- Konu Sahibi ananas8284
-
Buradaki kadınlar boşa dil döküyor. Uzun uzun yazanlar var parmaklarına yazık. Konu sahibi boşanmak istemiyor. Bahanesi de “çocuklarımı vermez” Düşünebiliyor musunuz ülkenin okumuş, mesleği, maddi birikimi olan kadını bunu söylüyor.Konu sahibesi gibi kadınları gerçekten anlayamıyorum
İşiniz var, paranız var, niye bu adamın hizmetçi gibi davranmasına katlanıyorsunuz?? Niye hakaret kabul ediyorsunuz?? İtip kakarken ağzına bir tokat çarpamadınız mı? Ben gitmiyorum deyyus burası benim evim sen defolacaksın diyemediniz mi?
Merhaba eksik Yok bence herkes haklı hayatında biri var o tam yani bi eksik varsa oda benimBir insan nasıl bu kadar değişir anlamıyorum. Bu tutumun bir başlangıcı olmalı, sanki eksik bir şeyler var gibi.
Bu kadar İnan'ın değildi yardım etmez di bişeye ama sevgi saygı vardıbence cocuklardan once de adam boyleydi ama cocuk yapalim duzelir diye tedaviyle cocuk sahibi oldunuz..
Çoook teşekkür ederim. Evet kafa olarak bitik durumdayım cesaretsiz özgüvenini yitirmiş sanki biterim çocuklar perişan olur. Onları babasız büyütmeye hakkım yok hep bu kafadayım. Sonra an geliyor ya ben diyorum ben ne oluyorum insanlıktan çıkmış,değer görmeyen bişey sorduğunda hep ağız dolusu hakaretler yiyen oturan biri oldum. O beni bastırdı. Ama düştüğüm gibi kalkacağım İnan'ın ben çok zor günler geçirip zorluklar içinde yokluk ile okumuş biriyim. Her işte çalıştım ama hep paramı kazandım. Okurken bile baba parası yemedim. Güçlüyüm ben kızlarım da güçlü olacakBana 2 yıl yetecek param var diyorsunuz. Bu adam zaten size alışveriş yapmak dışında ne veriyor ki, artık onu bile sipariş edip eve getirtebiliyorsunuz. Boşa acı çekiyorsunuz, o adam çocukları almaya cesaret edemez çünkü bakamaz, ayrıca mahkeme de ona vermez. Burada 2018yılına ait bir hikaye okudum çok uzundu bütün süreci, çabasını an an yazmış, çok seviyorum yapamam diyordu, bankacıydı kadın, ama sizin gibi bitikti,özgüveni sıfırlanmıştı, ne yaptıysa olduramadı, ikizleri vardı sizin gibi. Ailesinin yanına gitti, düzenini kurdu son mesajı kutulduğu için çok mutlu olduğu yolunda. İyi düşünün, ekonomik özgürlüğü olan bir kadın erkek şiddeti çekmeye mecbur değildir, o çocuklar mutlaka büyür, huzurlu bir ortamda büyütmek sizin elinizde, alın karşınıza sakince konuşun olmuyorsa yavaş yavaş hazırlığınızı yapın ve kurtarın kendinizi hiçbir kadın hizmetçi muamelesi görmeyi haketmez, size dokunup iki çift güzel söz söylemeye tenezzül etmeyen adama ne mecburiyetiniz var. Evdeki varlığının size manwvi olarak faydası yoksa aksine zarar veriyorsa onunla yaşamak zorunda değilsiniz. Dilenci ya da köle değilsiniz siz,eşsiniz,annesiniz,çalışan ekonomik gücü olan bir kadınsınız, bebekler büyümüş aslında 15 ay küçük değil bakıcıyla da olurlar, kemdi iş yerinizi açmayıp birine ortak olarak da işe başlayabilirsiniz. Bu adam sizin para kazanan aklı başında bir kadın olduğunuzı unutmuş,siz de bebeklerinize kavuşruğunuz için unutmuşsunuz, hatırlayın. Böyle bir hayat yaşamak için çalışmadınız mali müşavirlik sınavına
Benim maddi olarak ayaklarımın altına bişey sermiyor. İki yıldır evdeyim daha onun parası ile bir üst bir pantolon almadım. İşsizlik maaşı aldım baya onu harcadım hep. Yüz nemlendiricim yok bir yıldır kaç kere dedim sürüyorsun ya kızların kremini yeter dedi. Ha sen niye kendine almadın diyeceksin ben buna güvenmediğim için parama dokunmuyorum o benim güvencem. Herşey için o paraya dokunmam alsın ama sadece ev ihtiyacı çocukların ihtiyacını görüyorSaygi sevginin olmadigi yerdevevlilik olmaz. Adam isterse maddi olarak dunyayi sersin ayaklarinin altina kac yazar...aldatildigin cok bariz. Kendine bu hayati reva gorme. Fiziksel siddet de var. Cocuklarini her turlu alirsin. Essek gibi nafaka da verir. Bi an once bi avukat bul bence
Teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden ben görmüyorum ya körüm galiba yada bilmiyorum neden çekiyorum.evet bence de aldatıyor. Siz diyene kadar da hiç düşünmedim herkesi kendim sanatın hep ve hep yanılırımEşinizi Allah bildiği gibi yapsın!
