- 4 Mart 2012
- 15.552
- 35.994
- 798
- Konu Sahibi temmuzmasali92
-
Üslup konusunda katılıyorum size. Bazıları bu forumda resmen ebeveyncilik oynuyor..Ne kadar iticisiniz gerçekten. Ben ne o zaman ne de şimdi size özelden msj atmadım ki bizi o zaman dinlemedin şimdi niye soruyorsun diyorsunuz pardon ? Şimdi de kesin şey dersin hep olduğu gibi aaa işine mi gelmedi söylediklerim. Hayır öyle de değil. Gayet kendini ne dediğini bilmeden yapılan konuşma tarzı. Ben sizin çocuğunuz değilim beni bu şekilde azarlayamazsınız. Hata yaptım mı yaptım. Sordum mu sordum gitme dediler mi dediler dinledim mi dinlemedim. Yine sorun yaşadım mı evet yaşadım. Size mi yazdım? Hayır. Cevap verme zorunluluğun var mı ona da hayır. He herkese açık konu isteyen istediğini de yazar evet ama illa yazacaksanızda saygı sınırlarını koruyarak üsluba dikkat ederek yazın. Bu hayatta sonunu bile bile bir hatayı yapan ya da çevresinde uyaranlar olmasına rağmen yine de yapan tek insan değilim sonda olmayacağım NE YAZIK Kİ. İnsan yaşamadan bilemiyor. Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var. Allah akıl vermiş diyeceksiniz evet o da doğru. Akıl vermiş insanların kaderini de çabasına bağlı kılmış ama ben bir şey yapmadım ama ben bile bile bi hataya yürüdüm bedelini de ben ödeyeceğim. En azından şükür diyorum yalvardı yakardı üç ay çocuk diye ama yapmadım. Bir hata yapmıştım kendimi ateşe atmıştım ikincisi kendimi canlı canlı yanarken izlemek olacak dedim. İnsanlar hata yapıyor maalesef hata yaparak öğreniyoruz bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Şimdi şu anki aklımla yaşadıklarımla kim bana aynı binada oturacağım dese asla kabul etme derim yakarsın kendini derim ama dinlerler mi hayır bu hata bugüne kadar yapıldı aynı binaya bile bile giden ne yazık ki ne ilktim ne de son olacağım. Herkes tecrübeli olanları ya da yasamasa bile olacakları öngörenleri dinlemeyecek. Yaşayıp görüp anlayacak ben gibi. Sonra ya çocuk yap gecer masallarına inanıp bi de öyle yakacaklar kendilerini ya da en azından zararın neresinden dönsem kâr deyip dönecekler baba evine benim gibi…
Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Yaşadıklarınızı sizin kadar bilemem, ama anlıyorum. Gerçekten zor bir durum, cenderede gibi hissediyorsunuzdur. Evet, nişanlılık dönemindeki uyarıları dikkate alsaydınız, baştan eşinizi tartmış olsaydınız belki bunlar olmazdı, ama napalım şimdi keşke demenin bir faydası yok.Bakın evet aileye karşı beni koruyamaması çok çok büyük bir sorun ama aynı zaman da da tek sorun. Her zaman her konuda fikrimi alırdı beni dinlerdi çok iyi iletişimimiz vardı. Karı koca ve çok ta iyi iki dosttuk hep. Uzun sohbetler ederdik işi arkadaşları her şeyi paylaşırdık ev içinde her zaman destekti üzerine düşen her şeyde. Hiç bir zaman ataerkillik yapmadı. Kadın yemek yapar temizler kafasında bir erkek olmadı her zaman benden çok o iş bölümüne dikkat etti izinli günlerinde evide sildi süpürdü yemeğimizde yaptı hasta oldum sabaha kadar basımda oturdu nöbet tuttu tırnaklarıma kadar kesti bakım yaptı hep küçük sürprizler hediyeler ona ulaşamadığım tek konu ailesi idi bana açmadığı tek konu da ailesi idi. Bu konuda onunla hiç iletişim kuramadım hep kapalıydı hep dokunulmazlığı vardı o konunun beni herkese karşı korudu kolladı bana laf söylettiği insanlar hep ailesi oldu kılıma zarar gelse dünyayı yakardı ama annesi yaksa oturup izleyen adam oldu….
