• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

demlikcay

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
236
618
18
31
Merhaba ben 1 yıllık evliyim. Uzun olacak biraz...Şiddetli geçimsizlik,aile birliğinin temelden sarsılması gerekçesi ile dava açtım. Evliliğimde fiziksel şiddet dahil her şey vardı. Psikolojik şiddet, ekonomik şiddet.. Okulu bitirir bitirmez işe girmeden, kendimi kendime ispat etmeden bambaşka bir şehire sözde sevdiğim adamla evlenmek için gelip yaşamadığım kalmadı. Çok çok sevdim onu. Ama meğer herşeyi yalanmış onun. Evlilik aşamasından önceye uzanan sorunların sürekli devam etmesinin yanında, eşim anlayışsız, aşırı tepkiler veren, narsist bir kişiydi . Eğitim farklılığı bir tarafa çok büyük kültürel farklılık vardı aramızda. Aile yapılarımızın benzer olması ve birbirimizi anlamamız imkansızdı.

Tartışmalarda eşim kendine,eşyalara zarar veriyor küçük şeyleri kocaman yaparak tartışmaları büyütüyordu. Sonra bana saldırmaya başladı. Çok ağır hakaretler ediyor,benim çabalarıma da dalga geçerek,dinlemeyerek, çirkin şeyler yaparak engel oluyordu. Aileme ,kişiliğime her şeyime düşman olmuştu...En son kişiliğimi ezmeleri tokatlara kadar uzandı. Benim hatam onu affetmek oldu, affettikçe kendime saygımı yitirdim. Normal muhabbetimiz iyiydi, hatta o kadar ani gelişiyordu ki tavır değişiklikleri ani geçişleri algılamam bile zaman alıyordu.Kendimi kaybetmiştim ,kişiliğim yok olmuştu. Sadece kaçıp kurtulmak istiyordum . Bir şekilde hep beni kandırıyordu. Ben ise gözümü açtım onu gördüm ilk sevgilim,ilk sevdiğim, ilk elini tuttuğum insan her şeyin ilki; çok üzülüyor,endişe ediyor,ne yapacağımı bilemiyordum hiç. İşime,eğitimime her şeyime dil uzatıyordu. Kendisi liseyi dışarıdan bitirmiş.

Çok hatalıyım biliyorum kendime karşı hatalıyım. O kadar çok affettim ki onu. Kendime bunu yapmamalıydım. En sonunda şiddeti ağırlaştırıp yumruk atmaya başladı, ben de dayanamadım daha fazla ve dava açtım,evi terk edip. Tabi o son gün çok kötü şeyler yaşandı. Davama cevap olarak saçma sapan şeyler öne sürmüş hatta avukat güldü okurken. Ben sözde hakaret ve küfür etmişim kendisine bunlar için yalancı şahit tutmuş. Ama kanıtı yok, ve benim darp raporlarım var . Avukat rahat davranıyor. Ama kişisel olarak çok üzülüyorum... O kadar çok hakkım yendi ki. Hala aklanmak için reddetmesi yetmez gibi bir de iftira atıyor. Düğünden sonra hırsızlarca çalınan altını ben çalmışım. O kadar ağır geliyor ki bu iftira... Çünkü ben eşimden herhangi altın,takı talebinde bile bulunmadım borca girmesin diye. Ancak çok çirkinleştiler ve bana yapılanlar yanlarına mı kalacak bilmiyorum...Ailem boşanmış olduğu için psikolojim bozukmuş... Böyle söylemiş eşim. Sizce sonu ne olur bu işin :( Eşim ağlıyormuş, ceset gibi dolaşıyormuş en son duyduğum kadarıyla. Sosyal medyadan erkek arkadaşlarımı eklemiş kim olduklarını sormuş sahte hesaptan..Darbı da reddediyor. Çok dengesiz.Ailem asla oluru olmadığını söyleyip davayla benden çok ilgileniyorlar.. Ben ise boşanma psikolojisni ve yaşadığım kabus gibi günlerin izini silmek istiyorum... Ben hiç sevilmemişim meğer. Saygı sevgi evlilik bu değilmiş çok üzgünüm...

