Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceden de parayı seviyordu ama bu kadar kafayı yememişti.

bi süredir takip ediyorum yazdıklarını. anlaşmalı boşanacak gibi durmuyor canım gerçekten parayı takıntı haline getirmiş bi insan. çocuklara mecbur yansıyacak bu durum. elinde bu telefon kayıtları, mesaj ss leri vs ne varsa hepsini ekonomik ve psikolojik şiddet için kanıt olarak sunabilirsin. bi avukatla çalışmana çok sevindim. bilinçli bir kadınsın. nafakayı istediği kadar ödememeye çalışsın, belli bir süre ödemezse yine dava açar bu sefer toplu alırsın. eğer toplu da almazsa mahkeme kararıyla nafaka borcunun toplamını belli süreye takside bölüp maaşından her ay kesebiliyor devlet. bi avukata danışırsa zaten anlaşmalı boşanması gerektiğini anlayacaktır. umarım bu süreç zamanla senin için daha da kolaylaşır.

Began Allah yardımcın olsun. Adam tüm tuşlara aynı anda basıyor resmen.

Sen de deliklerini sağlamlaştırmaya bak. Adam şimdiden yemek yapmıyordu diye basit seviyeden iftiralara başlamış. Çok daha çirkinleşecek bence. O yüzden şu an konuştuğu şahitliğini istediği herkesin şahitliğini sen iste. Onlara gittiğini belgelendir kullan.

En önemlisi de kuzenine maaşını nasıl çekerim diye sorması bence.

Önceden de parayı seviyordu ama bu kadar kafayı yememişti.
Erkekler iş ortamında sürekli birbirlerinin arabasını evini gelirini konuşuyorlar. Bende evlendiğimde çalışmıyordum eşim ara ara arkadaşlarından bahsederdi. Arabasını değiştirdi, ev almış filan eşlerinin çalıştıklarını söylerdi. 2 çocuğum olduktan sonra bende atandım ama eşim benim maaşım hakkında hiç plan yapmadı daha çok çocukların geleceğine yönelik birikim yapmaya başladı. Daha rahat yaşamaya başladık. Ancak sizin eşiniz atandığınızdan beri planları sizin geliriniz üzerine. Elinden gelse size cep harçlığı verecek sadece.

İlk sığındıkları şey, yemek yapmıyordu, pasaklıydı, çocuklara bakmıyordu zırt vırt. Kimse de elinin altındaki kadın için aldatıyordu diye iftira etmiyor mesela. Onu boşanınca yapıyorlar, o kadın onun nooomısı olmaktan çıktığı zaman.

Baştan böyle yapıyolar da sonradan süngüleri düşüyor hepsi diyemem ama çoğu. Kararlı olduğunu görünce yıldırma politikalarından vazgeçip yalvarmaya başlıyorlar.

Sanki yemek yapmak sadece kadına zimmetli.

Bu adamdaki pasif dişil enerji bizi bizden alacak
Boşamıyorum diyince boşanmayan tek varlığın kadın olduğunu ya bilmiyor heralde
Benim babam da aynı böyle anneme “bışınmıyırımm” dedi hiç bir duruşmaya gelmemişti 2. Duruşmada boşadı hakim hiçte uzamadı

Bir de komşulara; Ebru Hiç yemek yapmıyor. Sadece makarna pişiriyordu demiş. Ben de dedim ki onun için bize koli koli makarna bulgur almış öyle göndermiş
Bu model erkekler hiç mi şaşırtmaz çocuklar üzerinden ajitasyon yapacak, anneniz beni sizden ayırmaya çalışıyor ben sizi çok seviyorum sizden ayrılmak istemiyorum, anneniz beni boşar evlenir başka adamlara mı baba diyeceksiniz gibi cümlelerle çocuklar üzerinden baskı kurmaya çalışacak, çocuklardan bir aksiyon alamazsa velayetlerini vermem diyecek.

Sanki senin aklın yok başkalarının aklıyla hareket ediyorsun gibi sözler de cabası :))) birebir düşünce yapıları aynı oluyor bu tip adamların

Veeee en sevmediğim boşanan insan modeli, adabıyla doğru düzgün ayrılmak varken kapıda gördüğü herkese eşinin dedikodusunu yapıp kötüleyen insanlardan nefret ederim, sadece makarna pişiyorsa onun cimriliğindendir deseydin keşke.

Valla kızlar onun ne dediği, ne yaptığı, ne planladığı benim hiç umurumda değil. Sadece benim gözümde değil herkesin gözünde tam bir pislik oldu. Zaten komşularım ona kapak gibi cevaplar vermiş, benim haberim yokken. Sen benim arkamdan iş çevirirken ben kendimi savunmama gerek kalmadan komşularım zaten seni rezil etmiş. Sen zaten kendini ele vermişsin dedim.

Onu uyardım çocukların hiçbir şeyden haberi yok. Onların psikolojini bozacak şekilde davranmayacaksın dedim. Eğer yukarıdaki cümlelerden herhangi birini kurar ya da ima ederse, çocuklarımı üzerse, ona öyle şeyler yaparım ki doğduğuna pişman olur. Velayeti eşşşşek gibi verecek. Vermezse başına gelecek her şeyi kabul etmiş demektir.

Adamın ödü kopuyor parası gidecek diye 3 çocuğun velayetini alıp kendine yük mü yapacak umrunda bile olmaz

Bir de komşulara; Ebru Hiç yemek yapmıyor. Sadece makarna pişiriyordu demiş. Ben de dedim ki onun için bize koli koli makarna bulgur almış öyle göndermiş
Ay vasat yaa.
Mahalle kadınları gibi dedikodu, yalana başlamış
Insan istiyorki karşısındaki az vizyonlu az aynı seviyede olsun biriyle savaşırken ki attığın taşa değsin. Bunda hiç biri yok tamam seviye eksilerde

Boşanmam diyor ama boşanacak mecbur.
Mantıklı düşünmekten uzak bu onun zararına.

Boşanmam diyor ama boşanacak mecbur.
Mantıklı düşünmekten uzak bu onun zararına.
Boşanmak için iki kişinin rızasına gerek yok
Taraflardan biri kararını vermişse er yada geç bu iş biter. Anca uzatmaları oynar okadar.
Benim merak ettim hiç sormadımı, şaşırmadımı? Noluyoruz ya ne boşanması demedimi de direk kapı kapı dolanıp kendine şahit aradı?

Zaten 4-5 yıldır dile getirdiğimiz bir şeydi. Ama blöf olduğunu sanıyordu. Blöf olmadığını görünce böyle saçmalamaya başladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…