Ben hayatında biri olduğunu düşündüm.
Aslında önemi yok hiçbir şeyin.
Boşanmak için cesaret istemişsiniz, burada yeteri kadar cesaret bulacağınızı düşünüyorum.
Kolayca boşan demeyen biri olarak size lütfen boşanın demek isterim.
Mesleğiniz, işiniz harika. Daha ne olsun.
Aileniz de arkanızda olursa, boşayın bu müsveddeyi.
Çocuklarınızı da alamayacağından eminiz.
Hayatında biri varsa istemez de zaten, napsın ayak bağı görür onları.
Şöyle yapın böyle yapın diyemedim ama diyenleri dinleyin. Kendinizi kurtarın bu zalimden..
Zalim bu bence.
Gözlerinize bile bakmamasından daha ağırı ne olabilir.
Benim de ikizlerim var.
Onlar büyük ama ben de 2019 Ağustosta doğum yaptım. Bu ortak noktalarla daha da içselleştirdim durumunuzu. İşler güçler bitmiyor. Biri yardım etmezse, dahası eş kişisi akşam gelip şöyle bir güleryüzle size destek olmazsa hayat çekilir mi? Çekmeyin...
Bende kendimi anlamıyorum ki haklısınız ne deseniz. Demiyorum anca ağlıyorumKonu sahibesi gibi kadınları gerçekten anlayamıyorum
İşiniz var, paranız var, niye bu adamın hizmetçi gibi davranmasına katlanıyorsunuz?? Niye hakaret kabul ediyorsunuz?? İtip kakarken ağzına bir tokat çarpamadınız mı? Ben gitmiyorum deyyus burası benim evim sen defolacaksın diyemediniz mi?
Konuşmuyorum diye kaç gündür erken geliyor. Normalde yatmadan bi saat önce gelir oynar zaten uyku saati gelir. Şimdi üç saat önce geliyor. Yemeğini yapıyor, çayını demliyor,sofrasını topluyor ama geçti o tren umrumda değil artıkÇocuklarına gerçektem düşkün olan baba akşamları ilgilenir. Ha bez değiştirme yemek yedirme işlerine bakmasada çocuklarla oyun oynar iki gıdıklar bişey yapar. Sizinkinde o yok bu yok. Çocukları istediğinden değil sırf sizi korkutmak için vermem diyor. Yemeyin bu numaraları. Sevgisiz kalmak sevgi beklemek çok zor bide üstüne ikiz bebekler. Zor günler geçiriypsunuz. Herşeyi sırtlanmışsınız. Zaten ikiz bebek bakıyorsunuz birde elin oğluna ne diye bakasınız.
Aldatıyorum diye çığlık atıyor her haliyle.Çocukları sizden alamazMesela dükkan var saat gece 11 dükkandayım diyor müşteri mi var yok murat geldi oturuyoruz diyor. İki gün sonra muratlar yemeğe çağırdı gittik. Orda laf açıldı senleydi ya dedim adam şaşırdı aaa öyle mi dedin benle değildin ki dedi yüzler düştü. Sabah bunu sordum orda muratlamıydın dedim allahım çoştu itti kaktı beni
O gidecek bu evden. Ben 8 yıl ayağıma ayakkabı almadım ev kredisi ödedim. Bütün takılarımı verdim. Cebimde para olmadan ondan bundan çok borç aldım. Şimdi başka bir kadın bence de var henüz bilmiyorum. Onlara bırakacağım öyle mi ? Yok öyle bi dünya ben kızlarımla oturacağım bundan sonra deli nasıl oluyormuş görecek o kaçacak bu evden. Artık ben ona dünyayı dar edeceğim. Zaten sevmiyor zaten karı koca hayatımız Yok zaten itip kakıyır varsın dövsün bende uzaklaştırma alırım adım atamaz.Bana en güvenmesi gereken kişiler ailemdir.Eğer bana inanmazsalar böyle bir durumda arkamda ailem var diyemem. 2 yıllık birikimim var diyorsunuz ne güzel. Bir müddet kadın sığınma evine gidebilirsiniz çocuklarınızla iş ev ve bakıcı bualana kadar. Velayeti almak o kadar kolay değil bu arada haayat sizin hayatınız siz eğer bugün cesaret edip gidemezseniz yarın öbürgün iyice kabul edip sineye çekiceksiniz