Cocuk yokmus arada, bu yonden ozellikle sukretmelisin, arada yipranan yavrular daha da zorlayabilirdi seni..
Ailen arkandaymis ne guzel, bu da şükür sebebi..
Elbette zor bir surec ama o kabus gunleri dusununce kurtulduguna iyice sevineceksin inşaAllah, düze çıktığında..
Yaklasik 1 sene evli kalip boşanmış biri olarak sana tavsiyem, haklarindan asla vazgecme ve onca şeyi yapip edip kolayca siyrilmasina izin verme.. "Ay cok asil kız" diye madalya takmayacaklar sana.. Pisman olursun sonra..
O bi genc kizin hayallerini darma duman ederken acimadi, simdi sen de kanma onun perisan hallerine, insanlar degismez..
Rabbim hayirli bi yol acsin sana ve tum sıkıntıda olanlara..

Cocuk yokmus arada, bu yonden ozellikle sukretmelisin, arada yipranan yavrular ile ugrasmak daha da zorlayabilirdi seni..
Ailen arkandaymis ne guzel, bu da şükür sebebi..
Elbette zor bir surec ama o kabus gunleri dusununce kurtulduguna iyice sevineceksin inşaAllah, düze çıktığında..
Yaklasik 1 sene evli kalip boşanmış biri olarak sana tavsiyem, haklarindan asla vazgecme ve onca şeyi yapip edip kolayca siyrilmasima izin verme.. "Ay cok asil kız" diye madalya takmayacaklar sana.. Pisman olursun sonra..
O bi genc kizin hayallerini darma duman ederken acimadi, simdi sen de kanma onun perisan hallerine, insanlar degismez..
Rabbim hayirli bi yol acsin sana ve tum sıkıntıda olanlara..
Amin cümlemize. Çok şükür çocuğum yok ,Allah beterinden saklasın ve o kaçındığım beteri yaşayanlara iyilik versin.

Evlilik hayatını size zindan etmiş olgunca boşanmasını beklemek fazla hayali olur bence. Neyse ki dava açma gücünü kendinizde bulmuşsunuz. Zararın neresinden donerseniz kardır. İsterseniz psikolojik destek alıp daha rahat atlatirsiniz. Zamanla her şey yoluna girecektir. Bu arada haklarinizdan asla vazgecmeyin tazminat davası açın mutlaka pislik hem şiddet uygula sindir sıyrılmaya çalış. Aman bitsin demeyin tazminat alın mutlaka.

Eşim ağlıyormuş, ceset gibi dolaşıyormuş en son duyduğum kadarıyla.
Beter olsun!!!
En doğrusunu yapmışsın.
Hiç kimse ama hiç kimse senden daha değerli değil.
Ortada çocuk olmaması,senin daha çabuk toparlanmana yardımcı olur.
Bundan sonra kendine yeni bir hayat kur,bütün bunlar geçer.Sadece biraz zamana ihtiyacın var.
Rabbim,yardımcın olsun.

Evlilik hayatını size zindan etmiş olgunca boşanmasını beklemek fazla hayali olur bence. Neyse ki dava açma gücünü kendinizde bulmuşsunuz. Zararın neresinden donerseniz kardır. İsterseniz psikolojik destek alıp daha rahat atlatirsiniz. Zamanla her şey yoluna girecektir. Bu arada haklarinizdan asla vazgecmeyin tazminat davası açın mutlaka pislik hem şiddet uygula sindir sıyrılmaya çalış. Aman bitsin demeyin tazminat alın mutlaka.
yalancı şahit tutup küfür ve şiddetime tanık göstermiş, istediğim tazminattan 25 bin tl fazlasını istemiş. Ama hukuki açıdan kolay dedi avukat ,çok kötü bir savunma hazırlamış.