E o zaman siz de size verilen hiçbir tavsiyesi dinlemeyecek uygulamayacaksanız buna cesaretiniz yoksa konu açmasaydınız.Ne kadar iticisiniz gerçekten. Ben ne o zaman ne de şimdi size özelden msj atmadım ki bizi o zaman dinlemedin şimdi niye soruyorsun diyorsunuz pardon ? Şimdi de kesin şey dersin hep olduğu gibi aaa işine mi gelmedi söylediklerim. Hayır öyle de değil. Gayet kendini ne dediğini bilmeden yapılan konuşma tarzı. Ben sizin çocuğunuz değilim beni bu şekilde azarlayamazsınız. Hata yaptım mı yaptım. Sordum mu sordum gitme dediler mi dediler dinledim mi dinlemedim. Yine sorun yaşadım mı evet yaşadım. Size mi yazdım? Hayır. Cevap verme zorunluluğun var mı ona da hayır. He herkese açık konu isteyen istediğini de yazar evet ama illa yazacaksanızda saygı sınırlarını koruyarak üsluba dikkat ederek yazın. Bu hayatta sonunu bile bile bir hatayı yapan ya da çevresinde uyaranlar olmasına rağmen yine de yapan tek insan değilim sonda olmayacağım NE YAZIK Kİ. İnsan yaşamadan bilemiyor. Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var. Allah akıl vermiş diyeceksiniz evet o da doğru. Akıl vermiş insanların kaderini de çabasına bağlı kılmış ama ben bir şey yapmadım ama ben bile bile bi hataya yürüdüm bedelini de ben ödeyeceğim. En azından şükür diyorum yalvardı yakardı üç ay çocuk diye ama yapmadım. Bir hata yapmıştım kendimi ateşe atmıştım ikincisi kendimi canlı canlı yanarken izlemek olacak dedim. İnsanlar hata yapıyor maalesef hata yaparak öğreniyoruz bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Şimdi şu anki aklımla yaşadıklarımla kim bana aynı binada oturacağım dese asla kabul etme derim yakarsın kendini derim ama dinlerler mi hayır bu hata bugüne kadar yapıldı aynı binaya bile bile giden ne yazık ki ne ilktim ne de son olacağım. Herkes tecrübeli olanları ya da yasamasa bile olacakları öngörenleri dinlemeyecek. Yaşayıp görüp anlayacak ben gibi. Sonra ya çocuk yap gecer masallarına inanıp bi de öyle yakacaklar kendilerini ya da en azından zararın neresinden dönsem kâr deyip dönecekler baba evine benim gibi…
Bu durumdan sadece dik durarak , ve o binada oturmayı, geri dönmeyi katiyyen kabul etmeyerek ve de boşanmaktan bu denli korkmayarak kurtulabilirsiniz , kararlı olun ve sakın sözünüzden dönmeyin gerekirse mahkemenin kapısına gidin , eğer kararlı olmazsanız ömür boyu eşinizin ve ailesinin kuklası olarak yaşarsınız , hayatınız zindan olur , korkmayın bu kadar siz dik durur iseniz hepsi geri adım atacak...Merhaba arkadaşlar, yeni evliyim ailesi yüzünden bir sürü sıkıntı yaşadım en güzel günlerim hep zorlukla mücadele ile korkuyla geçti. Aynı binada oturuyoruz başta bunu kabul etmekle hata yapmıştım zaten. Şimdi yine annesinin kurduğu bir oyun sonucu ciddi bir tartışma yaşadık evleri ayırdık boşanmak istemiyorum eşimi çok seviyorum ama o binaya da geri dönememem. Artık gözü açılsın ailesine karşı bi duruş göstersin istiyorum o binadan çıkalım mutlu olalım istiyorum annesinin inanılmaz bir psikolojik baskısı var üzerinde çok etkiliyor eşimi. Bu durumdan nasıl toparlanırız aynı şeyleri yaşamış evliliğini kurtarmış olan varsa dua tavsiyelerinize ve konuyu gören tüm arkadaşlarımın duasına ihtiyacım var