Ne deseniz haklısınız iyi ki konu açmışım ve hepiniz iyi ki varsınız. Bana kızanlar haklı bişey demiyorum. Ama ben 1060-ve 960 gram bebekler doğurdum. 70 gün yoğum bakıma gittim. Eve aldım kaynana ile yaşadım. Boğulan bebekler ile boğuştum. Bebeklerim ameliyat geçirdi hastanelerde yattık. Yani Dünyam çocuklar olmuştu. Mart'ta kaynanamı evine güzellikle yolladım artık eşimle bakarız diye ona döndüm ki o zaten çoktan uzaklaşmış. Bende yine bebekler o ev arada gittim geldim. Gözümde perde mi var üstümde büyü mü yoksa bu kadar nasıl saf olur insan değil miHanfendi sizin gözünüze perde mi indi siz yaldır yaldır aldatiliyosunuz?? Algınız mı kaydı siz daha boşanmaktan nasıl şüphe duyabiliyosunuz? Aileniz arkanızda, kenarda paranız var, ev almışsınız o evin yarısı zaten sizin, iki çocuğunuz var zaten nafaka alacaksınız. Daha neyin korkusu bu? Ailenizin önünde ağlaya ağlaya biseyler anlatacağınıza arayin ailenizi herşeyi sakince,baştan itibaren anlatın. GÜNDÜZ VAKTİ eşiniz evde yokken gelsinler sizi alsınlar bı avukata danışın gitmeden önce suçlu duruma düşmemek için. Şaşırdınız mi siz niye akşam vakti adam evdeyken evi terketmeye calisiyosunuz? İstediğiniz herşeyi yapacak imkanınız var, mahkeme zaten ufacık bebeleri babaya vermez. Daha neyi beklediğinizi anlamadım?
Siz okadar güzel tek tek yazmışsınız ki anla kızım diye. Anladım dediğinizi yapacağım. Ben deli ben hiç aynaya bakmışmıyım ben ruh hastasıymışım öyle dedi. Çok kırıldım çok daha önce söylediklerini yazmıyorum yazsam beni döversiniz ben her hakareti yedim oturdum.1. Evden çocuklarınızla çekip gidebilirsiniz. Ama unutmayın evi terk etmek kusurdur. Kocanın karısıyla yatak hayatını kesmesi, kötü muamele etmesi de kusurdur ama bunların hepsi ispat ister. Yani ya elinizde msjlaşmalar olacak ya da birinin yanında bunlardan bahsedeceksiz o da şahidiniz olacak.
2- Ev sizinse kira değilse ben olsam uzaklaştırma çıkarır adamı atarım evden. Bir de hırpalanırsanız hastaneden darp raporu alın mutlaka. Açarım boşanma davasını en az 2-3 yıl boşanma e nerden baksan 2 yılda mal paylaşımı 5-6 yıl temiz sürer dava o arada oturursunuz evde alırsınız tedbir nafakası çocuklarınızda ufak sizde kalırlar. O manyak kocanızda baldırı çıplak gezinsin ortalıklarda.
3- Aldattığından şüpheleniyorsanız aklınızd bulunsun eve 1 kereliğe mahsuz kamera koyabiliyorsunuz ancak casus program yok dedektif tutayım yok arabasına takip cihazı kamera yerleştireyim dersiniz suç Allah korusun 6 yıldan başlıyor. Tanık, yazışma kayıtları, buluşma fotoğrafları ya da videoları, arama kayıtları, varsa otel dökümanları ( banka kart ekstresine ulaşabiliyorsanız inceleyin) işinize yarar.
4- Size uyguladığı şiddeti ister fiziksel ister psikolojik ıspatlamalısınız. Unutmayın mahkeme nazarında ispatsız kusur olmazsadece ispatsız iddia olur.
Şimdide evliliğiniz hakkındaki genel yorumumu yapayım. Evliliğiniz bitmiş maalesef. Adam size dokunmuyor bile böyle evlilik olur mu? Orta yaşlarda bir kadınsınız bir tek erkeklerin mi ihtiyacı var cnm cinselliğe. Çocuklarla ve sizle ilgilenmiyorum. Kuvetle muhtemel başka kadınlar var. Hırpalanıyorsunuz. Sonuç belli mecbur kalıp boşanacaksınız zaten bari eliniz güçlü olsun. Hiç işim aşım var bir şey istemem demeyin alcağınız her tazminat çocuklarınızın rahat geleceği demek. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Sizi haberdar edeceğim kolay olmayacak ama sabırla ve inatla ondan kurtulacağımHerkes denilebilecek her şeyi söylemiş.. İnşallah boşanırsınız. Sizi takipteyim.. Tüm gelişmeleri yazmanızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Siz kendinize güvenin yeter. Af edersiniz ama pislik kocanızdan da herkes den de daha güçlüsünüz farkında değil misiniz? Neler atlamışsınız hala sapasağlam ayaktasınız. Lütfen birazcık güvenin kendinize. Çocukları vermesin? Kaç gün bakabilecek. 2 gün sonra tıpış tıpış getirecek.