24 yaşındayım, iyi bir bölüm bitirdim yüksek lisans için çalışıyorum evdeyim şimdilik.
Ben de 24 yasindaydim ayrildigimda, yaklasik 4 sene oldu..
Allah'in izniyle dimdik devam edersin yoluna, elbette zor, insan hic ugruna harcanan duygularina yaniyor ama bile bile gore gore omrunu curutmek de tamamen hata olur..

yalancı şahit tutup küfür ve şiddetime tanık göstermiş, istediğim tazminattan 25 bin tl fazlasını istemiş. Ama hukuki açıdan kolay dedi avukat ,çok kötü bir savunma hazırlamış.
Bu mu ceset gibi perisan gezen, pisman adam? Guleyim bari.. Pismanlik taktiği tutmayinca çirkefliğe dikey geçiş yapmış..

Evet senin yaşadığın saygı sevgi evlilik değil ama herkes de aynı değil senin sunanın bu olmuş girdiğin yoldan dönme ve önüne bak inşallah kıymetini bilen biri çıkar karşına ilerde kafanı topla.zararın neresinden dönersen kardır

Adam bayağı cirkefmis. Sizi darp etmiş sonuçta rapor var. Avukat değilim çok anlamam ama somut delil sonuçta. İnşallah hayırlısıyla kurtulur ve mutlu olursunuz.

Canim ayni yastayiz. Benimde bosanma davam var. Ben actim okuyunca soka girdim yazdigi dilekceyi. Zaten tutup ben sucluyum diyecegini beklememek lazım. Psikologa git canım bende gidiyorum. Faydasını goruyorum. İnşallah kurtuluruz. Bana anlasmali bosanma teklif ediyor. Bilmiyorum kafam karisik ettiklerini hazmedemiyorum. Bir taraftan da bir an once bosanip kurtulsam mi diyorum

Canim ayni yastayiz. Benimde bosanma davam var. Ben actim okuyunca soka girdim yazdigi dilekceyi. Zaten tutup ben sucluyum diyecegini beklememek lazım. Psikologa git canım bende gidiyorum. Faydasını goruyorum. İnşallah kurtuluruz. Bana anlasmali bosanma teklif ediyor. Bilmiyorum kafam karisik ettiklerini hazmedemiyorum. Bir taraftan da bir an once bosanip kurtulsam mi diyorum
Anlaşmalı boşansanız bile bazen tek celsede bitmiyor ki mahkemenin açılması bile neredeyse iki ay, ikinci celse de 1-2 ay sonra oluyor ve en iyi ihtimalle tek celse bile sürse hakkınızı yedirmeye değmeyecek bir süre fark oluşuyor. Benim davam 3 4 celse sürer gibime geliyor ve çok gerici bir süre beklemek için. Anlaşmalı boşanmak çözüm değil bence kesinlikle arayın hakkınızı ne kadar sürerse sürsün.

Bu mu ceset gibi perisan gezen, pisman adam? Guleyim bari.. Pismanlik taktiği tutmayinca çirkefliğe dikey geçiş yapmış..
Pişmanlığını dahi göstermiyor her şeyin tamamen bittiğinin farkında zira. Ama bizim eve yakın oturan bir arkadaşım var İstanbulda (ayrı şehirlerdeyiz) her gün içki içiyormuş, üstünü başını değiştirmiyormuş filan... o dilekçeyi de babasıyla yazdırmıştır diye düşünüyorum. Yani beni evden kovmak dahil canıma kast edecek kadar darp etmek dahil yaptığı için zerre umurumda değil pişmanlığı. Ama sözde ekleyip konuştuğu arkadaşlarımı takip etmesi,konuşması delil aradığını düşündürüp korkuttu da beni. Namus iftirası atacak yeri yok asla ama hırsızlık gibi adi bir suçla bile suçlaması düşündürüyor...

24 yaşındayım, iyi bir bölüm bitirdim yüksek lisans için çalışıyorum evdeyim şimdilik.
Merhaba.. ozelden mesaj atmissin simdi konunu okudum.. :( oof of.. evlendikten sonra degisiyorlar evet ama seninki cok cok fazla degismis hem de kisacik surede. Kurtuluyorsun bence de..
Bu arada ben de yuksek lisans icin cabaliyorum. Bi ortak yon daha..

Back
X