Aileni dinle konu sahibi, duygusal olma , bu cendereden eşini de kendini de kurtarmak için gerekirse sen aç boşanma davasını, göreceksin eşin koşa koşa gelecek, ha gelmese bile hayatin kurtulur , boşanmak öyle korkunç bişey değil, dua et çocuğun yok..Eşim hep aile baskısı ile büyümüş annenin ciddi psikolojik sorunları var büyük çocukluk travmalarından kaynaklı ben travmaları balayında öğrendim. Kafasında kuruyor ve buna inanıyor devamlı. Hep insanlar onun peşinde koşsun herkesi o yönetsin ona sormadan kimse bir şey yapmasın istiyor. Ben daha rahat bir ailede yetiştim öyle attığım adıma kadar rapor vermem aileme ama o oğluna yaptığını bana da evimize de yapmak istedi her şeye karışmak her şeyi kendi yönetmek. Herhangi bir konuda saf dışı kalsa olaylar çıkardı hastalanmalar ağlamalar. Çok mesafesiz olalım istedi oturup eşimle olan her şeyi onunla paylaşayım istedi bense mesafeli olmaya çalıştım hep. Bana göre fazla samimiyet sorun getirirdi. Bir de kız kardeşi var evi adeta o yönetiyor zaten. Onunla da sorunlarımız çıktı abisini dehşet derecede kıskandı ama öyle şeyler yaptı ki basit bi abi kardeş kıskanclığı değildi ve artık ben çok rahatsız olmaya başlamıştım bu durumdan mide bulandırıcı gelmeye başladı kızın durumu. Onunla da aramız bozulunca anne hepten bana düşman oldu. Eşim bana karşı çok çok iyidi biz Başbaşa iken çok iyiz bunlar zaten yapması gerekenler belki ama temizlikte yemekte her konuda bana yardım ederdi sürekli küçük sürprizler beni çok seviyordu biliyorum. Mesela benim ayağımda batık vardı yanlış tırnak kesmenden dolayı derdi ayak tırnaklarıma kadar keser bakımlardı sevmeyen bir adam bunları niye yapsın ki diyorum. Ben mutlu olayım diye düğün öncesi dans kursuna geldi benimle kendi hiç sevmediği halde herkese karşı da hep arkamda oldu ama annesi ile kardeşi ile ne zaman bi sorun yaşasam çocuk öylece bakıyor bakıyorum eşime bir şey desene diyorum bi cevap ver diyorum ses yok adam taş gibi öylece ağzı dili bağlanmış bakıyor aklımı kaçırıyorum bu durumda bende hep öfke kontrolsüzlüğü yarattı ona karşı. O arkamda dursa ailesi istediğini yapsın desin umrumda olmayacak ama suskunluğu beni çıldırttı. Son olayda evden gittim o da annesinde kalıyor şimdi. Bir hafta oldu hiç konuşmadık boşanma davası da açmadı. Beni de aramıyor sormuyor muhtemelen aile baskısı ile boşanma kararı aldı aklına koydu boşanmayı… Şimdi benim ailemde barışmaya karşı. O binaya yollamam seni o kadının bir sonraki adımı sana iftira atmak olur diyolar ayırmak için. Ne zaman ki eşin der ben ordan çıktım başka yere taşınıyoruz o zaman barışırsınız diyorlar bu da mümkün değil gibi…
Aynen öyle gerçekten dik durması lazım. Kadın baştan gardını almış zaten, sanki düşman gelmiş aileye.Bu durumdan sadece dik durarak , ve o binada oturmayı, geri dönmeyi katiyyen kabul etmeyerek ve de boşanmaktan bu denli korkmayarak kurtulabilirsiniz , kararlı olun ve sakın sözünüzden dönmeyin gerekirse mahkemenin kapısına gidin , eğer kararlı olmazsanız ömür boyu eşinizin ve ailesinin kuklası olarak yaşarsınız , hayatınız zindan olur , korkmayın bu kadar siz dik durur iseniz hepsi geri adım atacak...