LÜTFEN GÜÇLÜ OLUN VE GÜVENİN.
Keşke ama geç kalmış sayılmam iki kızım var olsunÇocuk yapmadan önce de böyle miydi keşke hiç tüp bebek vs uğraşmadan bosansaydınız.
Düşüncenize saygı duyuyorum ama beni tanımıyorsunuz. Asla bahane etmedim o cesaret Yok bende ve kimseye durumum bu diye hiç anlatmadım. Temmuz ayında kavgamız oldu aileler araya girdi. Ben o zaman da boşanacaktım ve madem olay patladı kurtulayım dedim kimse yanımda olmadı. Asla koca evimin direği demiyorum. İnan sanki beynim durmuştu ve salı günü olan tartışma bi anda beni kendime getirdi. Ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum. Kimseye güvenerek yaşamadım evlenmedim çocuk sahibi olmadım. Yine önce Allah'a sonra kendime güveniyorum kurtulacağım. Ben zaten öyle bir eli yağda bir eli balda falan değilim. Maaşı yetiyor borcumuz yok bu kadar. Yani maddi sıkıntımız Yok. Ama o maddiyat onun olsun ben kazanırım da bakarım da.Buradaki kadınlar boşa dil döküyor. Uzun uzun yazanlar var parmaklarına yazık. Konu sahibi boşanmak istemiyor. Bahanesi de “çocuklarımı vermez” Düşünebiliyor musunuz ülkenin okumuş, mesleği, maddi birikimi olan kadını bunu söylüyor.
Ama korkusu çocukları alamamak değil. Kızsa da, sövse de hatta aldatsa da evimin direği başımda dursun razıyım ben kafası. Kötü de olsa bir kocam var zihniyeti.
Burada çaresizlikten boşanamayan nice kadının hikayesini okudum ve üzüldüm. Bu konu için zerre aynı şeyi hissetmedim.
Beni bu bebekler ile tehdit ettiği için korkuyorum onları almasından. Ama yazanlar haklı benle saçma sebepten sırf çocuk bakmasın diye kapımızı açmayan anası mı bakacak kendlne su koymaktan aciz olan baba mı bakacak. Zaten çok zor bebekler kimse bakmaz. Yok İnan'ın affetmek gibi bi düşüncem Yok. Zaten o uğraşmaz bunun için. Hizmetçi öldü. Ne yemek yapuyırum ne çay kendim yiyip yıkıyorum. Üstünü de kaldırmıyorum yüzüne bile bakmıyorum.Siz bu adamı boşamazsınız. Evet, birgün boşarsınız ama yakında değil. 15 aylık bebekleri elimden alır diyorsunuz ya, şaka gibi. Alamaz. Mahkeme direkt anneye veriyor o kadar küçük çocukları. Hizmetçim kaçmasın diye elindeki koz o. Hala içinizde affetmeye hazır bir taraf var, hala sizde birşeyler ölmemiş. Hala acaba diyorsunuz. Deyin bakalım. Sizi yatağına bile almayan bir kocanız var. Yüksek ihtimal aldatıyor. Muratla dükkanda oturduk demiş ya, hah o Murat değil işte. Umarım tez zamanda umut etmekten yılarsınız.
Özür dilerim, kırdıysam. Şu yatak mevzusuna tepem attı. Ne demek istememek. Sen çocukların anasısın ne demek, sordunuz mu çocukları nasıl yaptınız? Bu herifler zannediyor ki bizim gururumuz yok. Sevdiğimiz adamın elini bile sürmemesi içimizdeki camdan şeyleri parçalamıyor sanıyorlar. Ama erkekliklerine az laf etsen alırlar baltayı ellerine. Madem sadece çocuklarının anasısınız, evli kalmanıza da gerek yok yani. Boşanın, sadece çocuklarına sorumluluğu olsun.Beni bu bebekler ile tehdit ettiği için korkuyorum onları almasından. Ama yazanlar haklı benle saçma sebepten sırf çocuk bakmasın diye kapımızı açmayan anası mı bakacak kendlne su koymaktan aciz olan baba mı bakacak. Zaten çok zor bebekler kimse bakmaz. Yok İnan'ın affetmek gibi bi düşüncem Yok. Zaten o uğraşmaz bunun için. Hizmetçi öldü. Ne yemek yapuyırum ne çay kendim yiyip yıkıyorum. Üstünü de kaldırmıyorum yüzüne bile bakmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?