka denen şey hiç birzaman çocuğun gerçek ihtiyacını karşılayacak bir mebla olmaz eğer boşananlar ünlü ve zengin değilse. 2 bin yerine 1800 olsun diye kendini yırtsada hakim bundan etkilenmez, kararını değiştirmez.
Ha adam uğraşır, kendini paralar ayrı mesele
O yüzden bu tip adamla anlaşmaya gerek yok diyorım, açarım çekişmeliyi o uğraşsın.
Bu işlerden çok anlamam ama yasal bir uygulama vardır diye düşünüyorum. Ayda 50 bin kazanan birisi ile 20 bin kazanan birisinin ödeyeceği nafaka aynı değildir herhalde. Ortada 3 çocuk var, bu adama kalsa mağdur olurlar. İnşallah yasalar onların hakkını korur enazından adam memur olduğu içinde direk maaşından kesilir ve konusahibinin hesabına yatar. Buda birşeydir, ödedi ödemedi diye uğraşmak zorunda kalmaz.valla benim çocuk filan yok da
burada görüyorum mesela gayet borcum var, şu giderim var vs diye nafaka arttırımını kabul etmeyen ya da nafaka düşürmeye çalışan babalar da oluyormuş
herkese standart bir tutar bağlanıyor olsa bunun bir tablosu olurdu - x lira gelire y lira nafaka gibi, öyle bir şey de görmedim ben hiç. kısacası çirkeflik edeceği alanlar vardır illa ki o da oraları zorlar.
kuş kadar oluyor nafaka, evet, onu biliyorum.
Aynen öyle nafakadan kaçış yok karşı taraf memur artık 2 olur 3 olur ee evin yarısını vermeme durumu da olamaz hiçbir hakim evin tamamını sadece adama vermez ee adam çocukların velayetini de istemiyor ben evin tamamını aldım çünkü ben almıştım güzellikle verecekmisin savasalim mi dedim anlaştık sıkıntı çıkarmadı yani konu sahini sadece yarısını istiyor ben olsam madem savaşacam çocuklar bende tamamı için savasirim yarısına savaşa gerek yok hakim vermez zatenBu işlerden çok anlamam ama yasal bir uygulama vardır diye düşünüyorum. Ayda 50 bin kazanan birisi ile 20 bin kazanan birisinin ödeyeceği nafaka aynı değildir herhalde. Ortada 3 çocuk var, bu adama kalsa mağdur olurlar. İnşallah yasalar onların hakkını korur enazından adam memur olduğu içinde direk maaşından kesilir ve konusahibinin hesabına yatar. Buda birşeydir, ödedi ödemedi diye uğraşmak zorunda kalmaz.
Yani anlaşcak olsam hem evin tamamı hem velayet hemde nafaka için uğraşırım. Evin yarısı için ne üzcem kendimi, hakim zaten bana verecek diye düşünürdümAynen öyle nafakadan kaçış yok karşı taraf memur artık 2 olur 3 olur ee evin yarısını vermeme durumu da olamaz hiçbir hakim evin tamamını sadece adama vermez ee adam çocukların velayetini de istemiyor ben evin tamamını aldım çünkü ben almıştım güzellikle verecekmisin savasalim mi dedim anlaştık sıkıntı çıkarmadı yani konu sahini sadece yarısını istiyor ben olsam madem savaşacam çocuklar bende tamamı için savasirim yarısına savaşa gerek yok hakim vermez zaten
Ayni fikirdeyimYani anlaşcak olsam hem evin tamamı hem velayet hemde nafaka için uğraşırım. Evin yarısı için ne üzcem kendimi, hakim zaten bana verecek diye düşünürdüm
Bence annesi kesin şahitlik yapacak. Adam deli dana gibi önüne cikan herkese sahitlik soruyor bakalım baska bulacak mı. Agladiginda eve gonderen müdürüne de sormuştur bu vasifsizAdamın beyni de yok ortak arkadaşların ya da senin akrabalarının senin aleyhine şahitlik yapabileceğini düşünüyor.
4 5 senedir saçma sapan davranmaya başlamıştı. Bu sene nirvanaya ulaştı.Began çok şaşırdım ve üzüldüm, ne zaman bu noktaya geldiniz? İki sene önce her şey yolundaydı diye hatırlıyorum. Senin ikizlerin yok muydu? Eşinle aran, sen atandıktan sonra mi bozulmaya başladı?
İyiyim teşekkürler. Avukatım birkaç kez aramış, açmamış. Boşanmıyorum boşuna arama diye mesaj atmış.Nasilsin began? bir gelisme var mi
4 5 senedir saçma sapan davranmaya başlamıştı. Bu sene nirvanaya ulaştı.
İyiyim teşekkürler. Avukatım birkaç kez aramış, açmamış. Boşanmıyorum boşuna arama diye mesaj atmış.
Sonra bana mesaj attı çocuklarla görüşmek için. Dikkatli davran, haberleri yok dedim. Tamam dedi ama arar aramaz ağlamaya başladı. Çocuklar da şaşırdı.
Görüşme bitince mesaj attı arkadaşlarının gazına geldin, millete uydun vs. Arkadaşlarımı, akrabalarımı arayıp rezil eden sensin. Nolduu? Dedim. Elektrik ve doğalgazı dün kapattırmıştım. Senin yüzünden karanlıkta kaldım dedi. Kredi kartını kapattırmadan önce düşünseydin dedim. Boşanmıyorum naparsan yap dedi. Yapacağım. Bekle gör dedim
4 5 senedir saçma sapan davranmaya başlamıştı. Bu sene nirvanaya ulaştı.
İyiyim teşekkürler. Avukatım birkaç kez aramış, açmamış. Boşanmıyorum boşuna arama diye mesaj atmış.
Sonra bana mesaj attı çocuklarla görüşmek için. Dikkatli davran, haberleri yok dedim. Tamam dedi ama arar aramaz ağlamaya başladı. Çocuklar da şaşırdı.
Görüşme bitince mesaj attı arkadaşlarının gazına geldin, millete uydun vs. Arkadaşlarımı, akrabalarımı arayıp rezil eden sensin. Nolduu? Dedim. Elektrik ve doğalgazı dün kapattırmıştım. Senin yüzünden karanlıkta kaldım dedi. Kredi kartını kapattırmadan önce düşünseydin dedim. Boşanmıyorum naparsan yap dedi. Yapacağım. Bekle gör dedim
Kendince dik durmaya çalışıyor. Allah yardımcımız olsun gerçekten. Amin.Süreci zorlaştıracak sonuna kadar yani. Hala kafası basmıyor bu kadın niye bu hale geldi demiyor. Düşünmüyor bile hırsından öfkesinden.
Allah yardımcın olsun. Dualarımız seninle.
Acınası ve kötü. Saçmalasın bakalım.Bir yandan mahkemede kötü gösterecek delil topluyor, diğer yandan bundan haberiniz yokmuş gibi boşanmam diye ağlıyor. Adam çok komik aslında. Acınası daha doğru olur.
Zeki desen değil, kurnaz olmaya çalışıyor ama eline yüzüne bulaştırıyor , dikleniyor ama korkak çok ilginç bir vaka.
Bu adam işi zora sokacak belli oldu.çekişmeliye döndürecek davayı.4 5 senedir saçma sapan davranmaya başlamıştı. Bu sene nirvanaya ulaştı.
Teşekkürler. Anlaşmalı olsun diye elimden geleni yapacağım ama bakalımBu adam işi zora sokacak belli oldu.çekişmeliye döndürecek davayı.
Hırs yapmış belli söylediklerinden,kolay bir süreç olmayacak umarım böyle olmasında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?