Aslında sizin kayınvalideniz gibiler kendileri hakkında yapılacak eleştiriden ve dedikodudan da çekinir. Eğer o sizi elaleme çekiştiriyorsa. Siz de erkek tarafından sizi arayan olursa hiç çekinmeyin anlatın. Bu zamanda aynı binada oturmayı kabul ettim, büyüğüm saydım ama mutlu olmamızı istemedi deyin.Valla insan sevince hiç te mide bulundırmıyormus
evlılık zorla devam ettırılecek bırsey degıl. burada defalarca aldatılıp sıddet gormesıne ragmen bosanmak ıstemeyenlerde var o esnada kısı saglıklı dusunemedıgınden bosanmak ıstemıyor.Hayır anlamıyorum gerçekten insanları kız Özelliklede yazmış yeni evliyim boşanmak istemiyorum diye bu sevgilisi değil ki hadi Güle güle desin direk oturduğunuz yerde klavyeyi elinize alarak bitir unut demek kolay tabi kız size burda yuvamı nasıl kurtarabilirim diye soruyo daha da nasıl bozabilirim diye sormuyor! Kızın hayla bir ümidi var ki evliliğini kurtarmak istiyor siz neden hepiniz hazır olda bekler gibi yorum yapıp bitir diyorsunuz ? Bir evliliği yapması da yıkması da zordur ha diyince olmaz ilk tartışmada bitmez her evlilikte olabilecek sorunlar ben hepsinin aksine Yuvanı yıkma diyorum! Ve daha yeni evlisin zaten öyle kolay yıkamaz insan kocanla tatlı bir dille konuş aranızı düzeltmeye çalış üstüne gitme o ateş olunca sen de ateş olma su ol umarım düzelirsiniz
Size yapılanlar yanına kalır sanmayın. Kendi kızı varsa ondan çıkar. Benim kayınvalidem de bana çok yanlış yaptı. Bana ne yaşattıysa kızı da şimdi şimdi aynılarını yaşıyor. Allahın adaleti çok büyük. Ama siz sessiz, boynu bükük durursanız en fazla siz yıpranırsınız. Yapamaz ya hakkı yok. Yuvanızı dağıtamaz. Kadına bak ya.Merhaba arkadaşlar, yeni evliyim ailesi yüzünden bir sürü sıkıntı yaşadım en güzel günlerim hep zorlukla mücadele ile korkuyla geçti. Aynı binada oturuyoruz başta bunu kabul etmekle hata yapmıştım zaten. Şimdi yine annesinin kurduğu bir oyun sonucu ciddi bir tartışma yaşadık evleri ayırdık boşanmak istemiyorum eşimi çok seviyorum ama o binaya da geri dönememem. Artık gözü açılsın ailesine karşı bi duruş göstersin istiyorum o binadan çıkalım mutlu olalım istiyorum annesinin inanılmaz bir psikolojik baskısı var üzerinde çok etkiliyor eşimi. Bu durumdan nasıl toparlanırız aynı şeyleri yaşamış evliliğini kurtarmış olan varsa dua tavsiyelerinize ve konuyu gören tüm arkadaşlarımın duasına ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar, yeni evliyim ailesi yüzünden bir sürü sıkıntı yaşadım en güzel günlerim hep zorlukla mücadele ile korkuyla geçti. Aynı binada oturuyoruz başta bunu kabul etmekle hata yapmıştım zaten. Şimdi yine annesinin kurduğu bir oyun sonucu ciddi bir tartışma yaşadık evleri ayırdık boşanmak istemiyorum eşimi çok seviyorum ama o binaya da geri dönememem. Artık gözü açılsın ailesine karşı bi duruş göstersin istiyorum o binadan çıkalım mutlu olalım istiyorum annesinin inanılmaz bir psikolojik baskısı var üzerinde çok etkiliyor eşimi. Bu durumdan nasıl toparlanırız aynı şeyleri yaşamış evliliğini kurtarmış olan varsa dua tavsiyelerinize ve konuyu gören tüm arkadaşlarımın duasına
merhaba ... yorumlarınızı okudum ve uzuldum yasadıgınız gergınlıgeBende öyle Ümit ediyorum daha burda yazamadığım neler yaşandı aramızda her biri aklıma geldiğinde yahu bunu yapan insan nasıl böyle kolay siler ki unutur ki demekten alamıyorum kendimi biraz olsun ya zaten beni de sevmedi desem daha kolay olacak tek kusuru aileye tepki koyamamasıydı
bu denlı kocasına meraklı kocacı olanların sanırım gecmısıne dayalı travmaları var cok korkuyorlar kocam benı bırakırsa dıye yalnızlıktan tek kalmaktan korkuyorlar sanırımAllah mutluluğunuzu daim etsin. Söz banaydı. Ne alaka onu da anlamadım. Boşamaz kocan, korkma dedim, amacı seni yola getirmek dedim sadece. Dalga değil, buz gibi gerçekti. Kendisine attığım beğenmedimlerin hırsını nerden alacağını şaştı. Erkek ateş olacakmış biz su olacakmışız. Vayy. Bizim ateş olmaya hakkımız yok, ömrümüz paşa evladını pışpışlamakla geçecek desene. Ha bi de boşan demek kolay mıymış? Adam boşamış bak. Evler ayrı. Dini nikah puff gitti.
Böyle ailem olsa ne o binaya dönerdim, ne de o sümsük kocayı çekerdim, ah ah kader, her neyse Allahtan ben dik ve kararlı bir insanım da kendi kendime yetiyorum, sizin gibi olsaydım eşim ve ailesi beni yer bitirirdi, herşey size bağlı siz düzelirseniz eşiniz de düzelir evliliğinizde, sizi nişanlıyken uyardık hepimiz ama siz bile isteye o mezara girdiniz , evet mezar diyorum çünkü orası ev olamazdı size , bastan belliydi...Ah keşke gelse ona da her imkan sunulduHatta burada bile istediğiniz yerde ev alayım dedi babam ister kiranı öderim ister ev alırım gidin ne biz gelelim ne senin ailen bi süre birbirnze alışın evliliğiniz otursun güçlensin biz gelmesekte olur dedi
su yorumunuzla sıze yazılan tum yorumların bosa gıttıgını anladımNe kadar iticisiniz gerçekten. Ben ne o zaman ne de şimdi size özelden msj atmadım ki bizi o zaman dinlemedin şimdi niye soruyorsun diyorsunuz pardon ? Şimdi de kesin şey dersin hep olduğu gibi aaa işine mi gelmedi söylediklerim. Hayır öyle de değil. Gayet kendini ne dediğini bilmeden yapılan konuşma tarzı. Ben sizin çocuğunuz değilim beni bu şekilde azarlayamazsınız. Hata yaptım mı yaptım. Sordum mu sordum gitme dediler mi dediler dinledim mi dinlemedim. Yine sorun yaşadım mı evet yaşadım. Size mi yazdım? Hayır. Cevap verme zorunluluğun var mı ona da hayır. He herkese açık konu isteyen istediğini de yazar evet ama illa yazacaksanızda saygı sınırlarını koruyarak üsluba dikkat ederek yazın. Bu hayatta sonunu bile bile bir hatayı yapan ya da çevresinde uyaranlar olmasına rağmen yine de yapan tek insan değilim sonda olmayacağım NE YAZIK Kİ. İnsan yaşamadan bilemiyor. Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var. Allah akıl vermiş diyeceksiniz evet o da doğru. Akıl vermiş insanların kaderini de çabasına bağlı kılmış ama ben bir şey yapmadım ama ben bile bile bi hataya yürüdüm bedelini de ben ödeyeceğim. En azından şükür diyorum yalvardı yakardı üç ay çocuk diye ama yapmadım. Bir hata yapmıştım kendimi ateşe atmıştım ikincisi kendimi canlı canlı yanarken izlemek olacak dedim. İnsanlar hata yapıyor maalesef hata yaparak öğreniyoruz bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Şimdi şu anki aklımla yaşadıklarımla kim bana aynı binada oturacağım dese asla kabul etme derim yakarsın kendini derim ama dinlerler mi hayır bu hata bugüne kadar yapıldı aynı binaya bile bile giden ne yazık ki ne ilktim ne de son olacağım. Herkes tecrübeli olanları ya da yasamasa bile olacakları öngörenleri dinlemeyecek. Yaşayıp görüp anlayacak ben gibi. Sonra ya çocuk yap gecer masallarına inanıp bi de öyle yakacaklar kendilerini ya da en azından zararın neresinden dönsem kâr deyip dönecekler baba evine benim gibi…
ben konu sahıbının yerınde olsam su yorumun cıktısını alır tam gozumun onunde duracak sekılde bır yere asar sureklı okurdum.Nisanda açtığın konuya pişman olacaksın bunu unutma demiştim ama unutmuşsun demek ki ve gidip evlenmissin.
Değil o eve güneş sistemine bile sığdıramayacaklar seni demiştim. Sığmamışsin baba evine dönmüşsün.
Nişanlın "ya bu evde otururuz ya da ayrılırız" demişti. Bu şart koşmayi, seven adamların yapmayacağını söylemiştim.
O sana şart koşarken sen ona bir mesajın dahi anlamını soramıyordun. Kv, senin için "onunla kozlarımı paylaşacağım" diyordu. Çok akıllı başlı mükemmel nişanlın da "paylaş tatlım" demişti. Ve sen, şart koşmaya cüret eden bu adama, "bu mesaj ne anlama geliyor" diye bile soramıyordun.
Kozlar paylaşılmış. Ve evden kendini dışarı dar atan sen olmuşsun. Onlar aynen devam ediyorlar hayatlarına.
Gelmişsin halen daha boşanmak istemiyorum diyorsun. Kocan olacak adam sana "ya bu evde otururuz ya da evlenmeyiz" derken o evin nasıl bir cehennem olacağını yeterince açık ve net anlatamadı mı? O ev iyi güzel çok matah bi şey olsaydı şart koşma cümlesinin icinde zaten yer almazdı.
Sana tam 21 sayfa yalvardık burda. Hepimiz. Bu evlilik olmaz dedik. Kabul etmedin .şimdi bize neyi soruyorsun?
Yazılanlardan 1 damla bir şey anlamıyorsun da niye soruyorsun?
Temmuz masalıymış. Masaldan çok korku filmine benziyor sizinki bence
Onu bi güncelle.
Korkma. Kocan seni boşamaz , daha doğrusu sen kocanı boşayamazsın. Ve kocan annesinden de ayrılmaz. Sen o apartmanda o ailenin içinde çürüyüp gideceksin.
Kocanın ayarı belli. Not vermeye bile değmez. Ama dürüst davranmış. O apartmanda kv ile birlikte sana neler yaşatacaklarının mesajını en başta vermişler. Anlamamak senin suçun.
Yolun açık olsun demek isterdim ama yolun açık değil.
Allah yardım etsin de diyemem. Çünkü kendine yardım etmeyene, kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum.
Sana kolay gelsin diyorum. O apartmanda pardon tımarhanede yaşamak sana kolay gelsin.
Yanlışsınız, kader bizim çabamızdır, sizin yaşadığınız şey kader değil, eşinizin karşınıza çıkması evet kader fakat eşinizi hayatınıza almanız ve dediklerini kabul etmeniz kader değil bilakis sizin seçimlerinizdir, birşeyleri öğrenmek için herkes hata yapmayı mı beklemeli! Aksine başkalarının uyarılarından ve yaşamlarından ibret almalı, kimseye kızmayın, kendinize de kızmayın, bu kadar boyun eğen ve herşeyi tolere eden bir insan olmanın ceremesini çekiyorsunuz şuanda, bundan sonra cekmeyin ve de psikolojik destek alın derim , çünkü sizin de geçmiş şemalarınızda sıkıntı var , boyun eğici şema ile büyümüşsünüz, siz dik ve kararlı bir insan olsaydınız zaten bu adamı seçmezdiniz, haa seçtiniz o binaya en baştan girmezdiniz, yani buradaki tek sorun eşiniz ve ailesi değil, sizde de sıkıntılar var , kendinize bir iyilik yapın ve düzeltin kendinizi...Ne kadar iticisiniz gerçekten. Ben ne o zaman ne de şimdi size özelden msj atmadım ki bizi o zaman dinlemedin şimdi niye soruyorsun diyorsunuz pardon ? Şimdi de kesin şey dersin hep olduğu gibi aaa işine mi gelmedi söylediklerim. Hayır öyle de değil. Gayet kendini ne dediğini bilmeden yapılan konuşma tarzı. Ben sizin çocuğunuz değilim beni bu şekilde azarlayamazsınız. Hata yaptım mı yaptım. Sordum mu sordum gitme dediler mi dediler dinledim mi dinlemedim. Yine sorun yaşadım mı evet yaşadım. Size mi yazdım? Hayır. Cevap verme zorunluluğun var mı ona da hayır. He herkese açık konu isteyen istediğini de yazar evet ama illa yazacaksanızda saygı sınırlarını koruyarak üsluba dikkat ederek yazın. Bu hayatta sonunu bile bile bir hatayı yapan ya da çevresinde uyaranlar olmasına rağmen yine de yapan tek insan değilim sonda olmayacağım NE YAZIK Kİ. İnsan yaşamadan bilemiyor. Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var. Allah akıl vermiş diyeceksiniz evet o da doğru. Akıl vermiş insanların kaderini de çabasına bağlı kılmış ama ben bir şey yapmadım ama ben bile bile bi hataya yürüdüm bedelini de ben ödeyeceğim. En azından şükür diyorum yalvardı yakardı üç ay çocuk diye ama yapmadım. Bir hata yapmıştım kendimi ateşe atmıştım ikincisi kendimi canlı canlı yanarken izlemek olacak dedim. İnsanlar hata yapıyor maalesef hata yaparak öğreniyoruz bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Şimdi şu anki aklımla yaşadıklarımla kim bana aynı binada oturacağım dese asla kabul etme derim yakarsın kendini derim ama dinlerler mi hayır bu hata bugüne kadar yapıldı aynı binaya bile bile giden ne yazık ki ne ilktim ne de son olacağım. Herkes tecrübeli olanları ya da yasamasa bile olacakları öngörenleri dinlemeyecek. Yaşayıp görüp anlayacak ben gibi. Sonra ya çocuk yap gecer masallarına inanıp bi de öyle yakacaklar kendilerini ya da en azından zararın neresinden dönsem kâr deyip dönecekler baba evine benim gibi…
sizin sadece öncelikli sorununuz evden çıkmak yalnız sonrası da var. Bizim evliliğimiz 500 km uzakta oturan aile tarafından etkileniyordu önemli olan kafanın değişmesi ..Bak sorun kayınailede değil sorun eşinde o kadar yakındasın ki en önemli noktayı göremiyorsun. Seni çok sevdiğine bu evliliğin etraftaki kötü insanlar yüzünden bittiğine inanmışsın öyle değil seni seven biri en başta bunlara zorlamazdı terk etmeyi bile göze almış ve emin ol ailesi seninle düşman olamazdı korkardı oğullarını kaybetmekten. Neden korkmadan senle savaştılar dersin? Çünkü oğullarının onları seçeceğinden eminler çünkü malesef çok sevdiğini düşündüğün eşin sevmiyor. Burda kaç kişi söyledi aslında ısrarla kabul etmek istemiyorsun evden çıkınca kayınvaliden iyice çıldıracak o da anneğğğ senle beni kopardılar diye yapışacak iyice ailesine senin evlendiğin adamda o kifayet yok . Zaten en başta bana ailemle yaşıyacaz dese biri anında ayrılırım ayaklarıma yapışsa yaşamayacağız başka ülkede yaşayacağız dese yine kabul etmezdim çünkü o adamın ruhu anacı .Bende zaten onu bekliyorum daha önce de yazdım evet bi hata yaptım evlenince düzelecek dedi inandım seni kabul etmek zorunda dedi inandım o zaman tabiki daha çok arkanda durucam benim karım ailem olacaksın dedi inandım ama baktımki değişmeyen şeyler var evlendiğimizden beri yalvarıyor çocuk çocuk diye asla dedim. Kızdı olmadı küstü olmadı yalvardı ayaklarıma kapandı önce sen büyü dedim hep ben sana güvenip çocuk yapamam dedim. Çünkü bir hata yapmıştım ikincisini yaparsam ya çocukla baba evine dönecektim bir gün ya da çocuk için ömür boyu çile cekecektim gidişat buydu. Şimdi de bekliyorum bir kere olsun dik durur ya benim karım gitti yuvam yıkılıyor der çıkarırsa evi barısırız çıkmazsa kendi bilir ailem arkamda en kötü ceker giderim yurt dışına bu imkanı da sunuyor ailem.
eve dönmemesi halinde diğer eş ihtar çekerek eşini eve davet etmek durumundadır. Evden ayrılan eş ihtar çekildikten sonra belli sürede cevap veya eve dönüş gerçekleştirmezse terk sebebiyle boşanmaya karar verilebilir. Diyor internetten araştırabilirsinizYasal sınır derken nasıl yani benim açımdan sorun mu yaratır bana
Kaderi o kadar yanlış anlamışsın ki.. Kader böyle birşey değil. Eşimle düğünden bir hafta önce kavga ettik ailesi yüzünden o kadar nettim ki ve o zaman nikah da vardı bitti bu iş düğün yapmıyoruz dedim babam ve annem de kalsın dedi ben orda ona gerekli tepkiyi koyduğumda o da madem öyle tamam deyip ailesini durdurmasaydı evime gitmeden boşanacaktım. Kimse beni o eve sokamazdı . Eğer bunu yapmayıp gitseydim şu an bileziklerimle tarla alınmış aylık burda kalan misafir olacaktı uzun yol diye maaşımızın önemli kısmını verecektik sürekli laf sokacaklardı ve tüm bunları da denediler emin ol hiç birine izn vermedim ama en başta bırakacağımı bildikleri için kimse yüklenemedi sadece konuştular şimdi sustu herkes onu da yapamıyorlar eşim senin eşin karakterinde olsaydı çoktan ailesinin yanına gitmişti anlayacağın kaderimiz ortak olmayacaktı.Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var.
Benim aile büyüklerim araya girmek istedi konuşalım bu iş böyle olmaz orta yol bulunur sonuçta ortada çözülemeyecek bir evliliği bitirecek büyük bi sorun yok bu çocukların birbirine karşı bi hatası yok diye ama onun ailesi yanaşmıyor açık açık istemiyoruz diyorlar. Toparlanmamızın tek yolu eşimin ailesine istesenizde istemesenizde o benim karım benim ailem karışmayın diyecek. Evimizi o binadan çıkaracak. Çıkarırsa ailesi silmekle tehdit ediyor eşimin ben mutlu olcam evliliğimi kurtarcam diye siliyorsanız sil bilirsiniz diyecek çıkacak oradan. Kolay mı öyle evlat silmek kaç kere dedim korkma olmaz öyle bi şey diye. Onların evladını da sevdiğine inanmıyorum ki sevselerdi oğlum biz bu kızla anlaşamıyoruz o veya biz hatalı farketmez ama anlaşmak zorunda da değiliz sizin birbirinizle bi sorununuz yok seviyorsunuz gidin uzakta bi yerde oturun sen evliliğini kurtar aynı bina da oturmak zorunda değiliz derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?